Annons

Fujifilm Fujinon XF 23mm 1:1.4 R

Betyg


(4.71/5)
(baserat på 7 recensioner)
Skriv en egen recension2017-11-25 r2d2PLUS: Skarpt, ljusstarkt, vackert.
MINUS:

Löjligt bra objektiv! Underbart objektiv med apturering och även bra för manuel fokus.

Pris: 5500

2017-09-09 Mas71PLUS: Bildkvalitén är löjligt bra på alla bländaröppningar. Hög kontrast och livliga bilder.
MINUS: Groteskt motljusskydd, jag har beställt ett 3:eparts motljusskydd. Hade inte skadat med lite bättre närgräns. Är inte helt såld på Fujinons "clutch" på fokusringen men det är väl en vanesak.

Följer samma linje som Fujis övriga 1,4 objektiv. Väldigt bra skärpa med hög kontrast. ÄR lite större än 35/1,4 men detta objektiv är betydligt snabbare och tystare att autofokusera än 35:an.

Liknande produkter: 23/2,0 men då jag gillar att ta närbilder på allt möjligt så föll valet på denna istället då 23/2,0 har lite dålig skärpa på nära håll.

Pris: 6000

2016-09-09 per-erik åströmPLUS: Skarpt på alla bländare.
MINUS: Ingenting

Jag är en typisk "35mm-fotograf". Leica och Nikon med en 35:a har alltid varit standard för mig och jag skulle tro att ca 80% av allt jag plåtat är med den kombinationen. Efter att ha lämnat den analoga fotografin har jag använt såväl fullformat och aps-c kameror. Till Fuji XT-1 använder jag 23mm /1,4 vilket blir 35 mm på fullformat. Det är en optik som väl kan mäta sig med både Leica, Canon och Nikons motsvarigheter. Den är ett rejält stycke glas inneslutet i metall, ljusstark och den har precis rätt känsla i gängorna. Autofokusen är mycket snabb och den har dessutom manuell bländarring. Den kostar en slant men är värd varenda krona.

Kundtjänst: Ingen erfarenhet

Pris: 5000

2016-07-16 Jonas SeffelPLUS: Skarp nedbländad
MINUS: Osäker AF, dålig skärpa på längre håll vid f/1.4

Riktigt skarpt från f/2.8. Vid 1.4-2 så blir aldrig riktigt skarpt på avstånd över 2m. På nära håll är det dock skarpt vid stora öppningar. Tämligen osäker AF som jag upplever som "lynnig". Har ägt 3 olika 23:or - samtliga har uppfört sig likadant.

2015-03-26 per-erik åströmPLUS: Kvalitet, kvalitet, kvalitet såväl optiskt som mekaniskt. Fokuserar blixtsnabbt. Proffskänsla.
MINUS: Inget alls

Skarpt till tusen på alla bländare. Fantastisk ljusstyrka och ytterligt välbyggt, helt i svarteloxerad metall. Av alla 35-mm objektiv jag haft genom åren, Nikon och Canon främst, är detta nog den stora favoriten. 23 mm motsvarar som bekant en 35:a i synfält, bildvinkel på en Fuji X-kamera. Det ger även min X-T1 den nödvändiga tyngden i handen och balanserar kameran perfekt. Eftersom jag oftast vill ställa in bländaren manuellt känns den manuella bländarringen helt perfekt. Om man vill fokusera manuellt skjuter man snabbt focus-ringen bakåt och med ett snäpp blir objektivet närmast "analogt" vilket passar mig i många situationer. Det är inget billigt objektiv, men det är värt varenda krona.

Kundtjänst: Ingen erfarenhet

Pris: 6000

2014-07-20 KennethFPLUS: Skärpa, ljusstyrka, kontrast - allt!
MINUS:

Ett helt fantastiskt bra objektiv. Bra skärpa redan vid full öppning. Vid F4 är den mycket skarp diagonalt från hörn till hörn.

Den motsvarar högt ställda förväntningar - användbar på full öppning, Mycket hög skärpa vid F4 - 5,6.

Cyberphoto leverar snabbt och säkert - jag uppskattar deras recensioner och omdömen.

Pris: 8799

2013-12-10 henakePLUS: Allt
MINUS: Kanske vikt och storlek, men det är lätt förlåtet

Härlig ljusstark optik med superb bokeh, skarp redan på full öppning. Mekaniskt underbar med kvalitetskänsla in i minsta detalj, den manuella fokuseringsomkoppling som är likadan som 14mm är en fröjd. Kort sagt redan en favorit och bildvinkeln/utsnittet motsvarande 35mm är onekligen den perfekta universaloptiken. fick jag önska något så vore det en låsknapp på bländarringen.

Kundtjänst: Ej behövt använda