Nystart med bloggande på fotosidan från hösten 2013. Dessförinnan relativt inaktiv sedan våren 2012. Rensade då bort allt från mitt tidigare medlemskap som startade 2003. Här kommer fortsättningen. Men vänta dig inte dagliga blog-poster, det har jag inte tid med.

EMAKS BETRAKTELSER 664/Järnvägsgatan Landskrona.



Ytterligare en bild från byn där allt händer. Tagen för ett par veckor sen i samband med Gerry Johanssons utställning på Landskrona Foto, då vi åkte ner över helgen. Just i detta nu berättar Gabriella Dahlman om sin Fotografi på Landskrona Foto. Extra kul eftersom hon är från Lessebo och att jag (vad jag kommer ihåg) även hade henne på skolans Fria aktivitéter under 1980-talet, i ämnet foto. Hennes far var också en duktig fotograf och fotoklubbens kassör under många år. Och hennes mamma hade jag mycket kontakter med när hon var aktiv i Naturskyddsföreningen i Lessebo.

Nu på lördag berättar Gerry Johansson om sina 42 böcker i samband med sin utställning. Längre fram i vår är det sedan Mårten Langes och Thor-Björn Johanssons tur att ta vid i berättandet. Det kan man läsa om bland artiklarna på förstasidan här. Och bilden jag visar är tagen inte speciellt långt från den gamla stationen i Landskrona, där Thor-Björn fotograferat inom ett litet område på 200m och gjort ett bokprojekt av det. Jag var också bakom stationsbyggnaden och flanerade med kameran, precis där han tagit sina bilder. Utan att veta nånting alls om hans projekt, eller ens kände till honom om jag ska vara ärlig. Det finns så många fotografer som man missar och inte lägger på minnet, om man ens stöter på dom i något sammanhang? Ska bli kul att se vad han fångat i boken, det måste kollas.

I just denna bilden jag visar fastnade jag för trädens klippning och precis när jag passerade såg jag att det blev en liten krokig sträng av himmel mellan träden i allén, som bildade något intressant. Såna saker håller jag utkick efter bl.a, när jag flanerar med kameran och letar bilder. Det är lätt att missa sånt, för när man kommit bara några decimeter längre fram, så finns det inte längre. Väldigt små förändringar i kamerans position kan betyda väldigt mycket för kompositionen.
//

Inlagt 2022-04-07 19:25 | Läst 702 ggr. | Permalink
Hej. Fin twist på allén du fångat. Hälsningar NL
Svar från Nils Bergqvist 2022-04-08 12:23
Ja man har sitt sätt att se, och fint att fler verkar gilla det :-)