Annons

Canon EF-S 10-18/4.5-5.6 IS STMUltravidvinkelzoom för APS-C

Med denna ultravidvinkelzoom så kan du enkelt fota allt från landskap till stadsbilder eller guppbilder. Den är också utmärkt att filma med.

Bildstabilisatorn ( IS ) ger skarpa och stadiga bilder, även handhållet i sämre ljusförhållanden. Canons autofokusmotor, ST...Läs mer2017-07-22 B-gren

PLUS: Lätt och smidigt, bra IS och snabb fokus. Prisvärd lösning för vanligt folk att skjuta lite annorlunda perspektiv.
MINUS: Som vanligt får man passa sig när man använder superkorta brännvidder och polfilter, spec vid blå himmel . Då blir det lätt flammigt. Har också noterat viss flare-benägenhet men har inte tillräcklig erfarenhet för att bedöma i förhållande till andra alternativ.

Kul o prisvärt objektiv, att det blir lite dimmigt i kanterna vid 10 mm är inte konstigt med tanke på priset. Skarpt annars och snabb fokus. samt bra IS. Känns lite väl plastigt kanske, men inget som påverkar egentligen.

Liknande produkter: Minns ej.

Kundtjänst: Bara bra

Pris: 2350
2017-06-16 Toni Hermansson

PLUS: Skärpa (särskilt i centrum av bilden), Bildstabilisering, Knäpptyst AF, Pris, Låg vikt
MINUS: Dålig kantskärpa ibland. Dåliga motljusegenskaper

Mycket prisvärt objektiv. Det är billigt byggt, men på ett bra sätt. Känslan är god i reglage, zoom- och fokuseringsringar och finishen är bra trots plasten det är byggt av.
Skärpa, färger och kontrast i bilderna blir riktigt bra om fokus sitter där den ska. Det är mer känsligt än jag trodde att fokus är noggrant inställd för att även kanterna ska få godkänd skärpa. Jag fick många dåliga bilder innan jag upptäckte det. Fortfarande kan dock kanterna bli mer än normalt oskarpa i vissa lägen, möjligen beroende på att bildstabiliseringen är i ett ogynnsamt läge just när bilden tas?
Bildstabiliseringen är annars guld värd i dåligt ljus eller om man vill få en lite soft effekt på rinnande vatten utan att använda stativ.
Motljusbilder med solen eller annan stark ljuskälla i bilden lider oftast av en hel del flares, tyvärr.
Jag använder objektivet på 10 mm nästan jämt, så jag önskar att Canon hade gjort ett fast 10 mm istället, med bättre ljusstyrka. Om man får drömma lite :)

Pris: 2500
2016-09-25 janne68nilson

PLUS: Fin kvalitetskänsla till rätt pris, helt enkelt ett kanon objektiv.
MINUS: Eventuellt att det kunde vara lite ljuskänsligare men det är ju ingen sportfoto lins direkt, landskap använder jag mest stativ. Plast bajonett men det stör inte heller.

Mycket trevligt objektiv till suveränt pris. Perfekt för landskap och husfotografering mm. STM är kanon, väldigt snabb focusering. Mycket skarp lins utan några egentliga nackdelar.

Liknande produkter: Tokina 11-16, Canon 10-20

Pris: 2495
2015-01-19 bowire

PLUS: IS, TYST AF,PRISET
MINUS: Ingen supergedigen känsla

Roligt objektiv när det suger i vidvinkeltarmen! Överraskande bra
prestanda för 2000:- Räcker långt för mina behov
Trodde först att det var fel på AF,men upptäckte sen att det var
ljudlöst när det fokuserade

Pris: 2000

Phottix Mitros Plus Speedlight