Fotografiska funderingar fullständigt fria från form & fason...

Ska jag skaffa en annan blogg, eller inte....


Ja, detta har jag funderat på på sista tiden. Har ju liksom ramlat in på en massa fina fotobloggar på andra ställen än här på FS, som förutom foto även handlar om alla möjliga ämnen... Blev lite sugen på att skaffa en själv. För det är ju faktiskt så, att här på FS "bör" man blogga om foto, eller åtminstone till en viss del. Och jag har ju ibland även en massa annat jag vill skriva om. Dessutom har man rent utseendemässigt inte så mycket att välja på här på FS! Har man en blogg även på någon annan bloggportal huserar man ju över den som man vill...

Något att fundera vidare på! Ett semesterprojekt, kanske... Nackdelen är ju att även nya bloggen ska hinna underhållas, och tid är en bristvara i mitt liv...

Tur att man kan ladda batterierna på smultronstället... :)

Inlagt 2010-06-15 19:44 | Läst 822 ggr. | Permalink
Jahaja, så följs vi åt i tankegången igen då...:-D
Sitter nämligen med exakt samma tankar som dig, eller eventuellt skaffa sig en hemsida. Men det lutar åt en egen blogg, med egna tankar och de bilderna som jag har i mitt hjärta...Har blivit rekommenderad blogspot, eftersom det är gratis och enkelt. Men, tänker precis som du, det får mogna lite, förmodligen under semestern.

Ditt smultronställe producerar ena toppbilden efter den andra, eller....är det du som gör det kanske...hihi...
Kram!
Svar från Ullis A 2010-06-16 22:25
Haha, vilken tillfällighet... :))
Vet du, jag har redan "lagt grunden" till en blogg på blogspot. Så nu är det bara att fylla den... Men idag känns det lite som att jag nog var en aning förhastad... Får väl se hur det blir.
Hm, med mitt smultronställe är det ingen konst att ta fina bilder, där är jättevackert. Men tack! :)
Kram!
Jag har redan en annan blogg men den kommer jag aldrig ihåg att gå in på.. Så därför blir det här istället för här är jag ju ändå.. Men jag kanske ändrar mej =)
Svar från Ullis A 2010-06-16 22:26
Ja, jag känner ju nu att OM man skulle skaffa en annan blogg någon annan stans, så kommer jag ändå aldrig att kunna lämna FS och bloggen här. Kanske lika bra att lägga allt krut på denna då... :)
Fördelen med en fotoblogg på annan plats,
är att man kan lägga ut ett foto med en text och få kommentar på texten och inte på bilden. Här känns det att fotot är det viktiga!
Ibland är texten viktigare än den fotgrafiska perfektionen.

http://bildlycka.blogspot.com/

Lycka till!
//Lola
Svar från Ullis A 2010-06-16 22:33
Jamenvisst, lite åt det hållet tänker jag ju.. Men här i FS-bloggen hamnar väl sällan mina bästa bilder, iofs. Utan här kan de gott ha lite mer tveksam kvalitet, om de ändå funkar som illustration till min text!
Har kollat din blogg och den är jättefin, om jag kommer igång med en blogg på blogspot så hamnar du i min lista! :)
Tack :)
//Ulrika
Jag har haft blogg på min hemsida, och på blogger, men trots bristen på att kunna "layouta" bloggen här, så trivs jag nog ändå bäst här, för här är man ju iaf :-) Och nästan alla ens bloggfavoriter finns här också, så man har allt på ett ställe.
Men vem vet, rätt vad det är börjar blogga någon annan stans igen, när behovet av frihet blir för stort :-)
Svar från Ullis A 2010-06-16 22:35
Javisst, jag är lite kluven. Finns risk att man inte hinner med något annat än denna bloggen. Och denna sidan öht. Och facebook. Och allt annat man måste kolla på nätet... *puh* tror att detta nya bloggprojekt mår bäst av att vänta lite... Å andra sidan är det snart semester... :)
Jag tänkte precis som du och började blogga på egen sida i vintras. Man får inte lika många besökare förstås men det kanske kommer med tiden. Har dessutom samlat några gamla FS-bloggare på http://kaitomas.se , du är välkommen i gänget om du bestämmer dig.

Såg nu att Lola också har en annan blogg, ska omedelbart lägga till henne.

Ha det gott! /Thomas
Svar från Ullis A 2010-06-16 22:37
Kolla uppe till höger i min favvolista så hittar du din Blå Penna ;)
Ja, igår kändes det som en jättebra idé, idag är jag mer kluven. Har "lagt grunden" till en andra blogg men får väl se om jag låter den vila, eller drar igång. Jag hojtar om jag bestämmer mig, tack! :)
//Ulrika
Hej Ulrika!
Jag tror att det är något just nu med bloggarna och bloggklimatet här på Fs...annars vet jag inte vad det är, men den senaste månaden har jag funderat också på det här med min blogg...skall jag lägga ned den, och skall jag försöka hitta något annat ställe att blogga på...där man känner sig mer fri...och så skulle det vara jätteroligt att kunna påverka utséendet mer...
Problemet är vart man skall dra och hur man som okänd hittar till läsare...
Här är det ju trots allt invant och enkelt och småtrevligt, (men stillastående på något sätt)...
På sätt och vis så tycker jag att det är tråkigt om Fs utarmas på tjejbloggare och bloggar om livet. Inte kul med endast bloggar med foto som fokus, faktiskt inte.
Må så gott! / L
Svar från Ullis A 2010-06-16 22:40
Hej Lena!
Ja exakt så har jag ju tänkt också. Dock tycker jag nog att bloggklimatet känns aningen varmare nu en vad det gjorde ett tag.. Inget jag direkt kan peka på, bara en känsla! Men att testa något nytt ställe vore skoj ändå. Och de ofta lite "mjukare" och inte så teknikinriktade tjejbloggarna tycker jag också behövs här. Om man nu ska generalisera, men till största delen är ju killarnas bloggar mer åt det tekniska hållet...
Nej, jag har generaliserat hejvilt här i bloggen en gång och det passar jag mig för igen, haha... :)
Ska fundera några varv till tror jag!
Ha det gott //Ulrika
Det går väl inte att komma ifrån att FS är avsedd att knyta ihop människor med just fotointresse. Själv klagar jag inte på dem som bloggar om annat här, jag bara skippar deras bloggar ur min intresselista. Att starta en blogg som inte har foto som huvudämne är ju lätt och gratis, och ingenting hindrar att man lägger foton där också. Så jag ser inte att det skulle vara ett problem.

Att hålla bloggar med fotoinriktning levande här på FS är en givetvis en uppgift just för oss som bloggar här -- vem skulle annars göra det?

Frågan är alltså om du egentligen ledsnat på att fotoblogga, eller om det är så att du känner ett behov av att blogga också om annat. I det senare fallet är det ju bara att starta en ny blogg, det är enkelt och gratis och det finns ett antal olika alternativ. Det är väl inte så mycket att fundera över.

Mitt eget problem här på FS är mest att få tid att följa alla bloggar som jag är intresserad av. Jag får börja ransonera mitt kommenterande lite... fast det syns inte just här och nu :-)

Kanske kan lyouten på FS-bloggarna kännas lite enahanda. Där är friheten större på många andra håll. Men trots allt är väl det en bisak.

Jag följer många bloggar utanför FS, och jag har också tittat på en hel del andra fotosajter, både svenska och utländska. I mina ögon är FS ganska unik, genom en mycket seriös samling kring just det gemensamma fotointresset. Och då inte bara intresset av att visa trevliga bilder. Här diskuteras bild, teknik och fotografi ofta på en högre nivå än på andra ställen. Jag är glad att FS finns, även om den inte är perfekt på något sätt. Hoppas att den kan fortsätta att vara en mötesplats för oss som har ett seriöst fotointresse!
Svar från Ullis A 2010-06-16 22:44
Precis, och tack vare det syftet har man ju verkligen "träffat" många goa människor här! Klagar verkligen inte heller, tycker inte att det är så svårt att välja bort de bloggar som inte intresserar mig! :)
"Känner ett behov" är nog för mycket sagt. Tanken var nog mer att kunna känna friheten att skriva om precis vad som faller mig in, utan att riskera att hitta något mer eller mindre surt blogginlägg i listan dagen därpå... Men det är ju ändå så att foto är mitt stora intresse och jag kommer att tillbringa en stor del av min tid på nätet här på detta stället ändå. Kommer aldrig att lämna FS eller bloggen här, iallafall som det känns nu. Kanske dumt att splittra sig då! Ska fundera ett tag till... :)