Olympus OM-D E-M1 Mark II

Artiklar om produkten

Betyg


(5/5)

Summmering

Utmärkande egenskaper
• 18bps AF-C / 60 bps AF-S
• Snabb AF, 121 korspunkter
• 5-axlig bildstabilisering
• 50mp HighResShot
• Pro Capture
• Regn,- damm och- frystålig
• Liten och kompakt

Kompakt och tålig
Tack vare Micro 4/3-sensorn kan Olympus göra väldigt små kameror och objektiv utan att kompromissa på bildkvaliteten. E-M1'an hör till Olympus större kameror, men är ändå en av de minsta professionella systemkamerorna på marknaden. Tack vare ett ordentligt grepp passar den utmärkt även ihop med lite större teleobjektiv till Micro 4/3-systemet. På kamerahuset sitter alla reglagen man kan önska i form av inmatningshjul, programmerbara knappar och genvägar till funktioner som ofta justeras under fotograferingen. Lägeshjulet går att låsa så att det inte oavsiktligt ändras, något som kan vara förödande i en stressad situation. Utöver den lilla storleken är E-M1 MK2 en väldigt tålig kamera, byggd för att stå emot både regn, sand och även kyla. Tillsammans med Olympus Pro-optik som även den är tätat mot damm och regn samt tål kyla är E-M1 MK2 en prefekt följeslagare, överallt.

Seriebildstagning
E-M1 MK2 klarar seriebildtagning med 18 bilder i sekunden med följande autofokus (AF-C) och 60 bilder per sekund med låst fokus (AF-S) i fullupplösning och RAW-kvalitet.

Pro Capture
Med Pro Capture börjar kameran ta bilder redan när avtryckaren är halvt nedtryckt, för att sedan spara 14 bilder från tiden innan avtryckaren trycks ner helt. På så vis sparas den där bilden som uppenbarade sig en bråkdel av en sekund innan bilden hann avfyras.

Autofokus med 121 korslagda AF-punkter
Med 121 korslagda AF-punkter täcker en stor del av sensorn hänger E-M1 MK2 även med motiv som rör sig mot och ifrån fotografen. AF-algoritmer och dubbla fyrkärniga processorer hjälper till att analysera bilden och avgöra vart fokus ska vara, även i höga hastigheter.

Sökare med 120fps och vinklingsbar skärm
Sökaren har en uppdateringsfrekvens på 120 bilder per sekund. Skärmen går att från skyddat läge vinkla ut åt sidan för att underlätta tagningar från svåra vinklar.

4k Video
Via TruePic VIII-processorn klarar E-M1 MK2 av att filma i 4K-upplösning. Kameran erbjuder cinema 4k 4096×2160 i 24p, UHD 3840x2160 30P samt FullHD 1920x1080 60p
20mp sensor, TruePic VIII och 5-axlig bildstabilisering
Normalt har sensorn en upplösning på 20mp, men med hjälp av HighRes shot som använder sig av kamerans 5-axliga bildstabilisering och kraftfulla TruePic VIII Processor kan du skapa bilder med en upplösning på 50mp och för filer med högre detaljrikedom. 5-axlig bildstabilisering hjälper till att hålla stillbilder skarpa och video mjuk, utan ryckiga rörelser.1 2 3 ... 12 Nästa 
1 2 3 ... 12 Nästa 
ANNONS