Sigma 55-200/4-5,6 DC

Artiklar om produkten


Betyg


(3.53/5)
(baserat på 15 recensioner)
Skriv en egen recension



2008-10-10 Seiki



PLUS: Ganska billigt
MINUS: Låg kontrast och skärpan lämnar en del kvar att önska

Skapligt zoom objektiv.
Känns ganska billigt, tyvärr blir bildera på samma sätt som objektivet känns.
Svårt att få till någon riktigt bra skärpa
Blir ganska urvattnade färger, låg kontrast

Liknande produkter: tamron 55-200 & 70-300, Sigma 70-300

2008-08-03 stefan svanström



PLUS: billigt
MINUS: ljussvagt

för en nybörjare som mig så är detta ett helt ok objektiv,
men jag kände dess begränsning när jag skulle ut på "älgrundan" , med farfar, då skullle jag verkligen behövt ett 2,8 objektiv

Köpt hos: Komplett

Pris: 1500

2007-05-28 barnhurst



PLUS: Bra omfång, ganska solid utan glapp
MINUS: Ljudlig, dålig skärpa

Hade det inte varit för att skärpan blir rätt sunkig så hade jag varit riktigt nöjd. Synd att man måste bli av med så mycket ljus också... Det låter en del dessutom, men vad tusan. Det är inget glapp i objektivet som det kan vara i en del zoomar.

Köpt hos: privat i paket

2007-01-27 Tigerjohan



PLUS: Billig och liten
MINUS: Plastigt, Högdjud AF, AF inte direkt bra när det är mörkt.

För mig som är nybörjare inom systemkameror så var detta objektiv ett bra första objektiv inom teleobjektiven, just för att få lära mig grunderna inom teleobjektiven. Bättre att göra misstagen med ett billigt objektivt jmf med ett dyrt objektivt.

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 1700

2006-08-18 arkenfall



PLUS: Väldigt prisvärt. Fungerar bra.
MINUS: Dålig färgåtergivning och svårt att få bra bilder i väldigt ljusa motiv - även med motljusskydd.

Detta objektiv har ju fått mycket bra omdömen i press och så, och jag tycker också det är bra. Men det är bara "sådär". Jag tycker det är känsligt i väldigt ljusa motiv och kräver motljusskydd för att det ska bli ok. Och färgåtergivningen tycker jag ändå bara blir "sådär".
Prisvärt dock, helt klart. Men det finns nog bättre zoomobjektiv med bättre återgivning.

Köpt hos: Expert

2006-07-17 cabra_se



PLUS: Bra skärpa, smidigt och bra byggt. Priset!
MINUS:

Överraskande bra objektiv. Köpte det lite av en slump för att testa ett lite större zoomomfång. Visst det kanske inte är det ljusstarkaste här på jorden men till det priset kan man inte räkna med det heller.
Annars tycker jag att bilderna blir bra.

Köpt hos: Expert Falan

Pris: 1450

2006-06-16 Fatholla Zand



PLUS: Lätt & kompakt,bra skärpa, billigt.
MINUS: AF kunde vara bättre.

Jag tänkte i början sälja det & skaffa Nikons original.När började jag använd det belev jag överraskad & nu ville jag behålla det.Mycket prisvärd obektiv.

Köpt hos: Expert i Sandviken

2006-06-06 "melin"



PLUS: Överraskande bra skärpa, litet och lätt
MINUS: Plastigt, känns budget

Har använt objektivet ett par månader nu. fotat en del under flyguppvisningar, både fullskala och modell. Objektivet sköter sig riktigt bra. Det hinner ofta fokusera på målen och de flesta bilder blir bra.

Köpt hos: Expert

Pris: 1495

2006-06-03 Puggen



PLUS: Liten och smidig, bra byggkvalitet, billig
MINUS: Långsam autofokus, stort och klumpigt motljusskydd

Ett bra telezoom objektiv för det priset. Bra byggkvalitet och bra zoom samt liten och kompakt som lätt får plats i kameraväskan. Något långsam autofokus som ibland har problem att fokusera på längre avstånd men överlag ett bra objektiv för det priset. Ett stort plus för kundservicen hos Cyberphoto.

Köpt för min pentax ist dl.

Liknande produkter: Pentax 55-200mm telezoom

Kundtjänst: Mycket bra kundservice

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 1594

2006-03-09 EagerEddy



PLUS: Billigt
MINUS:

Köpte det som tele till min D70 så jag hade något.
Är faktiskt riktigt hyffsat i bra ljus. Man kan ju inte begära hur bra grejor som hälst för det priset.
Så prisvärt tycker jag att det är.
Skapligt snabb autofokus. Lite högljutt..
Under bart bränvidds omfång

Köpt hos: Expert

Pris: 1495

2005-12-03 Esso



PLUS: Bra skärpa
MINUS: Har inte upptäckt några

Tycker att SigmaZoom är mycket bra i alla lägen!

Liknande produkter: vet ej

Köpt hos: expert

Pris: 1495

2005-08-11 ROA



PLUS: Hyfsat nybörjar objektiv, priset.
MINUS: AF kunde vara bättre.

Förvånansvärt bra skärpa om man har bra ljus.

Köpt hos: Expert

Pris: 1200

2005-07-29 elmelino



PLUS: Mkt. bra skärpa för dom pengarna!
MINUS: Plastig, lätt!?!?

Mkt. glatt överaskad har bara fotat ett 30tal foto men skärpan och färgerna satt perfekt! testade även ett gäng inomhusbilder med blixt kanon! Jag är väldigt nöjd,tycker AF är helt okej inte lika snabb som kitoptiken men helt ok!

Liknande produkter: Nikkor efs 55-200/4-5,6

Köpt hos: privat

2005-03-26 Fotodavid



PLUS: Lätt objetiv.
MINUS: Ganska dålig AF



Liknande produkter: Canon 70-300

Köpt hos: Följde med kameran, Expert.

2004-12-15 Peter04



PLUS: Pris, skärpa
MINUS: Skärpa, ljuskänslighet

Ett objektiv som ger bra bilder. Inga knivskarpa bilder, men sen kostar det inte som en bättre begagnad bil heller...

Ett bra objektiv till lagom pris. Perfekt för nybörjaren som inte har/vill lägga mycket pengar för att fotografera.

Köpt hos: Ingick i kamerapaket

2004-10-25 MortenG



PLUS: Okej skärpa för priset. Den ringa vikten kanske är bra ibland.
MINUS: Sladdrigt. Långsam AF. Plastigt. Men så är det väl alltid i denna prisklass :)

En "kit"-tele som kan vara en billig möjlighet att prova på lite längre brännvidder. I mitt exemplar upplever jag skärpan som bättre än i Sigmas 18-50 (3.5-5.6)vidvinkels kitzoom. (18-50:an skapar ju dock inte någon konkurrenskraftig referensram.)

Liknande produkter: Inga, följde med kameran.

2004-03-08 academic



PLUS: Prisvärd zoom som kompletterar den medföljande std zoomen 18-55 till Canon 300D. Mkt lätt att ställa in skärpan manuellt
MINUS: Zoomringen går åt "fel" håll.

Jämfört med ex.vis Canon 70-300 USM IS är denna Sigma zoom mycket smidigare och lättare. Mina första intryck är att zoomen mycket väl duger till vardagsfotograferande. Skärpan är helt ok. Zoomen är dock anpassad till Dslr och passar inte till analoga slr.

Jag resonerar så här...Jag lägger hellre pengar på en bättre vidvinkel zoom och/eller canons 50 1.8 än på en telezoom. Jag har nämligen kommit på att jag fotograferar nästan 9/10 bilder inomhus och behöver då ingen telezoom.

Edit: 05-08-26

Köp inte denna zoom. Tycker så här i efterhand att bilderna inte blir skarpa. Lägg pengarna på typ Sigam 18-200. Såvitt jag kan se så blir de bilderna bättre (skarpare).

Liknande produkter: Canon 55-200

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 1850

Elinchrom ELB 500 TTL Dual To Go - Free Transmitter Pro