Annons

Tamron sp af 28-75mm f/2 8 xr di ld Aspherical if Macro (motorized)


Summmering

Detta objektiv skall inte förväxlas med samma objektiv som kom 2003. Som jag förstår är den enda synliga skillnaden att det står Macro på den av senare datum.

Skillnader som inte syns sitter inne i optiken och därför är detta ändå två olika objektiv. Från juni 2008 är den tillgänglig med en inbyggd motor för att också fungera för användare av nya Nikon kameror som kräver inbyggd motor som Nikon D40, D40X och D60.2015-07-14 Kent Janson

PLUS: En mycket skarptecknande optik även vid stor bländaröppning. Smidigt med låsning av zoomen.
MINUS: Har inte sett något av det ännu, det enda man skulle vilja önskat var att man i så fall VC mot skaknings oskärpa. Men som sagt det är ju ingen dålig egenskap.

Det här är nog det bästa objektiv jag ägt hitintills, En del skriver att det bara är skärpa i mitten vid full öppning men det är inget jag riktigt kan hålla med om.
Möjligen kan det vara en liten skärpeförlust i kanterna vid stor öppning en skärpeförlust jag själv inte sett något nämnvärt av.
En annan väl noterbar sak är att man har 2,8 bländaröppning över hela zoomen, något jag uppskattar väldigt mycket och något man inte hittar på kitzoomarna.

Den lämnar också en fin bokeh i mitt fall vid macrobilder som jag testat (inget jag lagt ut än). Jag vet inte, men jag blir lite extra varm i hjärtat när det står "Made in Japan" på ett objektiv och det gör det på detta.

Liknande produkter: NIKON 24-70MM F/2.8G men det var betydligt mer än dubbla priset och nästan 1 kilo tungt och utan macro.

Kundtjänst: Inte haft, peppar, peppar......

Köpt hos: Begagnat

Pris: 1700

Miops Smart Trigger