Annons

Sigma 18-50/3,5-5,6 DC

Artiklar om produkten


Betyg


(3/5)
(baserat på 32 recensioner)
Skriv en egen recension



2010-12-09 Da_Bear



PLUS: Liten och kompakt
MINUS: Det mesta

Fick detta med kameran jag köpte. Knäppte några bilder och blev riktigt besviken, dålig skärpa och riktigt plastig. Köpte ganska omgående en Nikon 35mm istället så det här objektivet får fungera som brevpress istället.

Köpt hos: Privat

2009-12-09 waconda



PLUS: Bilderna blir dock hyggligt skarpa.
MINUS: Det mesta

Billig. Dålig och långsam autofokus

Liknande produkter: Sonys kitoptik men Netonnet kunde ej leverera

Kundtjänst: Helt ok

Köpt hos: NetOnNet

Pris: 699

2009-05-30 a350



funka alldeles utmärkt på min @350 och är helt nöjd spec. för att jag fik den för 590,00kr hoss el-giganten.

Köpt hos: El-Giganten

Pris: 590

2009-03-14 Johan Oscarsson



PLUS:
MINUS: Det mesta

Helhetsintrycket är inget vidare! Den känns lika billig som den är. Mitt ex bakfokuserar. Det finns bättre objetiv för det priset.

Köpt hos: Media Markt

2008-12-25 Radioprofil



PLUS: Billig, bra nybörjarobjektiv
MINUS: Ljudlig

Mitt första objektiv. Bra objektiv för den som just kommit igång med att fota systemt. Inte den bästa skärpan och den låter ganska mycket men helt ok.

2008-06-05 snabb kamera



PLUS: Det låga priset, vikten ( storleken ) och autofokusen
MINUS: Lite vinjettering ute i kanterna på objektivet

Trots det mycket låga priset ändå ett ganska hyfsat objektiv ( godkänd skärpa och autofokus ).

Köpt hos: del av vinstpaket, ( 2:a pris ) från tyska Photomagazin

2007-07-29 karl_larsson



PLUS: Billigt, snabb till auto fockusen (för den slöe,alltså mig!)
MINUS: ljuskänsligheten, oskärpan ut i kanterna.

Är hel nöjd med detta köp. Ville ha ett vidvinkel obj. till Nikon D1. litet, snabbt, lätt.

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 1100

2007-06-04 Kycklingpojk



PLUS: Skärpan, tålig, liten
MINUS: Inga för priset

Köpte till detta när jag köpte min kamera. Mycket objektiv för pengarna

Köpt hos: Expert internetbutik

2007-01-08 virreslirre



PLUS: billigt, lätt, ok kvalitet
MINUS: har inte upptäckt några ännu.

detta är mitt första objektiv till min nikon d50.
jag tycker det är ett helt ok objektiv.
jag inser naturligtvis att det finns en uppsjö av objektiv som slår detta med hästlängder.

jag vill mest skriva en recension så att alla som funderar på att köpa det tillsammans med kamera eller liknande ska förstå att det duger bra som instegsobjektiv.

det kostar inte mycket och presterar kanske inte super.
jag har haft det i en månad och faktiskt inte hittat något att klaga på ännu.
men det kommer säkert.

Köpt hos: Scandinavian Photo

2006-10-15 Pongu



PLUS: Riktigt skarpt i förhållande till priset, framför allt i mitten! Klart imponerande! Har man möjlighet att blända ner ett steg eller två behöver man knappast byta objektiv för skärpans skull.
MINUS: Lite plastigt. Långsam, ljudlig, lite osäker AF. Kromatisk aberration, distorsion, vignettering. Ljussvagt. Roterande frontlins. roterande fokuseringsring vid AF.

Normalzoomen är inte mitt viktigaste objektiv och jag prioriterar inte ljusstyrka eller byggkvalitet. Däremot vill jag kunna få riktigt skarpa bilder. Till min egen Canon 20D brukar jag använda Sigmas urskarpa 15-30mm som walk-around-glugg, utom när jag vill ha ett riktigt lätt och smidigt reseobjektiv. Till detta har jag använt Canons EF-S 18-55mm som följde med kameran.

Nyligen skaffade jag en D30 till min flickvän att fotografera med och på den fungerar tyvärr inte Canons kitglugg. Behövde då ett billigt alternativ och hittade Sigma 18-50mm f/3,5-5,6 DC. Om man hatar kromatisk aberration och vill ha raka linjer vid 18mm är det kanske inte rätt val. Inte heller om man vill ha blixtsnabb, ljudlös, helsäker AF eller ett objektiv som är byggt som en stridsvagn. Och bra i mörker är det ju inte. Men för pengarna får man ett förbluffande skarpt objektiv, i alla fall i mitten, och bländar man ner ett steg blir det ännu bättre, t o m i kanterna!

Pris: 500

2006-08-31 Tish



PLUS: Billigt.
MINUS: Kass ljusstyrka. plastig och inte så snabb i fokuseringen.

Ja, vad ska man säga... Bättre än inget. Slängde min kitoptik i golvet och var tvungen att ha en standardzoom. Inga pengar hade jag heller så det här var vad jag fick. Inte särskilt ljusstark och färgerna är jag inte heller särskilt nöjd. Autofokusen tenderar även att jaga en del. Såhär i efterhand skulle jag nog valt att köpa en fast optik (då jag framförallt fotar poträtt) för mina få slantar.

Köpt hos: Expert

Pris: 1200

2006-08-12 felix_petersson



PLUS: Lågt pris, lätt
MINUS: Plastigt

Helt OK kitoptik till det priset. Lätt och smidigt, men något plastigt. Dock har jag upptäckt att det kan ha svårt att fokusera om man inte använder fokuspunkten i mitten.

Liknande produkter: Nikon 18-55 DX kitoptik

Köpt hos: Expert

2006-08-11 ohm



PLUS: Faktiskt ganska mycket för pengarna. Lätt
MINUS: Låter mycket.

Ja vad förväntar man sig egentligen av ett objektiv som kostar <1000 ute i handeln?
Följde med som kitobjektiv.

2006-07-12 Lill Ozzy



PLUS: Kan inte komma på några just nu.
MINUS: Plastigt, ger mörka ytterområden i bilden, ingen vidare skärpa.

Typisk "följa med kameran" glugg. Ingen speciellt bra "glugg" över huvud taget, det är bättre att förhandla med fotohandlaren och lägga till lite för att få bättre optik med vid köp.

Köpt hos: Följde med vid kamera köp, Expert i Gävle

2006-04-29 retro123



PLUS: billigt
MINUS: i stort sett det mesta

väldigt billigt objektiv, kvaliteten är därefter..

2006-03-09 EagerEddy



Nja! Bättre har man ju träffat på.
Men kan faktiskt ge riktigt bra skärpa i bra ljus.
Som slit och släng objektiv så duger det.
Följde med som kit objektiv till min D70

Köpt hos: Expert

2006-03-04 Ollof



För det priset är det bra så länge man håller sig till f8

2006-02-15 skix3m



PLUS: litet och lätt, skapligt säker och snabb autofokus
MINUS: ger mörka hörn

Ett objektiv som presterar vad jag väntade mig. Gör det det ska utan att överaska. Fick det tillsammans med min Konica Minolta Dynax 5D.

Köpt hos: Expert

2006-01-29 Lindborg



PLUS: Billigt. Bra motljusskydd.
MINUS: Plastigt.

Mitt objektiv ingick i kittet med Nikon D50. Objektivet funkar okej. Det känns dock väldigt plastigt. Bilderna blir okej både mitt i och i kanterna. Jag får dock vibbar att det vore förståndigt att köpa ett original objektiv på sikt.

Liknande produkter: -

Kundtjänst: Expert, bra personal men tyvärr inga produkter hemma i butiken. Det mesta tas hem på ett par dar. Säger de...

Köpt hos: Expert

2006-01-21 Ulf F



PLUS: Billigt, lätt.
MINUS: Känns billigt, dålig på att hitta fokus i mörkare sammanhang.

Följde med kameraköpet och efter som jag inte direkt har nått att jämföra med så antar jag att man får vad man betalar för, varken mer eller mindre. Känns som ett nybörjar objektiv som man kan ha till tilte av varje utan att behöva vara rädd att det ska gå sönder aller tappas bort när man som nybörjare är koncentrerad på att hitta skojjiga vinklar och att lära sig fotokonstens alla trix.

Liknande produkter: Följde med kameran

Köpt hos: Expert

2005-08-22 Stoffehbg



PLUS: Hyfsat snabbt och enkelt. "Känns" bra. Billigt.
MINUS: Halvtaskig autofokus, ljussvagt.

För sitt pris är det en bra kamera, dock får man som vanligt vad man betalar för så det finns en del nackdelar. Har haft problem med autofokusen som ställt in fel, den har varit inne på reparation och vänt, nu fungerar det bättre. Objektivet är rätt ljussvagt, inomhus är det knepigt att få till bra bilder.

Kundtjänst: Fungerar bra.

Köpt hos: Expert Stortorget, Helsingborg

2005-08-11 ROA



PLUS: Ett hyfsat objektiv för en billig peng.
MINUS: Kräver väldigt mycket ljus, för att bilderna ska bli bra.

Om man är medveten om objektivets begränsningar, så är det helt klart ett bra objektiv att börja med. Men om du har pengar så ska du helt klart köpa ljusstarkare objektiv.
Objektivet ingick när jag köpte Nikon D70

2005-07-24 ekemannen



PLUS: smidigt brännviddsomfång, prisvärd
MINUS: största bländaren är ganska liten

För att vara ett kitobjektiv är detta riktigt bra, mycket onödigt dålig kritik. För dessa pengar får man inte värdens bästa grejor.

Liknande produkter: canon 18-55/3.5-5.6

Köpt hos: expert

2005-03-26 Fotodavid



PLUS: Bra, snabb AF. Lätt objektiv.
MINUS:



Liknande produkter: Canon 35-50.

Köpt hos: Folde med kameran, Expert

2005-01-09 Jakelol



PLUS: Billigt
MINUS: Dåligt vid låg belysning känns billigt.

Nja inget toppen objektiv direkt men har man dåligt med pengar och måste ha något i den klassen så kanske att jag skulle köpa den men tror inte det. Fick med det på D70.

Köper hällre ett Nikon AF 50/1,8D vilken dag som hällst

Liknande produkter: Nikon AF 50/1,8D

Köpt hos: Expert

2004-12-15 Peter04



PLUS: Pris
MINUS: Brus

Dugligt att fotografera i bra ljus men uselt vid dåligt ljus. Jag har tagit ett antal riktigt bra bilder med detta objektiv men det kräver som sagt ljus.

Ett objektiv för den som inte vill lägga mycket pengar och inte behöver ha knivskarpa bilder. Man får oftast vad man betalar för.

Köpt hos: Ingick i kamerapaket

2004-12-14 Bjelkengren



PLUS: Känns rejäl jämfört med Canons motsvarighet. Billig
MINUS: Det mesta. Kromatisk abberation, vinjettering, distorsion.

Den här linsen är ok utomhus och när man kan blända ner. Den är totalt värdelös inomhus. Extrem distorsion vid stor bländare. Kromatisk abberation är även ett problem. Även detta främst vid stora bländare. Jag köpte detta objektiv för att det var det enda jag hade råd med vid tillfället. Säga vad man vill men med detta objektiv blir det bättre bilder än utan objektiv :-)
Har man en begränsad budget duger detta objektiv fint men man kan inte räkna med perfekta bilder. Den universella sanningen att man får vad man betalar för gäller således även i detta fall.

Liknande produkter: Canons motsvarighet

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 1095

2004-11-18 Booie



PLUS: Billig, lätt i autofocus.
MINUS: Lite svår i manuella grepp.

Min första leans, och vat extremt billig.

Kundtjänst: Inte änn.

Köpt hos: Bic Camera shibuya Tokyo

Pris: 976

2004-10-09 MortenG



PLUS: Fokuserar hyfsat snabbt. Billigt vidvinkelzoom att komma igång med.
MINUS: Högljud vid fokusering. Oskarpt, speciellt på vidöppen glugg. Horribel distorsion vid 18mm.

Med tanke på priset ett ok vidvinkelobjektiv till en dslr med 1,5 eller större crop. Bra att motljusskydd medföljer. Upplevde också att zoomringen och fokusringen kändes skönare än canons 18-55:a. Lämpar sig icke för kameror med större sensor än aps-format.

Liknande produkter: Canon ef-s 18-55.

2004-09-24 lutfisk



PLUS: skarpare än vad jag trodde, liten och lätt men ändå välbyggd, fokuserar snabbt, liten filterdiameter, metallbajonett, prisvärt!
MINUS: autofokusen skriker, frontlinsen roterar vid fokusering, vinjetterar

väldigt prisvärt objektiv. fick min tillsammans med min 300d men används inte pga köp av 17-40 F/4L.

Liknande produkter: Canon EF-S 18-55

Köpt hos: Scandinavian Photo

2004-08-25 Micha Persson



PLUS: Priset! Byggkvalitet är helt ok. Liten och lätt. Överaskande skarp. Fokuserar snabbt och ganska tyst. Inga problem med motljus, inte ens med filter monterat! Motljusskydd medföljer. Bra närgräns (25cm).
MINUS: Vinjetterar kraftigt vid stora bländare. Fronten roterar vid fokusering. Ganska kraftig distortion på de korta brännvidderna. Svårt att sätta på/ta av linsskyddet när motljusskyddet är monterat. Sigma borde ta efter t.ex. Nikon och Tamron vad gäller konstruktionen av linskydd.

Objektivet testades på en Nikon D100.

Liknande produkter: Tokina 19-35, Nikkor 18-35

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 1200

2004-07-18 irrbloss



PLUS: Litet, lätt och bra bygg- och bildkvalitet med tanke på priset.
MINUS: Autofokusen låter som en skruvdragare. Filtergängan roterar vid fokusering.

Objektivet är betygsatt utifrån priset. Har man en DSLR som inte är fullframe så är det här ett mycket prisvärt objektiv som ger brännvidder motsvarande 29-80 mm. Litet och lätt att bära runt på dessutom.

Köpt hos: Expert

Pris: 1495

2004-06-07 Johanandren



PLUS: Billigt, lätt
MINUS: Plastigt, vinjettering

Helt ok med tanke på det låga priset. Trevligt att närma sig vidvinkel med digitalkamera.

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 1800

Elinchrom ELB 500 TTL - The Most Powerful