Panasonic Leica DG Vario-Elmarit 8-18/2,8-4 Asph


Summmering

Panasonic Leica DG Vario-Elmarit 8-18/2,8-4 Asph är en vidvinkelzoom för Micro Four Thirds som ger en bildvinkel som motsvarar 16-36 mm för småbildsformatet. Objektivet har antireflexbehandling med nano-teknik för att förbättra motljusegenskaperna. Filterdiametern är 67 mm.

Den optiska konstruktionen består av 15 linselement i 10 grupper. Fyra av linselementen är asfäriskt formade, varav ett gjort i ED-glas. Ytterligare två linselement är också gjorda i ED-glas. Det finns även ett linslement i UHR-glas som uppges vara ha ett extremt högt brytningsindex. Syftet med specialglasen och de asfäriskt formade linserna är att hålla nere den sfäriska distorsionen och den kromatiska aberrationen.

Panasonic uppger att de lagt stor möda på att göra objektivet lämpligt för videofilmning. De nämner som ett exempel att bilderåtergivningen ska vara tilltalande och konsekvent under zoomning. Fokuseringsmotorn ska vara tyst och ge snygga fokusrörelser. De vill undvika att skärpan rör sig fram och tillbaka, vilket är vanligt för spegelfria kamerasystem med kontrastbaserad autofokus. (texten tagen från https://www.fotosidan.se/cldoc/prylnytt/leica-vidvinkelzoom-fran-panasonic.htm )2020-06-22 Trued

PLUS: Solid och välbyggd
MINUS: Lite dyr kanske

Kompetent vidvinkelzoom med härlig känsla i bilderna

Köpt hos: -

Elinchrom ELB 500 TTL