Canon EOS 30D

Artiklar om produkten


Betyg


(4.57/5)
(4.29/5)
(4.5/5)
(baserat på 70 recensioner)
Skriv en egen recension



2013-01-17 Lars_E



Att använda: 4 Hållbarhet: 4

PLUS: Numer grisbillig, mycket kamera för pengarna för äventyr där man kan räkna med att grejorna tar stryk, Kompatibel med allt jag redan har, batterier, gluggar osv.
MINUS: Bandning i skuggpartier, lite darriga ISO-egenskaper men kameran är ju som sagt gammal. Håller man sig under 400 ISO och inte frestas lyfta skuggorna för hårt så funkar det bra.

Köpte ett hus för en femhundring för att konvertera till IR.Blir nog inte så, jag missade att kolla om kameran hade Live View. Har den inte och eftersom jag vet sen tidigare att fokusering kan bli si och så med IR-moddar och AF-sensorer så tror jag att jag avstår.

Som kamera då?
Fortfarande en mycket bra kamera, funkar ypperligt om man inte måste ha bra egenskaper vid höga ISO eller känner att man vill beskära en bild mycket. Litet låg upplösning med dagens mått.
Det är perfekt att använda denna för sånt som innebär fara för utrustningen. Perfekt i vägbytet på rallyt och liknande, då med fjärr och på stativ givetvis.

Pris: 500

2011-04-14 Fanny Appelgren



Att använda: 3 Hållbarhet: 5

PLUS: Snabbhet, bildkvalite, stabilitet
MINUS: Att den är lite äldre

Köpte kameran begnand och bytte upp mig från en Canon 1000D. Är verkligen supernöjd, den har en mycket bra serietagning och är lagom stor och tung. Kameran känns mycket pålitlig.

Liknande produkter: canon 20D och Canon 40D

Pris: 2200

2010-07-21 Aahlborg



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Större sökare än xxxD. Bra AF och ganska snabb serietagning. Bra batteritid. Perfekt storlek för stora händer.
MINUS: Börjar bli omodern.

Min första systemkamera, kan bara jämföra med pappas 400D. Har använt den med kit-objektivet 17-85 och en fast 50/1.8. Bildkvaliteten kan jag inte klaga på och 8 MP räcker till mitt hobbyfotande.

Formatet på kameran är mycket bättre än Canons små systemkameror (bortsett från att den tar plats i kameraväskan). Sökaren är större och mycket trevligare. Magnesiumchassit gör att den känns solid som en pansarvagn, knappar och reglage är stora och det är inga problem att hantera den med skidhandskar.

Kan inte hitta några negativa egenskaper. Den gör vad den ska och den gör det bra. Är du ute efter en kamera som tar kort: Köp en begagnad 30D.

Köpt hos: Privat

2010-06-30 jnyberg



Att använda: 4 Hållbarhet: 4

PLUS: Passar bra i mina händer, startar snabbt. Bra batterikapacitet.
MINUS: Mattskivan svår att fokusera på. Omöjligt att kolla skärpa på skärmen efter exponering, den verkar visa en 1728x1152 preview.

Framför allt var den billig, vilket gjorde att jag hade råd med objektiv. Jag tro r att det kommer att dröja länge innan jag når gränsen för vad kameran klarar.

Liknande produkter: EOS 450D 40D 50D

Köpt hos: Privat

Pris: 2400

2010-03-13 toffeltora



Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Solid kvalité, överlag mycket bra bildkvalité, Nu mkt prisvärd.
MINUS: Kan uppfattas som tung av dom som tidigare ägd en billigare 350 el likn. Inget jag stör mig på dock.

Riktigt trevlig och solid kamera med magnesiumhus. 8mpx är aldeles lagom. Samma processor som i Eos 1DMKII vad jag vet.

Riktigt bra egenskaper i sämre ljusförhållanden. Hanterar brus synnerligen bra.

Liknande produkter: Canon eos 1D MK2, Nikon D200.

Köpt hos: Beg

2010-02-18 Hellberg



Att använda: 5 Hållbarhet: 4

PLUS:
MINUS: Dålig på att hantera ISO.

En gammal kamera med gammal teknik. Gillar att ha den som reserv vid produktbilder, då gör den sitt jobb mycket bra.

2010-02-01 Stefan Andersson



Att använda: 3 Hållbarhet: 4

PLUS: Gedigen och stor. Behöver inte förtvivlat hålla undan mina chorizo-korvar. Snabbt fokus och hygglig skärpa med kitobjektivet.
MINUS: Verkar lite soft i trycket. Köpt beggad utan att veta hur mkt använd den är, men ibland knäpper den inte. Måste ha pekfingertoppen på trycket får att nå ner.

Ännu så länge alldeles ny för mig, liksom digitalfotografering, varför kameran är mycket mer kunnig än jag. Man får överraskande snabbt till en bild med god skärpa, även om jag tror kameran kan bättre med annan glugg än kitobjektivet. Använder ännu så länge i hög grad automatiken som funkar bra även i lite svårare motljus. Glatt överraskad och tror den funkar bra både för mina framtida experiment samtidigt som min sambo kan ta en bild lika enkelt som med den lilla kompakten...

Liknande produkter: Canon 10D och 20D. Men när jag hittade en 30D för samma pengar...

Köpt hos: fotosidan.se ( (White Balance AB)

Pris: 3000

2009-01-26 A Boy Named Erik



Att använda: 4 Hållbarhet: 4

PLUS: Gedigen, allround, hyffsat snabb
MINUS: Visar inte ISO-talet på displayen - olyckor har därav skett, I dagsläget lite för få pixlar OM man vill kroppa bilden mycket, Brusig på högre ISO-tal

Har iof inte så mycket att jämföra med. Har förutom 30D även fotat lite med 5D.

Köpt hos: Scandinavian Photo

2009-01-03 vazze



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Snabb, lagom tung, snygg
MINUS: Dåliga menyer

Kameran är väldigt hållbar (har råkat svinga in den i ett antal väggar). Väldigt stadig i handen vilket gör att man får skarpa bilder.
SUPER KAMERA!
Detta var min första kamera och den fungerar jätte bra och är lagom lätt att förstå (jag är tolv år).

Liknande produkter: Har provat en 350d en d40 en powershot 710 och några fler kompakt kameror.

Kundtjänst: Köpte begagnat på blocket.

Köpt hos: Privat

Pris: 4000

2009-01-01 Skidoler



Att använda: 3 Hållbarhet: 5

PLUS: Logiskt gränssnitt, lätt att ändra inställningar
MINUS: Den inbyggda blixten kan bli lite tråkigt. Ganska stor i jämförelse med till exempel 400D.

Köpte en med 17-85 objektiv. Mycket prisvärd kamera. Verkar tålig också

Köpt hos: Begagnat

Pris: 8000

2008-10-30 bowire



Att använda: 4 Hållbarhet: 4

PLUS: Snabb AF Bra sökare,gedigen
MINUS: Pillrig on/offknapp

Efter jag sålt min 350 för att köpa 450 "snubblade" jag över en fabriksny 30 (08-09 !)Jag valde "gammal"teknik o känsla och jag ångrar det inte.Känns som de kameror man hade på 70-80 talet,men mycket snabbare.Välbyggd,snabb,ok skärm.Kanon med alla snabbinställningar utan att ta ögat från sökaren.Trivs jättebra med kameran,skönt befriad från livevideo lull lull.Räcker långt för en hobbyfotograf

Pris: 5.5

2008-10-27 Fredrik Klintberg



Att använda: 4 Hållbarhet: 4

PLUS: Tålig. Känns pålitlig utom för avtrycket.
MINUS: Avtrycket börjar vekna. Svårt att trycka av efter normal inomhus användning i 25000 exponeringar. Personligen skulle jag aldrig plåta på 400 iso eller över pga bruset. Lite svårt att få till färgerna på rena naturbilder som inte har släp eller medljus.

Har jobbat med den under en period och tycker att den är prisvärd.

Liknande produkter: Nikon D200.

Pris: 10000

2008-09-06 pandapod



Att använda: 5 Hållbarhet: 4

PLUS: + Enkelt menysystem' + Den har en "extra" skärm på ovansidan såsom 1D-serien har där man kan se bländare, slutartid, iso, vitbalans,etc. + Snurrhjulet är enkelt att navigera med + Extremt enkla menyer, mycket enklare än instegskameror (EOS 400D) eller profskameror (EOS 1D
MINUS: - Få AF-punkter / slö AF - Kunde vart bättre byggd - Inget man direkt hurrar för

En helt okay kamera. Är som vilken instegskamera som helst fast med bättre hus och mer FPS men inte så mycket mer än så. Inget "extra" man hurrar för. Lite onödigt att slänga in 3200 ISO då det är knappt användbart samt så kunde AF vara bättre.

Denna känns ändå fortfarnade väldigt plastig som instegskamerorna.

Liknande produkter: Nikon D80

Köpt hos: Privat

Pris: 4000

2008-07-10 hsjoman



Att använda: 4 Hållbarhet: 3

PLUS: Tumhjulet!, byggkvaliteten i allmänhet, greppet
MINUS: Bruset på högre ISO, slutarljudet

En bra, pålitlig och jämn kamera. Passar mina behov bra, men brushanteringen på högre ISO kunde vara bättre.
Jag har tagit ca 20 000 exponeringar och tycker att den är hyfsat enkel att hantera, men saknar ISO-talet i sökaren.

Auto-ISO skulle vara härligt vid vardaglig fotografering och när jag lånar ut den.

Minneskortsluckan och batteriluckan känns lite klena, men det är troligtvis inget att oroa sig för.

Slutaren smackar högt och gällt och gör det svårt att fota obemärkt.

Liknande produkter: D200, 40D, 400D

Köpt hos: B&H

Pris: 6500

2008-07-03 mow



Att använda: 4 Hållbarhet: 3

PLUS: Skärmen & greppet
MINUS: Brusar mycket & 8MP

Jag tycker om kameran i sig men den brusar mycket på redan ISO 100. Jag tycker att 30D's skärm är bättre en 40D's.

Liknande produkter: Canon EOS 400D, 40D & 5D

2008-04-03 canon eos



Att använda: 3 Hållbarhet: 5

PLUS: 2.5" skärm stort grepp picturestyles bakre inmatnings hjulet
MINUS: 8.2 Mpix kunde ha varit väder tätad BRUSIG på ISO 100

min kom idag men jag har testat den. har man andvänt canon eos Digital innan så kan man kameran en dålig sida är dock att den brusar väldigt mycket på iso 100 om man zoomar in på bilden så syns det direkt

återkommer med en mer detaljerad recension

Liknande produkter: nikon D80 D200 och canon eos 450D/20D olympus e-510

Köpt hos: FotoKungen

Pris: 8560

2008-02-02 -Erik-



Att använda: 4 Hållbarhet: 4

PLUS: Snabb både i serietagning och att hantera bilder, bra bildkvalitet, hyffsad ergonomi
MINUS: Ev lite krispiga bilder/högt brus i mörka partier eller nattfoto på ISO100-400.

En bra och snabb kamera som ger bra bildkvalitet och är bra att jobba med. Jag bytte upp från en 300D och upplever bruset högre på 30D från ISO100-400, annars ger 30D bättre dynamik i bilderna.

Liknande produkter: EOS 20D, 40D

Kundtjänst: Swefo är ett bra företag med kunnig personal.

Köpt hos: Swefo

Pris: 1195

2008-01-30 Foto Totto



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Snabb, stabil och den känns gediget byggd.
MINUS: Man kunde önska sig snabbare AF.

Jag är riktigt nöjd med min 30D, jag har haft den i ca 1 år och den har aldrig krånglat. Tidigare hade jag en Canon 300D som jag bytte ut efter två års trogen tjänst. 30D:n är bättre på allt, mindre brus, snabbare, fler megapixel vilket tillåter större beskärningar i bilden. Sa jag att den var snabbare förresten?

Greppet på kameran är helt okey, varken stort eller litet enligt min åsikt. Vikten är behaglig speciellt när man har ett större objektiv på. Jag har faktiskt inte upptäckt några större nackdelar med den, skulle vara att AF kan upplevas lite långsam (speciellt när man fotar flygande fåglar).

Köpt hos: FotoVideo

2008-01-11 Fredde13



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: det mesta
MINUS: ingeting

Sålde min eos 20D+BG och tamron 17-50/2,8 och köpte denna med 50/1,8 för smidigheten + större skärn.

det jag uppfattar som de större förbättringarna gemfört med eos 20d är;
+ större skärm
+ mer iso tal och bättre på högre sådana
+ kraftigare grepp

minus har jag inte funnit än.

Liknande produkter: eos 20D, d80,400d,d200

Kundtjänst: beg.

Pris: 6700

2007-12-17 Eriksson_Magnus



Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Hastighet, pålitlig. lättanvänd.
MINUS: Ingen auto-iso. få af-punkter.

Jag har denna som andrakamera tillsammans med min 1d.
Den levererar i alla lägen och är mycket prisvärd. Den är lätt att använda och har logiska menyer. En kamera som räcker oerhört långt! Jag använder den lika mycket nu som inna jag skaffade min 1D. Högljudd slutare, men vill man vara diskret så är ju ändå inte en systemkamera att föredra =).

Köpt hos: Cyberphoto

2007-11-23 svartx



Att använda: 1 Hållbarhet: 1

PLUS: the price, handling and performance.
MINUS: Canon service

If only the camera itself, I will give it a 4 or 5. If considering Canon service and the camera, I can only give it a 1. Why? Here is the reason and it is also a warning for all of you: I got this camera with some dust on the sensor out of the box. I did not notice this until one month later. During this month, I only used one single lens on the body. When I called Canon service, they said all the buyer have to check the sensor themselves within two weeks (Canon Göteborg said 8 days!). If there is no picture proof during this period, they cannot trust any buyer and therefore buyer should pay 750kr for the cleaning! Come on, I trusted Canon, so I assume the sensor should be clean out of the box! Of course, Canon cannot trust the end users! Next time, when you buy Canon, make sure to check the sensor within 8 days and save a picture as a proof. Canon USA is 1000% better than Canon Sweden for this matter.

If you google, many new Canon 30D has dust problem. Be careful! Take a picture at F22 at a clear sky, load to Photoshop and press Shift+Ctrl+L (auto level).

Liknande produkter: Canon 400D, 5D

Kundtjänst: The service is terrible. I have one Nikon with similar problem, but Nikon did it for free. And most important, Nikon trusts the end users!

Köpt hos: Fotovideo in Stockholm

2007-11-04 viqzhebriq



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: ergonomi, hastighet, känslan
MINUS: inget, änsåläge.

update
har haft den strax över 2 månader och jag säger fortfarade; WOW! den bara presterar och presterar. Har köpt lite L-optik till den nu för att få maximal prestanda. Ergonomin, allt är så logiskt och välplacerat, "arbetsflödet" är på topp hela tiden.

Liknande produkter: 40d, men kände att 30d räckte.

Köpt hos: beg.

Pris: 5500

2007-10-23 Nausea



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

ja förtjänar inte denna kamera,men ja har den ändå!

2007-08-08 RG



Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Bra grepp Knappt något brus
MINUS: Skit på sensorn original.

Jäkligt härlig känsla i kameran känns väldigt solid inte lika plastig som 400D och sökaren är snäppet bättre än den.
Det är bra att greppet är gummerat.
Ratten på baksidan är mycket bättre än pilknappar som det brukar att vara, så dom som har Ipod är det nog en bra kamera för.
Det tråkiga är att det var skit på sensorn original dålig stil av canon.
Jag har inget att jämföra autofokusen med så den kan jag inte säga något om mer än att den fungerar bra när det skymmer på.
Remmen som följer med är skön men att det stor Canon Eos digital känns som om att man ber om att få den snodd.
Skärmen är skarp och går att se bra i dagsljus.
Motivratten sitter lite taskigt till så att man kan inte använda tummen för att byta motivprogram.
Brus är inget att oroa sig för man kan gå upp till 3200 utan att det brusar för mycket.

Liknande produkter: Canon Eos 400D

Kundtjänst: Kundservicen är skitbra på cyberphoto särskilt chokladen.

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 9600

2007-07-31 Boss93



Att använda: 4 Hållbarhet: 4

PLUS: jag har bara haft den ett par dagar nu i skrivandet stund, de jag fottat med den så verkar den mycket bra. (lätt att andvända och tar bra kort
MINUS: Vet inga än

Jag har fotograferat med en canon 350d ett tag nu,Ville byta upp mig lite gran så jag köpte en canon 30d hade inte tålamod att vänta och se om den omtalade eos 40d skulle dyka upp.

Kundtjänst: Mycket bra

Köpt hos: Cyberphoto

2007-07-20 alfgus



Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Byggkvaliteten, inmatningsrattarna och greppet är det bästa. Sedan kan man faktiskt plåta praktiskt i ISO3200.
MINUS: Att man inte ser vald ISO i sökaren kontinuerligt. Jag skulle även vilja ha ljusmätningsinställningen i sökaren.

Uppgraderade ifrån en 350D och ångrar att jag inte gjort det tidigare. Att det kunde vara så stor skillnad i känsla... Kameran känns gedigen och har ett superbra grepp. Seriebildhastigheten på 5 fps är nog mer än vad jag nånsin kommer att behöva. Det måste vara den absolut mest prisvärda huset på marknaden just nu särskilt om man som jag även kom åt cashbacken på 900:-.

Liknande produkter: Canon 1D MKIII, men den blev för klumpig

Kundtjänst: Hos Hegethorns får man alltid ett trevligt bemötande.

Köpt hos: Hegethorns Foto AB

Pris: 9900

2007-07-06 Michael Nilsson



Att använda: 3 Hållbarhet: 3

En solid performer men inget mer. Bra pris i slutet av produktcykeln dock.

2007-06-16 Trinity145



Att använda: 2 Hållbarhet: 4

PLUS: Bra bilder. Snabb som fan. När man väl börjar få koll på alla funktioner och de sitter i ryggraden kan det nog bli kul. Är man systemvetare eller dataingenjör är det här kameran för dig.
MINUS: Så många inställningar som tex spotmätning plus egna valfria inställningar att man missar då och då pga av någon parameter som tidigare ändrat. Känns ibland som man är traffikpilot och flyger en jumbo med tanke på alla dess funktioner.

Jag har bara haft den här i en två månader, men jag fotat som en galning.

Liknande produkter: 400D

Kundtjänst: Träffat bara vid köp och förfrågan. Gå dit personligen. Telefon är bara att glömma. De är för upptagna. Men de är mkt trevliga när man väl är där. Och så är de billigast i stan.

Köpt hos: FotoKungen

Pris: 9000

2007-06-12 Lambing



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Pålitlig, rubust, lättnavigerad tack vare hjulet på baksidan
MINUS: Vet ej än. 20D hade en dålig LCD skärm och en lite sådan.

Efter att bytat från 20D så är LCD skärmen som är det påtagliga skillnaden.Har inte hunnit pröva den än riktigt.

Liknande produkter: Steget ovan: Nikon D200
Steget nedan: Nikon D80

Köpt hos: Japan Photo

2007-05-14 emilito



Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Snabb, bra "tumscroll", lätthanterlig, ganska liten & smäcker
MINUS: Saknar vissa direktval ibland.

Stod länge i funderingar på att köpa Nikon D40/D50, Sony a100, Pentax K100 eller Canon Eos 400D etc.

På jobbet använder jag en Nikon D200, så alla dess kändes som leksaker... En D200 blev för dyr så det slutade med en lätt beg. 30D. Efter några dagar kan jag meddela att jag är riktigt nöjd med valet.

Kameran har en helt annan känsla än ovannämnda - snabbare på alla sätt och vis.

Även om kameran får smisk av D200:an på många punkter, så är det just denna kamera 30D skall jämföras med. Lika snabba och 8 eller 10 MP går väl på ett ut för de flesta användarna. Brusnivån skall enligt uppgift vara lägre på 30D vid hög ISO, men detta har jag inte upplevt själv.

Liknande produkter: Nikon D200

Kundtjänst: Ingen kontakt ännu

Köpt hos: Privat beg.

Pris: 7000

2007-05-03 Isak Katto



Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Bra fokus , Väldigt lätt
MINUS: Kan ej hitta något.

Köpt den som min första kamera och den lever verkligen upp till ens förväntningar .. Då jag är mer intresserad av sportfotografering så måste jag nog skaffa ett tele-objektiv innan jag kan utnyttja det som mest!

Liknande produkter: 20D D200 5D 400D

Kundtjänst: Felfri !

Köpt hos: FotoVideo

Pris: 10

2007-05-03 robnil



Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Låg brusnivå, 5 bps, stor buffer, 0,2s starttid, känslan och tyngden, rattarna på baksidan
MINUS: inga än så länge

Verkar vara ett kanonhus. Något gammalt nu men det lär hålla ett bra tag räknar jag med.

Liknande produkter: 400D

Kundtjänst: Vet ej ännu

Köpt hos: Scandinavian Photo

2007-04-27 Maxeos



Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Rejäl kvalitet, Klickhjul, Snabb, Större display.
MINUS: Skulle varit 10Mp.

Efter att ha tagit cirka 15000 bilder med min EOS 350D hade jag "växt ur" den och det var dags för en uppgradering. Allra helst hade jag velat öka sensorstorlek och/eller upplösning men 5D är fortfarande för dyr och jag kunde inte längre vänta på den beryktade 40D, som vi hittills inte vet om den kommer eller ej.
30D är en uppgradering i kvalitet mer än i tekniska finesser.

Liknande produkter: 5D, 400D och rykten om 40D.

Köpt hos: Dustin Home

Pris: 9776

2007-04-15 -Erik-



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Snabb så de räcker till, gedigen att hålla i, bra bilder, 3" skärm, lågt brus.
MINUS: Vet inte vad det skulle vara, klart man kan önska en massa mer saker ur en högre prisklass, fast för dessa pengar är den klart godkänd.

Har haft kameran i snart ett halvår nu och tycker den känns mkt bra. Bra grepp och tyngd i kameram som gör att den ligger bra i handen även för mig som har rätt så stora händer.

3" skärmen tycker jag var riktigt bra efter att ha använt den ett tag. Stor skillnad mot 2,5".

Rent bildmässigt tar den som alla andra canons DSLR kameror bra bilder med lågt brus.

Kan inte annat än rekomendera denna kamera.

Liknande produkter: Nikon d200, D80.

Kundtjänst: Swefo Fotohörnan har grymt bra service och Nätpriser i butik!

Köpt hos: Swefo

Pris: 12000

2007-03-12 Martin Karlsson



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Snabb, lätt att använda, bra känsla.
MINUS: Det är väsentligt med brus på högre ISO-tal och det blir mer märkbart i lite sämre ljus också, vilket går hand i hand. De yttre fokuspunkterna är väldigt dåliga och bilderna blir mycket oskarpa.

Tycker kameran är skön, stabil, och den känns framförallt pålitlig. Vissa hävdar att den är plastig, men det vet jag inte om jag håller med om. Valde mellan Canon EOS 30D och Nikon D200, men kände att jag hade faktiskt svårt att känna tillit för Nikon, vet ej varför. Det finns lite spekulationer om brus vid höga ISO-tal, men för att få bort det så måste man nog gå en hel del med tusenlappar uppåt. Det är en rejäl kamera, och Canon har hittat känslan och plockat fram den på ett bra sätt. I jämförelse med min tidigare KM Dynax 7D så är den snabbare, tystare och lättare (vikt). Jag har även ett vertikalgrepp och jag tycker att det känns naturligt att använda. Knappar och reglage sitter nog bra bara man lär sig hitta dem, det är svårt att bryta gamla vanor, men tids nog. Dock tror jag KM Dynax 7D var bättre på bruset vid höga ISO-tal Jag gillar denna kamera starkt och nu vet jag varför de flesta fotar med Canon.Tummen upp!!!

Uppdatering 2007-06-03: Har nu fotat med kameran några månader och är fortfarande mycket nöjd, dock så brister det lite när fokuspunkterna kommer på tal. Mittenpunkten är superskarp, men om man byter punkt till ytterpunkterna, vilka är de jag har använt så blir det minst sagt undermåligt. Ska kontakta Canon och se om detta är ett generellt problem eller bara mitt exemplar och om så förhoppningvis får det åtgärdat.

Uppdatering-2007-07-18.
Har varit i kontakt med Canon och frågat om de yttre fokuspunkterna och svaret var att om man ska använda de yttre fokuspunkterna så bör man blända ned till minst 5,6 för att de ska fungera och bli skärpa i bilderna; detta hoppas jag verkligen inte är sant. Det verkar ju märkligt att kameran ska vara sån att inte alla fokuspunkter fungerar lika. Ytterst skitmärkligt!!! Och trots att man bländar ned så blir det inget vidare ändå. Så där brister Canon lite, men överlag är jag väldigt nöjd.

Kundtjänst: Åsa på Hegethorns är hjälpsam och trevlig!!! Mycket bra service!!!

Köpt hos: Hegethorns Foto AB

Pris: 10200

2007-03-07 electricl



Att använda: 5 Hållbarhet: 4

PLUS: Snabb, välbyggd, bra vid höga iso
MINUS: Inget just nu

Änvände en 10D innan denna kamera och jag måste säga att det är ett rejält lyft i prestanda. Kameran är snabb, välbyggd och väldigt rolig att fotografera med. Har bara haft den ett par dagar så jag får uppdatera denna recension om ett halvår.

Liknande produkter: D200, 20D,

Köpt hos: Expert Trollhättan

Pris: 13000

2007-02-28 binkel



Att använda: 5 Hållbarhet: 4

PLUS: robust och mkt användar vänlig
MINUS: ej vädertätad hade gärna sett en 1,3 isf 1,6 sensor och fått ner bruset ytterligare lite

Måste säga att jag är helnöjd med kameran har haft den ett tag nu och fotat mkt i mörka miljöer, det är ett stort lyft i från 10D i brushantering (hade 10D innan)

Liknande produkter: canon 400D, 20D

Kundtjänst: ej behövt

Köpt hos: BH-photo "LA"

Pris: 8500

2007-02-25 Cfj



Att använda: 5 Hållbarhet: 3

PLUS: Snabbhet, spotmätning, RGB historgram och bra vitbalans, lågt brus, BILDKVALITETEN (viktigast)!
MINUS: Mekaniken, greppet, får rengöra sensorn ofta, 1.6x brännvidsförlängning,

Har kört kameran i närmare ett år som avancerad hobbyfotograf och tagit i runda slängar 3k bilder med den. Kameran är bra men inte perfekt. Har man stora händer är greppet lite väl litet (funkar ok med vertikalgrepp) och jag upplever större problem med damm på sensorn än vad jag gjorde med min 10D. Huset kunde varit robustare och direct-print knappen kunde ersatts med en användbar funktion.Av någon anledning så fungerar inte mitt gamla 17/3.5 objektiv på denna (funkade felfritt på min 10D).

Men, det negativa åt sidan så är det en riktigt bra kamera, den första mellanklassen från Canon med spot-mätning och det var det som gjorde att jag uppgraderade. Riktigt trevligt med den snabba startup-tiden, det gör att kameran alltid är redo när man behöver den (jämför med 10D). Bildkvaliteten är klart godkänd upp till ISO 800 men på 1600 brusar det till ordentligt. För övrigt är den inte många skillnader mot EOS 20D (större display, men handen på hjärtat, inte katten tittar man på bilderna i kameran).

Mitt råd, har du en 20D och inte saknar spotmätning, uppgradera INTE. Har du en 10D och vill ha en snabbare kamera med spotmätning, uppgradera, om inte, köp en begagnad 20D.

Liknande produkter: 10D, 20D

Kundtjänst: Har funkat klockrent

Köpt hos: Zebra Media

Pris: 11000

2007-02-01 Micke F



Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Välbyggd snabb
MINUS: Kan inte komma på några.

Den känns som ett riktigt insteg till de "stora" kamera husen och som för priset så är det ett fynd. Härlig att fotografera med.

Liknande produkter: D200 D20

Köpt hos: Privat

2007-01-28 Husvagnsgolfaren



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: bruset, hanterbarheten
MINUS: ?!

En kamera som man kan lita på. Kameran var liten för mina händer men det kompenserade jag genom att köpa ett batterigrepp.

Liknande produkter: canon 350D, Nikon D200

Köpt hos: Ericsons Foto

Pris: 17000

2007-01-25 MiniApan



Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: rejält byggd, skön att använda, 1/3 ISO steg, lågt brus vid hög ISO, väldigt klar och stor display, lätt att komma åt alla inställningskanppar, snabb och säker AF (beror på val av glugg också), allt!
MINUS: bara småsaker, batteriluckan känns lite väl klen samma sak för minneskorts luckan, de borde vara lite mer rejäla.

Denna kameran gillar jag riktigt mycket, hade tidigare en Dynax 7D och denna kameran överträffar den på alla sätt och vis, skönare att hålla i och arbeta med, klarare LCD, rejälare byggd, snabbare och mer säker AF m.m. är riktigt nöjd.

och 8mp duger gott och väl (för hobbyfotografen). megapixlar är överskattat.

Liknande produkter: D200, D80, EOS 5D

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 12900

2007-01-16 sikis



Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Rejäl, Robust, mycket fineser allt man kan tänkas behöva känns de som
MINUS: Kanske ltie stort grepp att hålla i.

Mycket rejäl. stadig att hålla i, bra fineser. Användarvänligt men avanserad

Liknande produkter: Nikon D80, D200. Canon 20D

2007-01-16 Windman



Att använda: 4 Hållbarhet: 4

PLUS: Bra kvalitétskänsla. Jag "trivs" bra med kameran
MINUS: Ej vädertätad.

Har haft kameran i ca ett halvår nu.
Har haft lite olika gluggar till den, och är otroligt nöjd!
Har aldrig varit så roligt att fotografera...

Hade föredragit D200an eftersom den är vädertätad. Men den kostade ca 5.000kr mer.

Köpt hos: http://www.pixxass.de/

Pris: 11500

2007-01-12 J Pettersson



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Ergonomin, (rätt knapp på rätt plats), Snabb, Menyratten, "Själen" och Självklart ISO stegen
MINUS: Hmmm...Nä, Aldrig i livet!

Kort och gott en fruktansvärt bra kamera som vet precis hur den ska tillfredställa en fotograf =). Helt klart värd varenda krona. REKOMENDERAS!

Liknande produkter: 20D - 5D - D200

Köpt hos: Japan Photo

2006-10-21 MNorlander



Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Gedigen, känns som en "riktig" kamera. Mycket funktioner. Snabb både vid plåtning och lagring.
MINUS: Batterigrepp borde vara standard. "joysticken" kan vara lite marig att manövrera

Stod som alla andra i valet och kvalet mellan 350D, 30D och Nikon D70 samt D200. Nikonkamerorna föll bort pga min analoga EOS 5'a med tillhörande optik. 350D klarade inte riktigt att matcha 30D pga storleken.

Har inte ägt kameran så länge men jag är helt överförtjust i den.

Liknande produkter: D200, D70,20D, 350D

Köpt hos: Dustin home

Pris: 12000

2006-09-28 FreddanB



Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Greppet, Byggkvaliten, ISO stegen, Snabb på fokus
MINUS: egentligen inga men ska jag nämna någon så är det väl upplösningen men som sagt det duger kanon som det är

Har kanske haft den lite för kort tid för att skriva något egentligen men jag gör det iaf för jag är så himla nöjd.

Liknande produkter: EOS350D, EOS400D, Div Nikon

2006-08-27 Daniel Pettersson



Att använda: 3 Hållbarhet: 5

PLUS: 2.5" skärm, snabb hårdvara, ISO-steg i tredjedelar (det absolut bästa enl. mig!), bra placering av knappar, robust och lagom tung.
MINUS: Upplösningen 8,2. Hade gärna sett 11-12 mpx.

Förmodligen det bästa du kan hitta med brännviddsförlängningnen 1,6x.
Canons brusreducering är som vanligt superb, knapparna sitter där de ska och greppytorna är så mycket bättre än på 350D!

Liknande produkter: Nikon D200, Canon 400D.

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 12700

2006-08-19 RG78



Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Enkelt att ändra fokuseringspunkt Snabb på att ta bilder
MINUS: Priset

Har bara haft kameran några dagar men älskar den redan. Den är underbar att jobba med. Stod länge i valet och kvalet mellan 30D och 350D. Tyckte 30D var för dyr och dessutom hade jag bara erfarenhet av en 350D (en kompis har den). Beställde därför den modellen från Dustin.

Dagen efter min beställning fick den lokala fotoaffären in en 30D på lagret. Fick möjlighet att prova den ordentligt och efter det kände jag att jag inte längre ville ha en 350D. Ändrade min order illa kvick på Dustin...

För andra som befinner sig i valet och kvalet med dessa två så prova bägge kamerorna och läs igenom vad som skiljer dem åt ordentligt. Om ni tycker det är värt de extra tusen och vet att ert intresse kommer att hålla i sig så slå till på denna. :)

Liknande produkter: 350D

Köpt hos: Dustin Home

2006-08-19 mrmagoo



Att använda: 4 Hållbarhet: 4

PLUS: Snabb!! Funkar bra även på lite högre ISO.
MINUS: Lite fippligt inställningshjul och AF-väljare.

Har ägt huset i runt 6 månader nu. När jag köpte den var jag lite osäker på varför jag betalade de extra tusenlapparna mot t.ex en D70s eller 350D. 350D föll på att den var så liten och D70s på att den har lägre upplösning och bara går ner till ISO200. 30D har allt jag behöver och en hel del jag inte börjat använda än. (Skumma, avancerade inställningar för vitbalans och dyl.). Den är tyngre och känns gedignare än en D70, och så ruskigt snabb! Både i att hitta fokus, lagra bilder och vid seribildstagning.

De enda brister jag kan hitta är det lilla inställningshjulet bakom avtryckaren. Det är för trögt för sin storlek, så det är svårt att köra inställningar med precision om man måste göra det snabbt. Den lilla "joysticken" som man väljer AF punkt med är också lite svårmanövrerad. Det blir lätt fel AF punkt, framförallt om man plåtar i porträttformat.

Jag är canon-nöjd med mitt köp :) (Priset jag angivit är inklusive Canon EFS 17-86 IS USM)

Liknande produkter: D70, 350D och D200

Kundtjänst: Ingen alls.

Köpt hos: digitalkameran.se

Pris: 17000

2006-08-13 ahfeldt



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Snabb, välbyggd, gillar greppet, reglagen sitter på rätt plats, ISO, lcd-display
MINUS: Inga - hittils!

MÅnga slår ner på att de lcd´n inte är skyddad, Det är något jag kan hålla med om, men nu har jag beställt ett skydd ifrån Hoodman som är riktigt bra (släpps i sept.)
Kamerahuset rekomenderas VARMT!

Köpt hos: Pixmania

Pris: 11745

2006-08-11 Prillan



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

Kan inget annat säga att det är en kanon kamera är super nöjd.

2006-08-06 Torda



Att använda: 3 Hållbarhet: 3

PLUS: Kamerans snabbhet, möjlighet att progremmera func-knappen till att visa liten bild tillsammans med ALL info gällande tagen bild (ISO, bländare, slutartid, RGB-histogram mm).
MINUS: Färgåtergivning, ljusmätning, kvalitetskänsla i huset, opålitlig autofokus

Jag hade tidigare 20D, som jag inte var supernöjd med, så det slutade med att jag bytte till Nikon, men när 30D kom, trodde jag att felen skulle hå åtgärdats och visst, den har större skärm, spotmätning och bättre buffert, men den har inte fått mig att återgå till Canon, då jag har svårt (kanske personlig uppfattning) för färgåtergivningen, samt de resultat som återges på högre ISO. Jag tycker även att autofokusen är väldig opålitlig, likt jag uppfattade på 10D och på 20D och jag känner att jag är oftast tvingad att ta minst tre-fyra bilder för att vara säker på att jag ska få en som är skarp. Visst. det är brusfritt, men med både 20D och 30D så uppenbaras även många brister, till exempel konstigt färgade pixlar samt en bild som ser både skärpt och brusreducerad ut (även i RAW) från början, vilket jag tycker ser väldigt onaturligt ut, så jag fortsätter glatt med Nikon i stället, vilka ger en mera oförstörd bild, framförallt på höga ISO, dock med lite mera brus i utgångsläge.

Jag vill hur som helst ge en stor eloge till Fromholtz Foto i Linköping, som tog tillbaka kameran, utan protest, fast tiden var dryg innan jag bestämde mig.

Liknande produkter: 20D, D70, D200, D2X

Köpt hos: Fromholtz Foto Linköping

2006-08-05 Alexlindgren



Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Bra på höga ISO, tillräckligt snabb seriebildstagning för fotboll (i alla fall för mig), rätt så smidiga inställningar.
MINUS: Minneskortluckan glappar lite o skramlar o har sig.

Är väldigt nöjd med min 30D. Köpte till ett 17-55/2,8 IS USM vilket fungerar klockrent!
Testade att fotografera fotbollsmatch idag och det fungerade riktigt bra faktiskt, min flaskhals var inte kameran utan mitt objektiv :) (100-300/5,6), så man får väl försöka skrapa ihop slantar för att köpa ett 70-200/2,8 IS USM, nej nu måste jag sluta, blir prylkåt direkt.

Liknande produkter: Nikon D200

Kundtjänst: Superbra! Trevliga och vill inte sälja det som är dyrast. Rekommenderas varmt. (Pris inkluderat objektiv)

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 25000

2006-07-31 donSisu



Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Snabb, välbyggd, skön att använda med batterigreppet, rätt reglage på rätt plats, stor fin skärm, bildkvalitet och brusreducering. (ISO 800 eller mer inga problem)
MINUS: Saknar skydd för den stora fina LCDn, en programerbar belysningsfunktion/automatik, då jag fotar mycket nattbilder, luckan som alla andra nämner...

Ännu en fullträff från Canon!

Våndades länge i valet och kvalet av beg. 5D, 20D och 1Ds MkI eller ny 30D. Är hittills nöjd och tror jag valde helt rätt. Känns som ett lyft från 10D, som lär bli liggandes i fortsättningen. Saknar dock ljusmätningen från min gamla kära T90 och då speciellt spotmätningen med automatik. När får vi se den på en digitalkamera?

Är du i valet och kvalet och 30D är ett alternativ så kan jag inget annat än rekomendera denna förträffliga kamera!

Liknande produkter: 20D, 5D, 1Ds MkI

Nikon D200, men det var aldrig riktigt ett val. (Pga EF objektiv mm)

Kundtjänst: n/a

Köpt hos: Kungsholmens Foto

Pris: 12000

2006-07-28 helto



Att använda: 5 Hållbarhet: 4

PLUS: Bra byggd, lättanvänd, superkvalité även på relativt höga ISO. Snabb autofokus.
MINUS: Saknar skydd för lcd, programmerbar spegellåsning på någon av knapparna.

Haft en 350D i ungefär ett år. Hade inte tänkt byta upp mig förrän jag testade 30D. Vilken skillnad. På papperet ska det ju inte var sådan skillnad men jag kommer numera hem oftare med fler bilder som jag sparar eller skriver ut. Helt annan känsla i kameran, mycket proffsigare. Den större skärmen gör att man faktiskt i praktiken kan använda den för att få en uppfattning på kvalitén på bilden. 8MP duger långt åt mig, såg en 30x45 utskrift från en 30D och 70-200 4L optik. Super bra. Absolut inte värt dom extra pengarna till en 5D i mina behov mätt.

Liknande produkter: Canon EOS 5D, Canon EOS 20D

2006-07-09 Robert F



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Snabb läsning/skrivning till CF-kort, snabb AF, konsekvent exponering, lågt brus, hög skärpa, byggkvalitet, bakre inmatningshjulet
MINUS: Inga

Kommer från en 300D och detta är ett jättelyft speciellt som jag kör RAW 100%. Så mycket snabbare datahantering och obefintlig slutartidsfördröjning. Jag är också imponerad av hur exakt kameran exponerar bild efter bild, vilket 300D'n var si och så med.

Liknande produkter: 20D

Köpt hos: Technikdirekt.de

Pris: 11200

2006-07-09 twinner



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Lätt,snabb.
MINUS:

Suverän kamera. hade en 7D innan och denna är snäppet enklare, fast bättre, snabbare. Med batterigreppet är det egonomiskt sett en riktig hit.

Köpt hos: Ebay

2006-07-03 matti



Att använda: 5 Hållbarhet: 4

PLUS: Rapp och responsiv i hanteringen. Snabb och säker AF. Suverän bildkvalitet med lågt brus på höga ISO. Bra byggkvalitet. Bra ergonomi. Säker exponering. Spotmätning. 5 bps. 2,5" tydlig skärm.
MINUS: Skramliga luckor till CF-kort och batteri. Något litet grepp för min smak (med BG-E2 dock mycket bra). Liten och något mörk sökare.

Åter till Canon med denna modell efter att ha "irrat runt" några år ;-) Saknade Canons objektivutbud med god tillgång till gluggar med USM/FTM och IS. Ville oxå ha en "trygg" framåtkompatibilitet. Bytte senast från Konica Minolta (Dynax 7D). Har tidigare haft många analoga Canon-hus (EOS 600, 5 & 3) samt ett digitalt (10D) och gillar ergonomin med bla den bakre inmatningsratten.

Suveränt säker autofokus, bättre än både 10D och Dynax 7D. Sökaren lika som 10D dvs rejält mycket mindre och inte lika ljus som Dynax 7D (snyft). Dock mycket tydlig och bra visning av fokuspunkter. Jag tycker "joysticken" för val av fokuspunkter funkar bra trots att jag vet det klagats en del på den. Har CF valt så att fukospunkter väljs direkt med denna. Bildkvalitet det bästa jag haft i digitalväg, suverän bruskontroll (mkt därför jag valde EOS 30D före Nikon D200). Stora möjligheter att skräddarsy hur huset behandlar bilderna (jag fotar mest i bästa JPEG-läget). Kamerans evaluerande mätning verkar mycket säker. Tillgång till spotmätning ett stort plus. Blixtmätningen (E-TTL II) fungerar bättre än på något Canon-hus jag haft tidigare (annars har detta varit Canons akilleshäl men nu verkar de vara "ikapp" ;-)

Byggkvalitet duger, dock inte lika stabil som Dynax 7:an. Gillar inte plastluckan till CF-facket samt batteriluckan som är lite skramliga. Huset är också lite litet för mina händer, därför har jag ständigt greppet BG-E2 monterat. Batteritiden verkar mycket bra, ungefär dubbel tid jämfört med Dynax 7D. Synd att det inte finns skydd till LCD-skärmen.

2,5" skärmen mycket bra, ville absolut inte ha mindre efter att ha vant mig vid detta från Dynax 7:an. Skärmen fungerar bra i dagsljus. 30D:n är ruskigt snabb i sin datahantering, att bläddra mellan bilder, förstora odyl går blixtsnabbt.

5 bps är användbart i vissa lägen, dock inte en primär finess för min del. Bra dock att den snabba bildfrekvensen per automatik också innebär en snabb spegel med resulterande kort slutarfördröjning och kort tid sökaren är mörk mellan exponeringar. Överhuvudtaget känns huset väldigt rappt och responsivt, man behöver aldrig vänta på att kunna ta en bild :-)

Liknande produkter: Nikon D200

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 12875

2006-06-27 hallq



Att använda: 5 Hållbarhet: 4

PLUS: Sitter perfekt i handen. Snabb och korrekt aotofokus. Bra manuella möjligheter. Korrekt exponering.
MINUS: Dyr och viss tvekan kring 1.6 crop.

En bra kamera som har passar de flesta. Tillräckligt med manuella möjligheter för de som vill. Bra känsla och man kommer snabbt underfull med alla inställningar. Tog 400 bilder första dagen och var imponerad. Har ej behövt titta i bruksansvsningen ännu. Använder Canon 17-55 EF-S IS vilken är helt kanon.

Liknande produkter: Nikon D200. Nikon D70. Canon 5. Canon 350 D

Köpt hos: Fotokungen

Pris: 12395

2006-06-22 lassman



Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Gedigen, Bra handgrepp, Spotmätning, Stor display, Bra sökare, Snabb kamera, Utmärkt batteritid.
MINUS: Relativt tung, Sårbar display,

Kameran känns mycket gedigen, rejäl jämfört med 350D och 300D. Displayen är stor och klar, synd att det inte finns något bra sätt att täcka för den och skydda mot solljus. Det kanske kommer! Den stora ratten på baksidan är utmärkt för att bläddra mellan bilder och att göra inställningar med. Kameran har många möjligheter för inställningar och att experimentera med.

Liknande produkter: Canon 350D och Nikon D200

Kundtjänst: Ingen erfarenhet.

Köpt hos: Zebramedia

Pris: 12000

2006-06-22 pastor



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Kvalitetskänslan, användarvänlighet, Bildkvaliteten,
MINUS: Skulle önska något mer ljusstark lcd-skärm. Märkligt att det inte finns nått skydd för dito när den är så utsatt.

Det första intrycket av 30D är Kvalité! Den känns riktigt bra i handen och är mycket gedigen och stabil. Rattar och knappar känns robusta, aldrig slipriga och lösa.

Liknande produkter: Nikon D70s, Nikon D200

Köpt hos: DustinHome

Pris: 12195

2006-06-13 sundis73



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Byggkvalitét, Bildkvalitét, Funktioner, Ergonomi
MINUS: Klen skärm i solljus

Jag är otroligt nöjd med kameran.
Vikten och byggkvalitéten är över min förväntan.
Funderade först på en EOS 350d men efter att jag testat den här så fanns det inget annat alternativ.

Liknande produkter: Canon EOS 350D, Nikon D70S, Nikon D200

Kundtjänst: Suverän kundtjänst

Köpt hos: Dustin

Pris: 12195

2006-06-07 wibergs



Att använda: 5 Hållbarhet: 3

PLUS: jag kan nog inte riktigt sätta fingret på vad exakt som är bra. med 17-85 gluggen så tycker då jag att man i det hela klarar sig bra. så något specifikt kan jag inte svara på.
MINUS: kommer säkert med tiden...

ja, vad ska man säga. funkar väl som vilken kamera som hellst. dock lite stor och klumpig ibland. men de e väl oftast användaren det e fel på då antar jag.

Liknande produkter: det var väl just inget speciellt. finepix v10 kanske.
nej, det var det faktiskt inte.

2006-06-05 Slowfinger



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Mycket bra bildkvalitet. Snabb. Mycket prisvärd.
MINUS: Sämre ergonomi än Nikon D200 och mindre möjligheter att ställa in efter egna preferenser. Sämre skärm än D200. Saknar dessutom auto-iso som alltid finns på Nikon! Att Canon aldrig kan lära sig att auto-iso är toppenbra.

Har både Canon och Nikon och jag måste säga att det här är en mycket bra kamera. Ok - D200-huset är snäppet vassare men inget märke slår Canon vad gäller bildkvalitet på högre iso. Verkar dessutom som att autofokus på 30D är något bättre än på Nikon D200.
Kort sagt: jag är mycket nöjd med den här kameran!

Liknande produkter: Nikon D200.

Köpt hos: Fotokungen, Kocksgatan Stockholm

Pris: 12250

2006-06-04 Brad Bildt



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Rätt storlek (jmf 350D). Supersnabb med 5 b/s. Passar perfekt vid sportfotografering
MINUS: Inte direkt dåligt med 8mp med 10 12 hade legat mer rätt i tiden då Nikon D200 finns på marknaden nu.

Bytte till denna modell efter att ha haft en EOS 350D. Vilken skillnad! På pappret relativt lika modeller men i verkligheten väldigt olika varandra. Kan inte vara många delar som är lika.

Liknande produkter: Nikon D200 men då man samlat på sig en del Canon objektiv så hålle rman kvar vid Canon

Kundtjänst: Ingen erfarenhet.

Köpt hos: Key IT-Partner AB

Pris: 12.5

2006-05-25 Nerevarine



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Byggkvalité, bildkvalité, knapp-layout, spot mätning, hastighet...ja allt.
MINUS: Kan helt ärligt inte säga något som är värt att nämna.

Bytte till denna från 300D, och steget är enormt. Älskar verkligen att jobba med denna kameran.

Knapparna är mycket genomtänkta och joysticken för AF-punkt val är grymt effektiv (ställ AF väljaren i läge 1 i C.Fn, så man inte behöver trycka på knappen först, utan väljer direkt på joysticken). Arbetsflödet i fältet är helt klart uppsnabbat en hel del nu.

Bra med tredjedelssteg i ISOn, ökar flexibiliteten, och man behöver inte alltid offra ett helt steg i brusnivå för att kunna hålla nere slutartiderna.

Den nya skärmen tycker jag funkar mycket bra, enda är att den är lite ljussvag...svårt att se bra under ljusa förhållanden.

Hastigheten är helt klart mycket bra, både AF, slutar-fördröjning och sekvenstagning samt skrivande till och läsande från CF-kortet (kör SanDisk Extreme III).

Använder kameran i stort sett enbart med batterigrepp samt Canons handlovsrem, och kameran ligger grymt skönt i handen. Känns mycket bra att gå runt med en längre tid.

Jag kan enbart rekommendera denna kameran, bildkvalitén är extremt bra (med bra optik givetvis), brusnivån löjligt låg och den är väldigt användarvänlig.

Liknande produkter: Canon EOS 20D

Kundtjänst: Mycket bra att handla med.

Köpt hos: ZebraMedia

Pris: 12100

2006-05-07 Joi



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS:
MINUS: känslig för vita moln jämfört med DIA film som jag körde förr.

robust o lätt att använda.

2006-05-06 Lappri



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Stor skärm, känns mycket gedigen.
MINUS: Inga hittills

Hade tidigare en Canon 350D, i jämförelse så känns 30D mycket mer proffsig, det är en helt annan känsla i kameran.
Något som jag irriterade mig på med 350 var den lilla skärmen och knapparna. 30D har en stor och bra skärm samt hjul som i mitt tycke är helt överlägset.

Liknande produkter: Nikon D200, Canon 5D

Kundtjänst: Fick kameran dagen efter beställning. Blev uppringd av deras personal för att få en bekräftelse på att kameran var skickad och kollinr. Jag är mycket imponerad!

Köpt hos: Elof Ericsons Foto AB i Mölndal

2006-05-02 Felix Neldemo



Att använda: 5 Hållbarhet: 4

PLUS: Ratten på baksidan Ställbar seriebilds hastighet Al Servo (hade en 300D förut) Att man kan programera om knappar, tex fokus på en av knapparna på baksidan istället för på avtryckaren, klockrent.
MINUS: Svårt att välja fokuspunkt om man håller i batterigreppet

Har mest använt det tillsammans med ett Sigma 70-200mm f/2.8 APO EX HSM och det har funkat kanon, har inte använt höga iso särskillt ofta men upp till 400 har funkat bra när jag använt det. Kameran är skön att hålla i utan och med batterigrepp men jag föredrar att ha greppet på.

Liknande produkter: Canon EOS 20D

Köpt hos: Zebramedie

2006-03-26 tobihellman



Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Amatörfotograf som får bra bilder utan att ha läst manualen (har iof fotat några ggr med en kollegas eos 20D). Kanonbilder i dåliga ljusförhållanden.
MINUS: Är som sagt amatör och foton med kamerans inbyggda blixt känns inte så proffsiga, men så kanske det är med de flesta kameror. Hur som helst så går det ju att ta kanonbilder tack vare kamerans grymma ljuskänslighet vilket jag baserar på foton tagna med objektiv 17-85 is usm Inte för att jag riktigt vet om jag har behov av det men 8 Mpix kanske inte riktigt räcker till om man vill göra någon rejäl förstoring av sin lilla dotter någon gång?! Rätta mig om jag har fel..

Har haft kameran i två dagar och hunnit med att prova utomhusfotografering på kvällstid i dåligt ljus. Det blev fantastiska bilder. Har inte den tyngsta erfarenheten av olika kamerors prestanda men att hiva upp kameran och trycka iväg några bilder på p-inställningen med iso 1600 gav ett kanonresultat. Ska tillägga att jag kör med 17-85 is usm objektiv vilket jag valde efter att ha läst in mig på en massa objektiv, vilket visade sig vara precis vad jag ville ha. Det måste vara det bästa objektivet för fritidsfotografering då man får mycket bra närblider samt fina bilder på motiv på långt håll.. Har provat en kollegas eos 20D och tycker att eos 30D underlättar betydligt vad gäller att bedöma om en bild är OK eller inte direkt efter att bilden tagits, tack vare det större lcd fönstret. I övrigt har jag inte märkt ngn direkt fördel med eos 30D i jämförelse med 20D vilket var väntat med tanke på förhandsbeskeden, men större lcd är guld värt!

Klarar mig bra utan batterigrepp (verkar som att batteritiden är hyfsat lång) men kom ihåg att köpa filter som skyddar objektivet, samt att kameran måste kompletteras med minneskort (inga bilder kan lagras i något internminne i kameran)

Köpte till stativ för att ta bra interiörbilder i mitt yrke som fastighetsmäklare.

Liknande produkter: eos 350D, eos 20D. Mycket glad att jag hoppade på tåget och slog till på 30D. Att i efterhand upptäcka att kameran skulle ha tendenser till att vara långsam eller inte klara dåliga ljusförhållande bra skulle ha gjort mig meget besviken!

Kundtjänst: Inköpet kunde varit roligare, trist säljare, men BRA PRISER har dom helt klart. Har surfat en hel del för att bilda mig en uppfattning om pris och prestanda på olika kameror samt objektiv och hade jag inte bott nära butiken och behövt kameran omgående så hade jag beställt från Cyberphoto.se som har bra priser och är kanontrevliga och kunniga.

Köpt hos: Fotokungen på Söder i Stockholm. Kocksgatan 1

Pris: 17000

Elinchrom ELB 500 TTL - Get the Right Shot