Annons

Konica Minolta A200


Summering

Konica Minolta DiMAGE A200 är en helt ny digitalkamera med åtta megapixels upplösning och ett stort optiskt zoomomfång som sträcker sig från 28 mm vidvinkel till 200 mm tele. DiMAGE A200 utnyttjar ...

Läs mer


Betyg


(4.37/5)
(3.42/5)
(4.58/5)
(3.74/5)
(baserat på 19 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



Mattias Olsson
2006-08-28 barnhurst

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Fantastisk mångsidighet, prisvärd, bra zoomomfång och objektiv, antiskakfunktionen, vridbar display.
MINUS: Vissa plastiga detaljer, svårt att se om kameran är på eller av.

En helt fantastiskt prisvärd kamera! Bland det jag uppskattar mest finns det sköna zoomomfånget som regleras manuellt. En annan sak - som jag ville ha men som inte brukar finnas på kompakter - är den manuella fokusringen som kan kopplas in, ur eller användas i ett mellanläge där man har chans att korrigera autofokusen manuellt. Lite synd bara att den manuella fokusen är något svår att använda: på displayen digitalförstoras en detalj som man får fokusera på, och den förstoringen är väl brusig. Jag vill kunna kontrollera så mycket som möjligt manuellt och det är nästan systemkameraklass på möjligheterna här. Stort plus för den nästan fritt vinklingsbara displayen och den underbara antiskakfunktionen!

Filmläget är riktigt bra, både ljud- och bild-mässigt, men ett bakgrundsknatter från autofokusen kan höras.

Kameran är både rejäl och behändig samtidigt. Vissa detaljer kunde gett bättre intryck. En är det kassa linsskyddet som man bör slänga bums efter att man har skaffat ett UV-filter och en annan är gummit vid tumgreppet som släppt i ena kanten efter ett drygt år.

Liknande produkter: Diverse avancerade kompaktkameror men mina krav på zoomomfång och manuell fokus gjorde att det bara blev den här kameran kvar (våren 2005).

Pris: 5600
Alexander Lindgren
2006-07-14 Alexlindgren

Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 3 Hållbarhet: 3
PLUS: Lätt och ganska smidig, övervägande bra bildkvalité, antishake
MINUS: Plastig, dålig sökare

Har haft min sen förra julen och har inte haft något problem med den ÄN.
Objektivet som sitter på fungerar bra och makroläget är väl okej.
Displayen ser man bra på, men mindre bra i sökaren som inte är någon höjdare när man ska ställa in manuell skärpa.

Pris: 7000
Björn Lindblom
2006-06-29 Ergotype

Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: Toppen bra batteri kapasitet. Super bilder. Manuel/Auto fokus. Skak skydd. Många fina möjligheter med inställningarna.
MINUS: Kameran är i aldeles för mycket plast. Känns osäkert att vistas med den. Plast spricker lätt.

En otroligt fin och bra kamera. Här har utvecklingen sedan dimage 7 blivit enorm. Skaffade extra batteri men i efterhand förstod jag att det inte var lönt. Kameran har en enomr batteri kapasitet som räcker i ca 2 veckoer ganska efektivt fotograferande. Laddar upp batteriet snabbt.
Kameran ger otroliga bilder. Anti skak funktionen är ett extra pluss. Mycket sällan man får dåliga bilder pg.av rörelser mm som annars är mycket irriterande på vanliga kameror. Så nära en system kamera man kan komma. Många inställnings möjliheter och bra optisk zoom. Kanon att man kan välja att fokusera manuelt eller med automatik. Till skilland från A1 & A2 är det välldigt mycket mer plast. Känns osäkert när man ska använda den. Annars är det inte mycket som skiler A2 och A200 från varandra. Bara små små detaljer.

Liknande produkter: Dimage A2

Kundtjänst: Bra

Köpt hos: Tradera

Pris: 4500
Thomas Ivarsson
2006-03-20 Thojmen

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Optiken, Vikbara skärmen, Funktionerna, Storleken och snabbheten.
MINUS: Batteriets kapacitet lite kort. Autofokusen lite opålitlig av och till.

Helt underbar maskin! Älskar mn lilla A200 som verkligen gör allt jag vill riktigt bra. Storleken är helt underbart liten i kombination med sina funktioner. Skärpan och omfånget i optiken är super, och det går snabbt mellan bilderna och i uppstart. Batteriets kapacitet är inte som min gamla F80 dock och autofokusen är lite tjurig ibland, men ack så gedigen kvalitet i relation till vikt och storlek. Supernöjd!

Liknande produkter: Alla andra i klassen som inte hanterar RAW.

Kundtjänst: Privat (som var trevlig o go)

Pris: 5000
Annica Bark
2006-02-16 Nanne1

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Det mesta är bara bra.
MINUS: Kunde varit bättre batteri, liiite seg i starten tycker jag.

En jättebra kamera för den som vill ha en kamera som är så nära en digital sytemare man kan komma. Den är verkligen en pärla.
Bra bildkvalitet.

Köpt hos: Kommer ej ihåg

Pris: 5800
Joakim Crona
2005-12-12 Cronor

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: Lätt att hantera, Fina bilder, Många inställningsmöjligheter, Utmärkt Zoom
MINUS: Inga riktiga minus hittills, eller jo, USB 2.0 finns inte, vilket jag tycker är konstigt!

En finfin kamera som passar mina behov perfekt! Inställningsmöjligheter så det räcker, bra zoom och bra upplösning!

Köpt hos: Kista Foto
2005-09-13 Mats Gustavsson

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: Bra kamera i lagom storlek. Manuella zoom bra placerade reglage och knappar. Bildstabilisering som fungerar bra
MINUS: Den elektroniska sökaren kunde ha högre upplösning, men fungerar. Långsam autofokus i många situationer.

Har använt den sedan december förra året.
Har fungerat bra och inte krånglat trots att den åkt med i alla väder.Bilderna blir mycket bra, men det tar ett tag innan man lär sig hur den fungerar...
Bildstabiliseringen fungerar mycket bra och räddar många kort i dåligt ljus och utan stativ

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 6100
Claes Sandström
2005-09-08 Sand

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Liten
MINUS:



Köpt hos: Dustin

Pris: 3995
Björn Tuvesson
2005-08-07 Björn Tuvesson

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 1
PLUS: manuelt zoom är mycket bra
MINUS: linslock är trasigt, gummit vid hantaget håller på att lossna display är det glapp är inlämnad på rep



Kundtjänst: vet ej en !

Köpt hos: on-off
2005-08-04 sladdafan

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 5
PLUS: Skön att hålla, bra bildkvalite, mycket manuella inställningsmöjligheter
MINUS: ganka dåligt batteri

Jag har inte så jättestor erfarenhet utav kameror men jag tycker att min A200 är rent ut sagt underbar. Om man bortser från de dåliga batteriet, men jag har beställt ett extra.

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 5700
2005-07-19 sdimm

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Antiskak funktion som är superb 8 riktiga megapixel fint objektiv med mkt zoom och vidvinkel liten å smidig samt en bra lcd skärm
MINUS: inge bra batteri ingen usb 2 på kameran men minneskortläsare med usb 2 är ändå bättre lite låg upplösning i sökaren

Bra kamera som levererar knivskarpa bilder i hög upplösning.
den e ganska lätt att hålla i plus att greppet för mej som har medelstora händer e perfekt
från 28mm-200mm i brännvidd ger ett perfekt obkektiv för både fotografering av personer osv samt för t ex fotografering av sport eller natur.

antiskak funktion som kort sagt är underbart. man kan ta bilder på fri hand med en slutartid på 1/5 sekund och ändå få knivskarpa bilder varje gång. Det e helt annolunda att äntligen kunna ta bilder inomhus utan blixt som ibland kan förstöra stämmningen

Köpt hos: foto affär i kista i stockholm

Pris: 6800
Andreas Åkerström
2005-06-09 Paddlare

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Bra ljusstark zoom. Ligger bra i handen. Många manuella möjligheter. Många knappar och reglage utanpå kameran. Vik- och vridbar display.
MINUS: Lågupplöst elektronisk sökare. Ej batterigrepp. Brusiga bilder över ISO 400. För många pixlar.

Först som sist: jag gillar min A200! På det stora hela tycker jag att fördelarna överväger nackdelarna, men hade nog köpt en A2, om jag då visste det jag vet idag. Men det betyder inte att A200 är en dålig kamera, det är bara det att A2 är bättre.

Jag gillar zoomen, båda vad gäller omfånget och ljusstyrkan. Den mekaniska ringen på objektivet är snabb och enkel, och känns mycket exakt i hanteringen. De motordrivna zoomarna på konkurrentkamerorna kändes inte alls lika bra. Tycker att objektivet har ganska goda egenskaper, både vad gäller skärpa och optisk kvalitet.

De manuella inställningsmöjligheterna är stora och lättåtkomliga genom de många reglagen på kamerahuset. Man behöver alltså inte dyka ned i menyträsket så fort man skall ändra en inställning. Placeringen av knappar och rattar är helt okej.

Den elektroniska sökaren har lägre upplösning än A2, vilket märks när man skall fokusera manuellt. Det är inte alldeles lätt se exakt var fokus hamnar, vilket är ganska irriterande. Displayen är dock bra, och att den är vik och vridbar i alla möjliga ledder är ett stort plus, framför allt vid makrofotografering.

Jag tycker definitivt att Konica Minolta borde ha lagt sig på 5-6 megapixlar i stället för de 8 som finns hos A200, eftersom kameran då troligen skulle blivit något mindre brusig vid högre ISO-tal. Man hade legat efter i megapixelracet, men frågan är om inte bildkvalitet och högre seriebildstagningshastighet mer än väl hade kompenserat det. Pixelantalet hade ju i rimlighetens namn räckt till för förstoringar upp till A3. Större bilder än 30*40 (ev 40*50) är det ju inte många som gör, så de extra megapixlarna känns inte alldeles motiverade, i mina ögon.

Saknar möjligheten att koppla på ett batterigrepp på kameran (något som funkar till A2), eftersom jag skulle vilja ha det bättre greppet och den rejält ökade batterikapaciteten.

Tittade innan jag köpte denna på segmentet över dvs DSLR:erna EOS 300D och D70, men kände att jag inte ville lägga de pengarna på ett kamerasystem än. Dessutom skulle jag då vara tvungen att köpa flera objektiv för att kunna fota det jag vill, nämligen både fåglar och makro, och därmed hade utrustninge blivit lite i klumpigaste laget för mig just nu. Gillar kompakten just för att den är kompakt och mångsidig - chansen att kameran är med ökar om den håller sig liten i storlek. Samtidigt klarar den av att ta de bilder jag vill ta tillräckligt bra. Det här är den kompromiss jag är beredd att göra idag.
Men, som jag inledde - det här är en bra kamera, som jag tycker är värd sitt pris.

(Min är inköpt i januari 2005)

Liknande produkter: Konica Minolta Dimage A2
Canon Powershot Pro1
Olympus 8080
Canon Eos 300D
Nikon D70

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 6900
2005-05-28 8812anjo

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: En bra och stabil kamera med många bra inställningsmöjligheter
MINUS: Ej utbytbar optik



Liknande produkter: Fujifilm FinePix S7000 och FinePix S5500

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 6000
Fredrik Pajala
2005-05-27 FredrikPajala

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: Bra grepp, bra zoom, snabb, bra fokus, mycket bra bilder!
MINUS: Batteriet kunde gärna få gå att använda längre.. Annars är det itne några större bekymmer!

Dimage A200 är en av de bästa digitala kamerorna, så nära systemkamera man bara kan komma!

Liknande produkter: Nikon CoolPix 8800



Nikon CoolPix 8800, Canon PowerShot Pro1

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 6500
2005-05-23 Foxen

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 3
PLUS: Antiskak, utvikbar skärm och helt manuel zoom
MINUS: känns aningen plastig, macron är sådär



Liknande produkter: Minolta A1

Köpt hos: Dialect It-service

Pris: 5500
Tobias Eklind
2005-02-16 Teed

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 3
PLUS: Anti-shake
MINUS: Hökt brus vid iso200.

Nu har jag haft den i ett par månader och börjar att få en up fattning om den. I början tyckte jag sökaren var ett aber.... Men sedan hittade jag inställningen i långt ner i menyn där man kan ställa om att sökaren inte skall förstärka bilden utan bara visa och vips så försvann 90 % av allt brus som var i den och den blev otroligt mycket skarpare. "Anti shake" Funkar kanon tycker jag dock så tror jag att den genererar en del värme vilket ökar bruset i bilderna.
En annan sak som är lite synd är att bruset ökar ganska mycket från iso200 och upp. Sedan om man vill använda iso400 tex så funkar bara slutar tider ner till 4sek vet inte varför det inte funkar ner till 30sek, funkar dok i bulb läget att fota 30sek. Nu låter jag negativ men det är jag inte gillar kameran skarpt. Nu mer när jag tar min F4 och skall ut o fota tycker jag den är otroligt tung vilket jag inte tyckte förut, förvånansvärt vad fort man vänjer sig vid en ny kamera.

Köpt hos: London

Pris: 5300
Karl Kottenhoff
2005-01-24 Karl K

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: Väldigt många inställningsmöjligheter. Mjuka bilder med korrekta färger (uppfattas litet matta)
MINUS: Tar tid att lära sig att använda på rätt sätt

Denna kamera har finesser som skakstabilisering och extra stor videobild 800x600 punkter!
Manuell zoom är mycket trevligt. Tyvärr är skärpeinställningen inte lika manuell (den är motordriven).
Den ligger bar i handen.

Liknande produkter: Minolta A2
Fuji S602

Köpt hos: Fotokungen

Pris: 6590
2005-01-18 MALK

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Bildkvalité Blixt Gränssnitt Optik "Anti shake" Alla manuella möjligheter
MINUS: Digital sökare USB 1.1

Mycket nöjd med denna kamera. Många jämför A200 med digitala systemkameror, och med mina behov är valet enkelt. Tänk på att köpa ett rejält minneskort som är snabbt om du vill kunna spela in film. Jag har Sandisk 1.0GB Ultra II.

Köpt hos: Fotokungen i Stockholm

Pris: 6590
Karl Kottenhoff
2004-12-23 Karl K

Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Bra brusfri (vid låga ISO) och naturlig bild, fast kanske något färgsvag. Många användbara inställningsmöjligheter
MINUS: Hittar nästan inget negativt, om man nu inte tycker att en 8 MP kamera bör vara ännu skarpare. Brusig vid höga ISO-tal. Borde gå att ställa in gamma annorlunda, se nedan.

En mycket, säger mycket, välgenomtänkt kamera
Bra reglage, fina inställningsmöjligheter. Bra bild som man kan påverka efter egen smak.

PS. efter ett halvår är jag inte helt nöjd med gamma-korrektionen, eller vad det nu kan kallas: Kameran ger litet mörkare halvdagrar än vad t.ex. min FUJI S602 ger. Vissa bilder ser därigenom litet murriga ut. Ett exempel är ett ansikte i skuggan en i övrigt solig dag. Ansiktet blir för mörkt i min smak. Använder jag RAW ser bilden bra ut, så som jag väljer att ställa in parametrarna.

Jag tycker att denna kamera passar en seriös amatörfotograf eller proffs som behöver en liten "system"kamera. Den överträffar digitala systemkameror om man räknar in filmmöjligheter och smidighet. Jag har gjort en poängberäkning på flera modeller och denna modell får absolut högst poäng per pris. Då har jag tagit hänsyn till ca 15 faktorer som betyder mycket i mitt fotograferande. I korthet innebär det att den ska vara bra som en vanlig systemkamera med diafilm, men mindre och kunna ersätta en bra videokamera för t.ex. naturfilmning.

Liknande produkter: Fuji S602, A2, A1, Nikon 8800, Canon Pro1, Canon 300D

Köpt hos: Fotokungen Stockholm

Pris: 6590
ANNONS