Nystart med bloggande på fotosidan från hösten 2013. Dessförinnan relativt inaktiv sedan våren 2012. Rensade då bort allt från mitt tidigare medlemskap som startade 2003. Här kommer fortsättningen. Men vänta dig inte dagliga blog-poster, det har jag inte tid med.

EMAKS BETRAKTELSER 293/Fuck-off bokeh...

En gammal Meyer-Optik Domiplan V 3,5/30mm, konverterad till M39 Leica-gänga, via adapter på en X-T2. Det blir fuck-off bokeh! Ursprungligen satt Domiplanen på en Welta Penti kamera, även kallad "Damen-kamera" då den kom i glittrande gyllene utförande och passade väl i handväskan. I marknadsföringen kunde man läsa: "Durch ihre kompakte Größe und die wertigen goldfarbenen Metallblenden ist sie eine richtige Damen- kamera für die Handtasche. " 
http://camera-wiki.org/wiki/Penti






Welta Penti var en halvformatskamera, så den här optiken tecknar inte ut i ff. På min kamera motsvarar den en 40mm. Med en 1,5 croop sensor som på X-T2 slipper man (eller kanske missar man) den mörka inramningen och vinjetteringen, som annars lär visa sig. Man kan nog utnyttja den här gamla gluggen kreativt skulle jag tro, och skärpan fullt öppen är exceptionellt bra, i alla fall i mitten.
//

Inlagt 2018-10-05 17:28 | Läst 1180 ggr. | Permalink
Hur som helst, häftig optik! Å snyggt retrostuk!
Å visst bör den gå att använda!
/B
Svar från Nils Bergqvist 2018-10-05 19:43
Helt klart!
Ein Gubben-kamera mit Damen-Optik, kanske man kan säga...