Nikon Nikkor AF-S 70-200mm f/2.8E FL ED VR


Summmering

AF-S Nikkor 70-200/2,8E FL ED VR har en helt ny optisk design, förbättrad bildstabilisering samt elektromagnetiskt styrd bländare. Dessa förändringar ger både bättre optiska prestanda, mer konsekvent exponering och stabilare bild - egenskaper som kanske främst tilltalar sportfotografer och andra som fotograferar snabba bildserier av actionmotiv, såsom fågelfotografer m.fl.2019-02-14 Radical

PLUS: Skarp-skarpare-skarpast
MINUS: Hmmm

Riktigt bra glugg, ersätter fast optik i samma omfång.

Kundtjänst: Kanon
2018-11-30 Robnor

PLUS: Hade VRII varianten och detta var ett lyft
MINUS: Skulle vara priset, men man får det man betalar.

Wow

Kundtjänst: Bra
2017-12-03 Palletheking

PLUS: Skärpa, kontrast, VR, Förstoringsgrad
MINUS: Dyr

En väldigt bra optik. Hade tidigare modellen VRII som också är mycket bra. Men den här har nästan ingen focus breathing och mycket bra närgräns. Snabbare af och högre kontrast. Skall också vara skarpare än de tidigare modellerna. Det är den säkert men skärpan var aldrig något problem med VRII. Tycker däremot att nya gluggen har bättre färgbalans och VR är också klart bättre. Mycket dyr men finns pengarna så är den värd sitt pris
2017-09-16 cowboy

PLUS: Superskarp. Förhållandevis lätt och smidig.
MINUS: Dyr!

Jag provade detta objektiv och häpnade över de optiska egenskaperna. Förmodligen är detta det bästa 70-200-objektivet på marknaden oavsett fabrikat. Bytte därför in min gamla AF-S 70-200/2.8 ED VR II (som är ett mycket bra objektiv det också) i Rajalas inbyteskanpanj.

Liknande produkter: Inga

Kundtjänst: Har inte behövt hjälp.
2017-06-30 lonian

PLUS: Bildkvalitén är verkligen det som får mig att häpna varje gång jag ser resultatet, otroligt fin bakgrundsoskärpa.
MINUS: Det enda negativa jag har att säga om hur den presterar är då man skall sätta fokus då jag använder en fokuspunkt, håller ned avtryckaren för att låsa och sedan skall positionera om bilden så kan fokusen hoppa ur och fokusera på nytt. Så jag får hålla in AF lås knappen, eller använda knapparna på objektivet för detta. Lite osäker varför detta inträffar då jag inte haft liknande problem med andra objektiv. Men annars presterar objektivet så som jag vill. Har faktiskt inte upplevt att det är ett tungt objektiv. Då jag har sålt mitt Tamron 150-600 och gått till detta så kanske det är därför jag känner det som en lättviktare.

Jag har inte ägt något av Nikons tidigare 70-200 2.8 Zoomar.
Det jag har ägt är Nikons 70-200 F4 vilket är en lättviktare, mycket skarpt och bra objektiv, speciellt bra om man skall resa. Men den är inte det ideala för porträtt.
Nikon 70-200 2.8 FL ED är för mig en perfekt porträttglugg som fick mig att sälja bort nikon 85mm 1.8, 105 2.8 nikkor micro, nikon 50 f1.8. Valet stod mellan detta och Tamrons G2 objektiv.
Det kändes dock mer rätt att välja Nikons egna objektiv för mig. Priset är högt, men då jag sålt bort många objektiv jag ej använder så behövde jag inte betala mycket utöver.

Pris: 27900

Lastolite HaloCompact