Annons

Fujifilm X100FFujifilm X100F är den fjärde generationen i Fujifilms serie av premium-kompaktkameror med APS-C sensor och hybridsökare. Nytt på denna modell är bl.a att upplösningen har ökat till 24,3 megapixel och den snabba autofokusen, har fått betydligt fler fokuseringspunkter. AF-joystick, kontrollring runt o...Läs mer

Övergripande: 
Batterilivslängd: 
Bildkvalitet: 
Hållbarhet: 
(baserat på 4 recensioner)
Skriv en egen recension
2017-09-10 Bjucke

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Fräck mätsökarkamera som även har elektronisk sökare. Fin bildkvalitet. Hög hipfaktor. Stora möjligheter att anpassa kameran efter egna önskemål.
MINUS: Handbok och kamerans menyer är dåligt översatta och lämnar en del åt användaren att klura ut själv.

Jag behöver inte upprepa vad många andra har sagt om den här nya versionen av X100, utan konstaterar bara att en redan tidigare härlig kamera har blivit ännu bättre – och snabbare.
Jag vill speciellt lyfta fram den elektroniska zoomen som är riktigt bra hos X100F! Denna kan man enkelt styra från kontrollringen på objektivet och i praktiken erbjuder X100F tre brännvidder: 35, 50 och 70 mm. Kikar man riktigt noga är det svårt att se att denna elektroniska zoom skulle ge någon kvalitetsförlust - annars har man ju lärt sig att elektronisk zoom ger gryniga och pixliga bilder. Icke så här!

Liknande produkter: Sony RX100 V
2017-07-21 Tomo53

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Bra bildkvalitét och ljusmätning. Diskret.
MINUS: Tumhjulen trycks ofta in när man ska vrida på dem, i övrigt ingen anmärkning.

Detta är min första kamera utan spegel. Ett utmärkt komplement till min Nikon D610. Lätt att ta med sig. Ljusmätningen är grymt bra liksom bildkvalitén. Objektivet tecknar skarpt, dock lite mjukare på full öppning. Displayen återger bilderna mycket bra, bättre än min fullformatare. Mycket positiv upplevelse med denna kamera.

Pris: 12000
2017-07-19 Niclas@detterfelt.com

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 4

PLUS: Bildkvalitet särskilt rendering och exponering av hudtoner, formatet är smidigt vilket gör att kameran följer med. Inbyggda blixten i kombination med leafshutter och HSS fungerar underbart bra.
MINUS: Dyr, saknar vädertätning

En mycket trevlig resekamera. Smidigt format som är ett nöje att fota med, faktiskt överraskad av hur kul det blev att fota med denna kamera. Upplever det befriande med fast brännvidd och känner sällan saknad över linsbyte. Läste lite olika recensioner innan köp, bl.a. Påstod vissa kritiker att linsen var soft. Håller inte med, linsen är superskarp, med ett undantag på f2 och riktigt nära på platta motiv, typ tegelvägg. Dock bländar jag ned även på andra kameror vid Marco bilder, så för mig är inte detta något problem. Supernöjd med kameran. Framförallt uppskattar jag hur kameran renderar hudtoner oavsett omgivningsljus, vilket gör den till en perfekt familjekamera.

Liknande produkter: Panasonic GX80,

Kundtjänst: Bra som vanligt

Pris: 14000
2017-02-25 per-erik åström

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Lysande bildkvalietet, smidig varjedagskamera.
MINUS: Inget egentligen

Fjärde generationen i klassiska x100-serien. Allt är bättre än tidigare modeller, framförallt ny sensor som är samma som i X-pro2 och X-T2. Framförallt gillar jag layouten på reglagen och den lilla joy-stick där man snabbt ändrar fokuspunkten. Bildkvalieteten är super, men ännu har den inte stöd för Camera Raw. Det kommer - som man säger, i nästa uppdatering....

Phottix Mitros Plus Speedlight