Annons

Lowepro SlingShot 200 AW

Artiklar om produkten


Betyg


(4.35/5)
(4.39/5)
(3.92/5)
(baserat på 71 recensioner)
Skriv en egen recension



2012-11-25 MrGoose



Hållbarhet: 5 Bekvämlighetsfaktor: 3

PLUS: Lätt att svinga runt o få upp kameran.
MINUS: -

Får plats med min Canon 600d med batterigrepp och Tamron 70-300 vc monterat, men det är precis. Har även ett Tamron 17-50 2,8 vc och ett 50mm mkI i väskan.

Liknande produkter: Lowepro SlingShot 202 AW

Köpt hos: Ebay

Pris: 400

2012-05-01 kennethvärmdö



Hållbarhet: 4 Bekvämlighetsfaktor: 3

PLUS: otroligt kompakt men tung som en sten när jag fyller den men jag får med det mesta jag behöver i en liten väska
MINUS: med bara en axelrem blir den påfrestande att bära långa sträckor. Har dock gått uppför berg (350M,4 timmar) utan problem

Får plats med Eos5dmk2 eller 3 med monterat 24-105/4 L elle 24-70/2,8 L.Får plats med EF 100-400/4,6-5,6 L eller 70-200/2,8 L II.Får förutom kamera och dessa objektiv plats
med blixt 580EX samt div filter extrabatterier, kablar,minnekort etc.

2010-10-26 roffen2



Hållbarhet: 5 Bekvämlighetsfaktor: 4

PLUS: Lagom stor för vissa fotoexpeditioner. Lätt att svänga runt och snabbt ta fram kameran. Bra pris (rea...)
MINUS: Om man ska bära mycket och länge ska man nog ha en riktigt ryggsäck.

Jag tycker den passar bra för den vanliga fotoutflykten, dvs några timmar, man behöver ha med sig några objektiv, blixt och några småprylar. Den versionen jag har har inget fäste för stativ.

Bra att kunna svänga fram den, öppna och ta ur kameran. Rätt Ok på ryggen, men förmodligen inte att gå en hel dag med.

Byggkvaliteten känns OK. Väl fungerande regnskydd.

Kundtjänst: Alltid mycket bra.

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 449

2010-10-24 Hembygdsfotografen



Hållbarhet: 5 Bekvämlighetsfaktor: 2

PLUS: Hållbarhet, ide
MINUS: Obekväm för min kropp,

Fungerade bättre på beskrivningen är i verkligheten för min kropp. Visst, den går att snurra runt men att bära en kamera med 2-3 objektiv på en axel blir tungt o obekvämt. Remmen som dras över bröstet för att fixera den gör även att jag får en instängd känsla. Använder den därför ytterst sparsamt, mest hemma för att förvara kameraprylar i. För mig ett felköp o får leta vidare efter något bättre. Passar kanske bättre på smala o yngre personer?

Kundtjänst: Mycket tillmötesgående som alltid

Köpt hos: Scandinavian Photo

2010-09-30 riesen1970



Hållbarhet: 4 Bekvämlighetsfaktor: 4

PLUS: storleken, lätt att ta fram på magen, kameran blir lätt åtkomlig
MINUS: saknar något större fack för övriga tillbehör, hade varit bättre om den var kvadratisk upptil

överlag bra att alltid ha med sig

Köpt hos: FotoKungen

2010-09-12 Fotobiten-67



Hållbarhet: 1 Bekvämlighetsfaktor: 4

PLUS: +Rymlig +Låg profil (liknar en vanlig ryggsäck) +Genomtänkta lösningar +Snabb från ryggen tills kameran ligger i handen redo för en snabb bildserie +Regnskydd +Bra vaddering i hela väskan +Storleken
MINUS: ----Blixtlåset och sömmarna runt om blixtlåset är Under all kritik! En riktigt bra uppfinning för en fotograf på språng, men ett Stort MEN: När man snabbt ska ta fram kameran så kärvar blixtlåset Alltid, då tappar denna väska hela sin funktion. Och till slut spricker sömmarna runt om blixtlåset + att själva blixtlåset går sönder.

En bra uppfinning för en fotograf på språng, men ett Stort MEN: När man snabbt ska ta fram kameran så kärvar blixtlåset Alltid, då tappar denna väska hela sin funktion.
Och till slut spricker sömmarna runt om blixtlåset + att själva blixtlåset går sönder.

Jag har haft denna väska sedan december 2008 och burit den dagligen, uppfinningen är underbar, men som sagt Allt faller på Två punkter: Blixtlåsets & Sömmarnas dåliga kvalite!

Storleken är bra för dagsturer.
Jag får plats med antingen Canon 40d utan batterigrepp monterat eller Samsung GX-10 utan batterigrepp monterat. Tamron 90mm 2,8 med motljusskydd monterad på kameran ryms i väskan. Blixt: Canon 430 EXII får plats i huvudfacket liksom Tamron 17-50mm 2,8.
Bra med ficka för minneskort.

I ytterfickorna ryms bärbar hårddisk, filofax, rengöringskit, extra minneskort, kamerabatterier, laddare, sladdar, blixtbatterier, scanner, 1:a hjälpenkit.
Men fack för vattenflaska saknas...

Det jag saknar mest är ett fäste för monopod.
Själv har jag fixat en karbinhake på stativets rem, haken krokar jag i väskans bärhandtag och fäster monopoden i gummifästet på höger sida av väskan.
Ett mijebälte skulle kunna avlasta lite vid längre fotopass

Väskan i sig är verkligen "Lowepro", ingen lägger märke till ryggsäcken eller sätter den i samband med en fotograf. Förutom om jag har monopoden på väskan.
Jag brukar ha den på "magen" i folksamlingar, den fungerar bra som stöd vid fotografering,
Som sagt en bra väska men...

Mvh
Lars Jonsson

Liknande produkter: -

Kundtjänst: köpte privat

Köpt hos: Köpte privat

2010-08-08 modd



Hållbarhet: 4 Bekvämlighetsfaktor: 3

Lagom stor men saknar fack för vattenflaska på utsidan.

Köpt hos: Expert gallerian Sthlm

Pris: 695

2010-07-16 lumor_



Hållbarhet: 5 Bekvämlighetsfaktor: 2

PLUS: Smidig, smart och hållbar
MINUS: Jobbig att bära länge

Smidig och hållbar (har haft den i tre år tror jag). Bra väska för en utrustning lagom för utflykter. Att den bara har en rem gör att man inte skulle vilja bära tyngre än det som den rymmer (även det blir lite jobbigt efter en längre sträcka).

2010-05-15 Christer5



Hållbarhet: 5 Bekvämlighetsfaktor: 3

PLUS: Bra kvalite toch användningsområde
MINUS: Lite obekväm att bära länge

Detta är den bästa väskan som har haft,att jag tycker så beror på att jag inte gillar vanliga ryggsäckar.

Om man inte har ryggsäck eller slingshot blir det ju en axelväska vilket påfrestar ryggen och axlarna ännu mer.

Det finns ju toploadväskor men tycker att dom är för stora och tunga mot vad man får i utrymme.

Kundtjänst: Mycket trevliga och bra att ha att göra med

Köpt hos: Japan Photo

2010-05-13 FilipAhlander



Hållbarhet: 5 Bekvämlighetsfaktor: 4

PLUS: Rymlig, smarta fickor Övergripande riktigt bra kvalitet.
MINUS: Kanske lite fler sidofickor för filter skulle vara bra

Jag har nu haft väskan sedan januari i år och kan bara konstatera att kvalitetskänslan är 100%, det är en väska jag litar på! Det går att lyfta den bara i blixtlåset utan att känna sig det minsta orolig. Väskan är utöver detta riktigt rymlig (för mina behov) och är inte speciellt stor för det. Möjligheten att möblera om inuti är stora och det finns smarta lösningar för allt möjligt jag har tänkt mig änsålänge. Alla mina objektiv går att ha monterade på kameran i väskan med motljusskydd monterade (tamron 90mm macro, nikon 35 1.8, nikon 18-55 kitobjektiv). Samtliga objektiv med blixt liggandes (ej monterad) får plats, med plats för två objektiv till i samma storlek.
Väskan har hängt med på dagsutflykter utan besvär.

2010-02-09 K-9



Hållbarhet: 3 Bekvämlighetsfaktor: 4

PLUS: Rymlig, snabbt att svänga fram ryggan.
MINUS: Känns inte lika stabil som t.ex Fastpacken.

Smidig väska att ha med sig i t.ex skidbacken eller på fisketuren. Får med D200 med 18-200 monterat, 70-300 samt blixt i kameradelen. Toppdelen är liten men rymmer lite småprylar.
"Slingen" är perfekt vid snabb åtkomst av kameran, likaså att snabbt kunna svänga runt ryggan på magen när man åker stolslift.

Köpt hos: Privat

2010-01-01 Third eye



Hållbarhet: 3 Bekvämlighetsfaktor: 3

PLUS: Jag får med mig det jag behöver på ett väldigt kompakt sätt. Snurra runt den
MINUS: Obekväm efter ett tag, eller så är min rygg klen. Dyr

Helt perfekt för min utrustning förutom Tokina 11-16 som inte trivs med motljusskyddet på. Grejjerna ligger tätt och skramlar inte omkring om man springer eller hoppar runt i terräng. Snurra runt den på magen och man kan ha den som stöd att lägga armbågarna på när man fotar handhållet.
Jag får ont i ryggen efter ett tag dock, den liksom snedbellastar eftersom den hänger över ena axeln, så jag brukar få svänga över den till magen och hänga armarna på den.
Väldigt snabb att få ur kameran och börja fota.

Köpt hos: Expert lokalt

Pris: 1000

2009-10-16 tejay4u



Hållbarhet: 3 Bekvämlighetsfaktor: 2

PLUS: Rymmer mycket grejer. Bra planering i väskan.
MINUS: Usel bärkomfort

Tyckte i början att detta var en kanonväska, men har ändrat mig.
Vilket är synd tycker jag för väskan är väldigt bra innuti och med alla fack.
Men den är absolut inget för längre turer om man är det minsta kass i ryggen.
Efter 1 timme med den här på ryggen är det dags att gå till kiropraktorn.
Dags att köpa ny ryggsäck med mer fokus på bärkomfort.

Kundtjänst: Bra

Köpt hos: Scandinavian Photo

2009-10-15 Lars Forslin



Hållbarhet: 3 Bekvämlighetsfaktor: 4

PLUS: Enkelt att komma åt objektiv utan att ta av sig ryggsäcken. Stabiliseringsrem, bra för cykling. Ombyggbar.
MINUS: Dragkedjan är den svaga punkten.

Mycket smidigare än en ryggsäck eftersom man inte behöver ta av sig den för att byta objektiv. Dock blir det viss snedbelastning på axlarna eftersom det bara är en bärrem.

Väskan rymmer mer än man tror, men dragkedjan i min gav upp efter två år, då jag proppat i för mycket prylar.

Köpt hos: Schönherrs Foto Online

Pris: 800

2009-07-27 Artlili



Hållbarhet: 2 Bekvämlighetsfaktor: 4

PLUS: Enkel att bära. Smidigt att komma åt kameran snabbt.
MINUS: Dålig hållbarhet. Dragkedja sönder efter 11 månader.

Har haft min i 11 månader och nu är den sönder i dragkedjan. Den har använts flitigt. Är skön att bära och lätt att komma åt kamera och filter, mm. Rymmer dock bara kamera plus ett objektiv (Canon D5 + 200 mm objektiv)
Regnskyddet är bara ett skydd inget att lita på vid längre regn.

Som sagt smidig för enklare promender men inget för mer krävande turer.

Köpt hos: Expert internetbutik

Pris: 990

2008-11-06 Syvertsen



Hållbarhet: 5 Bekvämlighetsfaktor: 5

PLUS: Smidig, enkel, snygg, rymlig, flexibel.
MINUS: Väl dyr. Men jag tycker å andra sidan att en kanelbulle för 15 spänn är en överdrift, så mig ska man inte lyssna på.

Egentligen felfri, för den som inte har en hel studio att konka runt på. Jag har med mig min 5D med BG-E4 på höjden, en telezoom och tre andra linser. En blixt, ett mellanringset, och en påse godis när jag kilar ut. Allt ryms i väskan. Sen har vi alla småfack för fjärrutlösare, filter och sånt finlir.

Mycket bra väska. Gillar fattningen, remmen, skön att bära. Smidig.

Liknande produkter: LowePro Slingshot 100AW, LowePro Trekker Mini, en herrans massa olika Tamrac och Crumpler-varianter.

Köpt hos: MediaMarkt, Nacka Forum

Pris: 799

2008-10-04 Partylotta



Hållbarhet: 4 Bekvämlighetsfaktor: 5

PLUS: Lätt att komma åt kameran
MINUS: Inga än så länge haft den i en vecka

Är nog den bästa väska jag köpt plats för min Nikon D50 och två extra objektiv, laddare, men även pånbok och mobil får plats utan problem. Efter att jag köpt denna väskan har jag kameran med mig varje dag :)

Köpt hos: ONOFF

Pris: 999

2008-09-07 NFW



Hållbarhet: 5 Bekvämlighetsfaktor: 5

PLUS: Rymlig, bekväm, känns rejäl.
MINUS: Inga än så länge.

Kanonväska som känns och sitter bra. Lätt och snabbt att få upp kameran utan att behöva ta av sig väskan.

Liknande produkter: Övriga ryggsäckar av olika märken.

Köpt hos: Privat

Pris: 500

2008-08-30 snysop



Hållbarhet: 5 Bekvämlighetsfaktor: 4

Passar utmärkt att ha min Pentax K10D med monterat batterigrepp samt DA* 50-135 på. Utöver detta får jag plats med 4 objektiv till. Toppen!

Liknande produkter: Hade förut en Slingshot 100, men fick ej plats med bg monterat.

Köpt hos: beg

2008-07-22 KennethH



Hållbarhet: 4 Bekvämlighetsfaktor: 4

PLUS: Snabb åtkomst och relativt smidigt handhavande.
MINUS: Något kärvt blixtlås och svårt att få plats med ljusstarka (stora) objektiv.

Väskan är smart utformad, för åtkomst av kameran utan att ta av sig väskan.
Som vanligt i mina recensioner skriver jag att det finns några saker som är bra att tänka på:
Alla slingshot (100, 200 och 300) har således bara en axelrem, vilket är själva konceptet. Om väskan fylls med tung utrustning blir det något uttröttande att bära den i längden, trots att det extra diagonala bandet finns.
Vad gäller storleken så är detta vad jag anser kan rymmas: en blixt (typ Nikon SB-600), laddare till kameran, extra batteri, kamerahus med ett objektiv monterat (max 200 mm zoomobjektiv) och ett ev. batterigrepp monterat, en std zoom och en vidvinkel eller ett fast objektiv på max 100 mm och 3-4 filter. Har man en kamera och tre objektiv kan det bli svårt att få plats med objektiven om man har det minsta monterat på kameran och behöver stuva undan de två större.
Sedan tycker jag att blixtlåset till huvudfacket är lite kärvt ibland. Det är en söm på insidan som stör när man ska öppna/stänga. Det är inte så att den fastnar, men den gör att det går kärvt.

Liknande produkter: Slingshot 300

Kundtjänst: Ej behövt

Köpt hos: i USA

2008-07-13 LoneDog



Hållbarhet: 5 Bekvämlighetsfaktor: 5

PLUS: * Snabb "slinaround" funktion därav "slingshot". * Vadderat Vatten skydd som kan dras lätt över vid regn. * Super smart förpackningen inuti med kardborren som möjliggör personlig organisering.
MINUS: Banden för att dra åt för olika storlekar och ur hårt väskan ska sitta låser man fast med en gummiband liknande sele som lossnar väldigt lätt om man springer.

Hade en Lowepro Trecker innan men denna Slingshot är gudomlig när man snabbt vill kunna få fram kameran utan att ta av sig väskan.

Köpt hos: Expert Järntorget Göteborg

Pris: 710

2008-05-30 Viktor N



Hållbarhet: 4 Bekvämlighetsfaktor: 4

PLUS: Lagom stor för mina behov, lätt att få fram utrustningen, allvädersskydd
MINUS: Inget stativfäste fast den hade nog blivit för tung med ett stativ på

En bra väska för dig som behöver koma åt utrustningen snabbt och inte har några enorma mängder.

Liknande produkter: Lowepro SlingShot 100 AW och Lowepro SlingShot 300 AW

Köpt hos: Present

2008-05-23 TompaX



Hållbarhet: 4 Bekvämlighetsfaktor: 4

PLUS: Smart design och kvalitetskänsla!!
MINUS: Lite obekväm fullpackad

Mycket välplanerad och verkar vara i väldigt god kvalite´!!!

Köpt hos: TBH.se

Pris: 595

2008-05-16 yabbah



Hållbarhet: 5 Bekvämlighetsfaktor: 5

PLUS: Skön att bära, bra fack. Inbyggt regnskydd.
MINUS: Inte hittat något än.

Mycket bra väska om man har några objektiv och en blixt. Har bra småfack för allt möjligt.

Otroligt skön att bära, och att man slipper ta av sig den för att ta ur/stoppa i kameran.

Kundtjänst: Alltid bra att ha att göra med på expert. Alltid bra priser.

Köpt hos: Expert Härnösand

Pris: 700

2008-05-03 jonasandersson



Hållbarhet: 4 Bekvämlighetsfaktor: 4

PLUS: Smartafunktioner, lagom många fack, inte så stor
MINUS: Hänger något snett när man lastat den full, inget stativfäste

Äntligen har jag hittat en ryggsäck som både bekväm och praktiskt att har med sig. Lagom stor för min utrustning, en 5D med 17-40, 24-105, 70-200 4.0 samt en 85 1.8 i toppfacket. Allt gå in men då blir det lite trångt, men kameran och ett objektiv är ju tänkt att vara framme så ofta som möjligt.

Smart att man inte behöver ta av sig ryggsäcken för att komma åt allt. I trånga situationer, t.ex. tågstationer, kan den enkelt svängas runt och bäras på magen så man har koll på den. Bra för oss nojiga personer som tror att allt blir stulet om det hänger på ryggen!

Har den tillsammans med en BlackRapid kamerarem och det funkar kanonbra! Rekommenderas till den som vill ha en ryggsäck som är perfekt att med sig på semestern.

Liknande produkter: LoewPro MiniTrekker AW II

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 750

2008-02-17 JoakimOlsson



Hållbarhet: 5 Bekvämlighetsfaktor: 4

PLUS: Snabb tillgång till kameran, Kvalité
MINUS:

Fantastisk väska, med snabb tillgång till kameran.
Många bra fack för div prylar. Inbyggt "regnskydd". Håller hög kvalité. Hyffsat bekväm. Med väskan framme på magen/bröstet så fungerar den även som stöd vid frihandsfotografering.

2008-02-12 SilentHawker



Hållbarhet: 5 Bekvämlighetsfaktor: 4

PLUS: Gedigen och lättanvänd väska, genomtänkt.
MINUS: Lite dåligt med möjligheter att stuva om i facken.

En bra och genomtänkt väska/ryggsäck. Fungerar fantastiskt bra att snabbt svinga väskan i en halvcirkel och vips så har man öppningen och kameran i handen. Vidare så är det inbyggda regnskyddet ett riktigt guldkorn.

Enda nackdelan är att det följer med för lite storlekar av fackindelning att anpassa facken med, fick svårt att få in min D300 på ett optimalt och stadigt sätt. Men det kanske finns tillsatser att köpa som jag inte sett.

Liknande produkter: Lite av varje

Kundtjänst: Ingen

Köpt hos: FotoKungen

Pris: 695

2007-12-13 Patrik CptRed



Hållbarhet: 5 Bekvämlighetsfaktor: 5

PLUS: Bekväm, smidig.
MINUS: lite liten för övriga saker.

Mycket mycket nöjd, lagom stor för min utrustning, skön att ha på sig och så smidig att bara svänga runt utan att ta av sig för att komma åt utrustningen.
Dessutom så får man ju ett bra stöd, nästan så att väskan ersätter monopod stativen.
Stativ ja, väskan saknar ett vettigt stativfäste.
Det övre förvaringsutrymmet kunde oxå vara lite större eller det kunde finnas ett bottenfack.

Liknande produkter: Slingshot 100 AW men den var för liten även för min lilla Nikon D40.

Tamrac Ryggsäck Velocity 7 och 9 men dessa är inte lika smidiga då öppningen kommer fel när man har vänt runt dem till magen.

Kundtjänst: Bara bra.

Köpt hos: Expert "American Photo" Marieberg.

Pris: 750

2007-11-29 jonasy



Hållbarhet: 4 Bekvämlighetsfaktor: 3

PLUS: Snabb tillgång till kameran, rymlig, bra fack, rimligt pris
MINUS: Ergonomin är inte den bästa

Slingshot AW 200 är en väska som passar bäst med inte allt för mycket utrustning. Konstruktionen med att all tyngd vilar på ena axeln gör att det kan bli lite obekvämt med tung väska, i alla fall vid längre promenader. Dessutom sitter den inte jättebra på mig, om jag t.ex. springer med väskan så känns det som den skall glida av.

Annars är den överraskande rymlig. Får plats med min D70, 17-35, 180, 50mm och då finns det ändå plats över för antingen ytterligare ett mindre objektiv eller t.ex. en blixt (antar att en blixt får plats iaf, har inte testat).

Det bästa med väskan är helt klart hur snabbt och enkelt man kan få upp kameran ur väskan. Rekommenderas. Men inte om du hade tänkt gå på en 6h fjällvandring med tung kamerautrustning.

Köpt hos: Privatperson

Pris: 500

2007-11-27 Lindstrom.r.j



Hållbarhet: 5 Bekvämlighetsfaktor: 5

PLUS: sitter där den ska
MINUS: har inte hittat något minus

Jag är VÄLDIGT nöjd

Liknande produkter: Lowepro SlingShot 100 AW men detta är lite större

Köpt hos: Bramida

Köpt hos: Privat

Pris: 300

2007-10-23 Hans-Gunnar Olsson



Hållbarhet: 4 Bekvämlighetsfaktor: 4

PLUS: Smidig att "slänga" på sig och finessen med att kunna ta´ ur kameran utan att sätta ner väskan på backen är suverän. Krockar inte med folk när ryggan hänger bak på ryggen, istället för en axelkameraväska.
MINUS: P.g.a att min kamera(Pentax K10)är grövre vid avtryckaren så stämmer inte de löstagbara väggarna i ryggan, på den hö. sidan så bra.Dessutom "dö-utrymme" på var sida om kamerahuset.Stoppningen längre ner i ryggan tjockare så kameran ligger snett i ryggan.

Har precis fått hem ryggan. Har stuvat om mellanväggarna lite för att passa min behov så bra som möjligt.

Kundtjänst: Cyber alltid bra!

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 710

2007-09-23 saranorrehed



Hållbarhet: 5 Bekvämlighetsfaktor: 2

PLUS: Tålig, supersmidig, gör verkligen utrustningen lättillgänglig
MINUS: Obekväm som tusan när den är fullpackad

Jag använde den fullpackad en gång. Den här väskan är inte konstruerad för en kvinnlig anatomi. Mycket obekväm.

Köpt hos: Fuji Fotocenter

Pris: 700

2007-09-07 Mankan G



Hållbarhet: 5 Bekvämlighetsfaktor: 5

PLUS: Lättburen och snabb = praktisk
MINUS: Lite liten men om den vore större och tog mer utrustning så blir den för tung för att bära på en axel. Önskar att jag kunde få ner något av mina telezoomar i den, 70-200 eller 80-400 men den är för låg för det.

Liten och smidig dagsväska. jag använder den som komplement till mina större ryggsäckar när jag inte behöver släpa med hela kitet. Den sitter som en smäck på mig och fungerar perfekt för mig. En D2X, blixt, 18-200 och en snabb fast glugg är vad jag vanligtvis packar ner i den. Mycket mer än så ryms men då blir den för tung.

Liknande produkter: Finns inte

Köpt hos: Cyberphoto

2007-08-25 Twitcher



Hållbarhet: 4 Bekvämlighetsfaktor: 2

PLUS: Smidig, relativt snygg.
MINUS: Föredrar dubbla axelband då en rem gör att det blir lite snedbelastat.

Passar utmärkt för en utrustning med mindre objektiv. För mitt kit med 300mm och EOS30d fungerar det mindre bra. Sätter jag på konvertern får jag pressa ner kameran i väskan. Dessutom kan jag inte använda insatserna då de inte får rum.

Köpt hos: Dustin Home

Pris: 695

2007-08-17 Tobbe71



Hållbarhet: 5 Bekvämlighetsfaktor: 5

PLUS: En perfekt 'kameraväska', rymmer min EOS 400D + batterigrepp inkl. 3 extra objektiv med filter, minneskort.. skulle kunna klämma in en extern blixt oxå.
MINUS: Inga

Grym snygg & bra ryggsäck för sin fotoutrustning :-)

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 700

2007-08-13 KoDanne



Hållbarhet: 5 Bekvämlighetsfaktor: 5

PLUS: skön, praktisk, välbyggd
MINUS: inga ännu

En helt kalas väska, dom har nog tänkt på allt när den tråcklades ihop.
Smidig att bära & förvara det man skall i den.

Kundtjänst: Spelar i en helt egen liga.

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 700

2007-07-03 MLFoto



Hållbarhet: 4 Bekvämlighetsfaktor: 5

PLUS: Bekväm, lätt att få fram kameran, bra regnskydd.
MINUS: Kunde varit lite, lite större.

Har nu haft med mig ryggsäcken på en 5 dagars flugfisketur. Dom tre första dagarna så bar jag ryggsäcken på mig i storsett från morgon till kväll. Den var skön att bära och lätt att vrida runt och få fram kameran trots att jag hade fiskeväst, håv mm på mig. Jag rymmer min nuvarande utrustning (Canon EOS 400D med monterat Canon 70-200mm f4 och tamron 17-50mm och en del filter och extra minnen). Jag har fortfarande plats för ett objektiv till eller en blixt, men sedan är den i stort sett fullpackad. Jag fick också användning för det "inbyggda" regnskyddet som var väldigt smidigt att använda.

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 713

2007-06-15 geezarn



Hållbarhet: 5 Bekvämlighetsfaktor: 3

PLUS: Praktisk, många småfack. Regnskydd. Suveränt att bara slänga runt väska och använda den som stöd. Man får fram kameran utan att behöva ta av sig väskan.
MINUS: Kan tänkas vara obekväm när den är fullpackad som alla andra verkar tycka här.

Otroligt bra väska, även om jag kanske inte skulle gå på långfärd med full packning. Gillar alla småfack och att den är så pass rymlig. Verkligen något att växa i eftersom jag ännu bara äger 2 objektiv.

Liknande produkter: Vanliga axelremsväskor.

Kundtjänst: Ej provat.

Köpt hos: ONOFF

2007-04-20 JannePava



Hållbarhet: 5 Bekvämlighetsfaktor: 5

PLUS: Grymmt behändig om du som mig har en systemkamera och 2-3 objektiv och lite småplock med dig ut i naturen.
MINUS: Det tar några sekunder extra att kommaåt innerfacken tex. vid objektivbyte.

Finns nog ingen "rygga" som passar mig bättre personligen...men om du bär med dig en hel fotostudio kanske du ska välja något med 2-4 hjul på istället...

Köpt hos: Kamerahuset i Stenungsund

Pris: 695

2007-03-20 martinwiberg



Bekvämlighetsfaktor: 5

Praktisk, lagom stor, det går verkligen enkelt att plocka ut kameran utan att ta av väskan.

Liknande produkter: "lillasyster" Slingshot 100 AW

Köpt hos: Dustin Home

2007-03-20 Chewbacca



Hållbarhet: 5 Bekvämlighetsfaktor: 5

PLUS: Bekväm. Lagom stor. Får plats mycket i den. Snygg. Inbyggt regnskydd och putsduk. Skön att ha på sig.
MINUS:

Bra väska. Köpte den större för att ha att växa i. Ångrar jag inte. Den mindre var för liten. Skön att använda och man kommer enkelt åt kameran.
Lite krångligare att komma åt mina grejer i de andra facken men det går att "möblera" i väskan.

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 713

2007-03-04 Buse



Hållbarhet: 5 Bekvämlighetsfaktor: 5

PLUS: Lätt, genomtänkt/ändamålsenlig, diskret, slitstark.
MINUS: nada

Smått genialisk konstruktion, går på ett ögonblick att snurra fram väskan och plocka fram kameran. Sitter på mig så bra som jag kan önska, har promenerat med den i timtal när den innehållit en tung systemkamera och flera rejäla obkjektiv. Inga problem!

2007-02-24 Una



Hållbarhet: 5 Bekvämlighetsfaktor: 4

PLUS: Smidig, rymlig och lättåtkomligt.
MINUS: Lite obekväm att bära om väskan väger 5kg+

Välgjord och genomtänkt konstruktion.Rymmer hela min utrustning (Nikon D80, och tre objektiv samt blixten SB800) och allt är lättåtkomligt. Lite smarta fack innuti för minneskort etc. finns också.

Liknande produkter: Alla möjliga sorters väskor och säckar.

Kundtjänst: Superbra att ha att göra med och mkt. snabba leveranser.

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 800

2007-02-12 MissCat



Hållbarhet: 5 Bekvämlighetsfaktor: 4

PLUS: Lätt att komma åt kameran utan krångla av sig väskan. Kan även nå de övriga facken utan problem genom att vrida väskan runt kroppen.
MINUS: Inte hittat något ännu.

VILKEN LYCKA!! Väskan är himmelriket.
(Har även CompuRovern, den stora. Den är gigantisk att "bara ta med sig". Ska jag på långtur och många objektiv/tillbehör så tar jag den stora väskan.)
Men, denna är perfekt till att alltid kunna ha med sig kameran utan att det känns besvärligt. Packar man den rätt så får man med både personliga saker, drickaflaska, ett objektiv och D200:an med 18-200 gluggen monterad utan problem.

Liknande produkter: Den mindre 100:an.

Köpt hos: Dustin

Pris: 795

2007-01-20 Speedcap



Hållbarhet: 5 Bekvämlighetsfaktor: 4

PLUS: Väldisponerad, mycket snabb och enkel kameratillgång, gedigen.
MINUS: Har inte hittat några än.

En mycket bra väska som har en naturlig plats för det mesta i utrustningen, åtminstone för dagsturen. Som andra produkter jag haft från samma tillverkare har man inte tummat på kvalitet trots ett humant pris. En annan stor fördel när man som jag tycker om att fota i innerstan är att den inte, för en lekmans öga, ser ut som en kameraväska!

Liknande produkter: Lowe-pro Photorunner samt en no-name-produkt

Kundtjänst: Inga

Köpt hos: Japanphoto

Pris: 795

2007-01-04 Nilfisken



Hållbarhet: 5 Bekvämlighetsfaktor: 4

PLUS: Utrustningen är lättillgänglig Snygg design Rymligare än man tror Bra regnskydd
MINUS: Lite obekväm, jämfört med en ryggsäck vid tung packning

Grymt bra väska! Perfekt väska dig som växt ur 100AW... =)Ergonomin blir inte så bra om man lastar den fullt men i det här fallet är väskan mer designad för funktionalitet än komfort. Behöver man en väska som är snabbtillgänglig men ändå helt ur vägen när man inte behöver utrustningen är det här ett perfekt val. Passar även för stora systemkameror med vertikalgrepp. Rymmer mer än man tror om man lurar lite på hur man ska packa den. Jag får plats med Kamera, batterigrepp, blixt och minst fem objektiv (fast då är det trångt)

Kundtjänst: Mycket bra service!

Köpt hos: Mattssons Foto, LUnd

Pris: 900

2007-01-04 Petter Persson



Hållbarhet: 5 Bekvämlighetsfaktor: 4

PLUS: Snabb tillgång till kameran
MINUS: Inget midjebälte

Perfekt väska för normalt bruk! Oerhört skönt att slippa ställa ner väskan på marken hela tiden. Jag upplever den som mycket snabbjobbad.

Det är sant som vissa skriver att den inte är anpassad för den långa promenaden. Något jag har märkt är att det är oerhört viktigt att väskan sitter tight mot ryggen. Jag har än så länge varit ute på två längre promenader, över milen, med väskan fylld av 30D, blixt, laddare, batterier mm. Efter första turen kändes det att jag varit ute men efter andra, då jag dragit åt axelremmen och bröstremmen ordentligt så blev den betydligt skönare att bära! Rent utav bekväm.

Dessutom jan man ha armbågarna på väskan då den är på magen och får på så sätt (nästan) ett inbyggt stativ :-)

Ska upp till Åre om en vecka så då ska väskan få känna på...känns som om liften inte kommer bli något problem.

Vad gäller fack mm så är det relativt rymligt med tanke på väskans storlek.

Liknande produkter: Den mindre brodern, 100 AW

Kundtjänst: Finns det bättre?

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 713

2007-01-04 740607



Hållbarhet: 4 Bekvämlighetsfaktor: 3

PLUS: Bra med plats, snygg design, enkel att rotera.
MINUS: Inte ergonomisk vi längre promenader.

Snygg väska som inte är så bekvämlig vid längre promenader. Det är enkel att rotera när kameran behövs.

Liknande produkter: Lowe Trekker

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 650

2006-12-20 Glottis



Hållbarhet: 5 Bekvämlighetsfaktor: 4

PLUS: Utrymmet. lätt att komma åt kameran
MINUS: Kanske inte den bekvämaste väskan

Mycket plats men ändå en kompakt väska.
En d200 med batterigrepp och 4 gluggar får plats utan problem

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 720

2006-11-26 johanni



Hållbarhet: 4 Bekvämlighetsfaktor: 4

PLUS: Smidig! Inbyggt regnskydd!
MINUS: Axelremen

En mycket smidig väska. Än så länge räcker den till mina behov och det är lätt att få fram kamran och även att byta objektiv. Smidigt att det går att fästa extra väskor på den om man i framtiden växer ur den. Remen känns dock lite dålig, den har för lös stoppning o glider lite väl lätt. Detta gör att väskan tenderar att glida fram om man inte har extra remen fastspänd. Kan vara lite jobbig att bära långa sträckor, men det kompenseras av smidigheten.

Liknande produkter: Lowepro SlingShot 100 AW

Köpt hos: Expert i Lund

2006-11-14 Technohead



Hållbarhet: 3 Bekvämlighetsfaktor: 2

PLUS: Snygg och praktiskt att snabbt få fram utrustningen utan att ta av sig ryggsäcken.
MINUS: Inte bekväm alls med mycket utrustning..

Måste hålla med alla som tycker att bekvämligheten är dålig.
Packar jag den full så blir det mycket jobbigt efter ett par timmar. Snedbelastning och ont i ryggen som följd.

Köpt hos: Vet ej, present.

2006-11-13 FredrikB



Hållbarhet: 4 Bekvämlighetsfaktor: 5

PLUS: Skön att bära, smart planerad, rymlig för sin storlek, ser inte ut som en kameraväska.
MINUS: Inget så här långt, utom möjligen att det kan vara knepigt att få upp prylar ur facket längst in till höger, men det beror ju på hur man "möblerar" väskan.

Köpte den här för att kunna "resa lätt", dvs för de tillfällen jag inte behöver hela Mini Trekker-säcken och alla gluggar och småprylar. Den har hittills överträffat mina förväntningar, faktiskt. Hade den med på solsemester en vecka för ett tag sedan och den är en mycket trevlig bekantskap!

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 795

2006-11-11 Miss9



Hållbarhet: 5 Bekvämlighetsfaktor: 5

PLUS: bekväm, lätt att ta med och lätt att få fram.
MINUS: Nada vad jag har hittat än

Trivs underbart med denna väska vill inte ha den större som jag läst att andra vill man får plats med det viktigaste.

Köpt hos: Media Markt

2006-11-02 Ralph L



Hållbarhet: 4 Bekvämlighetsfaktor: 4

PLUS: Konstruktionen är genial. Man har kameran framme på en grisblink.
MINUS: Finns ingen 300AW (än?)

Enligt mig en suverän ryggsäck. Den hänger med i och utanför slalombacken, på skotern, på hojen... Väldigt bekväm i alla fall på min rygg.

En lite större version hade inte skadat, men den kanske skulle bli obekväm då, vem vet.

Köpt hos: Cyberphoto

2006-10-30 Avslutat medlemskap



Hållbarhet: 3 Bekvämlighetsfaktor: 1

PLUS: Billig
MINUS: Obekväm och värdelös

Sanslöst dålig kameraväska!

Jag köpte denna väska på resa för att jag hört mycket postivt om den här på fotosidan.se. Nu vet jag inte vad ni grundar era postiva recensioner på, men för mig var den värdelös.
Den ger 100% snedfördelning av vikt och balans. Känns mycket obehaglig att bära och skaver på axeln. Då spelar det ingen roll om det det råkar finnas smidiga sidofack eller liknande, kan den inte bäras bekvämt så förloras ju hela poängen. Satsa på en riktig kamera ryggsäck istället och upplev skillnaden.

Köpt hos: Singapore

2006-10-29 Tullis



Hållbarhet: 5 Bekvämlighetsfaktor: 4

PLUS: Smidig! Jag kan enkelt och snabbt byta objektiv med väskan på och samtidigt skydda både kamera och objektiv. Avlastningsremmen från höger är till stor hjälp vid tung väska.
MINUS: En rem är ett stort minus, men jag kan bära den på "fel" axel när det krisar.

Ville ha en väska som inte skrek "kameraväska" men även en där jag kunde få med mig andra grejer, speciellt när jag har den som handbagage på flyget. Får plats med min Canon 10D och två objektiv Sigma 10-20 och 70-200. Min bärbara IBM X60 fick också perfekt plats ovanpå kamerorna! Därtill finns även plats för en bok, pass, plånbok och diverse småpryttlar.

Liknande produkter: Tittade på Tamrac Adventure 9 men den var alldeles för stor och otymplig för mitt ändamål.

Köpt hos: Kameradoktorn

Pris: 995

2006-10-22 joaaan



Hållbarhet: 5 Bekvämlighetsfaktor: 4

PLUS: Ser ut som en vanlig väska, allväderskydd och lätt att få fram kameran.
MINUS: Ifall den är full så kan det bli jobbigt efter en lång dag.

Det bästa med denna väskan är att det ser absolut inte ut som en kameraväska! Man kan knalla runat i storstan utan att vara rädd för att få en ficktjuv efter en. Jag tycker den är oerhört praktisk, lätt och snygg. Prisvärd helt änkelt.

Köpt hos: Media markt sthlm

Pris: 745

2006-09-21 fotografmanuelek



Hållbarhet: 5 Bekvämlighetsfaktor: 4

PLUS: Smidig, ser inte ut som en fotoväska, bra utrymme.
MINUS: Axeln kan få sig lite ont om man har tunga grejer med sig ut.

Hade tidigare 100-modellen. Alltså en likadan väska som är aningen mindre. Eller ganska mycket mindre för att vara exakt. Jag bytte för att kunna få in en kamera med monterat 70-200 eller 70-300glugg. Nu får jag precis plats med t.ex sigmas 70-300. Plus några objektiv och andra tillbehör.
Risken är att iom att väskan blir större och kan ta mer utrustning att axeln blir lite avdomnad. Väskan hänger bara på en axel, och man kan inte skifta. Det är väl det negativa. Annars är det lättåtkomligt och smidigt, bra utrymmen, känns gedigen.

Liknande produkter: Slingshot 100AW

Kundtjänst: Scandinavian har perfekt kundservice. Fick byta min 100 efter att ha använt den en månad, för att köpa en 200 istället. Grymt!

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 900

2006-08-30 Sindarin



Hållbarhet: 5 Bekvämlighetsfaktor: 4

PLUS: Mycket enklare att plocka med sig kameran överallt med en bättre väska =)
MINUS: Axelbandet skaver lite i nacken när man vrider fram väskan på magen

Jag antar att man får vad man betalar för gör sig gällande här med. Ville ha en betydligt bekvämare kameraväska en den gamla otympliga jag hade sedan tidigare. Slingshoten är förhållandevis liten och nätt. Har man den på sig en hel dag kan jag tänka mig att det skaver lite och att den blir snedbelastande, vilket kom på en kvart med den gamla väskan. Ett plus är att man enkelt får fram kameran med monterad glugg, sen kan jag tänka mig att man måste ta av sig den om man ska byta glugg osv. På det stora hela är jag nöjd med köpet eftersom den uppfyllde det jag sökte efter, på en längre tur kan nog en riktigt ryggsäck vara att föredra dock, men då blir den även större.

Köpt hos: Webhallen

Pris: 679

2006-07-12 Lill Ozzy



Hållbarhet: 4 Bekvämlighetsfaktor: 2

PLUS: Bra kvalitet, mycket fack för både stort och smått, bra med överdragsskydd vid dåligt väder.
MINUS: Sitter mycket dåligt vilket framförallt märks vid användande under långa tider.

Jag går mot övriga recensenter och säger att detta inte är något speciellt bra köp.

Först lite bra saker:
Mycket fack, tålig, bra allväderskydd

Nu det mindre bra:
Jag tycker det absolut viktigaste med ett tillbehör av den här typen är att den sitter bra. Det gör inte SlingShot, jag hade den här ryggsäcken med till Spanien och det var en mardröm.

Den är helt ok att använda under kortare turer med minimalt med saker nedpackade. Men när man skall vandra runt i flera timmar per dag med full "rygga" blir den ett tortyrredskap.

Det ges ingen möjlighet till avlastning i och med att det endast är en rem som sitter över ena axeln. Detta gav mig rejäl snedbelastning som i längden orsakade smärta.

Jag rekommenderar en "riktig" ryggsäck med möjlighet till midjeavlastning. Det är klart att det tar längre tid att få fram sakerna, men i ärlighetens namn tycker inte jag att "glida säcken fram på magen funktionen" var speciellt bra heller.

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 700

2006-07-01 JoGi



Hållbarhet: 5 Bekvämlighetsfaktor: 4

PLUS: Smidig, rymlig, extrafack, kamera lättåtkomlig.
MINUS: Något påfrestande på nacken efter flera timmar på ryggen med last. Inte mycket utrymme för andra saker än kamerautrustning.

Efter mycket velande så blev detta väskan som köptes. Mina kritierier var:
- lätt att få fram kameran.
Man ska alltså slippa ha den hängandes konstant runt halsen och ej behöva rota fram den med att lägga ned någon väska på marken för att få fram kameran.

- Ej för klumpig
Om väskan blir för otymplig orkar man aldrig ta med den för kortare äventyr.Men ändå rymma väldigt mycket!

- Finnas plats för annat än bara kamerasaker.
Finns ett fack, även fast det inte är stort är det otroligt bra att ha plånbok osv i. Går även att köpa till flaskhållare osv.

Liknande produkter: Alla andra ryggsäckar i prisklassen upp till strax över 1000kr.

Köpt hos: Fujicenter (tror jag det heter)

Pris: 795

2006-06-17 Don Ricardo



Hållbarhet: 5 Bekvämlighetsfaktor: 4

PLUS: Lagom stor för 2-3 objektiv av normal storlek. Snabb tillgänglighet på kameran. Rymmer sigmas 70-200 med nöd och näppe.
MINUS: Sladdriga mellanväggar som gör att väskan lutar när den står själv. Man bör ta av väskan vid objektivbyte.

Sitter lagom bekvämt med tanke på sling funktionen, sitter bra om man ska cykla.

Har EOS 350D, BG-E3, Sigma 18-50 f2,8 EX DC , Sigma 28-70 f2,8 EX , Sigma 70-200/f2,8 macro och filter.
Lite trångt med 70-200an i väskan, måste sitta monterad på kameran och kameran stående på objektivet.

Tycker efter ett par månaders användning att det ät lite omständigt att byta objektiv med väskan på magen med risk för att tappa objektiv , bäst att av väskan och lägga ner.

Har ett regnskydd längst ner vid ryggen(bakom en kardborre) som man trär över väskan.
Hadde ägt väskan 2 månader innan jag hittade skyddet = dålig information.

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 750

2006-06-16 Tobey



Hållbarhet: 5 Bekvämlighetsfaktor: 4

PLUS: Diskret. Går snabbt att få upp kameran utan att behöva ta av sig ryggsäcken. Regnskyddad.
MINUS: Lite sladdriga mellanväggar.

Funkar mycket bra att bära flera timmar om den inte är för tungt packad. Med lätthet packar man 350D, EF 17-85 USM, 580EX, 70-200 4L och väskan är fortfarande bekväm att bära. Går även i laddare, filter, videokamera och 50/1.8 eller 35/2.0 men blir då väl tung att bära någon längre tid.

Köpt hos: B&H, New York

2006-06-13 Mathias Alvebring



Hållbarhet: 5 Bekvämlighetsfaktor: 5

PLUS: Skön på axeln, kompakt, rymlig, har väderfodral, kan ha den både på ryggen och magen.
MINUS: Inget minus alls

En mycket snygg och bra kameraväska som jag är väldigt nöjd med. Verkligen kompakt men ändå rymlig. Känns väldigt skön att bära med sig och den har även väderfodral som man drar över vid regn m.m.

Kundtjänst: Trevlig personal

Köpt hos: Fujifilm (butik i Uppsala)

Pris: 895

2006-05-24 HockePocke



Hållbarhet: 5 Bekvämlighetsfaktor: 5

Den är perfekt om man inte har en hel butik att packa med sig.
Rymmer det nödvändigaste i nätt och lätt förpackning.
Lätt att komma åt kameran gående i skogen genom att vrida fram väskan:-)

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 725

2006-03-21 Andreas Lestander



Hållbarhet: 5 Bekvämlighetsfaktor: 4

PLUS: "Cleant" utseende. Viktigt för dem som inte vill ha alltför mycket uppmärksamhet. Sitter skönt på ryggen och är kunglig att vila sitt trötta huvud på när man ligger på vinterisen och pimplar.
MINUS: Visst hade den kunnat vara billigare?

En praktisk ryggsäck för dig som vill vara flexibel utan att för den skull vara undermåligt utrustad. Man rymmer mer än man tror om man lägger lite tid på uppbyggandet av väggar i väskan.

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 713

2006-03-17 ergu



Hållbarhet: 4 Bekvämlighetsfaktor: 4

PLUS: Snygg, smart, bra fack
MINUS: Svår att öppna/använda med hanskar

Köpte denna väska när min Nova 2 blev för liten och har inte ångrat mig än. Väskan är ganska bekväm, smart byggd och snygg. Det enda jag stört mig på var att remmen som man lossar för att kunna svänga runt väskan är bökig att lossa/stänga med handskar på.

Väskan rymmer: Canon 350D +BG-E3, 70-200 F4L, 17-40F4L, ex 420, 50 F1.8

Liknande produkter: Nov2 AW

Köpt hos: Scandinavian Photo

2006-01-28 flax



Hållbarhet: 5 Bekvämlighetsfaktor: 3

PLUS: Sväljer mer än man tror
MINUS: Man blir lite trött i höger axel efter några timmar

Vill bara komplettera ovanstående recensioner med att påpeka att denna lilla väska faktiskt sväljer mitt Nikkor 80-200mm f/2.8. Till skillnad från en ryggsäck så är man fotoklar på några sekunder, bara att snurra väskan från ryggen till magen under vänster arm och öppna från sidan. Ska man byta objektiv måste man ta av sig väskan, annars riskerar man att objektiven faller ur!

Köpt hos: ProCenter

Pris: 689

2006-01-27 raderadmedlem



Hållbarhet: 5 Bekvämlighetsfaktor: 5

PLUS: Kombinerar backpack med reporterbag.
MINUS: Inga

Den lilla perfekta väskan för dagens fotorunda.
Snabb at komma till kameran. God viktfördeling på ryggen.
Solid.
Anbefales på det stärkaste.

Kundtjänst: Super

Köpt hos: Kamerahuset AB, Stenungsund

Pris: 750

2005-10-29 AteljeLinslusen



Hållbarhet: 5 Bekvämlighetsfaktor: 5

PLUS: Bekväm. Att man inte behöver ta den av sig för att ta ur eller lägga i utrustnig. Snygg. Tålig som en LowePro!
MINUS: Inget...

Världen bästa fotoväska, och jag har provat en del! ( Väsktokig fotograf...)Den är snygg och bekväm och ser inte ut som en fotoväska vilket är bra ( eller dåligt) för tjuvarna. Finns i en mindre variant, 100, om man inte har så mkt prylar. Super att man inte behöver ta den av sig för att ta ur eller lägga i utrustnig. Bra med ett vanligt fack för plånbok, mobil, mössa mm.

Liknande produkter: Finns inte vad jag vet!

Kundtjänst: Jobbat med LowePro i många år och har faktiskt aldrig varit med om att en väska gått sönder!

Köpt hos: Expert Avesta

Pris: 795

2005-09-17 skarsfjall



Hållbarhet: 4 Bekvämlighetsfaktor: 3

PLUS: Smal, smidig, diskret, ser inte ut som fotoväska
MINUS: Obekvämt med mycket utrustning

En ganska bra reportageväska för en kortare tur i naturen eller en promenad på stan. Det speciella är att den bara har en kraftig axelrem som går diagonalt.

Den rymmer exempelvis en Nikon D2 med 20mm, 30mm, 50mm makro och 85mm samt lite småprylar.

Den stora fördelen är att man kan svänga runt väskan från ryggen till framsidan och locket öppnas från sidan så att man lätt kommer åt kameran. En klar fördel jämfört med vanlig ryggsäck som man måste ta av sig och lägga på marken för att komma åt utrustningen.

Utseendet är ganska neutralt, påminner om någon av de "vanliga" små ryggsäckarna folk springer omkring med på stan. Med SlingShot smälter man in i mängden, den är lagom stor och diskret för att använda vid stadspromenader.

Ger man sig ut i naturen finns det fler alternativ, SlingShot känns lite obekväm efter några timmar med kamerahus och 4 objektiv, dock mera bekvämt om kamera med ett objektiv hänger runt nacken eller över axeln och väskan bara innehåller övriga objektiv/prylar. Det finns även en extra rem som går diagonalt till andra sidan av väskan, lämplig när man går längre sträckor.

Yttermåtten är bara 24 cm (bredd), 18 (djup), 44 (höjd) medan det stora facket invändigt är 22x15x30.

Den rymmer ungefär lika mycket som en Microtrekker 200.

Liknande produkter: Tamrac Velocity 9

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 695

Elinchrom ELB 500 TTL - The Most Powerful