Vi kör rea november ut. Upp till 50% rabatt!    Till Rean

Tamron AF SP 28-75mm f/2,8D DI IF XR

Betyg


(4.41/5)
(baserat på 39 recensioner)
Skriv en egen recension



2012-09-26 Vanheden



PLUS: Bra bilder, AF hänger med, internfokus. Går att hitta till bra pris begagnat.
MINUS: avsaknad av bildstabilisering, men det har ju inte EF 24-70L heller...

Sedan 2008 har denna glugg ersatts av "SP AF 28-75mm F/2,8 XR Di LD Aspherical [IF] MACRO", det är den jag har.


Överraskande bra! Till vardagslivet funkar 2.8 bara fint, gör sig bäst på f4-8 men absolut användbar redan på full öppning. Lätt och smidig, tycker att AF hänger med helt okej. En bra glugg till "FF för folket"-lavinen som verkar vara på väg.

Frontlinsen roterar inte, mycket bra om man vill använda filter.

Bildkvalitén i mina högst ovetenskapliga jämförelser med mina andra objektiv tycker jag är helt tillfredställande.

Sen att den fungerar med tamrons 1.4 extender skadar ju inte heller, det blir en fin resekombination till låg vikt.

redigerat: Motljusskyddet saknar tyvärr den där lilla "luckan" som man kan öppna för att snurra på filter utan att montera av motljusskyddet.

Liknande produkter: EF 24-70L (som kostar ganska precis 5.5 gånger mer).

Kundtjänst: Köpte min hos Swefo, alltid trevliga och hjälpsamma!

2012-09-14 rikitikitavi



PLUS:
MINUS: Plastigt, inte så bra skärpa som många har sagt.

Hade det här objektivet ett kort tag och hade hört så mycket gott om det. Kan säga nu att det inte levde upp till mina förväntningar. Jag kan ha haft otur och fått ett exemplar som inte var bra, vet ej, men tyckte inte bilderna blev så skarpa som folk har sagt. Dessutom gillade jag inte alls bygg kvaliten. Väldigt skakigt och plastigt. För dom pengarna man lägger skulle jag mycket heldre lägga dom på ett bra fast objektiv eller istället lägga lite mer pengar och få en bättre orginal zoom.

Liknande produkter: nikon 24-85 f3,5 nikon 24-70 2,8

Pris: 2200

2011-11-30 Spirit night



PLUS: Skärpan
MINUS: Plastigt, gillar inte så här mycket plast. Bländarringen sitter långt in mot huset och är svår att komma åt.

Bytte till detta objektiv ifrån Sigmas 17-70 som var betydligt bättre byggd, fast jag gillade inte den för lätta focus inställningen, sen att auto focusen missade ibland. Men nu vet jag inte, visst att skärpan är jättebra på Tamron, men zoomningen går lite ryckigt och uppbyggnaden är för plastig.

Köpt hos: Ebay

Pris: 2700

2011-03-18 bengt-re



PLUS: Billig, f/2.8, skapligt skarp, väldigt universel -
MINUS: Lite sämre hörnskärpa, plastig, ful

Bra normalzoom til APS-H eller FF hus. Klart bättre än sitt utseende och rykte. Den går använda till APS-C hus också, men där finns det många andra objktiv som passar bättre och där blir 28mm lite besvärande långt också.

2011-02-19 Pelle Chevelle



PLUS: Toppenobjektiv!
MINUS: Anonymt och lite nervös vid manuell fokusering.

Egentligen ett kanonobjektiv men jag gillar inte riktigt dess tämligen anonyma biler. Lite pastelliga & tråkiga!? Jag föredrar lite mer livfulla men kanske inte så "perfekta" objektiv.

Kundtjänst: Alltid oklanderliga!

Köpt hos: Cyberphoto

2010-11-29 Magnus Grimmer



PLUS: Lätt, skarp, billig, bra AF
MINUS: zoomen kryper, plastig.

Till min tidigare aps-c kamera så hade jag ett Tamron 17-50. Ett mycket skarpt objektiv men med lite rörig oskärpa. När jag bytte upp mig till FF så föll det sig naturligt att köpa Tamrons beprövade 28-75 istället. Det blev ett begagnat som var lite glappt i zoomen, som därför kryper lite. Skärpemässigt så är den något sämre i kanterna vid 28mm och hela ytan på 70mm. på mitten(45mm?) är den riktigt skarp. Min nya kamera har dubbla pixeltätheten så helt rättvis är inte jämförelsen. 17mm på aps-c är vidare än 28mm på FF och det märks, saknar dessa mm.
Den stora fördelen med 28-75:an gentemot 17-50:an är att oskärpan är mycket snyggare. Tack för det!
Jag ger en 4:a för att den känns lite plastig.

Liknande produkter: Sigma 24-70 F2.8

Kundtjänst: Inga problem med objektivet hittills

Köpt hos: Begagnat

Pris: 2400

2010-05-07 Hayder Alsahaf



PLUS: Skärpan, färgåtergivningen, kontrasten, ljusstyrkan och priset.
MINUS: Tappar skärpa vid 2.8

För denna prisklass är objektivet mycket bra. Mycket bra skärpa fram till bländare 4, tappar skärpan vid 2,8 men frotfarande användbar. Jag såg recensioner av vissa som var missnöjda med sina Tamron, jag tror att det kan handla om att vissa exemplar är mindre bra. De exemplarer som jag haft för både Canon och Nikon har varit skarpa och kontrastrika. Att färgåtergivningen är varmt (något som jag tycker är helt ok) kan justeras om man fotar i RAW.
Jag kan bara säga att jag rekommenderar detta objektiv till alla.

Liknande produkter: Jag har tidigare använt Canon 17-40L Nikkor 35-70 2.8, Sigma 28-70/2.8 och sigma 24-70/2.8 ovjektiv, Tycker att denna Tamron är klart bättre än bägge Sigmas, lite skarpare än Canons 17-40 och klart bättre än Nikkors 35-70.

2010-05-05 anflyg



PLUS: Ljusstyrka, prisvärd, kvalitétskänsla
MINUS: Kanske då att det skulle funkat ner till 18mm, men förmodligen svårt då det är FX-format.

Har haft objektivet i drygt ett år nu och använt det både på min Nikon F80 och Nikon D40. Jag är mycket nöjd med ljusstyrka och bildkvalitet. Jag måste även säga att jag tycker att byggkvalitén är mycket bra. Har inga problem med fokusering när det är lite mörkare, men det kan väl tänkas bero på att Nikon har hjälpljus vid fokusering. Jag har den nya varianten med inbyggd autofokusmotor så den har fungerat även med D40.

Hur prisvärt och bra som helst! Finns inte bättre för pengarna!

Liknande produkter: Sigma 18-50 1:2.8

Kundtjänst: Mycket trevliga i telefon där det gamla gardet jobbar. I butiken mycket varierande.

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 4295

2010-04-11 Hyndis



PLUS: Ljusstarkt, bra pris för ett bra objektiv.
MINUS: Lite långsam/svår AF vid mörkare förhållanden

Köpte detta till min 350D. Och det har hängt med till uppgraderingen till 7D. Funkar bra, skarpa bilder.

Köpt hos: Japan Photo

Pris: 4000

2010-04-09 lillavickevire



PLUS: Knivskarp på alla bländare och brännvidder, lagom trög zoom-ring och fokuserings-ring, gedigen mot kameran. AF skitsnabb även om den låter lite.
MINUS: Surrande AF, låter lite som mitt 50/1.8.

Den här är fantastisk! Det bästa jag någonsin köpt till min kamera.

Trodde innan att 28mm skulle räcka till vidvinkel då jag har en kamera med crop-sensor, men det duger gott för mina behov.

Skippa alla "original" 24-70, 17-55 osv för tiotusentals kronor, det är inte värt det när du kan köpa den här för en tredjedel så mycket.
Lika skarpt som mina fasta objektiv (AF 50/1.8 och 85/1.8).

Liknande produkter: Sigma 18-50/1.8, Tamron 17-50/2.8

Köpt hos: Begagnat

Pris: 3165

2010-03-30 yalazy



PLUS: Skarpt, litet och lätt, bra närgräns, priset
MINUS: Låter lite och har inte samma blixtsnabba fokusering som Canons/Nikons 24-70 med USM/AF-S och inte FTM

Jag har haft detta sedan 2004 till Canon och varit mycket nöjd. Den klena byggkvalitet som många nämner har åtminstone i mitt fall inte gett sig till känna. Det objektivet har släpats med överallt och i alla väder, och jag har inte varit överdrivet rädd om det, men det håller än och fungerar lika bra. Det är skarpt, förhållandevis litet och kompakt, och ett av de mest prisvärda köp jag gjort. Nu har jag köpt ett likadant med Nikonfattning (varianten med inbyggd motor), och är lika nöjd igen. Något mjukt på bl 2.8, knivskarpt på bl 4. Kan tillägga att jag använder objektivet på FF/FX, och då ska det enligt tester jag sett på webben vara dålig kantskärpa och en hel del vinjettering på stora bländare. Inget av detta har jag själv störts av på mina bilder.

Tillägg: Efter drygt sex år och väldigt mycket användning har nu objektivet med Canonfattning gått sönder. En ring inuti objektivet har lossnat. Med tanke på priset och vad vi fått ut av det under de här åren så svider det ändå inte särskilt djupt.

Liknande produkter: Har även använt Canon 24-70/2.8L, skärpan är ungefär densamma, Canon L är tystare och lite snabbare, men ungefär dubbelt så tungt och mycket otympligare.

Köpt hos: kamera-express.nl

2010-03-15 johol903



PLUS: Ljusstarkt, skarpt, lätt
MINUS: Plastig, ändrar form vid zoom

"Man får det man betalar för" brukar det heta, men här känns det verkligen som man får mer än man betalt för!

Efter att ha testkört gluggen i ett par veckor så är jag rejält positivt överraskad och den är skarpare än jag trodde även vidöppen. Det kommer nog att bli den glugg som sitter på som standard från och med nu.

Eventuellt kan man, som många tidigare påpekat, vara lite fundersam över byggkvaliteten och hur länge den kommer att hålla.

Liknande produkter: Canon 24-70/2,8L Sigma 24-70/2,8

Kundtjänst: Bra som alltid

Köpt hos: FotoKungen

Pris: 3995

2009-12-26 chrippa1



PLUS: Skärpan och skärpan igen. Hyfsat snabb autofokus.
MINUS: Byggkvaliten. Något surrig autofokus.Kan ha svårt i med autofokus i när det mörknar.Mjuknar något vid 2.8 och full zoom om man är riktigt kritisk,

Köpte detta då Sigman jag hade inte höll måttet. Skärpan är mycket bättre. Verkligen nöjd med detta objektiv. Kommer nog att sitta på som oftast.

Liknande produkter: Sigma 18-50 2.8. Canon 50-250 is

Kundtjänst: Suverän support. Mycket hjälpsamma. Kommer alltid handla där.

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 4300

2009-12-07 jn4u



PLUS: Lätt, billigt, fullformat
MINUS: Kass fokus i mörker.

Vi använder detta objektiv på en Canon 50D. Det som är bra med objektivet är att det är lätt, ger bra bilder och har ett trevligt pris. Dess stora nackdel är att det har svårt att hittafokus i mörka miljöer, normalt rum med några lampor på vintern. Det slutar oftast med att vi tar fram ett fast objektiv, eller 4L objektiven vi har. Så tid nog skall jag skaffa ett bättre objektiv i 24-70 området. Om man gillar blixt så kan man ju kringå fokus problemet med ir-hjälp som finns i blixtar. Men har man pocketwizard eller liknade i skon då så tja.

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 4000

2009-10-01 sgfk



PLUS: Skärpan, Kontrasten, hyfsad byggkvalitet
MINUS: Lite glapp i zoomringen

Super-skarpt vid bländare f4 och brännvidder under 75 mm. Minst lika skarpt som mitt Canon 50mm 1,8 (vilket väl anses bland det skarpaste som finns i konsumentklassen)
Vid bländare 2,8 är skärpan helt ok men som sagt den blir ännu skarpare vid bländare f4. (Detta gäller i och för sig även Canon 50mm 1,8 )
Samma sak gäller brännvidden. Vid full "inzoomning" (75 mm) tappar man lite skärpa. Det är dock fortfarande mycket skarpt. (se dock sist nedan)
Zoomen är tight och inget zoom-creep men själva zoomringen har ett litet spel på 0,5 mm.
Jag är mycket nöjd med objektivet.
Skulle jag få önska tre saker så är det max skärpa vid 2,8; Max skärpa även vid 75 mm samt att zoomen var 28-105mm. Det går dock inte att få allt i konsument klassen. Inte ens Canons motsvarande L-optik för mer än dubbla priset är bättre på dessa punkter. Snarare sämre.

Har haft denna optik i snart 3 år men nu sålt den. Blev sur eftersom jag upptäckt att den konstant felfokuserar på långa brännvidder. Fokus hamnar nästan en meter för nära kameran. Synd för i övrigt mycket bra.

Liknande produkter: Sigmas 17-70 f2,8-4 , Canon 24-70 L2,8

Kundtjänst: Ingen erfarenhet

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 4195

2009-09-07 Photoorb



PLUS: Ljusstarkt. Mycket objektiv för pengarna.
MINUS: Lite plastigt.

Väldigt nöjd med detta objektiv. Perfekt att ha på kameran när man ska ut och ta en promenad.

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 4100

2009-05-01 Lars Nordström



PLUS: Skarp, ljusstark, lågt pris.
MINUS: Inget relevant.

Ett objektiv som man bara måste älska! Lågt pris, bra ljusstyrka, hyfsat lätt vikt och framför allt: Strålande bildkvalitet.
Jag har kört den på alla Canonkameror jag ägt, från Canon 20D fram till min nuvarande Canon 5D mark 2, och jag tycker den vinner över till exempel Canons 24-105 och 17-40. Den är extremt skarptecknande, tecknar vackert ut oskärpan. Det här är inget mindre en äkta trotjänare!

Liknande produkter: Canon 24-105 L.

2009-04-28 smudo



PLUS: bra skärpa, ok autofokushastighet, liten, smidig, bra närgräns
MINUS: plastig, rangligt byggd, mjuk på full öppning

Ett bra budgetalternativ till att skaffa Nikons 24-70/2.8 om man är ute efter en normalzoom med bra ljusstyrka.

Liknande produkter: Sigma 24-70/2.8 (jag köpte mitt tamron innan sigma lanserade sin omkonstruerade motsvarighet)

Köpt hos: FotoKungen

2009-04-17 funkishus



PLUS: Billig, skarp, överraskande snabb AF
MINUS: Blir väldigt långt, låter lite

Hade tur och fick ett bra ex som lägger fokus rätt. Säljaren menade att AF blivit snabbare sedan han själv använde objektivet för några år sedan - har Tamron bytt motor?

Liknande produkter: Canon 24-70L (finns inga just nu...)

Köpt hos: Kungsholms Foto

2009-04-09 Jostein



PLUS: Välbyggd, ljusstark, skarp (efter nedbländning), billig(!)
MINUS: Kan inte justera fokus manuellt i A-läget, trögt motljusskydd, inte så skarp som man skulle önska vid f/2.8

Jag måste säga att jag är jättenöjd. Precis som de test jag läst indikerar är den lite mjuk vid f/2.8, men den bättrar sig snabbt. Vid f/6.7 är den hur skarp som helst.

Inga problem med felfokusering eller annat (tur!?). Har testat den i olika lägen och finner inte minsta tendens till CA. Däremot är motljusegenskaperna sådär. Reflexer och dålig kontrast vid starkt motljus är nåt man får dras med.

Jag är lite fundersam till varför zoomlåset finns, för min glugg kryper inte det minsta, oavsett brännvidd och läge på kameran.

Kompletterat efter ca 6 mån:
Jag är fortfarande jättenöjd med denna glugg. Väldigt mycket optik för pengarna. Jag har vid några enstaka tillfällen haft problem med att den vägrar fokusera. Det verkar som att den blir osams med min D80 ibland. Vet ej om det beror på gluggen eller kameran. Jag retar mig lite på att AF'n är lite långsam. Har hört att det beror på att den inbyggda AF-motorn är lite åt det svaga hållet. Det ska, enligt utsaga, vara bättre på modellen utan inbyggd AF.

Liknande produkter: Sigma 24-70/2.8

Kundtjänst: Överraskande snabb leverans! (2 dagar)

Köpt hos: Japan Photo

Pris: 4000

2009-03-20 Kjell Andersson



PLUS: Hyfsat skarp, priset
MINUS: Mekaniskt vek, glapp i zoomringen, kuggljud i fokusringen, trög zoom liksom hugger. Knepigt motljusskydd som är trögt att få på och av känns som om något kommer gå sönder förr eller senare.

Efter en omgång med byten av objektiv hos Cyberphoto och kalibrering av kameran så funkar objektivet hyfsat för sitt pris. Inte den skärpa som jag hoppats på men hyfsad från f4, köpte den för att få en någotlunda ljusstark allroundzoom och hade läst en massa recensioner som talade väl om objektivet, hade jag vetat resultatet hade jag valt att vänta på Sigmas 24-70 HSM i stället trots prislappen, lågt pris är ingen tröst om bilderna inte blir som man förväntat sig.
Makro delen är väl inte heller någon höjdare, halvskarp och osäker fokusering på kortare avstånd.
Tamron klassar sina objektiv och SP skall innebära lite bättre kvalitet, jämför jag då med min Tamron 70-300/4-5,6 för mindre än halva priset så betyder uppenbarligen SP ingenting på det här objektivet

Liknande produkter: Pentax DA 17-70/4, Sigma 24-70/2,8 EX DG, Sigma 17-70/2.8-4

Kundtjänst: Cyberphoto och FocusTrading, mycket bra service

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 3400

2008-08-28 Nathaniel



PLUS: bra vikt, byggkänsla. Skarpa bilder överlag, dock kanske som bäst runt f/4. Mer än godkänd autofokus.
MINUS: Objektivet blir väldigt långt på 75mm, och även fullt indraget är objektivet aningen otympligt.

Som många påpekat är den inte blixtsnabb med autofokus vid halvmörka tillfällen, men jag har sällan *behövt* slå över till manuellt. Jämfört med t.ex. Canon 50mm f/1.8 är AF väldigt intelligent, då den inte fortsätter fokusera fram och tillbaka tills man släpper knappen, utan stannar själv där fokus är som bäst och låter fotografen justera själv.

Byggkänslan är riktigt bra, objektivet är stadigt och ger en skön, stabil vikt i handen. Zoomen går åt "fel" håll, men det är bara min Canon-vana som gnäller.

Skärpan har jag inte haft några problem med, men har heller inte hårdtestat objektivet. Bilderna blir alldeles utmärkta på såväl 2.8 som uppåt, och det är trevligt att ibland låsa objektivet på 28mm bara för att fokusera på fotograferandet, istället för zoomandet.

Överlag är jag väldigt nöjd, det har fullständigt ersatt kitlinsen EF-S 18-55. Ibland saknar jag IS-funktionen, men det går snabbt över när jag kan fotografera på 2.8 ända ute på 75mm.

Kundtjänst: Cyberphoto levererar lika blixtsnabbt som vanligt!

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 3295

2006-10-29 Gäddfiskarn



PLUS: Rätt ok brännvidd för mina behov
MINUS: Verkar inte helt 100 i exponering vid blixt.

Mitt enda objektiv. Helt ok för det mesta, men skärpan tappar under 3 i bländare.

Liknande produkter: Inga

Kundtjänst: Köpte ett som hade fokus 1 decimeter ifrån där det angavs. Men fick det utbytt mot nytt samma vecka.

Köpt hos: Ernstsons foto i Växjö

2006-10-28 horcoff



PLUS: Kanon skarpt
MINUS: Går inte ihop sig med Canon 350D

Fotar med Canon`s 350 D. Kontrollerade objektivet direkt jag fick det och konstaterade att det var frontfocus på det.
Kontaktade Cyberphoto och skickade några testbilder, fick ett nytt som var identiskt med det första objektivet. Nu har jag skickat det på service.(Tyskland 3 mån.)
350D inte går ihop sig med Tamron ? Canon 50 f/1,8-Sigma 70-300 och övriga ligger rätt i focus. Får återkomma efter service.
Vid porträtt har jag siktat på halsen först för att inte bara näsan skulle få skärpa.

Nu har jag köpt en begangnad 30D och då fungerar alla mina gluggar utan frontfokus. (Sigma åt bakfokus hållet)

Länk till en bra testtavla:
http://www.canon-dslr.com/Canon_Jan05/Canon_SLR_Focus_Test.htm

Kundtjänst: Mycket bra, får lägga till..BÄST!

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 3495

2006-06-22 Thomas Olinger



PLUS: Skarpa, lätt
MINUS: Plastigt, något ojämn tröghet i zoomringen.

Objektivet har nu blivit mitt favoritobjektiv. När jag köpte det hade det dålig fokusering, vet inte om det var bakfokus eller framfokus, men det blev nästan alltid lite oskarpa bilder. Nu, efter service är bilderna kanonskarpa. Jag har också börjat använda AI Servo, vilket jag tror ger bättre bilder. AF:en är ganska långsam i jämförelse med Canon 70-200/4L och Canon 70-210/3.5-4.5.

Köpt hos: TecknikDirekt

2006-06-05 Christer1



PLUS: Objektivet är t.o.m. bättre än jag vågat hoppas.
MINUS:

Börja med att se min förra kommentar om mitt nyservade Tamron objektiv längre ner.
Jag ville göra en jämförelsetest vid 30 mm brännvidd på 2,8 mot mitt nyservade Canon 16-35/2,8 på min också nyjusterade 20D-kamera.

Döm om min stora förvåning när jag vid testen upptäckte att Tamronen var lika skarp som det över 4 gånger dyrare objektivet.

Det kändes både bra och dåligt.

2006-05-29 collesandare



PLUS: Skärpa och pris
MINUS: Lite plastigt

Mycket fin skärpa för pengarna, bra med en låsknapp, bra omfång för en DSLR med småbildssensor. Nackdelen är att den har en liten plastig känsla, för plastig, men för priset så är väl det inget att orda så mycket om

Köpt hos: I Hong Kong

Pris: 2500

2006-04-17 Snabelvarg



PLUS: Allt !!!! Jag tror inte att det finns någon bättre normalzoom.........
MINUS: möjligheten att själv kunna justera skärpan i auto läge.

Klockren fullträff till inga pengar alls!!!
Man kan ju bara undra hur?? men min optik gämför sig gärna med Canons 24-70 L ???
Jag är bara sååå nöjd! den är lätt, skap (även vid full öppning) snabb och exakt i autofocusen.
Det ända jag saknar är väll möjligheten att själv kunna justera skärpan i auto läge.

Liknande produkter: Canon 24-70 2,8 L

Köpt hos: Dustin

Pris: 3300

2006-02-21 Cobb



PLUS: Billig, bra skärpa, lätt...för priset ett riktigt bra objektiv.
MINUS: Färgåtergivningen är för varm.

Har redan en Canon 24-70 L men eftersom jag har 2 kameror så sitter den alltid på min 5D och jag saknade en normalzoom till min 20D.
Testade den med en liten bildserie med olika inställningar på 5Dn och då mot L optiken. Inte helt rättvist eftersom det är stor klass skillnad på dom.
Resultatet gjorde mig lite förvånad, då Tamrons optik visade sig hålla måttet bra och om man sedan betänker prisskillnaden så är det ett bra köp.
Det enda som jag inte är så nöjd med är färgåtergivningen...den blir för varm men det fixar man enkelt i PS.

2006-01-18 abbeman



PLUS: Ruskigt skarp från f:4, bra närgräns, bra kvalitetskänsla, hyfsat liten filterdiameter
MINUS: Oskarp på de största bländaröppningarna, blir ganska långt vid full zoom.

Kan inte bli annat betyg än 5! Mycket nöjd med detta köp. Det finns ingenting att klaga på, jaa det skulle vara att den är lite oskarp på största bländare då.

Liknande produkter: till nikon så är det nog bara Nikkor AF 28-70/2.8 som kan matcha.

Kundtjänst: ingen erfarnhet

Köpt hos: Cyberphoto

2005-10-02 Christer1



PLUS: Kanonobjektiv med AF-skärpa exakt på rätt ställe både vid 28 mm och 75 mm.
MINUS:

Hade lite otur och fick ett objektiv med frontfokus.

Focus Trading som är svensk agent för Tamron tog hand om objektivet och skickade det till Tamron i Köln för justering och nu har jag fått tillbaks ett kanonskarpt objektiv med AF som ligger på millimetern rätt i fokus när jag testat det.
Hjärtligt tack till Focus Trading.

Kundtjänst: Focus Trading är toppenbra.

2005-07-28 R Johansson



PLUS: Smidigt, skarpt och gediget.
MINUS: -

Smidigt och skarpt, lagom trög zoom och fokus.

Jag har inga referenser då jag hade kitgluggen från min första kamera innan (Canon EF 28-90 4-5,6) som ligger på ett helt annat pris.

Liknande produkter: Allt som låg runt 28 - 80. Recensioner och tester övertygade mig att välja Tamron. Prestation/Pris

Kundtjänst: En av dom få som verkligen läser hela brevet man skickar och svarar på alla frågor. Mycket trevliga.

Köpt hos: AC-Foto, Pris = totalkostnad

Pris: 3406

2005-01-19 MortenG



PLUS: Skarpt, gediget, internfokusering, kompakt.
MINUS: Ojämn kvalitet? Lite distorsion på de kortare brännvidderna.

För priset ett mycket bra objektiv. Skarpt, speciellt nedbländat ett par steg men fungerar helt ok på full glugg. Finns en del rapporter om att vissa exemplar inte presterar så bra över hela zoomomfånget...

Liknande produkter: -

Kundtjänst: -

Köpt hos: technikdirekt.de

Pris: 3200

2004-10-22 ArtbyRyman



PLUS: Priset. Skärpan
MINUS: Dist.Byggkvaliten

tja...den blev inte så gammal i bagen.

Köpt hos: Privat

Pris: 3300

2004-05-09 RolandM



PLUS: smidigt, prisvärt, tyst fokusering
MINUS: ej raktecknande

Objektivet har jag haft sedan 2003 och jag använder det som standardobjektiv till mina Canonkameror. Optiken har ett bra omfång och är inte allt för oskarpt. Med mellanringar fungera den som makro för fotografering av blommor etc. Skulle jag önska något så är det att manuellt kunna fokusera utan att koppla om till manuell fokus. Sammataget mycket optik för pengarna.

2004-04-05 Palletheking



PLUS: Billig, Lättare än proffsgluggarna men liknande prestanda, Mycket bra närgräns.
MINUS: Kanske något klent byggd, knappast en glugg som håller år ut och år in vid tuffare miljöer.

En fantastiskt prisvärd glugg som knappast gör någon besviken. Den ger bilder med bra skärpa och kontrast. Den har också en mycket fin närgräns som gör den lämplig som allt i ett-objektiv. Det krävs objektiv i 15-20000 kronors klassen om man skall matcha den här gluggen för c:a 4500. Även om jag tog byggkvaliten som ett minus var det i jämförelse med Nikon o Canons väldigt dyra motsvarigheter. Jämfört med övriga standard-zoomar slår den de flesta på fingrarna vad gäller kvalitetskänsla. En mycket bra optik för de som enbart vill ha det bästa men ändå billigt.

Liknande produkter: Tokina Atx pro 28-80 2,8

2004-01-07 andm31



PLUS: Ger väldigt bra bilder för det priset.
MINUS: Ganska tungt.

Förutom att det är lite tungt kanske så tycker jag det är ett underbart objektivt. Det är väldigt prisvärt.

Köpt hos: Scandinavian Photo

2003-10-07 Rikardc



PLUS: Bra ljuskänslighet, skärpa, färg och kontrast. Ganska lätt
MINUS: Kanske lite plastig och ojämt motstånd i zoomen.

En fullträff vad gäller pris och prestanda. Skärpa, färg och kontrast är mkt bra. Att objektivet är ganska lätt är trevligt och att ett bra motljusskydd medföljer är ett plus. Jag använder den både till min 35mm och digitalkamera med gott resultat.

Liknande produkter: Jag var på jakt efter normalzoom och såg flera tester på detta objektiv med bra testresultat.

Kundtjänst: Mycket bra trots att jag fick fel UV-filter levererat...

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 4395

2003-09-22 Smirre



PLUS: Största bländaröppning 2,8 över hela zoomområdet. Väldigt skarp vid nedbländning ett par steg. Fin färgåtergivning. Billigt alternativ gentemot Canon EF 28-70/2,8L Närgräns 33 cm. 67 mm filtergänga
MINUS: Plastig, utskjutande zoom.

Har nu hunnit prova objektivet under en vecka och jag är helnöjd med det, skärpan är suverän och färgåtergivningen perfekt i min smak. Känns lite plastigt och jag gillar inte den utskjutande zoomen. Men man får ju inte allt för 4000 kronor. Närgränsen på 33 cm är helt klart användbar och att man inte behöver ruinera sig om man skall köpa filter. Ett helt klart vettigt alternativ till Canons EF 28-70/2,8L.

Liknande produkter: Canon EF 28-70/2,8L och en hel drös av liknande objektiv

Kundtjänst: Vet ej

Köpt hos: Foto-Ville Torneå

Pris: 4000

2003-09-01 rhodde



PLUS: Riktigt skarp, ljustark, kompakt.
MINUS: Avsaknaden av ultraljudsmotor..

En mycket skarp och kompakt standardzoom som är ett fullgott alternativ till betydligt dyrare gluggar.

Liknande produkter: Några 2.8:or från Canon

Köpt hos: Scandinavian Photo