Lowepro Hatchback 22L AW

Betyg


(4.4/5)

Summmering

Flexibel kameraryggsäck med snabb och säker åtkomst till kameran. Öppnas från baksidan (sidan mot kroppen).2019-08-24 majortom


Hållbarhet: 4 Bekvämlighetsfaktor: 4
PLUS: Bra design och diskret design. Medföljande regnskydd Fickan för surfplatta. Bra passform mot kroppen, skön vaddering. Facken för kamera går att möblera om.
MINUS: För liten och för klen för naturfoto med större objektiv och stativ eller för längre utflykter där matsäck och förstärkningsplagg kan behövas

En perfekt fotoryggsäck för stads- och gatufoto. Bekväm och diskret. Tillräckligt utrymme för ett större kamerahus och 3-4 objektiv upp till 70-200 i storlek. Utrymmet för kamerautrustningen går att skräddarsy efter utrustningens behov. Toppfacket tillräckligt för tillbehör så som extra batterier, minneskort, blixt och filter samt lättare förstärkningsplagg och mindre matsäck, ytterfickor som rymmer termos och mindre stativ. Ficka för surfplatta eller mindre tunnare dator typ surfpro.

Pris: 800
2015-09-25 Iore117


Hållbarhet: 3 Bekvämlighetsfaktor: 5
Plus: Bra design där man har både en del för fotoutrustning, och en del där man kan få med lite annat nödvändigt, reservtröja eller liknande. Diskret design, passar därför i många miljöer. Medföljande regnskydd är bra att ha till hands.
Fickan för surfplatta rymmer även min några år gamla netbook som är lite tjockare, vilket var ett trevligt plus för mig.
Bra passform mot kroppen, skön vaddering. Facken för kamera går att möblera om. Gott om plats när jag tar med Eos M-systemet med några objektiv och blixt (och det var väl egentligen också min primära tanke. Min Canon 70D med Sigma 18-35 får precis plats, men då ryms inte direkt många extra saker, men det är inte rätt val av ryggsäck om man ska ha med tyngre utrustning.
Minus: Medföljande regnskydd har lite tveksam fastsättning i överkanten mot axelremmarna. Men bra mot regn och redan använd första dagen med ryggsäcken.
Gick sönder efter bara två veckors användning då ena sidans spänne för bröstremmen lossnade och ramlade bort från axelremmen. Måndagsexemplar eller dålig konstruktion är oklar.

Kundtjänst: Netonnet (som inte går att lägga in under "köpt hos": Gick som sagt sönder bara efter ett par veckor. Reklamerade den, och redan efter 1 vecka kom en helt ny ryggsäck i retur. Dock helt utan följesedal eller annan kommentar om felet. Snabbt och bra gick det i alla fall.

Pris: 764
2013-08-16 Gabriel B


Hållbarhet: 4 Bekvämlighetsfaktor: 4
PLUS: Smidigt och bra fack för kamera, bra möjlighet att "möblera" kamerautrymmet med medföljande kuddar. Bra byggd, känns gedigen. Bra storlek för att bära med sig det man behöver utan att det blir för tungt. Diskret, ser inte ut som en kameraväska. Medföljer regnskydd (AW).
MINUS: Inte lika smidigt att få ut kameran som med Slingshot väskorna.

Jag var ute efter en ryggsäck för dagsturer då jag inte behöver ha mycket utrustning med mig. För detta är den perfekt i storlek och känns bra på ryggen. Får med enkelhet in min D300+17-55/2.8 (monterad) i denna väska, blixt + lite extra kamera utrustning. Kamera delen går även att plocka ut om man vill, dvs man kan använda väskan som en vanlig ryggsäck.

Liknande produkter: Kikade på Lowepro Photo Sport 100, 200 AW, men valet föll på denna då den var mer diskret och "allround". Min D300 med 17-55 objektiv monterat fick ej plats i Photo Sport 100.

Kundtjänst: Ej behövt

Pris: 799
2013-03-21 mattanb


Hållbarhet: 5 Bekvämlighetsfaktor: 4
PLUS: Snygg, skön att bära, inbyggt regnskydd och säkrad kamera.
MINUS: Kräver att man lägger från sig den vid fiske och det kan vara mickligt att få fram kameran.

Snygg och bra ryggsäck som passar mig som fiskare och fotograf.

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 1000
2013-03-06 Zerwon


Hållbarhet: 5 Bekvämlighetsfaktor: 5
PLUS: Mycket smarta funktioner. Väldigt mycket bra förvaringsfack. Väldigt rymlig. Snygg. Prisvärd!
MINUS: Kan inte komma på något!

Trevlig ryggsäck med väldigt mycket utrymme.
Bra vaddering för kameran, och smarta funktioner. Som tex att kameran ligger i en egen "väska" i ryggsäcken. Tar du ut den delen får du en praktiskt liten väska som du kan ha kameran i om du måste ha facket till någonting annat.
Sliter man ut alla avskiljare kan man använda den som vilken annan ryggsäck som helst.
Väldigt mycket bra dämpning och passform för ryggen!
Väderskyddet sitter fast och gömt på undersidan

Liknande produkter: Lowepro Flipside Sport 15L, för den som inte vill ha annat än kamera i väskan. En BJÄSSE kamera!

Kundtjänst: Kanonbra service, väldigt bra sortiment av kameratillbehör.

Köpt hos: Kjell & Company

Pris: 999

B+W Filter