Annons

Epson Stylus Photo 1270


Summering

Bläckstråleskrivare som skriver i max A3+ format.

Den har några år på nacken men är en gammal trogen arbetshäst. Nu kan man dock önska sig att droppstorleken vore lite mindre.

Print speed: ...

Läs mer


Betyg


(4.5/5)
(3.5/5)
(4.5/5)
(4/5)
(baserat på 2 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



Lars Forslin
2007-04-28 Lars Forslin

Att använda: 2 Hållbarhet: 4 Driftsekonomi: 3
PLUS: Bra utskriftskvalitet
MINUS: Något långsam jämfört med nyare maskiner. Ljudnivån lägre än äldre skrivare men högre än nyare.

Köpte den här när den kom ut (2000), men först på senare tid har jag börjat använda den mer intensivt (2007) och fick då köra den ganska mycket innan den skrev som den skulle. Munstyckena sätter med andra ord igen lite om man inte kör den ofta och det blir många rengöringscykler. Faktum är att det har blivit så många att jag måst skicka in den på reparation (InfoCare). Tydligen är det inställt i skrivaren hur många rengöringscykler man kan köra innan den måste in på verkstad och filtarna bytas ut och maskinen nollställas. Kostar knapp tusenlapp med frakt.

Det har varit en del problem med svart kladd på utskrifterna. Dels en horisontell randning på vissa bilder och dels svart kladd i nedre vänstra hörnet på bilden (det hörn som kommer ut överst till höger i skrivaren). Det första beror på damm som samlas i skrivaren och som följer med papperet ner och tillsammans med bläck bildar små trådar som kan hänga ner på bilden. Tas enkelt bort med en rengöring: man rullar en servett och tejpar ner den i diket där munstyckena går (patronerna i bytesläge och dra ur sladden). För sedan hela paketet med patroner och munstycken fram och tillbaka några gånger, så blir det rent undertill.

Det svarta kladdet i hörnet i slutet av utskriften undviks enkelt genom att köra skrivaren i kuvertläge. Det verkar inte påverka skrivkvalitén, det som händer är att munstyckena går lite högre och går fritt från papperet. Om man bara kommer på dessa trick så är det lätt att få bra utskrifter, men man hittar inget om detta i manualen. Mycket testande, och mycket bläck går åt.

Eftersom det inte säljs några rengöringspatroner i Sverige vad jag vet, så kan man i stället droppa sprit på filten till vänster och ställa patronerna i bytesläge över natten, det kan lösa upp envisa proppar.

Själv tyckte jag mig inte ha råd med originalpatroner, men har köpt PrintRite från Bläck & Write under flera år. De verkar ha bra färghållfasthet, men ska man sälja foton bör man troligen använda originalbläck även om det svider. För testkörning och för eget bruk tycker jag att PrintRite är helt OK.

Liknande produkter: Den var outstanding när den kom.

Kundtjänst: Epson har numera en chatt på servicesidan, men det är inte alltid de svarar. De verkar heller inte veta så mycket när man kommer fram. För äldre maskiner är det InfoCare som gäller.

Köpt hos: Dustin

Köpt hos: Priset är ungefärligt, som jag kommer ihåg det

Pris: 4500
Peter Elfvendahl
2004-06-07 Frame

Att använda: 5 Hållbarhet: 5 Driftsekonomi: 5
PLUS: En bra men framförallt billig fotoskrivare för formatet A3+. Billigt bläck och utrustning gör den till en favorit i repris
MINUS: kanske inte så snabb men med tanke på att den har några år på nacken så kan man nog leva med det.



Köpt hos: dustin
ANNONS