Annons

Nikon D3100

Betyg


(4.5/5)
(4.58/5)
(4.58/5)
(baserat på 26 recensioner)
Skriv en egen recension



2015-09-22 aleba1



Att använda: 5 Hållbarhet: 4

PLUS: Liten o smidig kamera
MINUS: Ingen inbyggd motor i huset .

Prisvärd liten kamera som ger bra bilder . Perfekt nybörjar kamera. Köpte den då jag har mycket nikon optik och ville just nu inte köpa en dyrare kamera i DX segmentet. Mindre än D90 men fördelar o nackdelar finns ju. Sensorn fungerar bra och den är liten o smidig med VR optik . Avsaknadar inbyggd motor som finns hos D90, d7000. Men dessa kameror är vidare utveckling av d40,d60 med flera

Liknande produkter: Se ovan text

Kundtjänst: Ingen erfarenhet

2014-04-07 olof.wilhelmsson



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Lätt att använda, bra nybörjarkamera, bra med "Guideläget".
MINUS:

Mycket bra kamera, helt enkelt!

Liknande produkter: Nikon D700, Nikon D3200

Kundtjänst: Mycket bra bemötande, trevlig personal!

Pris: 2990

2013-11-07 jenniferlundquist@live.se



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Perfekt för mina händer, enkel att hålla i, man förstår inställningarna väldigt enkelt därför är det en perfekt nybörjar kamera då man ska testa sig fram och inte börja med det svåraste i klassen.
MINUS: Minuset är ju helt 100% att den inte har AF inbyggt, det gör allt väldigt tråkigt. Bland annat när de gäller vidvinkel objektiv så är de ju ändå väldigt dyra, Sigma och Samyang har men utan AF. Visst det går att fota, men de kommer bli extremt svårt och därför avstår man tills man har råd med nikons vidvinkel med AF. Tråkigt är med att den inte kan fota HDR det kan canons motsats 1100d. De är ju trist!

Jag köpte denna som min första systemkamera, var livrädd den skulle vara som mina vänners 1100d, men denna var så mycket bättre då. Har aldrig haft nått problem med den och trivs bra, köpt 55-200 och ett 40mm till den än så länge planerar köpa ett vidvinkel men det kommer på minussidan varför de inte blivit av ;)

Liknande produkter: Kollade på canons 1100d, väldigt glad jag inte köpte den eftersom jag tycker bilderna på Nikon blir vackrare på nått sätt. Kan ju dock bero på fotografen med och objektivet.

Kundtjänst: Köptes på Eligiganten, inte speciellt sugna på att sälja mig en kamera verkade de som men de fick de göra ändå :p

Pris: 3

2013-01-01 _Mange_



Att använda: 3 Hållbarhet: 3

PLUS: Lätt, smidig, BILLIG, enkel
MINUS: Saknar AF-motor, väldigt liten, dyra objektiv om man vill ha AF, plastig, ingen IR mottagare, dålig display, bara en kommandoratt, ingen mätning med manuella objektiv.

Min första systemkamera. Köpte den 2011 tror jag, Väldigt bra instegsmodell som kan producera överraskande bra bilder för vad den kostar. Kameran har varken en AF-motor, vädertätning, dubbla kommandorattar, 100% sökare eller någon upphetsande serietagning men det är det som gör den billig, lätt och smidig. Skulle säga att inställningarna är mer lättillgängliga än Canons motsvarighet. Kitobjektivet (18-55) tog en smäll när stativet välte så jag åkte till netonnet och fick några veckor senare ut ett nytt objektiv (tror det var på försäkringen). För ett tag sen gick minneskortslyckan sönder, när jag tog ur kameran ur väskan hade lyckan gått av vid gångjärnet, ska skicka in den snart och få det fixat, får se vad dom säger.

Kundtjänst: Bra men tog några veckor

2012-10-12 Johannawikstrom



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Den är väldigt hållbar, bra nybörjarkamera och lätt att lära sig!
MINUS: Ibland känns det som att bilden blir helt annorlunda på datorn än på kameran.

Jag har haft min Nikon D3100 i ungefär 3 år(?)
Har inte ångrat en sekund, den tar bra bilder och är lätt att använda. Passar för nybörjare! Jag började själv med den kameran och är så himla nöjd! :)

Liknande produkter: Jag fick den av min pappa, så har inte kollar på några andra.

Pris: 4500

2012-07-31 Philip Slotte



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Enkel
MINUS: Inte hittat några

Jag är väldigt nöjd över denna. Jag förväntade mig inte någon jätte bra kamera eftersom jag valde att lägga pengarna på en av dom billigaste systemkameran som fanns, Men det känns som att jag fick mer än vad jag betalade för, jag är helnöjd!

Pris: 4449

2012-04-23 Bedstefar



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Liten, lätt, bra med megapixlar och lätt att lära sig.
MINUS: Svårt att se på skärmen hur bilden blev.

Har haft kameran i ca en vecka och den är väldigt lätt att lära sig. Bilderna blir bra(För att vara en total nybörjare). Älskar kameran och storleken. En riktigt bra instegskamera!

Liknande produkter: Canon 550D

Kundtjänst: Köpte den hos netonnet, kan varken säga bu eller bä. Hämtade kameran, betalade och åkte hem.

Pris: 4.4

2012-04-13 Reene



Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Lätt att hantera både fysiskt och menymässigt. Kul och användbara justerings/redigerings möjligheter direkt i kameran.RAW+JPEG. ISOt suveränt, tagit mängder med bilder i skumma ljusförhållanden och det ser ut som dagtid om den står på auto.
MINUS: Upplösningen på skärmen. Svårt att avgöra om bilden blev skarp/fokuserad så som man tänkt sig. Lite slö i seriebildstagningen.

Har haft kameran i 4 månader och jag är väldigt nöjd.
(D3100+ 18-105mm 4,5-5,6 VR)
Lätthanterlig och lagom stor i formatet (iaf för mig) Bra pris för en bra instegsmodell. Jag läste många recensioner innan jag köpte och håller med om kvalitet och prestations uppfattningarna. Bra program som medföljer. Enkelt och smidigt.
Sakerna jag nämner under minus är sådant jag trodde inte var "en big deal" men som jag trots allt irriterat mig mer el mindre på.

Pris: 5390

2012-04-12 SlashHh



Att använda: 5 Hållbarhet: 4

PLUS: Lätt och liten, Bra rese kamera som ger bra bilder med sin 14 Mpixel CMOS-sensor. Full HD (1080p) videoinspelning
MINUS: Ingen AF motor inbyggd.

Mycket bra instegs kamera enligt mig.

Liknande produkter: Canon 550d

Pris: 5000

2011-12-20 Tantlingon



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Lite mindre, Kit objektivet, relativt bra bilder vid hög ISO, låg vikt, retuschering, Enkel meny
MINUS: Ingen AF motor inbyggd, displayen gör bilderna orättvisa. Ingen IR mottagare inbyggd för fjärris.

Fick denna i present till 18års dagen och jag trivs verkligen med denna kamera! Filmningen tycker jag fungerar bra, men man får ju tänka på att detta inte är någon Videokamera!

Kanske lite plastig då men det tycker jag inte är något större fel på! Sedan så tycker jag att displayen är kanske inte allt för påkostad eftersom att bilderna ser mycket sämre ut än vad de är när man kikar på dem på datorn.
Som vissa andra nämnt så blir det en del fipplande på menyn för att ställa in då "User Defined Modes" inte finns, men menyn är lätt att lära och ser därför inget problem i det.

Synd är också att ingen IR mottagare är insatt i den för fjärrkontroll men det finns att köpa på tradera en liten dosa du kopplar in och får då fjärrkontroll :-)

Att det inte finns någon AF motor ser jag faktiskt inte som något problem, visst skulle det vara bra att ha men det fungerar utmärkt att fokusera manuellt med de objektiv som inte har egen AF motor i dem!

Ni som tycker att den är för liten köp ett batterigrepp.

Ingen aning om pris eller vart den inköptes då detta var en present, men ligger väl kring det som de andra skrivit :-)

Köpt hos: Ingen aning

2011-12-01 Tord Flygare



Att använda: 4 Hållbarhet: 4

PLUS: Förhållandevis enkelt handhavande. Tillräckliga funktioner för ett roligt fotograferande.
MINUS: Känns något plastig

En riktigt bra kamera om användaren, som jag själv, är nybörjare. Funktioner och användning är tydliga och förhållandevis enkla att förstå.

Köpt hos: Expert internetbutik

Pris: 4600

2011-10-15 izahaaja



Att använda: 4 Hållbarhet: 4

PLUS: Lätt att använda, lätt att bära med sig, 14 megapixlar, live view.
MINUS: Kanske lite liten? Hade dessutom inte haft något emot några gram till i tyngden. Men somsagt, batterigrepp finns och därför har jag det.

Min första systemkamera. Jag har även ett batterigrepp till den från Scandinavian photo eftersom jag ville ha mer tyngd på kameran och dessutom fick nästan lillfingret inte plats på huset.

Billig väldigt liten kamera när man gemför med ex. canons kameror. 14 megapixlar, inte för mycket och absolut inte för lite. Live view, LCD på 3 tum. Den är väldigt lätt att bära med sig. Den har ju som ex. D3000, D5000 mf. ingen inbyggd autofokus men det har inte varit några problem faktiskt. Rätt så många objektiv är ju AF - S så.

Nästa år eller så ska jag nog byta upp mig till en mer avancerad, större & tyngre systemkamera. Hoppas Nikon lancerar nya modeller.

Liknande produkter: Nikon D5000, Canon EOS 550 D.

Köpt hos: VISANTA

Pris: 4900

2011-09-29 BBL



Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Enkel att lära sig.
MINUS:

Täcker mina behov än så länge.

Köpt hos: Expert Polyfoto Borlänge

Pris: 4500

2011-09-24 kungälvskillen



Att använda: 3 Hållbarhet: 5

har j varit ägare så länge ännu men återkommer

2011-09-03 Mr.Pelle38



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: bara +++++
MINUS: Ser inge minus

Ser bra positivt med kameran prisvärt också

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 5000

2011-09-01 freudas



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Lätt och behändig.... Testvinnare Prisvärd
MINUS: Kommer inte på något förutom det som nämns nedan i texten...

Min första systemkamera och jag trivs väldigt bra med den... dock skall jag nämna några saker som jag nu saknar men kanske inte tänkte på när jag bestämde mig för att köpa den... hoppas andra kanske kan få lite hjälp.
*möjlighet till IR kontroll. Det finns andra lösningar, jag köpte sändare/mottagare och det fungerar bra. Dock måste man vara varsam, jag har förstört min andra mottagare.
*nya kameror kommer med HDR funktionalitet, det är något som jag skulle ha uppskattat ...
*displayen är väl kanske lite klent dimensionerad, inte storleksmässigt men ljus/styrkemässigt....
*tydligen finns det inte batterigrepp att införskaffa till denna modell, i alla fall inte för ett tag sedan då jag undersökte detta...
*ibland saknar jag displayen på "ovansidan" som visar detaljinfo om förutsättningar/inställningar

Köpt hos: Expert

Pris: 5999

2011-08-12 anders-g



Att använda: 4 Hållbarhet: 4

PLUS: Lätt för att vara en SLR. Enkel att använda. Tillräckligt bra resulterande bildkvalitet för hobbyfotografer (iallafall för mig). Gamla pre-Ai-objektiv passar utan modifikation.
MINUS: Ingen "mirror up" vid bildtagning. Ingen inbyggd motor för autofokus. Inga användardefinierade snabblägen på "ratten". (Om man förväntar sig bra filmfunktion i en DSLR så bör även filmfunktionen listas som ett minus här.)

Min första spegelreflexkamera. Jag valde Nikon för att kunna använda lånade objektiv, innan jag köpte egna. (Tidigare (kompakt-)kameror jag har ägt har varit Canon, men det var ändå mycket lätt att lära sig Nikons menyer och knappar.)
Krav vid köpet var även att kameran skulle producera raw-filer i något känt (eller reverse-engineerat) format som gick att öppna i något program i antingen FreeBSD eller Linux. D3100 producerar .NEF, vilket stöds av många program.

Jag har enbart stört mig på några få saker:
- ingen inbyggd fokusmotor, så vissa objektiv måste man fokusera manuellt
- ingen "mirror up"-funktion när man tar bilder (för att motverka skak)
- inga "user defined"-lägen på huvudratten, dvs att byta från läget Aperture priority till ett egendefinierat läge och sedan tillbaka innebär manuellt fipplande i menyer för alla inställningar.

Jag köpte inte kameran primärt i syftet att filma; de som är ute efter en filmande kamera bör nog se sig om efter bättre. Autofokus och andra saker laggar efter lite, på D3100.

Slutsats: För de som funderar på att köpa sin första DSLR och inte vill lägga pengarna på en D5100 eller D7000 (t ex för att få mer pengar över till objektiv) så kan D3100 fortfarande vara ett bra val.

------
Uppdaterad 2012-08-04: Trots att det inte finns något explicit Mirror-Up-läge så får man nästan samma effekt om man råkar stå i LiveView-läge när man tar bilden. Då stänger den slutarridån och öppnar slutarridån i början av varje bild, vilket bara är "dubbelt" så mycket skak som äkta mirror-up hade varit (dvs att bara öppna slutarridån).

------
Uppdaterad 2012-10-19: Mer avancerade kameror (t ex om man vill uppgradera till D600 eller D7000?) har en bländarspak på framsidan som vissa gamla objektiv ("pre-Ai") riskerar att knäcka om man monterar de objektiven. Då D3100 ej har sådan bländarspak är det inga problem att montera dem. Gamla objektiv funkar utmärkt i M-läget.

Kundtjänst: Köpt i kit med 18-55mm VR-zoom hos Expert, hösten 2010.

Köpt hos: Expert internetbutik

Pris: 5990

2011-08-11 Endagitaget



Att använda: 5 Hållbarhet: 4

PLUS: liten, enkelt användning, billig och ganska så bekväm att hålla i, bra som videokamera
MINUS: vet inte riktigt. Har inget att jämföra med än så länge.

Min första kamera, älskar den. Himla enkel att använda och har ganska många inställningar. Är liten och ganska lätt (vikten) så man orkar bära runt på den.
Himla bra helt enkelt, och billig också! ;)

Liknande produkter: Canon Eos 550,

Kundtjänst: Bra service, schysst folk som hjälper en att välja den rätta kameran;)

Köpt hos: Media Markt

Pris: 5500

2011-05-30 erwic



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Lättanvänd Bra antal pixlar enligt mig
MINUS: Fjärris funkar tydligen inte utan sladd? :(

Hm vene vad jag ska skriva, bra instegskamera, men jag tröttnade ändå ganska snabbt :)

Liknande produkter: Canon 550D

Köpt hos: Media Markt

2011-05-03 margareta elisabeth



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

TOPPENKAMERA, LÄTT ATT ANVÄNDA OCH LÄRA.
SAKNAR DOCK ETT BATTERIGREPP FRÅN NIKON.
(FINNS SOM "PIRAT").

Kundtjänst: UTOMORDENTLIG BRA GENOMGÅNG AV BILD-OCH KAMERATEKNIK HOS SCANDINAVIAN PHOTO I STOCKHOLM.

Köpt hos: Scandinavian Photo

2011-04-06 Jensmeister



Att använda: 5 Hållbarhet: 4

PLUS: Utmärkt bildkvalité Prisvärd Lättanvänlig
MINUS:

Min första systemkamera och jag ångar verkligen ingenting. Ett mycket bra köp samtidigt som Nikon inte har snålat på inställningarna.

Tillsammans med Kit-objektivet 18-55 VR kommer jag att klara mig ett bra tag framöver.

Köpt hos: Expert internetbutik

Pris: 4700

2011-03-12 NikonRabbit



PLUS: bra bilder o bra med o filma
MINUS: finns inget minus

detta är min första systemkamra och jag älskar den är så bra håller på o lär mej nya saker varje dag

Kundtjänst: dom var jättesnälla där ja köpte den hos

Köpt hos: B-S foto

Pris: 9450

2011-01-29 bellafella



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: hjälpfunktion
MINUS: kan inte komma på något

En riktigt bra nybörjar kamera med hjälpfunktion ! Man lär sig kameran väldigt snabbt och ger väldigt bra bilder !

Liknande produkter: nikon d3000

Köpt hos: NetOnNet

Pris: 4990

2010-10-30 Miguelito



Att använda: 5 Hållbarhet: 3

PLUS: Fantasktiskt menysystem som de flesta kan förstå. Fina välavvägda exponeringar och lågt brus vid tämligen höga IOS värden. Billig
MINUS: Systemkameror är fortfarande på barnstadiet som videokameror. Ingen inbyggd autofokusmotor gör att man inte kan använda alla objektiv.

Det här är klart imponerande. Tidigare kameror i den här prisklassen har alltid varit tunna på mer avancerade egenskaper och har de funnits där har man varit tvungen att gräva djupt ner i menyn. Nikon D3100 har i princip alla funktioner som även en mer avancerad fotograf kan efterfråga lätt tillgängliga. Menyn är verkligen ett föredöme. Kvaliteten på videon är imponerande men räkna inte med att den på ett enkelt sätt ersätter videokameran. Det är riktig svårt att filma med en systemkamera. Glöm autofokusen och räkna inte med att spela in ljud av någon högre kvalitet. På sätt och vis kan man säga att videofunktionen inte alls stämmer överens med målgruppen får en sådan här kamera. Att filma spontan några sekvenser på barnens kalas är inte i närheten lika lätt som med en videokamera. Än så länge är det bara att betrakta som en gimmick. Som fotokamera är den dock mycket bra för målgruppen.

Liknande produkter: D90

Köpt hos: El-Giganten

Pris: 3990

2010-10-19 Tritona



Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: enkel, smidig, lätt
MINUS:

verkar vara en mkt bra kamera. lätt att lära sig och bra för små händer.

Köpt hos: Björkams foto

2010-10-09 tiggr



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Liten och lätt. Gummigrepp som känns lite pro. Mycket lättanvänd.
MINUS: Greppet kan bli litet om man har stora händer, rekommenderar att provhålla i den innan köp.

Mycket lätt att bära med sig, ingen tegelsten som t.ex D200. Greppet är något i minsta laget, men så är ju hela kameran mycket liten och lätt. Gummigreppet som likt dyrare modeller är bra. Bilderna blir som förväntat bra och över förväntan vid höga ISO-tal.

Liknande produkter: D7000 (spec), D300, D300s, D60, D3000

Köpt hos: Mediamarkt

Pris: 5890

2010-10-05 Michael Törnkvist



Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: stor LCD, LV spaken och knappen för att börja filma. bra AF
MINUS: saknar Commaderläge på blixtar för att kunna styra flera blixtar

Blev kärlek i första ögonkasten så det gäller att gömma kameran för övriga familjen.
se min blogg för test

Köpt hos: Nikon Store

Elinchrom ELB 500 TTL Dual To Go - Free Transmitter Pro