Annons

Tamron SP 150-600mm f/5-6.3 Di VC USD G2

Artiklar om produkten


Summmering

Vill du fånga det speciella ögonblicket du alltid drömt om? Här är världens möjlighet med ett fantastiska objektiv ifrån Tamron. De har lyckats med att vidareutveckla ett zoomobjektiv till att bli ännu bättre i generation 2. Egenskaper som tyst, lätt, skarp, snabb autofokus och vädertät mm. Låt er förföras av detta helt strålande fina objektiv.2020-01-10 Hisingen

PLUS: PLUS: Bränvidd per krona. PLUS: Kostnad. PLUS: Ingen vinjettering. (vad jag sett än så länge) PLUS: Relativt kort närgräns, med tanke på zoomomfånget. PLUS: Ska vara "stänksäkert" (gummipackningar/o-ringar torkar med tiden)
MINUS: MINUS: Inte helt krispig skärpa. (jag jämför med fasta kvalitets objektiv) MINUS: TUNGT! (du får släpa med dig ett stativ alternativt börja träna ryggen på ett gym) MINUS: Ljusstyrkan f/5-6.3. (där av priset) MINUS: Fysiskt långt. (helt utdragen, i teleläge med motljusskydd på så får du använda en varningsflagga för skrymmande last längst fram på objektivet. Risken för att du slår i saker och knockar folk är uppenbar)

Ja vad ska man tycka om detta objektiv? För detta handlar just om tyckande. Jag använder Sonys fullformatskamera Alpha 99 version 2. Mitt refersensobjektiv är Zeiss 135 1.8. Att jämföra Tamron 150-600 G2 med ett fast Zeiss 1.8 som är helt olika objektiv är inte helt rätt. Det blir lite som att jämföra äpplen och bananer. Zoomobjektiv handlar alltid om kompromisser beträffande optisk kvalitet. Jag är inte helt övertygad om att jag är helt nöjd med detta objektiv. Det ligger väl lite i det gamla talesättet; man får vad man betalar för. Hur vi som människor registrerar och upplever en fotografisk avbild av verkligheten och begreppet kvalitet är inget jag kommer gå in på här. Vi har alla olika referenser, behov och ekonomiska förutsättningar.

Liknande produkter: Sonys fasta optik för 150 000. Valet blev lätt!
2018-04-17 Michael Johansson

PLUS: Foten utformad som ARCA Swiss snabbfäste. Låsningarna av zoomringen.
MINUS: Värdelös montering av motljusskyddet, speciellt bakvänt.

Mitt exemplar är för Sony A som jag använder till en Sony a7Rii med adapter LA-EA3. Det fungerar bra och ger bildstabilisering trots att Sony-varianten av objektivet saknar det eftersom a7Rii har inbyggd stabilisering av sensorn.

Objektivet levererar bra skärpa men kräver en hel del ljus för att slippa skruva upp ISO allt för mycket trots bildstabiliseringen. Ljusstyrkan är alltså lite åt det låga hållet vilket jag var medveten om vid köpet och som är standard på dessa långa zoomar.

En irriterande egenhet är att ringen för manuell skärpa ligger innerst. Det tar antagligen en stund att vänja sig vid det eftersom detta är det första zoomobjektiv där det är så. Alla andra zoomar jag haft har haft skärperingen främst och zoomringen närmast kameran.

En annan detalj som jag finner mindre bra är fastsättningen av det rejäla motljusskyddet, speciellt när det monteras omvänt vid transport. Det är mycket fippligt och svårt att hitta rätt läge för att kunna låsa fast det. Detta är något som jag aldrig upplevt på några andra objektiv.

Bortsett från dessa egenheter känns objektivet välbyggt, stabilt och med ett par bra finesser beträffande zoomringen. Den ena är låsningen av zoomen i kortaste läget vid transport med en knapp och den andra är låsningen vid valfri zoomning genom att dra zoomringen utåt.

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 13048
2018-02-20 iNHALE

PLUS: Bra funktioner, inga problem att fota på 600mm handhållet.
MINUS: Rätt tungt att fota med handhållet men det får man räkna med.

Underbar rakt igenom.

Pris: 11300
2017-12-16 lasse magnusson

PLUS: Mycket prisvärt, bra skärpa, autofokus och bildstabilisering, lätt att jobba med.
MINUS: Ofrivillig omställning av fokusknappar vid handhavande under fotografering.

Jag är mycket nöjd med skärpan och handhavandet av denna fina zoomen.
Köpte objektivet strax innan jag åkte till Namibia på fotoresa och det var alldeles perfekt, speciellt för djurfotografering.
Tog nog hälften av alla bilderna med det utav mina 4 objektiv som jag hade med mig.

Däremot så var det väldigt irriterade att man oavsiktligt väldigt ofta kom åt och ställde om knapparna för att ställa in fokusbegränsningen och manuell/autofokus med resultatet att jag missade en hel del motiv!!
Det gick bättre när jag hade lärt mig att hela tiden kolla så att knapparna stod rätt precis innan jag skulle plåta ... varje gång!

Det ska bli kul att testa lite sportbilder med denna gluggen också, tror nog att det kan funka bra även om ljusstyrkan inte är den bästa.

Liknande produkter: Tamron 150-600, första versionen

Pris: 11990
2017-06-18 Andreas911

PLUS: Skärpan, stativfoten, bildstabilisatorn, AF-motorn, vikten
MINUS: Kan bli tungt att handhålla efter ett tag, speciellt med tung kamera till. Vet inte riktigt några brister i övrigt.

Har haft objektivet sedan början av april. Är mycket nöjd, skärpan är på topp, även på längsta brännvidderna, men ligger lite efter i skärpan jämfört med mitt Canon 100-400 mkII. Autofokusen är mycket bra, men känns något segare än Canon 100-400 mkII, men autofokusen påverkas troligen av att min kamera (Canon 6D) inte har det bästa AF-systemet.
Objektivet är extremt prisvärt för alla natur- och fågelfotografer som inte vill eller har råd att lägga 60k plus för 500-600 mm fasta teleobjektiv.

Liknande produkter: Tamron 150-600 mm G1, Sigma 150-600 mm Sport

Kundtjänst: Hegethorns kundtjänst är alltid på topp

Pris: 13990
2017-06-14 Kare

PLUS: Skärpa och bildstabilisering
MINUS: Montering av motljusskyddet

Mycket bra bildstabilsering och skärpa. Skarpa frihandsbilder i mulet väder med 600 mm på en Canon 7D II, dvs ca 1000 mm effektiv brännvidd. Skärpan vid 200 mm är faktskt bättre än mitt Canon 70-200 mm gen 1. Extremt prisvärt

Pris: 12990
2017-06-10 bomalt

PLUS: Bra skärpa, bra bildstabilisering, Snabb fokus. Arca-Swiss-kompatibel stativfot. Låsbar zoomring. Möjlighet att uppgradera firmware och ändra andra inställningar själv. Vädertätat.
MINUS: Lätt att komma åt knapparna ofrivilligt. Inget hårt fodral bara en mjuk påse.

Ett objektiv med bra omfång, 150 till 600 mm. Bättre skärpa i området 500 till 600 mm än den första versionen av detta objektiv. Bildstabiliseringen är mycket bra, frihandsfotograferingen är inget större problem.

Skärpan är förvånansvärt bra för ett objektiv i denna prisklass! En bra sak är att zoomringen kan låsas i valfritt läge för att förhindra att objektivet "zoomar ut" av sin egen tyngd. Vädertätningen är också ett plus...

Stativfoten är Arca-Swiss-kompatibel vilket är bra vid t ex användning tillsammans med en gimbal.

Knapparna på sidan kan av misstag lätt ställas om, vilket inte är så bra. Man får hålla koll dem när man fotograferar.

Kundtjänst: Bara den bästa

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 12990
2017-05-17 Kisco

PLUS: Zoomar in bra Skärpan är jättebra på 600mm. Nu har jag inget att jämföra med men det lilla jag sett verkar jättebra.
MINUS: Vet inte än

Känns som ett riktigt bra köp. Provade objektivet direkt jag fick hem det från balkongen. Tror detta blir mitt favoritobjektiv.
Är så sugen att testa objektivet ordentligt.

Liknande produkter: Sigmas motsvarighet samt den äldre versionen av tamrons 150-600
2017-04-18 legope

PLUS: Man får ett mycket bra objektiv för en hyfsad kostnad.
MINUS: Enda negativa i nuläget är fastsättningen av motljus skyddet i transportläge. Svårt att hitta låsläget.

Bra skärpa i hela omfånget även vid fotografering på frihand.
Det som överraskade var förmåga att fota på nära håll. Bra närgräns.
Mycket snabb fokus och stabilisering.
Vädertätat objektiv.

Liknande produkter: Sigma med samma zoom. Detta var mycket tyngre.

Pris: 14490

B+W Filter