Canon Powershot S3 IS: Recensioner | Tester | Produktinfo | Prisjakt - Fotosidan

Annons
Recensioner > Kameror > Digitala kompaktkameror > Canon Powershot S3 IS
Recension / Test / Priser / Fakta

Canon Powershot S3 IS


Summering

Kameran är en uppdatering av den kritikerrosade Canon Powershot S2 IS. Den har några förbättringar jämfört med den föregående modellen, bl.a. 6 MP istället för 5 MP, ett ISO 800 samt High ISO auto ...

Läs mer


Betyg


(4.46/5)
(4.43/5)
(4.26/5)
(4.37/5)
(baserat på 35 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!

Mer info

Kameran är en uppdatering av den kritikerrosade Canon Powershot S2 IS. Den har några förbättringar jämfört med den föregående modellen, bl.a. 6 MP istället för 5 MP, ett ISO 800 samt High ISO auto läge, ett nytt sportläge, 2" vridbar LCD-skärm samt att den har en proffsig svart färg.
Förutom förbättringarna har den som S2 IS 12x optisk zoom, bildstabilisering och ett riktigt bra filmläge.

Tillverkare: Canon
Tillverkarens produktsida

Recensioner

1 2 3 ... 4 Nästa 
2009-01-05 JonJo442

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 3 Hållbarhet: 3
PLUS: Superbra närgräns för makrobilder, bra färger.
MINUS: Mycket brus redan på lägsta iso tal.

Jag blev aldrig riktigt nöjd med denna, känns som en enda stor kompromiss. Den var hyfsad till det mesta med inte jättebra på något förutom makrobilder
David Kennberg
2008-11-26 david.kennberg

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Displayen som går att vinkla åt alla möjliga håll är obetalbar, framförallt vid macrofotografering!
MINUS: Jaghar inte tagit en enda bra bild under mörkare förhållanden. Den här kameran är gjord för dagsljus!

Riktigt bra maskin om man inte känner att man har råd med en systemkamera. Jag har tagit ett gäng 1000 bilder och är mycket nöjd.

Börjar dock efter ett par år känna att det är dags att byta upp sig till en systemkamera inom kort. Känner mig begränsad, framförallt när det gäller att ta bilder under mörkare förhållanden.
Torbjörn Hammar
2008-07-13 mayro

Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Tror detta är som totalt sett bästa kameran jag har och har haft.. Otroligt användavänlig. Bra bilder som duger 100% för vilket fotoalbum som helst.. Och kan säkert göras en hyfsad förstoring av då det vill sig utan förstoringen skäms för sig..Batteritid med 2500 laddabra batterier är kanonbra..Och kriser det så finns alltid batterier att köpa typ på varenda ställe som har öppet..
MINUS: Hehe. Som sagt. Bedömmer som den typ av kamera detta är.. Och då kan jag inte komma på några rejäla nackdelar faktiskt alls..Förutom den lilla skärmen. Den är iofs bra .. Men vid 50 bast ålder och avtroppande syn lite grann så skulle en 28 tum skärm knappt räcka utan brillorna är med.. Och den senare modellen har större skärm..Men brillor löser "problemet".. Tar dessutom endast ibland bilder med skärmen ändå utomhus....Sökaren duger gott. det är ju en zoom kompaktare ej att förglömma..Men ändå duger tittögats finfint.. Min största kritik blir att jag inte kan direkt peka på något att ge riktigt svidande kritik emot... För det gör min recension till en halelujatext som ser föga nyanserad ut egentligen... Men kameran är faktiskt så trevlig och funktionell för vad den är ämnad att göra så jag kan inte så här finna direkt massa att klaga på...

Jag skriver min bedömning och betyg efter att det faktiskt är en långzoom kamera med dom brister som en sådan dras med i sin egenskap att faktiskt vara en zoomkamera..Jämför även med Fujifilm S9600 som jag haft..Vilken nog är en "bättre" kamera. Men långt ifrån lika bergfast säker samt alltid levererande av en bra bild som Canonen.. Canonen sviker verkligen mycket sällan att ge en bild oavsett vad i stort sett...

Och med det utgångsläget kan jag bara säga att detta är en verkligt bra kamera.. Har sällan svikit mig att leverera en bild. Goa härliga färger som andas liv..

Och då man ställer den på stativ och justera den manuellt kan den ta riktigt fina bilder i mycket svagt ljus också inomhus utan blixt... Se bara upp med auto i dåligt ljus. Kameran fegar och ställer upp iso för mycket själv..Och ha det även i tankarna utomhus.. Den fegar även där ofta har jag märkt..

Denna kamera gjorde så jag snudd valde en Canon även som systemkamera utan ens titta på annat också från start.. Bara just för den är så förbaskat go att handskas med..... Så nöjd är jag med den såsom en glad amatör..

Så söker du en bra kamera som sällan eller aldrig sviker. Speciellt inte då du lärt dig den vilket är ur-enkelt... Som har en mycket mycket mycket väl fungerade bildstabilisering och är ultrasmidig att ha med sig. Vilket bara det är en fördel som rent är ett argument för dessa Canons långzoomare... För en bra kamera som man inte pallar ta med sig är ju värdelös mot den man gärna tar med sig..Eller hur?

Kan bara rekommendera den varmt såsom begköp.. Våran s3is stannade kvar i familjen som dotterns kamera..Samt som vår resekamera då man inte pallar med släpa runt den stora kameran..Så den kommer nog få göra tjänst ett tag till.. Såvida inte vår dotter får för sig att "byta".. För det är hennes kamera nu...

Liknande produkter: Massor

Kundtjänst: Ingen erfarenhet..

Köpt hos: Beg på blocket.
2008-06-02 HNormark

Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Mycket fin bildkvalitet vid bra ljus, vridbar skärm, stort zoomomfång, lätt, relativt robust och kompakt, bra videokvalitet, kan zooma i videoläget.
MINUS: Fult brus på allt över 200 ISO, för lite vidvinkel, ganska dålig skärm och sökare.

Har haft denna kamera i drygt ett år och varit väldigt nöjd. I dagsljus är den kapabel till verkligt fina bilder och jag hade den med bl.a. till Kambodja och Vietnam med gott resultat.

Den absolut största nackdelen för min del är den dåliga skärmen och sökaren. De duger till att komponera bilden, men inte mycket mer, så man vet inte riktigt hur bilden blev förrän man kommer hem och kan se den på datorn. Å andra sidan blir bilderna ofta väldigt bra, så det är inte ett så stort problem som man kan tro.

Jag har tyckt om att fotografera ända sen jag var liten, men det var denna kamera som väckte fotointresset på allvar. Efter ett fint år med den har jag nu tagit steget vidare till en DSLR.

Jag kan verkligen rekommendera Powershot S3IS till alla fotointresserade som vill uppgradera sin lilla "fickkamera" men inte känner sig redo för en DSLR.
2008-01-27 Bennie Hogan

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 3 Hållbarhet: 4
PLUS: Nått bra finns det väl
MINUS: Fokuserar skitdåligt.

OK skitkamera

Liknande produkter: Nej
Wilhelm Frank
2008-01-25 wfrank

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: IS, zoomomfång (motsvara 400mm), bildkvalitet, flexibilitet
MINUS: Skull vilja ha stöd för RAW & en blixtsko (kom dock med S5)

Denna kamera har ersatts av S5 IS, med 8 MP. Snart kommer säkert en S7 IS, då kommer jag köpa den!

Hursomhelst så är jag extermt nöjd, extrem zoom och bildstabilisering i ett mkt bra objektiv gör denna kamera till ett mästerverk. Flexibiliteten och nära nog samma kreativa möjligheter som en systemkamera har - allt i ett mkt behändigt format. För mig har IS och den flexibla zoomen gjort det mkt lättare att "fånga ögonblick". Motsvarande IS objektiv kostar skjortan för en systemkamera.

Allt detta för under 4000 (!), gäller också den nyare S5 IS.

Köpt hos: FotoVideo

Pris: 3800
2007-12-29 stafli

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Zoomen.
MINUS: Svårt att fokusera i dåligt ljus. Svårt att ställa skärpan manuellt.

Bra superzoom

Köpt hos: JME Data

Pris: 4995
Björn Wångblad[BF]

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Liten,lätt och smidig. Helt OK skärpa, men jag zoomar sällan max.
MINUS: Halvdålig vidvinkel. Brusig på höga ISO som de flesta kompakter.

Skön att hålla i och den levererar skarpa bilder om ljuset är hyfsat. Gnället om dålig fokusering håller jag inte med om jag kör med spotmätning vid fokusering det funkar. Men manuell fokusering är jag inte vän med. Utmärkt att köra serietagning med exponeringskompensation och sedan köra i HDR-program om man vill.

Vidvinkeln är skral och motsvarar väl ca 38 mm. Har satt på en Canon vidvinkelkonverter som passar perfekt och då hamnar man på 27 mm vilket rätt OK.

Kundtjänst: ingen erfarenhet

Köpt hos: Tradera

Pris: 2250
2007-12-18 Johan Kullberg

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: 12x Optisk zoom m. bildstabilisator, bra 640x480px Video m. stereo. Återger bra bildkvalitet generellt, möjligheter till egna inställningar.
MINUS: Svår inomhus/på mellan-ISO:n (mycket brus), risk för bråk med autofokus på närbilder (använder hellre MF), tycker jag.

Som amatörfotograf tycker jag; bra brukskamera, vars bästa egenskap är den långa zoomen. Tar generellt bra bilder, men ganska bruskänslig inomhus (på auto). Tar man sig tid och gör egna inställningar/experimenterar lite så blir det ändå bra till slut.
Har ett tjugotal förinställda lägen att luta sig mot, 6MPx räcker för hemma-utskrifter, tycker jag och kameran fungerar även förvånande bra att filma med. Utvikbar/vridbar LCD.
2007-11-29 0Myself0

Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 3 Hållbarhet: 5
PLUS: vridbar lcd, tar rätt bra bilder, bra zoom, Grym närgräns, Bildstabelisering vilket är ett måste till långzommare.
MINUS: mycket brus vid halvhöga iso tal, inte så stort grepp, långsam sekvensktagning, dålig vidvinkel, lite dålig upplösning. går inte att zomma i super macro läget.

Bra kamera för dom som vill ha en kompakt långzommare.
Dock tröttnar man efter ett halvår ett år och vill ha en systemkamera istället.
Bildstabeliseringen är inte på topp

Liknande produkter: Sony Cybershot H5 och H2 och R1

Köpt hos: Kameradoktorn
1 2 3 ... 4 Nästa 

Forumdiskussioner

Diskussion I forum Startad Startad av Inlägg Senaste inlägg - Senaste inlägg av
Fråga från amatör Fototeknik 2009-11-01 18:50 albin51 14 2009-11-05 10:21 albin51

Till salu i Köp&Sälj

Det finns just nu inga publicerade radannonser med denna produkt.

Bilder tagna med produkten

1 2 3 ... 6 Nästa 
1 2 3 ... 6 Nästa 

Ägare

1 2 3 ... 9 Nästa 
Medlem Lagd i kameraväska +
BabyBlue75 2006-05-18 01:07:10
Signild 2006-05-18 16:51:10
egone 2006-06-04 14:32:27
peoltojo 2006-06-04 23:12:45
platina 2006-06-10 21:50:57
Druva 2006-06-12 18:29:15
adam_hahne 2006-06-16 15:50:14
MariaE 2006-06-23 22:04:54
MrFord 2006-06-29 00:05:44
Canoly [ E.F.S.] 2006-06-30 12:12:53
Fene 2006-07-05 18:46:54
Tobby 2006-07-06 20:02:39
Jesper Kim 2006-07-10 19:30:17
Christina2 2006-07-12 20:20:47
arska 2006-07-17 01:55:33
cariina 2006-07-19 15:52:26
Stroy 2006-07-31 20:51:38
Björn Backeby 2006-08-01 10:59:48
Mr_Moore 2006-08-02 20:20:09
kario 2006-08-03 18:09:50
msminnie 2006-08-06 12:46:44
Månskära 2006-08-16 22:38:13
idapersson 2006-08-18 09:01:00
Jonasborg 2006-08-19 11:16:12
pentaxen 2006-08-20 09:44:25
Pukalo 2006-08-21 19:19:34
reinforce 2006-08-23 10:14:43
1 2 3 ... 9 Nästa 


Ser du något felaktig information? Kontakta oss och beskriv felet noga så skall vi kika på det.

ANNONS