Betraktelser genom kamerans lins

Genom kamerans lins ser jag världen med nya ögon. Efter ett par kurser i fotografering så fotar jag numer nästan uteslutande manuellt med min Sony och min lånade Nikon, men jag har mycket kvar att lära. Framför allt när det gäller bildberättande. Välkommen hit!

Motljus

Motljus och spluppgångar... Motiv jag uppskattar att fotografera. 

Jag bidrar inte så ofta med bilder just nu. Har inte haft ork, lust och/eller tid... Fotograferar gärna men saknar känslan av lugn när jag tar mina fotopromenader. Men håll till godo med dessa bilder. :-)

Postat 2017-01-28 17:57 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Frusen...

Idag kom kameran (dvs mobilkameran) inte fram alls då vi var på skridskbanan med våra fritidsbarn. Det var alldeles för kallt. Det var nästan en plåga att hjälpa barnen med skridskorna innan och efter åkandet. Grönsakerna till våra grillade hamburgare frös och det var svårt att hålla sig varm. 

Bilderna ovan är ett år gamla, nästan exakt... :-)

Nu sitter jag här hemma och försöker få upp värmen i kroppen. Det är inte helt lätt efter ett par timmar ute i kyla och blåst. Men ordningen är nog återställd i morgon, efter en natts sömn. 

Igår pulsade jag upp till "mitt" hus på jobbet där jag hade glömt min överdragskjol innan jul. Pulsa var ordet, i snöig motvind.

Så avslutningsvis en bild från hamnen i Gustavsberg när jag var på väg hem från jobbet...

Ha en fin helg! <3

Postat 2017-01-05 21:19 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Nu är det 2017

Åren springer iväg helt galet fort. Nu har ännu ett år gått och ett nytt precis börjat. Gråväder och regn på nyårsaftonskvällen, solsken nu idag. 

Det blev en fin promenad!

Tycker det är fascinerande att det flyttat in folk i fabrikshuset nu. Trots att det bara är "halvfärdigt".... Funderar över hur detta område kommer se ut om fem år... Hoppeligen får jag se det! 

Tack för idag!

Postat 2017-01-01 23:19 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

En dag - snart slut!

Fascinerande... Jag tittar på den katolska midnattsmässan från Rom på tv och när påven går ut i processionen så höjs mobiltelefonernas kameror i luften, som vilken konsert som helst. Vi är inte fria, vi är fast i kamerans våld. På ont och gott. Själv älskar jag att fotografera, men jag är också lite av en slav i (mobil)kamerans våld. 

Ta t ex förra helgens konserter på Tele2Arena med Kent, de två sista... Jag hade mobilen framme hela tiden i stort sett. En del bilder och filmer ganska ok, men det mesta lite halvvisset... Satt nu i kväll och bläddrade i ett gammalt fotoalbum, Kent 1996, kanske Lollipop i Stockholm... två svarta foton, man ser några lampor på scenen, thats it! 

Nåväl, nu är i alla fall julafton slut. Den började tillsammans med mina ungar, lite frukost, julkalender och sedan fick de sina hulklappar... Lite tomt under plastgranen men så får det vara! Lite nöjda blev de kanske ändå. Sedan for de iväg till sin farmor. 

Julfirandet i övrigt lugnt, jag, min bror, min pappa och min farbror. Sill, skinka och lutfisk. Hemkokt julgodis och hembakade saffransbullar. Ensam hemma sedan kl 19.30. Ganska skönt! Har tittat på TV och virkat. Nu ska jag passa på att sova! :-)

God Jul! 

Postat 2016-12-24 23:34 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
1 2 3 ... 32 Nästa