Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Sigma SD10


Summering

Eneste dslr som benytter Foevon sensor, som registrerer alle RGB farger på hver enkelt pixel. 3,4 megapix (2268 x 1512). Sigma SA-bajonett. Kun RAW filer kan lagres. USB (1.1) og Firewire tilkobling.



Betyg


(4.33/5)
(4/5)
(4.67/5)
(baserat på 3 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



2007-07-18 snabb kamera

Att använda: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: färgupplösningen/ återgivningen, den fina skärpan och hyfsat ISO-omfång ( 100-1600 ISO i hela steg ). Faktiskt en sensationelt bra och unik sensor ( Foveon X3 CMOS ). Där måste jag säga att Sigma faktiskt har hittat en makalöst bra samarbetspartner - inte många på marknaden som slår kvaliteten på färgerna, skärpan och detaljrikedomen i bilderna. Ja, en ruggigt imponerande sensor som sagt!
MINUS: Lite bakgrundsbrus på höga ISO:n i kameran ( främst från 800 och uppåt ) - men hur många kameror är och andra sidan helt brusfria? Och, gud hjälpe mig, fattningen, fattningen, fattningen: näst intill omöjligt att hitta begagnade tillbehör som objektiv med mera till denna kamera - är i det närmaste obefintligt. Önskar att Sigma borde lösa detta med någon form av omvandlingskonverter mellan kamera och objektivet ( till exempel någon form av ring med Canon, Nikon eller annan lämplig fattning på yttersidan och kamerans egen fattning på innersidan ). Har dock gudskelov löst detta problemet genom att nyligen införskaffa ett begagnat Canon D1 hus ( kostade mig bara 5000 privat ) så att jag åtminstone kan få tag i begagnade Canonobjektiv. Men detta borde Sigma kunna lösa smidigare till exempel genom ovan nämnda omvandlingsring eller liknande - är tyvärr övertygad om att folk överger Sigmakameror annars. Ja, ångest, förtvivlan och depression varje gång man behöver tillbehör är väl bara förnamnet!!!! Ja just detta har gjort mig ytterst tveksam att satsa på Sigma ( KAMERORNA alltså ) i fortsättningen. Inte speciellt lönsamt och prisvärt i längden alltså - då det svider ordentligt i plånboken. En totalt onödig kostnad jämfört med andra större och kändare ( Nikon, Canon, Sony och Pentax i första hand ) märken och tillverkare på marknaden.

En i det stora hela mycket bra kamera - främst nöjd med de fina färgerna, skärpan och det hyfsade/ godkända ISO-omfånget ( ISO 100-1600 ).

Liknande produkter: Inga speciella.

Köpt hos: Vinst ( 2:a pris ) från tyska Fotomagazin
2005-02-25 Kermit

Att använda: 3 Hållbarhet: 5 : 5
PLUS: Enorm skärpa på bilderna när man tittar på pixel för pixel. Väldigt snygg färgåtergivning.
MINUS: Dålig på långtidsexponering och ISO 800+1600 är oanvändbara i praktiken.

Jag valde att köpa en SD9 för bildkvalitens skull, dessutom fick jag den till ett vrakpris. När det uppstod fel på den slutade det med att jag fick en SD10 istället. Kvalitetskänslan är mycket bättre än på SD9 modellen. Skärpan verkar vara ytterligare lite bättre och ljuskänsligheten lika så. Min SD9 hängde sig när temperaturen kröp under 0 C. men SD10 fungerar fint i riktigt kallt väder. Tyvärr går det inte att köpa objektiv i sverige som passar, så det blir till att beställa över nätet eller en tripp till tyskland. Men det är ju ett mindre problem.

Kundtjänst: Mina erfarenheter från Zieger teknik som sköter servicen är inte så vidare bra.

Köpt hos: Expert, gallerian i stockholm.
Carl Rytterfalk
2004-10-26 Carl Rytterfalk

Att använda: 5 Hållbarhet: 5 : 5
PLUS: Nu riktigt bra ISO, upp till 1600 (extended) Bättre färgåtergivning än föregångaren och bättre batterilösning. Riktigt bra bildkvalitet (Foveon X3, bilden hanteras ungefär på samma sätt som film, och bilden blir därefter, inga fel) Trådlös blixtavfyrning. I övrigt väldigt lik SD9an. Bättre autofocus.
MINUS: Nattfotografering kunde varit bättre, hade varit bra med Canon/Nikon fattning. Fortfarande inte tillräckligt bra autofocus.

Är sedan 2002 ägare av SD9an och har nu uppgraderat till SD10an. Kolla gärna på www.pbase.com/sigmasd9/ och www.rytterfalk.com och avgör själv. Bilderna blir väldigt "analoga" om du använt mellanformat tidigare så kan du nog komma o trivas med skärpan o skalbarheten i bilderna. Att bara använda sig av RAW format lär man sig snart att trivas med. Ta kort har sin tid, retuschera sin. Inte en massa blaj på fältet, det får du sköta i datorn med allt vad det innebär. Rätt batterier såsom uppladdnignsbara CRC-V3 är ett måste. Då håller den länge!

Liknande produkter: SD9

Kundtjänst: Endast toppenbra.
ANNONS