Pentax K-1

En professionell systemkamera med en högupplöst bildsensor i fullformat i ett rejält kamerahus med belysta reglage och totalt 87 st vädertätningar för krävande fotograferingsförhållanden.

Pentax K-1 har en fullformats-CMOS-sensor (35,9x24 mm) med 36,4 Mpixel och Pentax unika anti-moaréfunktion ...Läs mer

Övergripande: 
Att använda: 
Hållbarhet: 
(baserat på 2 recensioner)
Skriv en egen recension
2017-09-10 Livius

Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Bra bildkvalité. Skärmen går att ställa in i många lägen. Genomtänkt kamera m a p ergonomi och hantering. Man kan ha roligt med många äldre objektiv.
MINUS: eeh... kanske autofokusen som alla andra tjatar om. Gör inte så mycket. Innan AF kom så gick det aldeles utmärkt att ta sportbilder med manuell fokusering. Inte hela världen om man missar något. Ta livet med ro.

Upplever att bildkvalitén är mkt bra. Inställningarna sitter bra placerade. Måste bara lära mig hantera medföljande bildbehandlingsprogram (från Silkypix).

Pris: 17000
2016-05-04 tjompen

PLUS: Hög bildkvalitet, extra ratten, vrid/tilt-bara skärmen, nattbelysningen, den nya, konfigurerbara, snabbmenyn, ergonomin
MINUS: Tyngden jämfört med tidigare modeller, svårt att se viss info i sökarens LCD-overlay vid mörker

Jag var rädd att hypen som varit innan kameran tillslut kom skulle göra att jag blev besviken när jag väl fick lägga händerna på den men tvärtom så har jag bara blivit positivt överraskad.

Kommer sedan tidigare från Pentax K-3, K-5 och K10d så menysystemet och alla inställningar var snabbt gjorda. Ett stort plus till den konfigurerbara snabbmenyn. Nu är det bara sånt jag använder med på den.

Kameran känns riktigt solid, reglagen sitter precis där de ska och den superljus och stora sökaren med all ny info i är riktigt trevlig. Ska jag klaga på något, förutom vikten, så skulle det vara att när det är mörkt ute så syns inte "vattenpasset" så bra i LCD-overlayen. Den gamla lösningen som fanns på K-3 var bättre. Kanske det finns någon inställning jag missat?

Bildkvaliteten är klockren. Vid 100% zoom så vill man zooma mer. Inte alls som när K-3:an kom och bilderna i 100% kändes brusiga.
Det går att gå högt i ISO innan bruset tar bort detaljer. Hur högt ska jag låta vara osagt så här tidigt men ISO6400 ger fortfarande rätt färger på de bilder jag hittills tagit. Beror som alltid på hur ljuset är vid fototillfället.

Inga konstigheter med någon av mina linser.

Min Metzblixt fungerar bara automatiskt i Crop mode men manuellt i FF mode. Kommer förhoppningsvis en fix till antingen blixten eller kameran framledes.

Autofokusen ska jag inte glömma att nämna, den är ett steg uppåt från K-3:an. Följer bättre och snabbare och fler flygande fågelbilder blir i fokus. Med Crop mode aktiverat så ser man "utanför" bildytan och kan förutse vad som snart kommer in i bild vilket är lite praktiskt. Autofokusen känns allmänt stabilare samt i sann Pentaxanda så går det i princip att autofokusera i totalt mörker utan assistlampa. Även här känns K-1:an snabbare och stabilare, mindre tvekande, än min K-3:a.

Bildstabiliseringen gör att jag handhåller 1/8 s vid 50 mm

Styrningen av kameran med WiFi fungerar riktigt bra jämfört med K-3:ans Flucard. Som natt och dag skulle jag säga. Stabilt, snabbt och lång räckvidd. Använt en Sony Xperia Z5-Compact.

Detta är mina tankar efter ett par dagars användande.

Liknande produkter: Nope

Kundtjänst: Utmärkt kundservice

Köpt hos: Fotokungen

Pris: 19690
2016-05-04 mats.johansson.794

Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Bildkvalitet, robust och rejäl byggkvalite, sökaren, bildstabliseringen
MINUS: Något tung, bara 4,5 FPS i FF läget.

Kompakt och rejält hus, fast något tungt, med många knappar och en unik rörlig skärm.
Kameran är fullpackad med funktioner som många bygger på det 5-axliga bildstabiliseringssystemet och GPS.
Otroligt bra bildkavalite med 36,54 MP, ny processor och inget AA-filter.

Liknande produkter: Inga, hade redan många Pentax objektiv, tillbehör och kameror. Annars D810, A7RII

Pris: 19700

Lastolite Ezybox SpeedLite 2 Joe Mc Nally