Nikon AF-S DX Nikkor 18-135mm 1:3.5-5.6G ED


Summmering

Ett objektiv med väldigt fina optiska prestanda, byggt i det mindre DX formatet. Stort zoomomfång (7.5X), AF-S motor med interfokusering (orörlig frontlins) i ett kompakt format borgar för många tillfällen för användning; trånga utrymmen, landskap och porträtt. ED glas och två st hybrid asfäriska linselement säkerställer superb bildkvalitet med hög upplösning och kontrast. Nikon’s exklusiva SWM (Silent Wave Motor) finns inbyggt i objektivet, och ger nästan ljudlös och snabb fokusering.2012-08-16 Fanraig

PLUS: Lätt
MINUS: Plastig. Infästning i plast

Bra nybörjarlins och funkar bra som allround- / semesterobjektiv, och som kitobjektiv när jag köpte min första systemkamera var jag jättenöjd. Idag hade jag dock definitivt lagt mina pengar på en dyrare och bättre lins.

Köpt hos: Rajala
2011-01-17 tidgluggen

PLUS: Mycket bra skärpa. Fin bokeh. Zoomomfånget täcker det mesta i fotograferingsväg.
MINUS: Finns inga.

Bra kvalitet på objektiv i denna prisklass. Räcker bra med detta istället för att ha med sig 3-4 olika fasta objektiv i kameraväskan. Greppvänligt och med rätt tyngd.

Kundtjänst: Bra.

Köpt hos: Cyberphoto
2010-10-13 berliner

PLUS: Omfånget 18-135 mm, slät och fin bokeh, går att greppa fokusringen och ändra även när man är i autofokus
MINUS: Gör kameran framtung, plastfattningen till kameran

Jag köpte det här objektivet då den tidigare ägaren lämnat in den på reparation men vägrat plocka upp notan. Så jag fick ett så gott som nytt objektiv till begagnat-pris, fick även lite garanti och ett UV-filter på köpet.

Även om jag mest fotar vid 24-50 mm så är det alltid trevligt att ha de andra millimetrarna, tex för spontanta porträtt så är det bara att zooma in till 135mm och få helt underbara resultat.

Bakgrundsoskärpan (bokeh) är oväntat bra - fin, slät och inga ringar med skarpa kanter.

En bra feature är att bara behöver greppa fokusringen på objektivet och justera fokus, utan att behöva ställa om kameran och objektivet till manuellt, i de få fall som autofokusen har svårt att träffa rätt.

Objektivet är väldigt skarpt och i och med sitt stora omfång väldigt flexibelt i hur man kan använda det. Så länge man fotar det mesta i dagsljus så täcker objektivet det mesta och ger bra resultat. Att den saknar VR blir mest märkbart när man i skymningsljus vill fota en förbipasserande glidflygare, annars så kan man kosta på sig att dra upp ISO:n ett par steg om man vill zooma in till 135 mm.

Vill man fota seriösa porträtt (tex headshots för modellportfolio) så bör man skaffa tex 80-200mm f/2.8D, och om man vill fota i skum belysning (säg vimmelbilder från en nattklubb) så bör man skaffa ett snabbt fast objektiv tex 50mm f/1.8D eller 35mm f/2D. Och vill man ha löjligt stor vidvinkel (vidspända landskap) så bör man lämna DX-systemet helt å hållet och skaffa tex en D700 med 10-24mm eller varför inte gå över till mellanformatet och köpa en Hasselblad? Annars så täcker objektivet in det mesta.

Det negativa jag kan komma på är att objektivet gör kameran (en D90) framtung, att objektivfattningen är gjord av plast och att den har en smula färgförändringar vid kanterna på föremål på äldre kameror (tex D40, D60, D70, D80, D200) som inte fixar sånt automatiskt.

Jag skulle tro att det går att hitta ett lågt pris på andrahandsmarknaden då folk hellre vill köpa 18-200mm VR objektiv och tjäna en mindre hacka på sina D80-kitobjektiv. Så det finns ett bra tillfälle för kap här för den som uppgraderar eller bara köper kamerahus och vill spara en slant.

Köpt hos: Fotohörnet i Helsingborg

Pris: 1728
2010-09-12 Daniel Claesson

PLUS: Liten och smidig, inbyggd autofokusmotor (för min D40), verkar vara välbyggd, snabb zoom
MINUS: Inget än så länge

Köpte denna glugg begagnad på Tradera häromdagen. Har inte hunnit köra med den så mycket men är ändå väldigt nöjd med den. Den är lika liten som mitt kitobjektiv (18-55) som följde med min D40, trots att den har ett bra mycket större omfång.

Liknande produkter: Nikon AF-S 18-105...

Köpt hos: Tradera

Pris: 2500
2010-06-25 punchline82

PLUS: Bra zoom, Fina bilder, och väger knappt ingenting.
MINUS: Inget VR, Lite för plastig kvalite.

Ett mycket bra objektiv för pengarna..Inte i världsklass men det duger fint till mina projekt. Lite synd att det inte finns VR på gluggen men jag är mycket nöjd..

Köpt hos: Blocket

Pris: 1600
2010-06-18 MrWatergatescandal

PLUS: Lätt, bra brännvidd, flexibelt med stort zoomomfång.
MINUS: Finns inget

Bra allround-objektiv som ger varierande brännvidd. Snygga vidvinkelbilder på 18mm och bra skärpa ända ut i kanterna vid närfotografering. Helt ok för detta pris. Nikon-kvalitet rakt igenom!

Följde med kamerahus D80 vid leveransen.

Köpt hos: Scandinavian Photo
2009-12-16 Daniel Castor

PLUS: Priset, skärpan (främst centrumskärpan), allround
MINUS: vinjettering vid 18 och 135mm samt linsförvrängning.

Intryck efter ett års förhållandevis flitigt användande:

En mkt trevlig allroundglugg som jag upplever betydligt bättre än nyss lästa recensioner.
Dess främsta styrka är skärpan. Mellan 18-50mm har den en extremt bra centrumskärpa, men även mkt bra under resten av omfånget. Kantskärpan är inte lika skarp, men får ändå betecknas som mkt bra/bra över hela omfånget.
På minussidan finns en tydlig vinjettering kring både 18 och 135mm. Däremellan är den måttlig. Samma gäller för linsförvrängningen, även om den är mest tydlig vid de lägsta brännvidderna. Vidare är den manuella fokusringen sladdrig, även om jag inte har haft några problem med funktionen.

Det här är ett billigt objektiv och min uppfattning är att du får mycket för pengarna. Många har en och den saknar VR, så du kan få en begagnad för riktigt bra pris. I prisklassen kan jag varmt rekommendera den.
2009-11-16 uffe-46

PLUS: Lätt med hyfsat brännviddsomfång.
MINUS: Plastigt

Levererades i kit med min D80. Hyfsat allround och semesterobjektiv.

Köpt hos: Scandinavian Photo
2009-10-06 Miguelito

PLUS: Lätt och snabb, relativt billig.
MINUS: Stor förvrängning i vidvinkelläge, svag skärpa.

Kitlins som inte uppfyller mina kvalitetskrav. Man gör bättre i att antingen satsa på att inkludera något annat i paketet man köper eller se till att köpa bara kamerahuset och satsa några kronor extra på en bätter lins. Svag skärpa, plastig. Riktig synlig förvrängning i vidvinkelläget som tyvärr inte är så jämnt distribuerat att man lätt fixar det i efterarbetet.

Liknande produkter: Nikon 18-200

Köpt hos: Rockmain foto

Pris: 3500
2009-07-28 avslutad111129

PLUS: 18-135 täcker upp bra för semestern.
MINUS: Plast.

Ett bra slit och släng objektiv funkar fint för semester bilderna.Det satt på när jag köpte min D80 för tre år sedan och jag är nöjd med det.

Köpt hos: Scandinavian Photo
2009-02-07 Broberg123

PLUS: Hyfsat skarp i mitten på de flesta bländare. Bra omfång
MINUS: Vinjettering, 100% plast, långsam osäker AF

Vinjetteringen vid vidvinkel kan man förstå men vinjetteringen vid tele är för mycket.
Duger som vardagsglugg

Köpt hos: FotoVideo
2008-12-09 lindov

PLUS: lätt
MINUS: plastig

sådär...

Liknande produkter: inga,skiten ingick.

Köpt hos: Blocket
2008-11-26 dandark

PLUS: Kanon bra AF, det breda zoomomfånget
MINUS: lite plastigt

Skarp zoom som har tyst och snabb af-motor.
Blev grymt positivt överaskad av skärpan vid fågel fotografering.
Brett fokus område, vilket gör objektivet till ett kalas allround objektiv.
2008-09-30 Piyi

Lätt att använda.

Köpt hos: Dustin Home
2008-09-03 MagnusFoto

PLUS: Bra vardagsobjektiv och för mig som var, och är, nybörjare inom SLR och objektiv.
MINUS: Plastigt och mitt känns inte smidigt i zoomringen.

Det här kom med min D80, och jag har varit nöjd med det, fast jag har väldigt lite erfarenhet av olika objektiv och SLR kameror, har fortfarande väldigt lite kunskaper inom området.

Den senaste tre månaderna har jag använt ett lånat Nikkor Zoom F 28-85/3,5-4,5 Macro, vilket jag har använt mycket, och när jag jämför dessa två så tycker jag bättre om det senare.

Nu när jag fick tillbaka min 18-135 tänkte jag på hur plastigt det kändes, och det var inte lika smidigt att vrida zoomen. Inget av detta tänkte jag på när jag bara använde det. Trots detta är jag nöjd med objektivet.

Kanske att bilderna inte blir riktigt helt skarpa utåt kanterna i vidvinkel.

I början hade jag problem med F-- i displayen, men det är tydligen vanligt med det här objektivet pga att det är plast vid fästringen. Jag märkte att om jag vred fast noga så gick det bra och F-- försvann.

Liknande produkter: 18-70

Kundtjänst: Har inte behövt använda kundservice ännu.

Köpt hos: Kamera Kitamura - Japan
2008-08-07 Thomas E Beckmann

PLUS: Liten i förhållande till egenskaperna.
MINUS: Känsligheten om , någon. -- till D300 går ju det mesta.

Jag har en 70 - 200 med bodybuilderegenskaper. väger JÄTTEmycket. Gluggen är liten i förhållande till egenskaperna. Till D300 kan det mesta användas eftersom brus inte finns under 800ASA. ( Hmm, typ )
2008-05-02 Eskil J

Följde med som kit-optik, helt ok för mig som nybörjare.
Ser en klar skillnad i skärpa och färg, jämfört med mitt fasta 50mm f 1:8, som är mycket bättre.

Köpt hos: Cyberphoto
2008-03-21 photo cowboy

PLUS: Perfekt allround objektiv, kanon till att fota fest och kalas bilder :)
MINUS: mycket distorsion i vidvinkel läge,vinjetteringen är lite i överkant, men går att leva med.....

Mycket bättre kvalitet´s känsla än tex. nikon´s original 18-55mm,känns gediget... :)

Pris: 2000
2008-03-08 cakon

PLUS: Bra skärpa och färgåtergivning.
MINUS: Lite mycket vinjettering med vissa bländare samt mycket distorsion i vidvinkelläge.

Ett trevlig och relativt snabbt objektiv. Lite gnissel ibland vid fokusering. Dessutom kan objektivet ibland tappa kontakten med huset. Vet ej om detta beror på objektivfattningen utav plast. Fast totalt sett är jag nöjd med objektivet mest pga dess omfång. Lite ljusstarkare och jag hade varit mycket nöjd.

Kundtjänst: Kanon. Mitt första exemplar gick sönder och kunde inte längre fokusera. Eftersom det saknades reservdelar vid reparationstillfället och jag fick vänta några veckor så skickade Nikon till slut ett nytt objektiv. Bra!

Köpt hos: Scandinavian Photo
2008-02-29 MickeG

PLUS: Omfånget, mkt bra egenskaper genomgående med tanke på priset
MINUS: Inga relevanta. "Fusk" macro hade varit trevligt! "Plastig", men väl fungerande, fokusring.

Mkt bra objektiv att lära sig fotografera med. Stort omfång och skapligt snabbt.

Liknande produkter: 18-70

Kundtjänst: Inget behov än så länge

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 3995
Apropå att kameran ibland inte vill kännas vid detta objektiv... Länkar till denna diskussion eftersom den har anknytning till ämnet.
http://www.fotosidan.se/forum/showthread.php?s=&threadid=89695
2008-02-17 Ludix

PLUS: Zoomomfånget, bildkvaliten
MINUS: Lite glappig fokusring..

Ett bra alround objektiv jag köpte i kit med D80 huset. Funkar mycker bra, bilderna blir förhållandevis fina med bra skärpa och färger. Lite CA men inget som direkt stör. Skön att använda. Kunde varit mer ljusstarkt, men till detta priset duger det gott. Fokuseringen är tyst och snabb, gnisslar kanske lite dock. Ett klart prisvärt objektiv.

Liknande produkter: Inga

Kundtjänst: Inte varit något behov ännu så länge

Köpt hos: Expert internetbutik

Pris: 3000
2008-02-13 Gamst

PLUS: Bekväm, AF, lätt, stort zoomomfång
MINUS: kanske inte så skarp i de högre brännvidderna

Godkänt, men inte mer. Kitobjektivet är helt ok, funkar väldigt bra allround, skönt att den är lite ljusare än andra vanliga gluggar.

Bra AF och skön fokusring gör den komfortabel att leka med.

Köpt hos: Daniel Andersson
2008-02-09 odglobs

PLUS: Bra zoomomfång, perfekt som reseobjektiv. Skärpan i de centrala delarna är knivskarp.
MINUS: Plast i bajonetten :-( Kromatisk aberration i kanterna. Börjar kännas sliten efter drygt 5 år.

Bra och skarpt objektiv för att fotografera motiv där de centrala delarna är viktigast.

Köpt hos: Scandinavian Photo
2008-01-26 Mandaus Ludek

PLUS: härlig zommomfång
MINUS: plasten har tendens att samla damm!

Mycket bra kitobjektiv, lite plastig, men sådana är saker nuförtiden

Kundtjänst: har ej använt ännu

Köpt hos: Kameradoktorn
2008-01-09 ufo969

PLUS: Känns gediget, härlig zoomkänsla, bra bilder, bra zoomomfång
MINUS: fokusringen känns lite lös

En mycket trevlig zoom speciellt omfånget - tycker att bilderna blir mycket bra. Detta objektiv kommer nog att vara det som sitter på 90% av tiden.

Skulle kanske önska ett med lägre f tal men då kostar det.

Köpt hos: Expert
2008-01-06 gsol

PLUS: Lätt, hyfsat kompakt, stort zoomomfång, bra vidvinkel (18mm) och helt okej skärpa. Också schysst med medföljande objektivpåse och motljusskydd, det är inte alltid tillverkarna bjussar på det i dessa dagar. Autofokusen är snabb så länge ljuset är bra, men i mörker kan den få problem. Mycket bra för att vara kitoptik, köpte mitt tillsammans med D80 till förmånligt pris.
MINUS: Kan vinjettera kraftigt och har problem med kromatisk aberration när kontrasten blir hög. Byggkvalitén lämnar en del övrigt att önska. Det känns inte överdrivet gediget med den sladdriga fokusringen i plast. Hade inte varit fel med en fokuseringsskala också, men då hade det förstås kostat mer.

Som alla andra allroundoptiker är det här en kompromiss på alla plan. Men det är därmed inte sagt att den är kass, utan som första (och säkert enda för många) objektiv duger det utmärkt. Det är helt klart prisvärt med tanke på zoomomfånget och den relativt skapliga skärpan. Vill man bara äga ett objektiv som ska följa med överallt, men inte känner sig manad att punga ut för det dyrare 18-200 VR-objektivet är denna glugg ett bra val.

Kundtjänst: Mitt exemplar började efter några månader gnissla och hade svårare än vanligt att hitta fokus i skum belysning. Nikon uppmanade mig att skicka in det vilket jag också gjorde. 10 dagar efter att jag skickat det var det färdigt och levererades till min dörr. Enligt reparationsbilaget hade Nikon bytt ut autofokusmotorn i mitt objektiv. Hela kalaset gick på garantin och kostade mig inte en krona. En eloge till Nikon för mycket bra och snabb service.

Köpt hos: Cyberphoto
PLUS: Billigt, bra, skarpt
MINUS: Dålig fokusring, känns plastig

Klart godkänt kitoptik. Funkar i många situationer!

Köpt hos: Fromholtz Linköping
2007-11-18 Jostein

PLUS: zoomomfånget, den låga vikten, närgränsen=0.45m
MINUS: Känns lite plastig, fokusringen är "sladdrig" och zoomen glider ut när man lutar kameran neråt och "biter" när man lutar den uppåt

En rätt bra glugg för pengarna. Med ett sånt zoomomfång behövs knappast nåt annat objektiv. Det funkar för det mesta om man inte har alldeles för höga krav. Köpte den i kit med D80'n

Köpt hos: FotoKungen
2007-10-16 JonasFromSweden

PLUS: Stort zoomområde, tar skarpa kort.
MINUS: Plastig, MIN gnislar,

Perfekt allround glugg. Gillar den skarpt, tyvärr gnislar min när den fokuserar men det kanske ska vara så?

Köpt hos: PC CITY
2007-08-29 Mr.Berg

PLUS: Zoomomfånget. Känslan i "zoomen".
MINUS: Man vill väl alltid ha ljusstarkare objektiv men då får man väl betala lite mer.

Valde speciellt d40x för att den gick att få med detta objektiv vilket inte gick med vanliga d40. Gillar verkligen det stora zoomomfånget det passar perfekt på en "avancerad familjekamera"/nybörjarkamera. Kvalitetsbristerna i vissa bilder beror inte på objektiv eller kamera utan på fotografen... :-)

Köpt hos: Expert, Vänersborg
2007-07-24 Troy Enekvist

PLUS: skärpan
MINUS: svårt att få kontakt hed huset ibland,

köpt i paket med nikon d80
2007-07-23 Alfredo Vidal

PLUS: Ganska kompakt
MINUS:

Fick objevtivet i kit med min D80. Ibland får jag dåligt kontakt mellan kammerahuset och objevtivet.
2007-07-01 piruu

PLUS: Skarp, lätt, prisvärd
MINUS: Aningen plastigt

Testat objektivet kring en vecka och anser att det är ett objektiv som utan tvekan nöjer mig, en amatörfotograf.

Prisvärt alternativ för den som inte riktigt vill
lägga ut pengar på exempelvis två objektiv (18-70 & 70-200)

Köpt hos: Inet Data
2007-05-27 erikohlsson

PLUS: skarpa bilder, skittrevlig zoom, kvalitetskänsla
MINUS: fokusringen känns något plastig

Jag fick detta objektivet med en D80 i ett kit, och jag måste säga att jag är otroligt nöjd hittills.

Den manuella fokusringen kan väl kännas något plastig om man ska vara petig men fungerar alldeles utmärkt. Autofokus är mycker bra och dessutom väldigt tyst. Det första jag lade märke till när jag kände på objektivet var känslan av att zooma, det märks verkligen att konstruktionen är gedigen. Inget billigt skit som vanliga kitobjektiv ofta är.

I 135mm-läget klagar vissa på skärpan och till viss del kan jag hålla med. Vid längre slutartider ger den något mjukare bilder men annars är 135mm-läget förvånansvärt skarp.

Det kan användas till otroligt mycket eftersom att det går ända från 18mm till 135mm så det är väldigt användbart i de flesta situationer. Allt som allt ett toppenobjektiv för det priset, och kanon att välja till sin D80. Jag är skitnöjd, helt klart.

Liknande produkter: Nikon AF-S DX Nikkor 18-70mm f3.5-5.6

Köpt hos: Utomlands
2007-04-15 Fatholla Zand

PLUS: Det är lätt & snabbt. Väldigt bra skärpa med bländare 8. Lagom för porträtt tagning.
MINUS: Sämre bildqualitet i teleläge(135mm)när motivet är långt borta!

Besviken på plast bajonetten.Fy Nikon!!!

Köpt hos: Blocket privat.

Pris: 2600
2007-04-15 Una

PLUS: Skärpan är ok utom i 135mm´s läget som är lite mjuk. Bra närgräns och mkt. skarp vid bl.8.
MINUS: Skärpan i 135mm´s läget, lite plastig konstruktion.

Har med detta objektiv nästan jämnt för att det är så allround och kan t.o.m. vara nära ett makro med sina 35 cm närgräns i 135mm´s läge. Presterar bra i de flesta fall men är ljuset dåligt o du måste använda full glugg så blir det sisådär m. skärpa o moare. Kolla gärna bilden fr. Milano centralstation som är på full glugg o jämför m. blommand trädet så ser man skillnaden!

Liknande produkter: Sigma, Tamron

Kundtjänst: Toppservice i alla lägen

Köpt hos: Cyberphoto
2007-03-23 söndag

PLUS: Snabb och tyst motor
MINUS:

Mitt första objektiv som köptes med till min D80. Objektivet är ok och funkar i många situationer. Men efter att ha införskaffat ett till objektiv (60mm nikkor micro) så sjönk 18-135 objektivet avsevärt i poäng. Jag saknar det djup och skärpa som mitt nya objektiv ger mig.

Liknande produkter: 60mm nikkor

Köpt hos: FotoKungen
2007-03-18 EagerEddy

PLUS: omfånget
MINUS: Plastigt

Jag har länge varit nyfiken på detta objektiv då jag tycker brännvidden verkar aldeles utomordentlig till vardags.
Lånade polarens nyinköpta ett par dagar.

Jag är bortskämd med mina 35-70/2,8 och 80-200/2,8
Dom ända objektiv jag använt det sista året.

Jag tog ett gäng bilder med 18-135:an och blev nästan överaskad.
Okej att bilderna blev lite mörka men vissa bilder var riktigt skarpa. Det tjänar en del skärpemässigt på att bländas ner ett par hack och då kan man nästan bli imponerad av skärpan

I dåligt ljus typ skuggiga områden utomhus ska man nog vara lite försiktig, där blev det inget vidare om hårdgranskar skärpan.

Tog några snabba porträttbilder inomhus med den inbygda blixten! Nu blev jag impad ordentligt. Det var riktigt bra skärpa.

Med andra ord, En solig dag så är det ett bra objektiv.

Fokushastighet då? Ja jag har aldrig någonsin förut testat ett AF-S objektiv så jag hade väldigt höga förväntningar av det.
Visst gick det snabbt från närgräns till oändlighet men annars blev man inte fartblind.
Mina gamla 2,8 objektiv utan D klarar sig lika snabbt i finfokuseringen

Vad blir då kontentan av det hela. Ja som vardagslins då man inte behöver den 100%skärpan så är objektivet väldigt trevlig.
Skulle jag köpa ett själv då??
Till rätt pris kanske jag skulle lägga ett i väskan men jag skulle inte lägga ut 4000:- på ett nytt. Så bra är det inte i mina ögon.


Ps. Ber om ursäkt för en surrig och eventuellt felstavad recention Ds.

Liknande produkter: 18-70,18-55
PLUS: Skärpa, färgåtergivning, lätt trots stort zoomomfång
MINUS: Glappar ibland (fick ett felmeddelande massa gånger om att jag inte hade något monterat objektiv med AF men insåg efter ett tag att om jag bara vred lite på objektivet så löste det sig...), går inte att komma speciellt nära och något plastig/sladdrig fokusring

Jag valde detta som kitobjektiv till Nikon D80 eftersom jag är student och inte kände att jag vill lägga ut pengar på en långzoom direkt utan satsa mer på Macroobjektiv, då kändes det bra att ha en bra zoom från början... Jag är i det stora hela nöjd med kameran och objektivet, det är ju inte så ljusstarkt men har kompletterat med Nikons billiga 50mm-glugg så det går fint. Efter att ha läst mer om att 18-70 ska vara den bästa kitgluggen och att det paketet tom kostar mer än det med 18-135mm har jag ångrat mig litegranna men samtidigt så känns det som att skillnaden inte borde vara enorm...

Sen att diametern är stor så att filterkostnaden skjuter i höjden får man ju leva med, det är ändå samma diameter på 18-70 och det kändes inte så lockande att ta 18-55 i paketet...

Ett av de allra största plusen är nog färgåtergivningen man får tack vare ED-glaset.

Liknande produkter: Nikkor AF-S 18-70 mm

Kundtjänst: Har inte behövt eftersom jag hittade problemet i manualen till D80
2007-02-21 PM68

Åter kommer
Jag har precis beställt kameran .. så jag åter kommer med kommentarer.
2006-11-19 lawe

PLUS: Bra skärpa, snabb och tyst autofokus
MINUS: Inte lika gedigen som min gamla 70-210, men så är det ju halva vikten också :-).

Skarp, snabb och tyst allroundzoom som säkert kommer att bli en bra semesterkompis. Efterhand ska den dock kompletteras med några ljusstarkare gluggar med fast brännvidd. En zoom är ju alltid en zoom.

Liknande produkter: Tamron 18-200 och Sigma 18-200

Köpt hos: Swfo Fotohörnan Umeå
2006-11-18 FSR COMP

PLUS: Skärpa, kvalitén
MINUS:

Tar väldigt bra bilder över hela registret. Valde detta kit-objektiv till D80. Mycket nöjd och det känns robust.
Instämmer att fokusringen känns lite sådär.
Håller på att lära mig allt om teknik, kompositioner etc och då passar detta objektiv mig utmärkt en lång tid fram.

Kundtjänst: Super Nikon

Köpt hos: Nikon
2006-09-28 Roachie

PLUS: Bra skärpa, lättarbetat, överlag bra kvalitet
MINUS:

Har nu tagit ett par hundra bilder för att känna på både kameran (D80) och objektivet vilka jag tycker fungerar väldigt bra ihop. Bra kvalitet och skärpa i förhållande till prislappen.

Enda som jag reagerade aningen negativt på var att jag tyckte fokusringen kändes lite plastig men inte tillräckligt för att sättas som ett minus, mer en smaksak.

Rekommenderas till vardagsbruk för amatörfotografer med ambitionen att bli bättre,

Kort och gott, ett objektiv som tillåter dig att växa som fotograf.

Kundtjänst: Helt fantastisk, hjälpsam och tillmötesgående. Högsta betyg!!!

Köpt hos: Nikon
ANNONS
Smart Shooter 4 Tethering Software