Annons

Nikon D810

Artiklar om produkten


Betyg


(4.9/5)
(3.9/5)
(4.3/5)
(baserat på 10 recensioner)
Skriv en egen recension



2018-03-09 Ventures



Att använda: 4 Hållbarhet: 4

PLUS: Bildkvalitén är hög. Kameran är lagom stor och relativt lätt.
MINUS: Dålig batteritid. Plastig känsla.

Troligen är det främst vikten som gör att jag tar med detta kamerahus när jag ska fota istället för min D3:a.
Jag tycker efter att ha använt Nikons FM, F3, F5, D2 och D3 att D810 känns plastig och lite "billig" i jämförelse. Plastluckor är sällan en fördel. Inbyggd blixt har jag alltid klarat mig utan och den skyms ändå av optiken så användningen är begränsad. Kan dock användas till att styra externa blixtar. Slutarljudet är tyst och går t.o.m. att få helt ljudlöst. Det är bra. Några knappar är flyttade mot vad man är van vid men annars är det bra nikonkänsla.
Bildkvalitén är utmärkt och man frestas att utnyttja den maximala upplösningen tills man ser filstorleken och hur trögt redigeringen går i datorn. Det går tack och lov att ställa ned filstorleken men samtidigt är upplösningen bra att ha för bibehållen kvalitet om man behöver beskära bilden hårt.
Jag gillar möjligheten att med en knapp komma direkt till utvalda menyinställningar.
Batterikapaciteten är ganska dålig i D810. Med en-el4-batteriet i D3:an kunde jag ta tusentals bilder på en laddning. Det lilla batteriet en-el15 räcker bara till några hundra. Använder man live view tar batteriet slut snabbare.
Med live view på känns kamera lika slö som en kompaktkamera. Som tur är finns en bra optisk sökare och normal spegelreflexfunktion.
Något som irriterar är att autofokusinställningarna är olika i live view och när man använder sökaren. Men det är ju i princip både en spegellös och spegelreflexkamera i samma förpackning.
Kameran har bra videofunktion också. Fokuseringen är dock svårkontrollerad vid videofilmning, inte minst i solljus då man inte har något annat att gå efter än den då oanvändbara displayen. Använder man de inbyggda eller för all del Nikons externa mikrofon ME-1 får man störande fokuseringsljud med på ljudspåret om man inte går över till manuell fokus.
Slutsatsen är att kameran rätt hanterad kan ge fantastiska bilder, så länge plasten håller.

Liknande produkter: D800e

2017-01-03 Max Sahlström



Att använda: 3 Hållbarhet: 5

PLUS:
MINUS: Lite väl klumpig ibalnd

Inte mycket att säga, ordentlig FF kamera från Nikon.

Liknande produkter: Canon 5D mk3 / mk4

Pris: 23000

2016-05-12 ssundas



PLUS:
MINUS: Frontfokus

Den är perfekt för mina bröllop, porträtt, och landskapsfotograferingar, men fungerar även väldigt bra för hästsport då den har snabbare serietagning i 1,2dx läget.
Tyvärr har mitt exemplar rejält med frontfokus, med alla mina objektiv, men det går justera i kamerahuset utan större problem.

Pris: 23000

2015-10-17 lasse3040



Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Efter tre månader i min ägo verkar den mycket pålitlig
MINUS: Möjligen att seriebildstagningen kunde vara något högre

Det är den bästa kamera jag ägt Stor skillnad jämfört med de andra
kameror med APS sensor jag haft
Skärpa och ljus klart bättre även vid höga ISO tal

Liknande produkter: Nikon 610 och D 750

Kundtjänst: Hitills inget problem

Köpt hos: Fotobaren i Sandviken

Pris: 32000

2015-07-31 MangeNikon



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Upplösningen, låg ISO. Robust. Menysystemet. Lätt åtkomst till inställningar.
MINUS: Kan vara svårare att få skarpa bilder handhållet på längre slutartid mycket på grund av den höga upplösningen. Fotoreglerna ändras helt enkelt på grund av den, men är mycket vanesak med. Att den inte klarar höga ISO lika bra som D4s. Samt snabbare serietidning hade jag önskat.

Förstås en fantastisk produkt på många sätt. En kamera som inte sviker dig. Tar även mycket bra och skarpa bilder i dx mode. Underbara menyer och älskar ISO 64 och lätt tillgång med vänster ratt till de enklaste funktionerna som ISO, vitbalans, kvalité och ljusmätning.

Använder ofta "af-on" för att hitta rätt fokus utan att använda avtryckaren. Knappen saknas på D750. Vilket jag tycker var fel av nikon. Eftersom jag fotar mycket landskap och HDR är kameran perfekt med ISO 64 på stativ med lång slutartid. Med den höga upplösningen kan det beskäras mycket utan större förlust på kvalitén.


Att kunna ha en meny med alla favoritinställningar är och uppskattat. Bracketing är fantastiskt bra på denna kamera med.

Robust och stabil kamera. Mina andra kamerahus d5100, 5300 känns som leksakskameror i jämförelse.

Många jämför denna med Nikon D4s. Men det är två olika typer av kameror anser jag. För sport i svagt ljus är förstås d4s starkare. Men för landskamp och fota till exempel natur, djur i bra ljus så vinner d810.

För de som klagar på att bildfilerna är för stora finns ju möjlighet att fota med lägre upplösning på D810. Vilket räcker för många behov. Bara att du kan använda dina dx objektiv och bara börja plåta i dx mode, visar vilken mångsidig kamera det är.

Liknande produkter: D800

Kundtjänst: Grym service

Köpt hos: Cyberfoto

Pris: 29000

2015-06-18 xmaple



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

Mjuk spegelrörelse, mycket tyst. Gedigen fantastisk kvalitet. Bra menyer, lätt att personalisera.

2015-04-11 bebi



Att använda: 4 Hållbarhet: 4

PLUS: 64 iso, tyst slutare, autofokus och mätsystemet som hanterar alla situationer. Dynamiskt omfång som gör att man nästan glömmer bort filter och annat pyssel i landskapsfotografering.
MINUS: Dyr om man skall utrusta den med batterigreppet

Är man som jag en naturfotograf och använder kameran tidiga morgnar och vid skymningen så kommer bristerna fram, den presterar inte så bra på höga iso när man verkligen behöver lite extra.
Lägger man därtill att original batteri inte riktigt hänger med på längre turer och att man därför måste köpa till batterigrepp, kraftigare batteri och laddaren till dessa då hamnar man på prislappen runt 38 000 SEK .
Tillhör du nämnd kategori kanske du skall titta efter en begagnad D3s eller en D4 istället.
Om inte då har du en fantatstisk kamera som tar otroliga bilder på låga iso och som är tyst och smidig utan batterigreppet.

Liknande produkter: D4s

Kundtjänst: bra

2014-12-16 Robin Eriksson



Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Autofokusen, bildkvalitén, handhavandet, sökaren och framförallt snabb
MINUS: Saknar focuspeaking? Vore trevligt att ha vid manuell fokusering. Har inte hittat detta ännu iallafall.

Min första FX-kamera och steget känns helrätt!

Kameran känns snabb i både menyer och bildtagning. Sökaren är kanonbra, det var det första som slog mig efter att ha gått upp från en D5100. Slutaren är ganska tyst precis såsom många påpekat i recensioner överallt på nätet. Enkelt att förstå menyerna då de är uppbyggda på samma sätt från instegskameran upp till proffsvarianterna.

Har inte kollat så mycket i manualen utan försöker trixa till mig det jag vill åt och i värsta fall kollar man på Youtube för mer information.
ISO 3200 ger helt klockrena bilder så ska även testa högre en annan dag men höll mig oftast under ISO 800 på dx-kameran så det räcker till gott o väl för mina ändamål.

Jag fotar mest landskap, macro och långa slutartider på stadigt stativ men vill nu även börja med lite trådlösa blixtar. Första gången jag testar High Speed Sync och tycker det är riktigt bra ihop med en Pocketwizard Flextt-5.
Nu är dags att leta upp en annan timerkontroll för långa exponeringar, lite fler batterier och större minneskort sen kommer kameran följa med överallt.

Liknande produkter: Nikon D4, Sony A7s

Kundtjänst: Fotokungen är kanon på att svara på frågor och snabb leverans med bra priser.

Pris: 29000

2014-11-26 frwe



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Flerpunkters följande AF. Högdagerexponering som fungerar mycket bra. Fantastiska bildfiler. Tyst slutare.
MINUS: Stöds inte i CaptureNX2

Efter att ha tagit död på en D800E och nu skaffat en D810 har jag bara positivt att säga. Kameran känns bättre på flera punkter och då var D800E en mycket bra kamera. D810 är snabbare i hantering, litet snabbare serietagning vilket gör ganska stor skillnad. Mycket bra AF med flerpunkters följning, tystare än D800, mycket bra ISO egenskaper och fantastisk dynamiskt omfång mm mm. I övrigt är den gedigen med bra grepp och för mig logiska och naturligt placerade reglage.

Liknande produkter: Uppgraderade efter kraschad D800E

Kundtjänst: Inte bra service på min D800E hos Nikon

2014-07-22 hamsi



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: AF, expeed 4, iso, FX-DX crop, video
MINUS: inga belysta knappar som storebror D4 & D4s,lite för dyr 200.000 expo, 15mpixel i 7bps

Har precis fått hem den och det känns väldigt lik D4s
på många av sina meny val. Den känns bra i handen och väldigt pålitligt kamerahus utan någon misstag.

ska bli roligt att testa den ordentligt innan man skriver en full recention här.

Men än så länge ser det utmärkt ut och man får tacka Nikon för guldgruvan.

_____________________________________________________

Hejsan alla funderande köpare av Nikon D810. Nu så har jag lagt upp en hel del med bilder som ni kan titta och studera noga om kameran är tillräckligt bra för att uppgradera sig från sin D800 / D800E.

Eftersom jag inte har haft någon utav dessa två så kan jag bara jämföra med D4s som jag har haft men sålde för att köpa D810.

Kameran presterar verkligen super fint och alla detaljer man får fram via nya Expeed 4 och sensorn kan inte beskrivas med ord. Jag gillar hur den tar fram alla små fina detaljer som brukar dölja sig i bilderna som gör bilden i sig till lysande. Har fotat både kvällstid och morgon tid, och i båda delarna så gör den sitt jobb efter hur du hanterar den med alla inställningarna.

Sen om man vill redigera med bilderna i efterhand så har man så himla stora valmöjligheter utan att den ska beskära på kvaliten och det gillar jag jätte mycket.

Den är mycket lik D4s i mindre format men tappar lite i iso - tal och själv så tycker jag att den klarar helt klart till iso 8000 sedan så syns bruset. Men utöver den lilla nackdelen så saknar jag verkligen de belysta knapparna som D4s har.

Tillslut vill jag tillägga att vitbalansen är klockren och inga gröna eller röda stickande färger. Färgerna är jätte fina och inte som D800 som jag fick låna 1 dag som jag tyckte att den var lite för grön och 5D mark III för röd i sin auto WB.

Den som har tankar att köpa så rekommenderas D810 och är värd sina pengar för man får verkligen mycket för pengarna

Liknande produkter: Nikon D4S

Kundtjänst: Nikon

Pris: 30990