Annons

Sigma EX 150/2,8 DG OS HSM Macro

Artiklar om produkten


Betyg


(3.33/5)
(baserat på 3 recensioner)
Skriv en egen recension2012-05-09 EJM68PLUS: Bra manuell fokus. Fina färger och kontrast.
MINUS: Sökarbilden "hoppar" med OS igång. AF fungerar inte bra med rörliga objekt. 70-200 hänger med en springande katt, medan Sigman hänger inte med en gående katt.

Efter allt beröm den tidigare modellen fått hade jag höga förväntningar på detta objektiv. Resultatet är väl, nja. Det är inte dåligt, men det lever inte upp till mina förväntningar. Om jag t.ex jämför skärpan med Nikons 70-200 VR2 är resultatet inte så uppmuntrande. Jämförs färger och kontrast med ett AF-D objektiv är det bra.

Har inte testat något annat makro på kameran och har därför ingen referens på hur pass bra det kan bli.

Pris: 8000

2012-03-21 PierreSPLUS: Riktigt skarpt. Detta gäller även med telekonverter.
MINUS: Lite tungt. Bildstabilisatorn bör stängas av innan man monterar av det från Kameran. har gått sönder två gånger vid normal användning.

Tillägg 20160521. Objektivet gick sönder i mekaniken igen. Denna gång var det inte bildstabilisatorn utan något annat så nu bländar den inte ner längre. Tänker inte skicka det på reparation mer. Konstaterar att Sigma trots nedanstående superlativer inte har någon kvalitet vad gäller mekaniken.

Har haft detta ett par veckor nu och kan väl sätta en 5a direkt. Som det har presterat hittills är det det bästa objektiv jag har haft. Skarpt. Bildstabilisatorn funkar kanon även om betydelsen minskar ju närmare närgränsen man kommer. Snabb autofokus påstår jag även om t.ex cyberfoto säger något annat. Skarpt igen. Jag tänkte först vänta på Sigmas 180 mm som kommer ut snart men kom fram till att det skulle bli för stort för min smak. Jag är mkt glad att jag ändrade mig. Sigmas nya 150mm fungerar nämligen utmärkt med konverter vilket innebär att jag har ett skarpt och fint 210 mm makro f4 med bildstabilisering nu om jag vill. Testade idag. Blev riktigt imponerad. Även med konverter fungerar autofokusen riktigt bra.

2015-01-29. Ett aber dock. Bildstabilisatorn bör stängas av innan man monterar av objektivet från kameran. Annars låser inte stabilisatorn utan ligger och skramlar löst i väskan och kan till slut gå sönder. Jag fick byta stabilisatorn i min nu i höstas och detta var den info jag fick av verkstaden. Överhuvudtaget verkar inte Sigma lyckas särskilt väl med sina bildstabiliseringar. Det gäller tydligen alla deras objektiv.

Ytterligare ett aber och som verkstaden påstod gällde just detta objektiv är att det underexponerar i närområdet. Så vill man inte ha för mörka bilder i makro-området så bör man ställa ljusmätaren på +1 steg minst. Vilket är lite dumt eftersom den exponerar rätt på normalavstånd... Man får alltså inte glömma att ställa tillbaka....

Som sagt synd eftersom detta är ett verkligt skarpt objektiv som är som gjort för telekonverter. Hoppas Sigma kommer med en version 2 med förbättrade tekniska egenskaper och kvalite.

Liknande produkter: Sigmas 180 - för stort - Sigmas 150 utan os har jag haft. Detta är överlägset

Kundtjänst: Cyberphoto = inga problem

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 7900

2011-04-18 samwindPLUS: Snabb AF motor, och bra linser!
MINUS:

Haft tre macrogluggar innan, men denna är nog den bästa hittills! Riktigt snabb AF motor. Får riktigt skarpa bilder med det!

Liknande produkter: Tamron 90 mm Macro

Köpt hos: Privatperson

Pris: 4000

Elinchrom ELB 500 TTL - The Most Powerful