Nikon F-65: Recensioner | Tester | Produktinfo | Prisjakt - Fotosidan
Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Recension / Test / Priser / Fakta

Nikon F-65


Summering

Objektiv 28-80 toppen !



Betyg


(4.13/5)
(4.4/5)
(3.53/5)
(baserat på 15 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!

Mer info

Objektiv 28-80 toppen !

Tillverkare: Nikon

Recensioner

1 2 Nästa 
Eija-Riitta Berliner-Mauer
2007-07-23 Lidenkatten

Att använda: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: Lätt att använda, bra bilder...
MINUS: Kan kanske vara mer finesser... (??)

Min andra systemkamera, och jag är mycket nöjd med den.
Erik Lindwall
2007-02-03 FreemindArt

Att använda: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: lättanvänd, bra placering av knappar
MINUS: ingen manuell ISOinställning, kan inte användar med gamla nikonobjektiv.

I grundutförandet är den lite för liten för mina händer, men med bateripacket (MB-17) så blir den perfekt, möjligen lite plastig, men ändå gedigen.
Jag har haft den i snärt ett år och den håller för nästan allt t.ex. fyra dagars ösregn, när jag jobbade med mitt projektarbete. säker exponering i de flesta lägen, autofokusen är lite osäker när det börjar bli mörkt.
Bateritiden med de svindyra Cr2 batterierna är löjligt kort, batteripack är ett måste.

Kundtjänst: aldrig använt

Köpt hos: Svenska Kort

Pris: 1500
Andreas Ingemansson
2004-08-26 Ingemansson

Att använda: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Lätt, mycket bra exponering, bra blixt, billig.
MINUS: Kass med silverfärg som lätt skavs och repas, för lätt avtryckare, jobbigt att alla fem autofokuspunkterna viasas efter att kameran varit avslagen i auto-läge.

För dom här pengarna är kameran nästan oslagbar. Men efter att vara van vid F-80:n känner man sig lite begränsad. Jag saknar ju såklart spotmätningen, exponeringslåset och möjligheten att justera iso-talet själv.

Jag har jämfört med diverse digitalkameror vars pris ligger betydligt över detta hus och ingen kan än så länge mäta sig med det bildresultat som man får ut från denna. Så mitt råd till dom som vill prova på foto, köp en billigare analog systemkamera, du lär inte bli besviken + att du sparar en massa pengar med bra bildresultat.

Jag gav alltså bara 1600 :- för hus + enkelt 28-80...

Knapparnas placering kan tyckas avig, men jag har faktiskt vant mig och tycker nu att dom sitter ganska logiskt ändå, i alla fall om man som jag håller kameran med ena handen på objektivet. Blixtens auto-popup är kass om man är lite mer erfaren fotograf, för amatören kan nog detta vara bra så man inte glömmer att fälla upp blixten...

Alltså, en mycket bra produkt för det priset!

Liknande produkter: Canon 300V, Minolta, Pentax... osv...

Kundtjänst: Ingen erfarenhet, funkar till och med efter Sweden rock med ösregn och alkohol...

Köpt hos: Elgiganten

Pris: 1600
2004-04-04 Hercules

Att använda: 4 Hållbarhet: 3
PLUS: Liten, stabil, inställningsmöjligheter
MINUS: Väljer största bländare, plastig optik

Om man bara kör full auto hela tiden så finns det inte så mycket att anmärka på.

Autofokus lite irriterande då det finns 5 AF punkter. Iofs sätter den fokus till det teoretiskt bästa men det finns ingen kontroll om man vill ändra det förutom en liten knapp vid sidan + rullhjulet.

Knapparnas placering är ju nästan en förolämpning mot användaren. Blixtknapp vid blixten, AF-lampa knapp vid AF lampan o.s.v. Rent ergonomiskt siter de flesta knappar fel förutom rullhjulet och avtryckaren. Det är lätt att lista ut att de flesta knappar skulle placerats vänster om objektivet och på vänster baksida ovanför luckan.

Blixten hoppar upp i tid och otid även om den inte skulle användas av kameran vid just det tillfället. Lite konstigt då det stod att den inte skulle användas i t.ex. landskapsprogrammet.

Objektivet är ganska skarpt om man kör bländare 8 och på 28mm ser ju Nikons MTF diagram riktigt bra ut, dessutom är distorsionen är endast 1,15% i 28mm läget. Vilket 28mm objektiv har det? Tja, enligt Pop. photo iallafall. Nikon 28-200G är ett bra alternativ annars på längre brännvidder.

Dom som klagar på skärpan kör nog på automatikens val av bländare, d.v.s. största möjliga. Inte konstigt att det blir kass. Det är synd att den hellre väljer snabbare slutartid än mindre bländare.

Köpt hos: Elgiganten

Pris: 1595
2003-09-08 bdajegu

Att använda: 3 Hållbarhet: 3
PLUS: Lätt, liten & billig. Bra exoneringsmätning
MINUS: Störande AF-lampa. Små knappar med avig placering. Plastig.

Genomsnittlig modern kamera för nybörjaren som innehåller de allra flesta funktioner man behöver som amatör. Dock är jag lite tveksam till pedagogiken i möjligheten att se halva bländarsteg och slutartider samt frånvaron av bländarring. F65an har ett antal förprogrammerade 'presets' som påverkar blixtens automatik, AF-område, frammatning etc vilket kan vara störande för den mer erfarne fotografen. Seriebildsframmatning kan exv bara fås med sportprogram.. Kameran är egentligen bäst lämpad för point-and-shoot. Där gör den ett bra jobb.

Köpt hos: Cyberphoto
Anders Bergqvist
2003-08-19 Barry

Att använda: 5 Hållbarhet: 3
PLUS: Lätt, enkel att andvända och förstå, hyfsat snabb AF.
MINUS: Störande AF-lampa, plastig.

Saknar vissa funktioner på denna kamera, tex: manuell inställning av ISO-talet och spotmätning. Detta är en bra nybörjar kamera för de som ej ställer så höga krav. Har andvänt denna modell i snart tre år och den har fungerat nästan helt tillfredställande.

Köpt hos: Kameradoktorn

Pris: 3500
Jesper Berg
2003-07-30 unit

Att använda: 5 Hållbarhet: 3
PLUS: Lättviktare, Billig och enkel att använda.
MINUS: för litet grepp utan MB-17, inte kompatibel med AI objektiv, plastig

Min första systemkamera och jag måste säga att jag är väldigt nöjd. Tyvärr så börjar den den ge vika lite grann nu när jag snart haft den i snart 2 år. Det märks att den inte är byggd för att användas dagligen. Exponerar väldigt säkert i de flesta situationer, gör mig väldigt sällan besviken.
Tillsammans med batterigreppet MB-17 väger den ingenting men ger samtidigt lagom stort grepp, perfekt om man söker en liten systemkamera.

Blixten fungerar också hyfsat bra, speciellt bra tycker jag den fungerar om man använder "slow sync"...men troligtvis borde man köpa en "riktig" blixt för bästa resultat.

Köpte den för 3500 ny tillsammans med ett AF 28-100/3.5-5.6 G....optiken bytades ut ganska snabbt men kameran kommer jag nog behålla länge. Prisvärd och fyller sin funktion bra.

Saker som saknas är manuell inställning av ISO, en främre "kommandoratt" som finns på F80 och uppåt samt att vissa knappar sitter lite knepigt till (t ex knappen som man väljer AF punkt med, vad tänkte de på när de valde placering?). Saknar möjligheten att använda andra mätmetoder så som spotmätning och centrumvägd (finns i manuella läget iofs)
Att kunna stänga av hjälpljuset till autofokusen hade också varit bra, nu har jag satt en svart tejpbit över istället, kameran klarar av att fokusera rätt bra även när det blir lite mörkt.

I stort sett en fin kamera som duger åt de flesta som har ett lagom intresse för foto. Har man råd och är lite mer ambitiös borde man nog satsa på en F80 eller F100...de ger mer valuta för pengarna.

Liknande produkter: Minolta Dynax 5, Canon Eos 300

Kundtjänst: Har inte behövt kontakta dem än.

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 3495
2003-07-16 Daneshnejad

Att använda: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: Sitter utmärkt i handen (med batteripack MB-17).
MINUS: Plast.

Sitter bra och reglagen sitter på passande platser.

Jag köpte min för 6000kr med AF 28-80mm samt 70-300mm G objektiv med batteripack MB-17 och två Hoya skylight 1B filter (1st 58mm och 1st 62mm) dessutom en Lowepro Nova3 kameraväska.

Liknande produkter: Minolta Dynax 5 (Usch) samt Canon EOS 300V (ännu mer usch).

Kundtjänst: Tar lite lång tid att importera från europa, ca 3 veckor.

Köpt hos: Fotokompaniet

Pris: 6000
Jonas Collén
2003-05-20 JP Collén

Att använda: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Lätt att använda. Behöver inte så många inställningar vilket då går fort att ta bilden. Den är lätt och behändig vilket gör den bra att packa ner i en väska.
MINUS: Lite för lite att hålla i.

Första "riktiga" kameran jag köpt och är inte missnöjd för en sekund. Funka i alla lägen. Har fotat skidbilder mycket och då funkar den mycket bra.

Köpt hos: Expert, Västerås
2003-05-12 JohanSköld

Att använda: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: Lättanvänd. Bra funktioner med logisk uppbyggnad av knappar och menyval. Inbyggd dioptrijustering.
MINUS: Ej manuell inställning av filmkänslighet. Inget exponeringslås. Starkt ljus för att hjälpa autofokusen.

Köpte kameran för två år sedan efter att ha använt ett Minoltasystem i 18 år så detta får väl anses som en långtidrecension.

Valet på kameran föll främst på följande faktorer:
Vikten var låg.
Tillgång till hela Nikons nya tillbehörssystem.
Att gamla objektiv inte gick att använda var ingen faktor för mig.

Efter två år under många olika förhållanden har kameran tjänat mig mycket väl. Den har varit med på skidsemestrar, sommarsemestrar, lågfärdsåkningar på skridskor och fjällvandringar utan att ställa till det för mig. Jag tar uteslutande dia med kameran och jag tycker den exponerar mycket väl.

Eftersom jag fjällvandrar var vikten en av faktorerna som hade stor betydelse för mig eftersom jag hellre tar med mig bra optik istället för tunga kamerahus. Trots detta känns kameran stabil och inga mekaniska problem har konstaterats.

Jag använder uteslutande batterigreppet som tillbehör och anser att batterigreppet är en nödvändighet för att få bra driftekonomi på denna typ av kamera då batterikostnaden annars drar iväg.

Efter att ha använt denna kamera i två år överväger jag ett byte till Nikon F80. Om Nikon F75 hade funnits när jag köpte min F65 hade det nog blivit den istället.

Fördelen med motivprogrammen tycker jag personligen inte är så stor däremot är det mycket lättare att be andra (släktingar, familj etc) att tar ett kort eftersom de då inte behöver ställas inför situationer de känner sig obekväma med. Kameran uppför sig då som vilken kompatkamera som helst.

Summering: Mycket kamera för pengarna i en kamera som dragit stor nytta av Nikons utveckling i de mer avancerade kamerasegmenten. Nikon F65 är dessutom en betydligt bättre ingångskamera i Nikonsoritmentet än Nikon F55 eftersom den stödjer Nikons blixtautomatik när man använder extern blixt.

Liknande produkter: Canon EOS 300

Köpt hos: Scandinavian Photo
1 2 Nästa 

Forumdiskussioner

Det finns just nu inga diskussioner kopplade till denna produkt. Det kan ändå finnas diskussioner som går att hitta med sökfunktionen.

Till salu i Köp&Sälj

Det finns just nu inga publicerade radannonser med denna produkt.

Bilder tagna med produkten

Ägare

1 2 3 ... 6 Nästa 
Medlem Lagd i kameraväska +
fral 2002-08-09 23:19:09
DaCool 2002-08-17 17:28:36
Tobias Skillbäck 2002-08-21 15:36:08
robert_olsson 2002-08-25 19:42:29
rombo 2002-08-27 15:54:21
skolif 2002-09-07 17:03:21
petsa 2002-09-07 18:59:15
Andertz 2002-09-18 21:25:09
ulf_ohgren 2002-10-09 13:05:52
Eden 2002-10-10 20:17:24
HiB 2002-10-18 22:11:46
Erik_Åkesson 2002-11-13 22:45:23
Yuppie 2002-11-14 17:46:26
stenkilsson 2002-11-14 23:11:11
Memmmelie 2002-11-19 14:15:30
Lifeguard 2002-11-29 22:43:20
jejune 2003-01-18 03:47:01
B.O 2003-01-20 11:44:56
smultronkungen 2003-01-30 17:40:03
tove e 2003-02-16 02:25:10
wiseen 2003-02-22 17:49:02
Mikev 2003-03-04 12:37:27
Kimchen 2003-03-11 22:45:21
David Carlsson 2003-03-24 08:17:30
Lady_C 2003-03-24 17:36:44
SMÅLAND 2003-04-07 20:12:45
Tomas J_son 2003-05-06 21:54:40
JP Collén 2003-05-20 14:53:32
1 2 3 ... 6 Nästa 


Ser du något felaktig information? Kontakta oss och beskriv felet noga så skall vi kika på det.

ANNONS