Nikon Nikkor AF-S DX 10-24 f3,5-4,5G


Summmering

2,4x zoomobjektiv med ultravidvinkel med 109° till 61° bildvinkel, motsvarande 15–36 mm i 35 mm format. Det nya optiska systemet med hög prestanda har utformats för digitala SLR-kameror med DX-format och har två ED-glaselement och tre asfäriska linser som ger högupplösta bilder med hög kontrast, samtidigt som förvrängning minimeras. Systemet är idealiskt för fotografering av landskap, bilder med förvrängt perspektiv och fotografering i små utrymmen. Det har Nikons exklusiva SWM-motor som ger mjuk och tyst autofokusering med alla Nikons kameror i DX-format.2015-08-02 MagnusBen

PLUS: Skarp och smidigt objektiv.
MINUS: Passar endast DX-kamera och saknar bildstabilisering. Relativt dyrt

Ett "doldisobjektiv" som jag är mycket nöjd med. Har fungerat felfritt sen första dagen och tar skarpa bilder. Bra zoomomfång. Saknar bildstabilisering men det är inget som jag anser vara så viktigt på ett vidvinkelobjektiv.

Pris: 6000
2015-04-30 filip71

PLUS: Skarpt i mitten, raktecknande, vidvinkligt så det räcker, motljusskydd ingår, snabb och tyst autofokus, "lite vädertätat", mycket bra motljusegenskaper
MINUS: Saknar bildstabilisering, dyrt med tanke på att det bara är ett DX-objektiv.

10-24mm är en vidvinkelzoom där man även använder zoomens mellanlägen och inte bara ändlägena. Skarpt och raktecknande men ute i hörnen så blir det därför utdragen bild. Ett riktigt roligt objektiv - i synnerhet att filma med.

Liknande produkter: Tokina 11-16 f2.8 - prioriterade zoomomfång framför ljusinsläpp

Pris: 7599
2015-01-20 Wallence78

PLUS: Skarpt, raktecknande. Toppklass!
MINUS:

Skarpt och mycket användbart I trånga utrymmen
2011-10-28 Gunnar Fager

PLUS: Närmast professionellt vidvinkelzoom vars ev. tillkortakommanden lätt kompenseras i efterbehandlingen
MINUS: Den sfäriska och kromatiska aberrationen måste hanteras i vissa bilder. Lite extra skärpning behövs.

Det är inte mitt 'finaste' eller dyraste objektiv. Men det är en favorit i naturen. Lite extra skärpning kan behövas och någon gång lite justering för kromatisk aberration. Helt naturligt måste perspektivet rätas upp emellanåt.

Liknande produkter: Nikon Fisheye 10.5/2.8 gav alltför mycket stärisk aberration för det jag ville uppnå.

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 7000
2010-09-17 Thyr

Ett kraftfullt objektiv som ger nya vinklar. Enkel att handha raktecknande.

Köpt hos: Hegethorns Foto AB
2010-09-06 SimonBergman

PLUS: Skärpa, färger, mekanik, lätt vikt, zoomomfånget gör objektivet mångsidigt -Mekanik
MINUS: Märkbar distortion på 10mm; något oskarpa kanter på 10mm; ej intern zoomning, dvs objektivet varierar i längd då man zoomar

Detta är ett riktigt trevligt objektiv! Jag har bara goda saker att säga om detta objektiv. Jag gillar verkligen ultravidvinkelfotografering och möjligheten att fota 10mm på DX-format är fantastiskt (motsvarar 15mm i 35mm format). I och med att man kan fotografera handhållet på relativt kort slutartid på objektivets brännvidder gör att jag inte har upplevt ett behov av bättre ljusstyrka. Skärpan är överlag utmärkt över hela zoomomfånget på största bländare. Känslan i objektivet är utmärkt och balanserar bra på min D90. Inte heller på en D40 känns den för stor. Zoomen har ett skönt motstånd och fokuseringsringen känns också bra.

Färgerna som objektivet ger är fantastiska. Jag vet inte vad det beror på men objektivet ger vackra blåa himlar vid utomhusfotografering. Det ser ut som att man har använt polariseringsfilter. Med andra objektiv på samma inställningar blir himlen blekare och tråkigare.

Ska vara petig och hitta baksidor kan man nämna hörnen på 10mm som är aningen oskarpa. Hörnen blir förstås skarpare då man bländar ner, men når aldrig knivskarpa resultat. Objektivet har också märkbar distortion på 10 mm. Distortionen är korrigerbar så den är inget problem i verkligheten.

Liknande produkter: Tokina 11-16/2.8 - Jag valde zoomomfång framför ljusstyrka - ett val jag inte har ångrat hittills
Sigma 10-20/3.5
Tokina 12-24/4 II

Kundtjänst: Köpt privat utan krångel

Köpt hos: privat
2009-07-01 krillnecks

PLUS: skarp snabb focusering bra motljusegenskaper bra färger
MINUS: priset

optiken är mycket skarp tycker den är skarpare än både 16-85VR och 70-300VR i mitten mycket bra färger och bra motljusegenskaper den focuserar snappt också inget att klaga på jo möjligen priset då

Liknande produkter: nikkor 12-24
tokina 11-16
sigma 10-20

Kundtjänst: mycket bra service

Köpt hos: japan photo

Pris: 8999
ANNONS
BWF Polarizer