Min kamera-Mitt lyckopiller

Gott och blandat, tankar stora som små

Årets första fotodag 2013

Nu var det ett tag sedan jag bloggade, men vill nu visa lite bilder från Hallandsåsen denna nya dag på 2013. Vaknade och tittade ut, får se en tjock härlig dimma och vindstilla, inget regn. Drog iväg till Hallandsåsen då jag älskar vara där dimmiga vinterdagar som så väl en underbar maj dag när Bokskogen börjar grönska. Men tyvärr så lättade dimman och det började småregna, men tänkte att jag ska gå mina 4 km ändå. Det var mycket vatten på Åsen, bäckarna rann över även på de små broarna på stigen, tur jag hade stövlar-:). Går min runda och tänker, så trist vädret blev, hur ska jag fånga en känsla här? Nåja, här kommer en del bilder, både vanliga och bilder tagna med längre slutartid och en lätt rörelse med kameran. Tycker om att försöka fånga det vackra abstrakta. För mig är den tagna bilden som ett vitt ark och sedan är photoshop mina penslar. I alla bilder har jag försökt att fånga känslan med att jag jobbat en del med ljus och kontraster, underexponerar gärna bilderna och målar in lite ljus igen. Inga bilder är manipulerade med att jag tagit bort, eller lagt till något

Spår av människan i naturen

Den lilla Boken stod där alldeles ensam i granskogen

Skogen kan kännas lite skrämmande ibland, idag var det alldeles tyst och stilla, inga fåglar hördes. Men ljuset fanns där. Fotot är taget med en längre slutartid och en lätt rörelse med kameran, kraftigt underexponerad

Med lite fantasi så kan du nog se väsen som dansar omkring

En längre slutartid och en lätt rörelse med kameran har jag fångat ett mossklätt träd, vissen Bok, färgerna är så fina på de vissna bladen

Kändes skönt att få komma ut i skogen, trots regnet

 

Postat 2013-01-02 00:30 | Läst 3162 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Fotografier som konst

Kan fotografier vara konst? Ja absolut, så smått börjar även abstrakta naturfotografier anses som konst. Idag är det vernissage på Galleri Bluelight i Halmstad med 16 utvalda konstnärer. Här kommer att finnas allt från foton, akryll/oljemålningar, keramik etc. Jag är en av 16 konstnärer som blivit utvald med fem abstrakta naturbilder. Hoppas ju givetsvis få stipendiet, men är så glad och nöjd ändå även om någon annan får det. 

Här ser ni de fem foton jag ansökte med där alla blev antagna. De är fotograferade med längre slutartid och en lätt kamerarörelse

Postat 2012-08-18 12:56 | Läst 2516 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Dags för min första utställning, "Naturligtvis"

Har nu jobbat hårt ett tag inför min första utställning "Naturligtvis" där jag ställer ut tillsammans med Anna Hovi Froio,Ulrika ArnellMagnus Persson

På lördag den 18/2 har vi vernissage kl 15.00 -20.00

Lite bilder från hängningen, här är Ulrika och Magnus taggade-:)

Då ska vi se.....kan det här måttet bli bra undrar Magnus?

Nja, kanske vi ska använda en penna istället tycker Ulrika

Nä, det blir nog bäst med ett vattenpass

I andra ändan av lokalen står Anna och funderar hur dessa ska hänga

Sista spiken nu, så är vi klara, känner ni igen min bild?

Nu börjar det likna något, tog ett par timmar att para ihop bilderna med färg och motiv

Lite A3 bilder i plastfickor på lina var det sista vi hängde

Efter 6 timmar och en tavla i golvet var vi nog en aning trötta. Nu väntar bara det roligaste av allt, vernissaget på  lördag.

Lite historik om Galleriet

Galleri 70 – Skepparegatan 70 – Historik

Historien om byggnaden på Skepparegatan 70 i Halmstad startade 1935 då det Civila Flygfältet anlades på Söder. I drygt 20 år tillverkade man bl.a. flygplansdelar i denna byggnad.

På 1950-talet flyttade Widengrens konfektionsfabrik in i lokalerna. Först tillverkade man militärkläder och senare damkappor fram till 1970.

Sedan tog kommunen över fastigheten och byggskolan startade sina utbildningar 1973 och när de flyttade ut 1995, blev verksamheten i huset mer blandad.

Det blev bl.a. hunddagis, brottarlokal, förråd, ateljéer och senare en konstskola. Och nu senast i september 2011 flyttade en antik- och loppmarknad in, när brottarna flyttade ut.

Idéen till Galleri 70 kläcktes av Modesty Sofronenkoff i augusti 2010, som har sin ateljé och kursverksamhet i samma hus. Hon har även anordnat temautställningar i flera år för deltagarna i Södergruppen på Galleri Norre Port. När kommunen stängde galleriet blev gruppen utan utställningslokal.

På Skepparegatan 70 består de gemensamma utrymmen av två korridorer och toaletter. Korridorerna var belamrade med allsköns bråte. Allt från gamla bildäck och möbler till trasiga tv-apparater. I entrékorridoren nådde skräpet nästan taket och en small gång ledde till den andra korridoren, där bl.a. toaletterna finns.

Kommunen gav sitt tillstånd för galleriverksamhet i de outnyttjade allmänna utrymmen och de andra hyresgästerna hade inget att invända heller. Tvärtom så blev alla nöjda. Brandrisken försvann och man slapp gå igenom en soptippsliknande miljö.

I september 2010 samlades ett gäng entusiaster från Södergruppen och fyllde två containrar med skräp från korridorerna. Efter det fortsatte gruppen, med egna medel, att renovera lokalerna. I november var det dags för det första vernissaget på temat Hemligheter med över 30 utställare. En given succé!

Efter den lyckosamma starten beslöt man att bilda en förening, Galleri 70, som ordnar olika former av konstutställningar och även fortsätter att utveckla lokalerna. På ett år har galleriet hunnit med 17 utställningar och allt sker på idéell basis. Till vissa utställningar har Kulturnämden och Folkuniversitetet gett kulturstöd.

Anna Froio

Halmstad, december 2011

Postat 2012-02-15 21:28 | Läst 3053 ggr. | Permalink | Kommentarer (16) | Kommentera

Emil, Per, Katia, Gudrun, Dagmar......

Jösses så många de varit nu som stormat in i vårt avlånga land. Jag älskar komma ut i detta skummande virvlande inferno-:) Inte alltid så lätt att fotografera när de dånar in från havet, det blåser så att det är svårt att hålla kameran still, stativ..nä glöm det, rätt som det är så får man vända sig om snabbt när en våg kommer in, iallefall när jag är där då jag går ut så långt som jag bara vågar. Nu senast härjade Emil, det var en riktig buse. Valde att åka ner till Laxviks stranden, en ganska långgrund strand med en del klippor och sten och jösses vad skum, hela stranden var täckt av skum, så även jag.

Inte lätt att fota ens egna fötter med en vidvinkel, men skummet stod mig nästan upp till knäna på vissa ställen, fick vara försiktig med var jag gick då jag inte kunde se något hur det såg ut på marken, där finns en del sten och hålor. 

Postat 2012-01-04 22:19 | Läst 2752 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

ÄNTLIGEN kom jag ut

Har bara väntat på att få komma ut och prova min nya glugg, en Nikkor AF-S 70-200/2,8. Det är mörkt när jag kommer hem från jobbet och helgerna har mer eller mindre regnat bort, och jag har haft en del annat att stå i. Men idag fick jag tid, det hade börjat blåsa upp igen efter allt stormande som varit och uppehåll från regn. Åkte ner till havet, men oj vad det blåste, det var värre än jag trodde. Härliga vågor och jag gick ut en bit i vattnet (hade långskaftade stövlar) ville få fokus på en våg, men det slutade med all jag var för långt ut så halva jag blev dyngsur, bara att åka hem igen efter en halvtimma. Lite bilder fick jag med och kan bara konstatera att denna glugg kommer jag att ÄLSKA. 

Alla bilder är tagna med bländare 2,8, gillar den tredimensionella effekten på vågorna av den stora bländaren

Postat 2011-12-04 18:43 | Läst 3382 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera
1 2 3 ... 4 Nästa