Annons

Canon EF 50mm f/1,8 I

Artiklar om produkten


Betyg


(4.63/5)
(baserat på 30 recensioner)
Skriv en egen recension



2016-04-14 Vibybo



PLUS: Lätt, litet, skarpt.
MINUS: Med tanke på priset: Inget.

Inte använt det så mycket som jag tänkt. Kunde inte Canon göra ett lika billigt 35mm för APS-C?

Köpt hos: Privat

Pris: 500

2012-11-25 MrGoose



PLUS: Litet, lätt o skarpt.
MINUS: Högljudd af.

Hittade ett på Tradera o slog till direkt efter att ha läst andra omdömen här på Fotosidan.
Af kan jaga lite ibland.
Gillar inte att man kan vrida på fokusringen som man vill i af läget, känns liksom lite billigt när ringen sitter o fladdrar runt...

Liknande produkter: Canon 50mm mkII

Köpt hos: Tradera

Pris: 1000

2011-02-19 bländarnisse



PLUS: skarpt,har den på min fullformatare men märker inte av någon vinjettering
MINUS: kan inte hitta några

oerhört bra optik enligt mitt tycke.mycket skarptecknande.

Liknande produkter: 24-70 2.8L

Köpt hos: nytt privat usa

Pris: 1500

2010-12-14 Thojmen



PLUS: Skärpan har dugt gott för stortryck även om det crop-ats, definitivt föredragit metallbajonetten och fokusringen framför den senare Mark II versionen.
MINUS: Väsande AF stör lite ibland, stickig bokeh.

Otroligt värt att försöka få tag i denna framför mark II:an om så går, pga mer gedigen och funktionell generellt. Pålitlig om skärpa efterönskas till stortryck och ger då knivskärpa från minst bländare 2 och upp.
Otroligt prisvärd för sina få slantar!

Liknande produkter: EF 50mm f1,4 USM

Köpt hos: Begagnat

Pris: 1400

2010-04-28 JagCanonist



PLUS: Skarpt ,trevligt och passande för porträtt.
MINUS: Fullformat kräver vinjeterings justering,med 5DmkII's inbyggda färdiga justering,så funkar den över förväntan. Först trodde jag att den skulle bli liggande oanvänd. Har ni inte börjat använda denna inbyggda justering för samtliga Canon objektiv så sätt igång. Från SKRÄP till UNDERBAR.

Fantastiskt,trevligt objektiv.
Mitt är nästan helt i metall vilket INTE alla 1or är.
Ej focus ringen.
Kanske hybrid?
Har även sett NYA 1:or med plast fattning som II:orna.
(Viktigast är metall fattningen,för gedigen känsla)

Köpt hos: 1990 i Dallas Texas,Broder letade runt för att finna 3

2009-09-06 urkko



PLUS: - Skärp, ljusstark objektiv - MF mycket bättre än i II.
MINUS: - Jättesvårt att hitta, ibland på begagnad men då brukar dem gå snabt och priset är samma än ny 50mm mk II :/

Mycket bra för priset. Bokeh/Boque är vackert, mycket bra till porträttphotografering. Motsvarar 80mm på FF, så perfekt!

Liknande produkter: EF 50mm f/1.8 II

Köpt hos: Fotosidan Medlemskap

Pris: 1200

2009-06-21 AsandeR127



PLUS: Litet, billigt, smidigt och mycket skarpa bilder!
MINUS: Fokusering på kvällstid

Jag är verkligen nöjd med detta objektivet! Har nog aldrig tagit så bra porträtt bilder med ett annat!

Jag tycker dock att objektivet kan tappa fokus ibland och gå "fram och tillbaka". Annars är jag supernöjd med ett jätte bra porträttobjektiv!

Köpt hos: Begagnat

2009-04-16 avslutad111027



PLUS: Skarp, ljusstark
MINUS: Högljudd och seg AF, plastig men inte lika plastig som sin efterföljare.

Mycket nöjd med denna glugg, betalade iofs mer för den här 20 år gammla gluggen än vad en ny 50mm f/1.8 II kostar. Men metallbajonett och focusringen tycker jag känns bättre.
Helnöjd!

Liknande produkter: Canon EF 50mm f/1.8 II

Köpt hos: Tradera

Pris: 1400

2009-03-05 Patrik Zettergren



PLUS: Priset, smidigt, skarpt
MINUS: Lite långsam focus, väsanas en del

Att priset ligger högre på denna begagnad, än mk2:an ny, säger ju en del! Skärpan är bra, för priset, riktigt bra. Har ett bättre grepp för manuell focus än 2:an, dock i minsta laget ändå. En favoritglugg som nästan alltid sitter på.

Liknande produkter: Samma fast mk2

2008-06-03 Jukkah



PLUS: Otroligt skarp, ljusstark, liten storlek = lätt at ta med
MINUS: -

Kanonlens men tyvärr blev stulen och den verkar vara lite svårt att hitta Mk1 med bra pris. Det var svårt redan när jag köpte, tog faktiskt flera år...

Liknande produkter: Canon 35-80

Kundtjänst: -

Köpt hos: London Camera Exchange, Reading

Pris: 900

2008-03-27 Fredrik Widman



PLUS: Skarpt, ljusstarkt
MINUS: Inte världens snyggaste oskärpa. Dyrare begagnat än en ny mk II

Köpte detta då mitt 50 1,8 II" gick i backen och blev fullständigt pulvriserat. Det är möjligt att även detta objektiv skulle ha gått samma öde till mötes... men det känns lite roligare att ha ett mer rejält objektiv än vad efterföljaren är. Skärpan är kalas och på en 1,6 crop fungerar det ypperligt som porträtt objektiv. För pengarna ett riktigt superobjektiv som har kommit till stor användning.

Liknande produkter: 50 1,8 II"

Köpt hos: Privat

Pris: 1200

2006-11-07 Carlos



PLUS: Litet, skarpt, trevligt och sött.
Billigt sett till vad man får.
MINUS: Högljudd och ganska långsam af, inte 100%-ig kvalitetskänsla även om den är mycket bättre än efterföljaren.
Dyrt begagnat sett till vad ett nytt kostar, eftersom alla vet att det är mer attraktivt begagnat än mk II är ny...

Mycket bra glugg om man inte måste ha snabb USM-autofokus.
Leta efter denna istället för att köpa en mk II är mitt råd.
Jag gav lika mycket för en tio år gammal mk I som en mk II kostar ny i affär med garanti, och jag ångrade mig inte.
Jag bytte dock till EF 50/1.4 USM, något bättre optiskt, mycket bättre autofokusprestanda men tre gånger så dyrt (beg).

Köpt hos: Privat

Pris: 1100

2006-04-18 jeskata



PLUS: Mycket skärpa och ljusstyrka för lite pengar.
MINUS: Opraktiskt på 1.6x crop.

Trevligt objektiv i dåligt ljus. Brännvidden gör det dock ganska oanvändbart inomhus, förutom till produktfotografering, porträtt och liknande. Perfekt för landskapspanorama.

Köpte mitt till ett bra pris med defekt autofokus. Tydligen vanligt fel att den söker fram och tillbaka utan att låsa. Hoppas kunna reparera det själv, annars klarar jag mig ganska bra med manuell fokus.

Liknande produkter: EF 50/1.8 MK2

Köpt hos: Privat

2006-02-16 Grandin



PLUS: Ljusstarkt, skarpt, fina färger, distansskala, metallbajonett, OK fokusring.
MINUS: Micromotor, inte FTM, 60 gram tyngre än efterföljaren :-)

Grymt "standardobjektiv" som blir grymt porträttobjektiv (ca: 80mm) på APS-C sensorkameror.

Köpte ett nytt 50/1,8 II för 1100 kr via dustinhome.se - mycket nöjd - reagerade positivt på priset/prestandan och negativt på plastigheten (som alla andra). Lånade ut till en kompis, hittade ett beg exemplar förra veckan och slog till direkt. Kompisen köpte min II:a. Eftersom jag använder 50mm ofta och gärna kändes uppgraderingen försvarbar.

Får man tag i ett exemplar i bra skick (I:an tillverkades mellan 1987-1990) så kan det vara värt att slå till förutsatt att priset är rimligt. Hade jag inte fått tag i ett fint exemplar så hade jag utan tvekan behållt min II:a.

- "Allt är bättre på I:an utom AF-hastighet" är väl det enda negativa jag läst om I vs II. Personligen märker jag ingen skillnad överhuvudtaget; de är båda ganska långsamma och högljudda (jämfört med objektiv som har USM eller motsvarande motorer).

Mitt exemplar är märkt UC07.. och detta innebär att objektivet är tillverkat i juli 1988.

Liknande produkter: Plast EF 50/1,8 II

Köpt hos: Begagnat via Fotosidan

2005-09-27 virgin31



PLUS: Allt-i-allo objektiv
MINUS:

Det perfekta allt-i-allo objektivet som nästan aldrig åker av kameran. Skarpt, smidigt format och robust känsla när man håller i det. Motljusskyddet (ES-65) skyddar även objektivet bra mot stötar.

Kanonköp!

Köpt hos: Begagnat

Pris: 1500

2005-06-16 Mikael Ångström



PLUS: S K A R P, billig, lätt, metallbajonett...rätt så snabb Af.
MINUS: Kanske lite plastig?

Ett mera prisvärt objektiv tror jag inte finns!!! Tack vare bla metallbjonetten aningen gedignare än efterföljaren (EF 50mm/1,8 II).

Detta objektiv är så snuskigt skarpt att det är löjligt. Med ett par mellanringar så är det helt plötsligt ett mycket väl fungerande macro.

I övrigt så är det en mycket mycket trevlig optik. Vissa klagar på att boquén är lite sämre än ex EF 50mm/1,4 men ärligt talat...spelar det någon roll?

Jusst denna modell är lite knivig att få tag på, de som lyckats säljer inte gärna(objektivet görs inte längre).
Fick betala lika mycket för detta som för ett nytt 50mm II men det struntar jag i. Det var värt varenda öre!

Liknande produkter: EF 50mm/1,8 II

Köpt hos: Beg

Pris: 1100

2005-05-04 Gimo



PLUS: Billigt, skarpt till tusen, ganska så gediget, ljuskänsligheten
MINUS: För liten :P

En riktigt trevligt porträttglugg, man ser direkt att den är riktigt skarp. Och så har den här versionen meterskala och stålbajonet vilket är ett stort plus.

Kundtjänst: Ej behövt

Köpt hos: Begangnat

Pris: 900

2005-01-29 Clownfish



PLUS: Snabb, smidig och ljusstark!
MINUS: -

Alltid bra att ha ett ljuskänsligt fast objektiv

Köpt hos: Fotobutik i Saigon, Vietnam

Pris: 250

2004-12-30 ugge



PLUS: Litet, ljusstarkt, skarpt, billigt.
MINUS: Ej USM, vilket ger långsam och högljudd autofokus.

Under flera år mitt enda objektiv i normalområdet. Jag gillade att alltid ha ett riktigt ljusstarkt objektiv på kameran.

Köpt hos: Lasses fotofynd

2004-10-30 ogge



PLUS: Snabb motor, smidigt
MINUS: Manuell skärpeinställning=extremt dålig känsla

Köpte ett sånt här på en Finlandsfärja. Gillade det skarpt, var mitt enda fasta objektiv i min dåvarande eos utrustning. Efter några månader slog jag kameran i cykelstyret och döm min förvåning när objektivets innanmäte trillade ut...skulle aldrig hända med mitt FL 50...Jag skaffade visserligen ett nytt men det är bortbytt nu.

Köpt hos: Finlandsfärjan

Pris: 1095

2004-04-17 flutte



PLUS: Skarpt. Billigt.
MINUS: Tillverkas inte längre. Ljudligt. Långsam AF

Ett mycket billigt & (bedömer jag) bra alternativ till EF 50/1.4, även om det sistnämnda sjunkit i pris det senaste året. Underbart skarpt & ljusstarkt, och det var därför jag köpte det. Jag hade hört att 50/1.8 II var plastigt och var rädd för att den upplevda kvalitén skulle vara som EF 28-90/4.0-5.6, så därför letade jag ett sådant här, eftersom 50/1.4 var för dyrt för min budget.

Liknande produkter: EF 50/1.8 II, EF 50/1.4

Pris: 1200

2004-03-18 jay73



PLUS: skärpan, priset,
MINUS: lite högt låter det när den fokuser men inte värre än en sigma glugg.



Köpt hos: photoaffär i wales U.K.

Pris: 900

2003-12-01 frazze



PLUS: Bra och skarpt objektiv. Billigt.
MINUS: Fullöppet är vinjetteringen ganska ordentlig om man fotar dia. Bör bländas ner till f 2,8. Inte FTM. Lätt att få in damm i objektivet.



Pris: 69

2003-09-07 ariadne



PLUS: skarp,ljuskänsligheten,billig
MINUS: plastig konstruktion

2003-07-08 Bjork



PLUS: Litet, lätt och extremt prisvärt!
MINUS: -



Pris: 1500

2002-09-27 Per Flodberg



PLUS: Skarp, liten, lätt, billig.
MINUS: Plastigt, lätt att få in damm mellan linserna, går ej att ställa in fokus utan att koppla om till MF, låter mycket.

Ett mycket prisvärt normalobjektiv med bra ljusstyrka. Bilderna blir mycket skarpa. Det är lite plastigt men vad gör väl det för 1000:-.

Köpt hos: Björns Foto & Video i Varberg

Pris: 995

2002-09-15 froderberg



PLUS: Pris/prestanda
MINUS:

Ett verkligt prisvärt objektiv med god optisk kvalite och ganska bra mekanik. Tyvärr säljs inte objektivet längre utan har ersatts av ett mycket plastigare objektiv. (mk I har metallbjonett, avståndsskala mm.)

Objektivet är svårt att få tag på begagnat eftersom det är så eftertraktad på grund av sin rejäla konstruktion och optiska prestandra i förhållande till priset.

Liknande produkter: Canon EF 50/1,8 mk II

2002-09-11 fgunnars



PLUS: Skarptecknande, lätt, billig
MINUS: -

Alla borde ha en

Köpt hos: Privat

Pris: 500

2002-03-05 Linmajon



PLUS: Superskarpt, kontrastrikt, ganska gediget,ljusstarkt, metallbajonett, riktig fokusring, billigt.
MINUS: Absolut Inga, nåja...MF/AF knappen är ganska svår att hitta med fingrarna. Den skulle ha en knopp.

Det absolut mest prisvärda AF-objektivet till Canon. Inga paketzoomar kan jämföra sig med detta. Inte USM men det är inga problem för mig. ALLA EOS-ägare borde ha ett.
Tyvärr så är flera av kommentarerna här felaktiga. 50/1.8 Mark 1 har bl.a. STÅLbajonett och är välbyggt...

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 1200

2001-10-05 kaatman



PLUS: Otroligt skarp
MINUS: Bullrig AF, plastig

Jag säger som CyberPhoto; "För den som inte ska smeka optiken utan är mer intresserad av en bra optik till bra pris, då är detta ett fynd."

Liknande produkter: Canon EF50/1,4 USM

Köpt hos: YFO

Pris: 1400

Elinchrom ELB 500 TTL - Get the Right Shot