Fem minuter

Funderingar och fotografier från min vy i Vintergatan

Jag skyller väl på vädret...

Att det inte blivit så värst mycket fotograferande under de två semesterveckor som gått menar jag. Men faktum är att jag fastnat hemma med målning, fixning och sortering. Och häromdagen när jag tog mig an källaren så hittade jag en kartong som kommit från min pappa. Den måste jag fått med mig hem när han dog för drygt två år sedan - och som jag inte orkat öppna. Men nu gjorde jag det, och hittade en massa diabilder och filmer, från min uppväxt. Det var en överraskning och kul förstås att försöka titta på bilderna och förlora sig i minnen - har ingen projektor så jag fick hålla upp bilderna mot fönsterljuset.

Men, vad sjutton kan man göra med alla bilder och filmer?

Men apropå väder och fotografering, så håller jag tummarna för lite mer sol och varmare vindar till nästa vecka. För mig är sådant väder fotoväder! Stadsfotografering med skarpa skuggor och människor som njuter av fint väder i stadsvimlet vill jag ha. Jag har iallafall förutsatt mig att ta mig ut med Fujin. Jag köpte en x-t 30 förra sommaren, för att ha något lättare att ha med ut till vardags. Men den kändes så annorlunda mot Nikonkamerorna jag använt i flera år, så Fujin har blivit oanvänd. Men nån gång måste den ju få en chans - och varför inte nästa vecka?

Postat 2020-07-10 11:43 | Läst 194 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Tillsammans blir allt roligare...

Gustavsberg odlingsområde 3/7-20

 

 

Efter att ha målat väggar i tre dagar (jag målade två rum när jag ändå var i farten) så kom jag äntligen iväg på en kvälls-fototur. Jag besökte Gustavsbergs odlingslotts-område åter igen. Det var nog fyra-fem år sedan jag var där sist med kameran. Men där var det sig likt; prunkande växtlighet och fullt med liv och rörelse. Några kände igen mig när jag kom med kameran. Men jag hade också misstänksamma ögon på mig när jag traskade omkring mellan lotterna, så jag gick mest omkring och tittade och lät bli att fotografera. Att odlarna tittade på mig med en viss vaksamhet var kanske inte så underligt - en okänd människa med en stor kamera inne på deras område. Och kanske stack jag dessutom ut lite extra för när jag samtalade med mannen som var ordförande för föreningen sa han att det var cirka 130 odlingslotter, och inte en endaste svenskfödd familj kvar som hyrde. 

När jag fick syn på ett gäng glada tjejer som klängde bland vindruvegrenar kunde jag dock inte låta bli att ta ett par snabba bilder.

 

Postat 2020-07-04 01:01 | Läst 220 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

En vägg är inte bara en vägg...

Utanför Norrköpings stadsbibliotek 29/6-20

Jag har alltid fascinerats av arkitektur. Särskilt den moderna. Det är nog de raka linjerna och enkelheten i formerna som gör mig knäsvag. Men också materialet; glas, stål och betong - vem kan motstå det?

Och ett av mina nya sommarprojekt är att fotografera betong. Jag skulle vilja få till en serie bilder med betong i fokus. Får se hur det går. 

Imorgon ska jag dock måla väggarna hemma i mitt vardagsrum; tre väggar betonggrå, en kastanjebrun. Där tänkte jag hänga svartvita foton. Det tror jag blir fint!

En vägg är inte bara en vägg.

Postat 2020-06-29 18:46 | Läst 337 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Men såklart...

första semestermorgonen måste ju bara inledas med en promenad till industrilandskapet och vattenfallet.

Och precis som vanligt blir jag ståendes vid den nakna vattenfallsväggen - som ju just bara är en kal vägg innan vattenflödet släpps på. Det är något med den mörka väggen som möter den ljusa himlen som tilltalar mig. Som får mig att vilja fotografera just där -om och om igen. 

Att det alltid är fågelliv där på morgonen gör väl sitt till. Men jag är ingen fågelfotograf och jag är inte intresserad av fåglarna egentligen, mer än att de bidrar till liv i mina bilder.

Postat 2020-06-27 11:20 | Läst 401 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Vingla vidare

mot nya äventyr. Vad annat kan man göra?

Och idag började jag dessutom min sommarsemester med att gräva fram min silverfärgade 10-växlade gamla cykel i källarförrådet. Där har den stått i 25 år och dammat igen. Men jag tänker lämna in den någonstans och hoppas på att den går att få i hyfsat skick. Den ser ganska ok ut, förutom däcken. Innan jag ställde ned den i källaren har den tjänat mig väl under flera cykelsemestrar. Till Gotland, Åland, Danmark, Holland... Jag tänkte att cykeln skulle kunna komma till användning nu för att komma runt lite, om man nu inte vill åka kollektivt. Jag hoppas jag kommer ihåg hur man cyklar....

Och tänka sig, kameran har jag också plockat fram  - efter typ åtta månader. Men idag var det för varmt för någon fotopromenad att tala om. Det blev bara runt kvarteret. Istället fick jag gå hem och leka i Analog Efex med den enda bild jag lyckades fånga. Skralt, jag vet. 

Men, det var roligt att hänga kameran över axeln igen...och nu...känns det roligt att sitta och knacka fram ett totalt opretentiöst blogginlägg.

När jag är klar med knackandet ska jag ta en kopp te och smida foto och cykelplaner! Det känns inte så dumt det heller.

Postat 2020-06-26 19:29 | Läst 368 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera
1 2 3 ... 126 Nästa