Canon EOS 80D

Artiklar om produkten


Betyg


(5/5)
(4.33/5)
(4.67/5)
(baserat på 3 recensioner)
Skriv en egen recension2017-10-11 LeifNAtt använda: 5 Hållbarhet: 4

PLUS: Skärm och af
MINUS: Kort batteritid

Snabb af, utmärkt ledbar skärm, bra dynamiskt omfång och riktiga färger
Lätt att ha med sig

2017-10-01 LeifNAtt använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Billig och snabb kamera med många funktioner
MINUS: Något stor och tung

Mångsidig kamera. Snabb och pålitlig autofokus. Billig ift andra likvärdiga SLR-kameror. Skärmen går att vrida åt "alla" håll!

Pris: 10000

2017-04-03 Antti HeinänenAtt använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Pekskärm med flipfunktion som sparar ryggen och pekskärmen gör knappfunktionerna överflödiga i menylägen, förhandsgranskning m.m. (varför har inte alla Canons kameror det, det är ju inte i vägen på något vis när skärmen är infälld ?) Smarta, begripliga och lättillgängliga menyer som inte kräver en ingenjörsexamen. Inbyggd Wifi är ju suveränt. Dynamiska omfånget har hamnat på "nästan" Nikonklass numera, ett enormt lyft från Canon 70D. Bra och numera användbart ISO-omfång med för en APS-C acceptabla brusförhållanden, kan nästan dubbla det användbara ISO´t jämfört med min 70D.
MINUS: Dålig batteriprestanda vid Live view, gräsligt dålig rent ut sagt. Ca 100 exponeringar på ett 2000 mah batteri. ( vid normal sökarfunktion är batteriprestandan enorm, 600-800 foton på orginalbatteiet )

Valde mellan denna och en 7DMK II men denna hade några avgörande fördelar som det dynamiska omfånget (jo det är faktiskt grymt bra jämfört med min 70D och 7D MK II), vikten är 730 gr, den har 24 mp, pekskärm med flipfunktion vilket man inte vill vara utan när man börjat använda det (sparar ryggen). Seriebildstagningen är nästan lika snabb på denna som på /D MK II och 7 fps räcker för mig. Jag har nu haft denna i snart ett år innan jag skriver och faktum är att jag har inget dåligt att säga om den vare sig i funktion eller prestanda. Jo, jag kan gnälla över taskig batteriprestanda vid Live Wiew-användning, å andra sidan så använder jag den vanliga sökaren så får jag ut ca 6-800 foton på orginalbatteriet.

Liknande produkter: Canon 7DMK II

Kundtjänst: Batteriet la av efter ett halvår, hade returkuvert på postlådan dagen efter samtal och fick det nya batteriet samma vecka. Cyberfoto är grymt servicevänliga, tummen upp!

Pris: 12000

Elinchrom ELB 500 TTL - Get the Right Shot