Beike BK-45 Gimbal Head


Summmering

Stativhuvud från kinesiska Beike.2019-05-10 TorbjörnA1

PLUS: Priset är ju helt avgörande här när man inte är proffs och behöver kvalite. Att den är något trög tillför precision för mig och då är den inte hackigt trög.
MINUS: Lång tid att få hem från Kina. :)

Har inget att jämföra med och är nöjd med vad jag fick för några hundralappar på eBay 360:-
Så länge den håller ihop så kommer den att täcka mina behov tror jag.
Kan verkligen rekommendera denna till en förstagångsköpare av gimbal som jag är, för om du har provat en
dyr fin med kullager så vill du nog inte ha denna. :)

Pris: 360
2017-06-11 bomalt

PLUS: Billig, låser i det läge man ställt in, Arca-Swiss kompatibel
MINUS: Inte kullagrad. Inte bästa kvalitet kanske, fick modifiera/renovera den

En billig men bra gimbal. Till skillnad från en kulled så låser den i det läge man ställt (en kulled har en förmåga att "nicka" framåt eller bakåt något när man låst den). Funkar bra med större, längre och tyngre objektiv som har stativfot. Att den är Arca-Swiss kompatibel gör att man snabbt kan montera eller ta bort objektivet.

Den har också några fåniga små kompasser i rattarna. Förstår inte hur man ska använda dessa? Möjlig för att orientera sig hem om man gått vilse i skogen kanske?

Fick erfara att kvaliteten kanske inte är den bästa. Plötsligt gick det inte att låsa rotationen med ratten. Demonterade ratten med den gängade stången och plattan som gör att gimbalen går att rotera. Det fanns inget kullager där som jag antar att det gör på dyrare varianter/fabrikat, utan ett enkelt glidlager. Det visade sig att den gängade stången hade trängt in i ratten och därmed gjort den för kort för att låsa. Skaffade en längre gängad skruv och kapade den så att den blev längre än den som satt där från början. Säkrade den med gängvätska (Loctite) och skruvade den i botten i ratten. Efter det har den fungerat som den ska och rotationen blir ordentlig låst.

Liknande produkter: Benro GH2

Kundtjänst: Ingen erfarenhet

Köpt hos: eBay

Pris: 650
2015-12-09 Per Eisele

PLUS: Otroligt prisvärd
MINUS:

Använder inte stativ så mycket så jag ville inte lägga ner pengar på gimbalhuvudet. Det är otroligt billigt.
Själva gimbalfunktionen med rörligt objektiv fungerar precis lika bra som dyrare varianter. Svagheten visar sig när man ska låsa objektivet helt, det är lite mer kludd innan man får den på plats.
2014-10-29 Odie

PLUS: Storleken är mindre, belagd med mjukt gummi
MINUS: Ingen lagring kort hållbarhet.

Efter att jag använt gimbalhuvudet en tid började det att bli glapp i leden som sitter närmast stativet jag har öppnat den och kan konstatera att det inte finns något som helst lager,

Liknande produkter: Benro

Pris: 610
2014-04-09 nennulf

PLUS: Kvalitetskänsla, manöverbarheten och, givetvis, priset!!
MINUS: Kan inte komma på något!

Förstår inte hur jag klarat mig utan ett sådant här!
Mitt fågelfotande har nått nya höjder och detta tack vare detta utmärkta Gimbal huvud!
Jag köpte det, mot faktura, på "24.se"!

Liknande produkter: Gimbal heads från Benro

Köpt hos: Cullman

Pris: 900
2014-02-22 LenAndersson

PLUS: Gummiklädd bygel, Välbalanserad, lätthanterlig och ruskigt billig.
MINUS: Det skulle vara den korta skruven som jag nämner längre ned, men det kan åtminstone JAG bortse ifrån.

2015-02-01

Nu har jag använt det i ett år. Gillar jag det fortfarande ? Absolut , till o med mer än vad jag gjorde i början. Nu har jag dessutom ett Nikon 300 f/2,8 VR ll , som är betydligt mycket större o tyngre än vad jag haft förut. Dessutom har jag lärt mig att bara genom att skaffa olika längder på "Arca-Swiss" fästena, så kan jag balansera optiken optimalt, och även styra var knapparna på objektivet hamnar i förhållande till bygeln. Just nu kör jag me en lämgd på 110 mm, och det passar mig utmärkt !


Sett till priset, så är det outstanding enligt mig ! Originalen ,är säkert mycket bättre........, men det gäller även priserna. Det är ju hutlösa priser på "the real deal" som en del säger , men JAG kan inte förstå vad som skulle kunna motivera en prisskillnad på mellan 3000-4000 eller mer. Det enda klagomålet jag har efter ett halvårs användning är att låsskruven för att höja resp sänka själva stativplattan, hade för kort gänggång. När jag drog åt den , så släppte gängorna.. Den var 20 mm lång , jag ersatte den med en ny bult med en längd av 35 mm, och allt var löst. Bulten kostade 1,80 Kr om jag minns rätt !
Otroligt välbalanserat då kameran stannar där du släpper den, inte som med den Manfrotto Kulled jag hade tidigare, då kameran slokade som en vissen tulpan om jag släppte den.
Inkl fakt o tull från Hongkong kostade den mig ca 550 kronor. Leveranstid fån betalning till den var här 5 dagar !

Köpt hos: Ebay

Pris: 550
2013-04-19 EVILIVE

PLUS: Billigt gimbal som funkar
MINUS: Ingen vidare kvalitet

Beställde likt tidigare recensenter mitt ex via Ebay.
Funkar som det ska men inte mycket mer. Har man testat the real deal så blir man besviken.

Man får vad man betalar för och med den insikten får jag ändå säga att jag är nöjd.

Skulle jag rekommendera den till andra? Ja, men bara för att den är prisvärd.

Liknande produkter: Wimberley WH-200

Pris: 600
2013-01-20 Göran Åstebro

PLUS: Stabilt, smidigt och billigt.
MINUS: Kan inte hitta några.

Innan min beställning läste jag via Google på flera utländska forum om produkten och där hade den fått stående ovationer utav användarna.

Nu har jag testat mitt Beike BK-45 Gimbal Head under jul och nyårshelgerna och jag fattar inte hur jag har kunnat klara mig utan detta suveräna hjälpmedel tidigare.
Tidigare har jag anv mig av ett kulhuvud (Cullman) som i och försig har fungerat, men vilken otrolig positiv skillnad det var att skaffa sig ett riktigt Gimbal Head.
Så otroligt smidigt och välbalanserat att följa fåglarna oavsett om det sitter på mitt treben eller enbens stativ.

Jag använder det till mitt Nikon 300mm/F2,8 VR oftast med konverter. Men det passar även bra till 500mm/F4... Medans 400mm/F2,8 är för tjocka och tar i bygeln...

En kompis har Canon EF 500mm F/4L IS USM som han provade på mitt Beike och det fungerade perfekt. Faktiskt bättre än till mitt Nikon 300mm/F2.8. Då knapparna på 500mm kom vid sidan av bygeln och var lättare att nå.
Medans knapparna på mitt 300mm är mitt för bygeln. Här får man vrida objektivet något i stativfotsfästet om man måste ändra knapparna.

Har läst att det finns fotografer med Canon 5D3 och Canon 800mm F5.6 IS som används ihop med Beike.

Att bygeln på Beike är gummibeklädd var något som jag uppskattade mycket när det var minusgrader och man satt barhänt ute. Inte alls lika kallt som att hålla i de betydligt dyrare målade Benro eller Wimberly alternativen.

Beike har en max belastning på 8 kg.

Beställde mitt från Ebay för ungefär 700kr inklusive frakt. Ett mycket bra köp enligt mig

Liknande produkter: Finns flera liknande som ex Benro, Induro, Kirk, Wimberly mm

Kundtjänst: Otroligt överaskad över den snabba leveransen. Tog 9 dagar från beställning tills jag höll det i handen och då var det ändå mitt i julhelgerna. Snabb flygfrakt HongKong-Skövde.

Pris: 700
2012-12-18 Berbo

PLUS: Stabilt, smidigt och billigt.
MINUS: Kompassen som sitter i ett par av reglagen känns kanske inte så användbara...

Gör en inledande recension efter att ha använt produkten i några veckor.

Huvudet känns mycket stadigt och har en bekväm gummibeklädd yta. Reglagen är rejäla och det är inga problem att låsa kameran i önskat läge. När man släpper på reglagen så känns varken vaggan eller den horisontala leden sladdrig utan har lagom motstånd. Även fästet till objektivet är rejält och försett med låspluggar för att förhindra att fästet lossnar från vaggan av misstag.

Jag använder stativhuvudet till ett Sigma 120-300 f/2.8 OS och det funkar jättebra. Har dock läst att huvudet kan vara för litet om man har objektiv i storleken motsvarande 400 f/2.8 eller större...

***UPPDATERING*** Har nu köpt ett Canon EF 400mm f/2,8L IS USM och det passar perfekt, förutsatt att man har vaggan på höger sida av objektivet. På det sättet kommer man även åt alla reglagen på motsatt sida.

Beställde mitt från Ebay för ungefär 600kr inklusive frakt. Ett ruskigt bra köp enligt mig! :)

Liknande produkter: Alla andra gimbal huvuden

Pris: 600

Miops Smart Trigger