Annons

Sigma 150-600 5-6.3 DG OS HSM Sport


Summmering2019-06-03 Vesper_RC

PLUS: Skarpt, snabb AF
MINUS: Tungt som bly

Skarpaste objektivet jag testat. Otrolig byggkvalité.

Liknande produkter: Tamrons motsvarighet

Kundtjänst: Ingen

Köpt hos: -

Pris: 10000
2018-02-04 MichaelB

PLUS: Snabb, bra Zoom omfång
MINUS: TUNG, klen ljusstyrka

Riktigt fint objektiv,. Byggt som en "stridsvagn" alltså ett stabilt bygge. Dock har denna fina byggkvalité en baksida i att vikten klättrar över 3kg. Samt att det är framtung då motljusskyddet även det är ett stabilt bygge. Funkar fint att använda med monopod. Går att optimera & justera med
Sigmas USB-docka vilket är riktigt trevligt.

Liknande produkter: Tamron 150-600

Kundtjänst: Nej, har fungerat perfekt.

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 15000
2016-06-24 Farbror

PLUS: Användbarheten. Brännvidd kontra vikt. USB-dockan och de möjligheter den erbjuder.
MINUS: Vikten och ljusstyrkan då, men man måste betänka vilken kanon man håller i och vad den kostar.

Mycket bra tele det här. Otroligt användbart, då man kan handhålla det. Jodå, klart att det blir bättre med stativ. En monopod löser dock hela problemet.

Skiljer egentligen inte så hiskeligt mycket gentemot Sigmas 300-800mm, vilken absolut INTE kan handhållas. Har även det objektivet men det är allt för sällan med ut, och där är det definitivt ett stadigt stativ som gäller. Mycket prestanda i relativt litet format för 150-600mm.

Man kan alltid protestera mot vikt och ljusstyrka, men för den här brännvidden är ljusstyrkan normal och vikten låg.

Rapp AF som blir ännu bättre om man begränsar omfånget. Låsningen av zoom är oumbärlig vid transport.

Tappar lite i kantskärpa över 500mm på full öppning, men inget märks på f/8.

Har fotat nån vecka med denna och är hittills mycket nöjd.

Liknande produkter: Sigmas 150-600 Contemporary och Tamrons motsvarande.
2016-03-06 fyrman

PLUS: Skärpan, snabb AF, välbyggt, prisvärt, USB-dockan
MINUS: Vikten

Haft objektivet ett par veckor. Det som direkt framkommer är att det är tungt. Känns mycket stabilt och hög kvalitet.
Det andra är bra skärpa och en rapp AF.
Bildstabilisering är bra.
Stabilt stativfäste.
Uppdatera punkten: Har nu fotograferat lite mer. Handhållen 600 mm och skarpt. Betänk att jag har en Nikon D7100 vilket ger 900 mm (dx-format ger 1.5 ggr).
Uppdaterat omdöme: Har nu uppdaterat firmware i objektivet via USB-docka (Johan tack för lånet). Mycket enkelt. Tyckte det var snabbt i autofokus tidigare och nu ska det enl uppgift vara 40% snabbare. Testade att skapa en customprofil (du kan ha två). Specialanpassad i mitt fall för djur på längre avstånd. Begränsade fokusområdet och ställde in hur fokus ska prioriteras. Himla nice. Kan ställa in/korrigera fokuspunkt för olika zoominställningar och olika avstånd i en matris. Detta önskar jag att alla leverantörer hade för sina objektiv, speciellt möjligheten att uppgradera firmware och korrigera fokusinställningar.
Uppdaterat: I vissa zoomlägen och avstånd så var jag lite tveksam till skärpan. Såg en film på Youtube om inställning av skärpan mha USB-dockan. La en timme eller två på att testa skärpan på olika avstånd och zoom. Till alla som har en Sigma Sports, köp en USB-docka! Tyckte att det var godkänt skarpt innan, men det blev bättre!! La ut ett måttband ca 35 meter och kollade skärpan vid avstånd 2.6, 6.0, 15.0 och oändligt (ca 30 meter i mitt fall) vid zoom 150,250,400 och 600. Hade framfokus på ett flertal inställningar visade det sig, inte mycket men.... Nu går det att läsa ett A4 med text på 30 meter :-) vid 600mm.

Liknande produkter: Sigma 150-600 Contemporary, Tamron 150-600 G1 & G2, Nikon 200-500

Pris: 12995
2015-11-19 Per Eisele

PLUS: Bildkvalitén
MINUS: Inte ljusstarkt men det kan man inte begära för priset

Nu har jag tagit tillräckligt många testbilder för att göra en bedömning.
I bra ljus, i dåligt ljus, besvärliga kontraster mm mm.

Jag hade läst granskningar som höjer objektivet till skyarna. Nu finns de en tendens bland objektivtestare att hacka ner på jättarna canon och nikon och övervärdera sigma och tamron. Därför var jag kritisk i min bedömning trots väldigt bra recensioner.

Slutsatsen är att objektivet är oerhört imponerande. För det första är bildkvaliten i sig nära Canons och Nikons supertelen. Både med FF kamera och crop kamera, på nära håll och på långt håll.

AF är vassare än vad man kan förvänta sig. I läget "full" är det lite sämre än supertelen men i både läge 10-oändligt och läge 2,6 - 10 meter är det extremt snabbt. Mycket imponerande!!

Enligt recensioner ska bildkvaliten sjunka något vid 600 mm jämfört med 550 mm men det kan jag inte se. (Tamrons motsvarighet har en tydlig försämring redan efter 400 mm).

Objektivet högpresterar vid alla brännvidder med bländare 7.1, vid sämre kontrast odyl eller väldigt långt avstånd behöver man blända ner till 8 men aldrig mer. Med brännvidd mellan 150-400, går det bra med fullt öppen bländare. Det är en oerhörd förbättring jämfört med de äldre versionerna.

Det är inte ljusstarkt förstås så magin med t ex Canon 300/2,8 finns inte där. Om man jämför med 300/2,8 med 2 x konverter så är Sigma aningen sämre på 5 meter, likvärdigt kring 10 meter och mycket överlägset på alla avstånd över 20 meter.

IS/OS är varken sämre eller bättre än förväntat. Ungefär samma som de tidigare versionerna, dvs fungerar bra.


Den manuella fokuseringen ligger för nära kameran, balansen vid handhållet kräver lite extra jobb men man vänjer sig, dock ett litet irritationsmoment.

Ett relativt billigt supertele!

Liknande produkter: Canon 400/5,6
2015-11-15 mustanggt

PLUS: Skärpan! Låsmekanismen för zoomen.Kvalitetskänslan, Bildsabiliseringen, Klicklägen på stativfoten.Priset
MINUS: Tung och lite klumpig

Har testat ett antal andra med samma brännviddsomfång men denna gluggen spelar i en annan liga. Klart bättre än den luddiga och billigare dammpumpen Tamron 150-600. Likvärdig Canon 300 med extender. Helt klart en kvalitetsglugg om man orkar bära den lilla klumpen. Bildstabilisatorn gör dock att man kan ta handhållna bilder på långa slutartider även med ett crop hus. Vilket jag trodde skulle vara totalt omöjligt med en sådan brännvidd.

Inget behov att blända ner utan är skarp på 600mm och full öppning.

Liknande produkter: Canon 300 2.8, Tamron 150-600, Sigma C 150-600, Canon 100-400

Kundtjänst: Bra
2015-06-27 Jeroen Hartings

PLUS: Skärpan! Kvalitetskänslan. Låsmekanismen för zoomen. Motljusskyddets fäste. Helt vädertätat.
MINUS: Tungt motljusskydd (metall), tungt objektiv i övrigt.

Stort och TUNGT.
Otroligt välgjort objektiv, skriker kvalitet om det. Kvalitetskänslan är snäppet högre än Canon 70-200/2.8L IS II som jag också har.
Skarpare än jag hade väntat mig! Faktiskt riktigt skarpt på full öppning på 600mm, hade jag aldrig trott!
Upplever att OS funkar bra, inte kanonbra som Canons IS.

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 16490
2015-02-15 Lars-Gunnar Nyqvist

PLUS: Överraskande skarpt - även i 600 mm läget. Fokuserar helt ljudlöst och snabbt. Välbyggt och stabilt. Imponerande kvalitetskänsla när man använder det. Allt från reglage, knappar och brännviddsförändring
MINUS: Det skulle i så fall vara vikten

Har tagit en hel del bilder och är fortfarande positivt överraskad. Detta är faktiskt, ett premium objektiv.

Mycket nöjd med framför allt skärpan och "antiskak" funktionen. Har även tagit porträttbilder i 600 mm läget på frihand och de är knivskarpa. Imponerande minst sagt. Köptes för att få ett tele från 400-600 mm området men glider över mer och mer mot att även använda det runt 150-300. Har sedan tidigare ett objektiv (Sigma 35 mm Art) vars bildfiler alltid blev något större än de andras. Nu har jag två!

Bildkvalité kontra pris bedömer jag är mycket hög men lite på bekostnad av ljusstyrkan. Det visste jag naturligtvis när jag köpte det men det betyder inte så mycket då det idag är lätt att öka ISO på enskilda bilder om det behövs. 1-2 bländarsteg mer optiskt ljusinsläpp skulle nog ge minst 2-3 ggr högre pris men utan att bilden blev bättre

Köpte med dockan för att kunna uppdatera firmware samt korrigera AF på olika brännvidder. Fanns inga förbättringar att göra mot default men ett mycket bra verktyg om man skulle behöva. Första objektivet jag inte har behövt korrigera

Klumpeduns men en favorit....

Liknande produkter: Tamron 150-600
Nikon 80-400

Köpt hos: Fotokungen

Pris: 16400