Contax T: Recensioner | Tester | Produktinfo | Prisjakt - Fotosidan
Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Recension / Test / Priser / Fakta

Contax T


Summering

Föregångaren till T2, med utvikbart objektiv á la Minox, löstagbar blixt (ledtal 14), snittbildsinställning i sökaren, manuell bländarinställning, 8 sek-1/500, Sonnar 38/2,8. Dessutom designad av FA ...

Läs mer


Betyg


(4.67/5)
(4.33/5)
(3.67/5)
(baserat på 3 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!

Mer info

Föregångaren till T2, med utvikbart objektiv á la Minox, löstagbar blixt (ledtal 14), snittbildsinställning i sökaren, manuell bländarinställning, 8 sek-1/500, Sonnar 38/2,8. Dessutom designad av FA PORSCHE... Kultkamera från 1984 med väldigt bra objektiv.

Tillverkarens produktsida

Recensioner

2010-09-10 cbcgbg

Att använda: 5 Hållbarhet: 3
PLUS: Enastående optik. liten storlek, gedigen finish, ljud och vibration vid exponering nästan obefintliga, bländarring på objektiv. Äkta mätsökarkamera, som är smidig att fokusera med. Har egentligen de funktioner som behövs för kreativ fotografering (med något begränsad bländarautomatik)och inget annat överflödigt trams. Bra ljusmätare.
MINUS: Underrede och topplatta svagare länkar i konstruktionen. Elektronikens hållbarhet något tveksam.

Detta är en Minoxdesign i "lyxversion". Det bästa med denna kamera är den enastående optiken och den ringa storleken. Ett välskannat dia från denna kamera är minst lika bra som en fullformats råfil från en digitalkamera för 70000:-. Något att tänka på... Huset i titanium är vackert och stryktåligt (med undantag av topplattan som redan nämnts) men lite tungt och kanske överflödigt med tanke på kamerans idé - smidighet och portabilitet. Objektivet kommer ut då en "ladugårdsdörr" viks ner. Denna dörr står öppen så länge du fotar med kameran, vilket kan kännas en aning klumpigt.

Slänger in en brasklapp för den elektroniska hållbarheten, då vissa användare rapporterat att kameran plötsligt lagt av. Tveksamt om det då är möjligt att få kameran reparerad. Filmtransporten är också en svag punkt, mata fram filmen varsamt. Skjutknappen i plast som lösgör underredet vid filmbyte är också ömtålig och kan lätt brytas av om den inte hanteras varsamt.

Bländarautomatiken är något begränsad då slutartiderna anges i intervall i displayen, dvs du vet inte exakt vilken slutartiden är utan i vilket intervall du ligger.

Liknande produkter: Leica Minilux

Köpt hos: Begagnad inklusive blixt och fodral

Pris: 2000
2003-05-31 Olle

Att använda: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Skarp optik, exponerar bra, manuell inst. av bländare, avstånd och ISO, separat blixt.
MINUS: Dålig mätsökare, dålig närgräns, tung för sin storlek

Kvaliten och möjligheten att ställa in bländare, avstånd och filmkänslighet är kamerans bästa egenskaper. Bra också med separat blixt, vilket innebär mycket kraftigare blixt och liten risk för röda ögon.
Mätsökaren är dålig tycker jag. Jag ställer in avståndet lika bra med ögonmått. Bättre närgräns hade också varit önskvärt.
Vad det gäller hållbarheten så tappade jag den i golvet från ca 1,5 m häromdan. Den fick en rejäl buckla i hörnet vid återspolningsveven och räkneverket slutade att fungera. Det kom igång igen efter filmbyte. Har inte hunnit framkalla filmen än. Jag får se då om den även fick några "invärtes" skador.

Liknande produkter: Contax T3 m fl

Kundtjänst: Usel!
Berth Westman
2002-10-16 klerk

Att använda: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Skarpt objektiv, tyst, liten, bra exponering.
MINUS: Elektronisk=batteriberoende, svårlagad nuförtiden, överdelens fastsättning i underdelen samt elektroniken är svaga punkter.

Detta är den "ultimata Minoxen" om uttrycket tillåts. Snittbildsinställning på avståndet som Olympus XA, objektiv med bra skärpa och utan vinjettering (faktiskt lite bättre än Minox enligt tester), saknar längre exponeringstider än 8 sek. Självutlösare. Den avtagbara blixten med ledtal 14 fungerar även som upplättningsblixt upp till snabbaste slutartid som är 1/500. Diabilder är inga som helst problem med denna kamera. Motljuskompensation +1,5 EV, men eftersom filmkänsligheten ställs manuellt så kan denna användas för kompensation inom vissa gränser. Ingen låsning av exponeringsvärdet, tyvärr. Edit 2006-10-10:Har haft ett antal av dessa och det som verkar vara den svaga punkten är dels elektroniken (som tyvärr inte verkar kunna repareras längre) och infästningen mellan överdel och underdel (plastöron som trasas sönder vid ovarsam hantering). Nu i digitalåldern har denna kamera tappat mycket av sitt tidigare värde, liksom alla andra analoga kameror. Prestandan är dock fortfarande oslagbar...Edit 2 2006-12-24: Har jämfört denna med Nikon 35 resp 28 ti, Contax T2, Ricoh GR1, Rollei 35s, Rollei afm35 mm och finner att denna är skarpast (samma som T2) och vinjetterar minst (mindere än Nikon, betydligt mindre än T2), så detta är fortsatt favoriten!

Liknande produkter: Contax T2, Nikon 35ti, Ricoh GR1 och GR1v, Rollei 35s mfl

Kundtjänst: Funkar, men kostar...

Köpt hos: privat

Forumdiskussioner

Det finns just nu inga diskussioner kopplade till denna produkt. Det kan ändå finnas diskussioner som går att hitta med sökfunktionen.

Till salu i Köp&Sälj

Det finns just nu inga publicerade radannonser med denna produkt.

Bilder tagna med produkten

Det finns just nu inga publicerade bilder med denna produkt.

Ägare

Medlem Lagd i kameraväska +
klerk 2006-10-10 08:27:40
cbcgbg 2010-09-10 13:26:12
skargard 2011-11-02 10:52:09


Ser du något felaktig information? Kontakta oss och beskriv felet noga så skall vi kika på det.

ANNONS