Wimberley Head - Version II


Summmering

Detta stativhuvud är speciellt framtaget för stora telefotolinser. Den är utformad på ett sådant sätt att kamera och objektiv balanserar kring sin egen tyngdpunkt, vilket gör det väldigt lätt att manövrera i önskad riktning.

Version 2 är en vidareutveckling av det ursprungliga stativhuvudet,
vilket bl.a. medfört att den nu är lättare och mindre.2012-03-29 Daniel Pettersson

Kanonbra, stabilt, lätt, robust, lättmanövrerat.
2010-05-03 Farbror

PLUS: Gör stora objektiv lättmanövrerade. Kvalitet och precission i världsklass.
MINUS: Priset har gjort att jag väntat för länge med inköpet.

Känslan då jag balanserat in mitt 300mm f/2.8 med 1.7x converter var enorm. Man manövrerar det helt utan ansträngning och den stannar exakt där jag släpper den. Vad andra skrivit om att manövrera stora objektiv med endast ett finger är absolut sant.

Faschinerande med produkter som man inte kan vara utan efter att ha testat i köket i cirka fem minuter.

Kvalitetskänslan är slående.

Har testat en del med Sigma 300-800mm och det är som en dröm, trots närmare 6kg objektiv. Manövreras enkelt med ett par fingrar på kameran. Finns nog inte så mycket 'värre' objektiv att manövrera än detta.

Köpt hos: B&H Photo Video, New York
2009-12-29 Ronnie Bergström

PLUS: Välbalanserat,kvalité,stabilitet
MINUS: Har inte upptäckt några nackdelar ännu.

Jag köpte denna för att stödja mitt Nikon 500mm/f4 VR och jag ångrar mig inte för en sekund.Tillsammans med mitt Gitzo 3530LS stativ så är den helt perfekt för objektivet.Den balanserar det långa objektivet perfekt och håller kameran på den vinkel som jag lämnar det.
Använder även Wimberleys egen lins platta(snabbkoppling) som gör det enkelt och snabbt att montera.

Köpt hos: B&H Photo Video New York
2009-11-16 uffe-46

PLUS: Välbalanserat med mjuk och smidig gång.
MINUS:

Mycket bra och stabilt stativhuvud som jag använder för en Nikon D300 med extra batterigrepp och ett Nikkor 500mm/f4 VR. Detta är lättarbetat och balanserar alldeles ypperligt.

Köpt hos: B&H Photo Video New York

Pris: 4600
2008-05-07 Anders A-son

PLUS: Lättanvänt. Överlägset resultat. Lätt att montera objektivet på stativhuvudets glidplatta som skall hålla objektivet.
MINUS: Har inte upptäckt några nackdelar ännu.

Jag använder Wimberley head II för att fotografera fåglar. jag har ett "tungt" canon 400 mm 2,8 IS objektiv som blir mycket lätthanterligt. Eftersom jag för det mesta använder objektivet med en 2x extender hade jag tidigare svårigheter att hitta de snabbt uppdykande flygande fåglarna. Nu har jag bättre chans att få skarpa fullträffar. Stativhuvudet är monterat på ett Gitzo kolfiberstativ med ett enkelt "vattpass" för att kunna ställa stativet i våg.
Jag köpte det på BH i New York via deras hemsida. Med moms och frakt 5072:-. Tillkommer en snabbkoppling för ca 500:- som sätts fast på objektivet.
Jag bär stativ med stativhuvud och kamera med objektiv monterat på axeln. Ca 10 kg. Visst är det tyngre än mina kompisars utrustning men jag gör det gärna eftersom resultatet blir enastående.
Stativhuvudet är lätt liksom Gitzo-stativet. Objektivet + kameran en Eos 1 Ds Mk II är de tunga enheterna.
Går jag längre sträckor har jag en riktig fjällsäck med bärram och alla möjliga justeringsremmar.

Liknande produkter: Jag har sett att Manfrotto har en variant men det är tyngre!

Kundtjänst: Kan bara betona att BH är ett bra ställe att handla på. Lovar leverans inom 3–5 dagar. Jag har alltid fått mina prylar den femte dagen!

Köpt hos: BH i New York, USA

Pris: 5072
2007-06-09 Lars Johnsson

PLUS: Gedigen bygg-kvalitet, inbyggd Arca-Swiss snabb-platta, designen, mindre och lättare än första versionen
MINUS: Priset

Perfekt för stora och tunga tele-objektiv. De känns nästan viktlösa när man använder dem på ett Wimberley huvud. Helt överlägset även de bästa och dyraste kullederna tillsammans med stora objektiv

Liknande produkter: Jobu Black Widow, King Cobra

Köpt hos: http://www.fotokonijnenberg.nl/

Pris: 6000
2006-05-06 Juha Leinonen

PLUS: Mycket funktionell. Gedigen och pålitlig. Exakta kontroller.
MINUS: Dyr.

Detta huvud möjliggör en silkesmjuk manövrering av tunga teleobjektiv, vilket behövs vid fotografering av rörliga motiv som t.ex. fåglar. Dessutom sparar den på musklerna eftersom kan slipper balansera hela paketet med kamera och objektiv, såsom man måste med en kulled. Skillnaden märks speciellt när man spänt väntar på att ett stillasittande subjekt ska fara iväg.

En nackdel med denna typ av huvud är att huvudet måste stå vågrätt för att man ska lyckas väl med panoreringar där horisonen syns. Detta innebär att stativet måste stå i våg eller att en nivelleringstillsats används. Alternativt kan objektivet vridas i sitt stativfäste, men detta kan dock leda till oönskade ryck och vibrationer.

Priset är angivet inklusive frakt, tull och moms.

Rekommenderas.

Köpt hos: Wimberley Inc (www.tripodhead.com)

Pris: 6384

Lastolite Chromakey