Nystart med bloggande på fotosidan från hösten 2013. Dessförinnan relativt inaktiv sedan våren 2012. Rensade då bort allt från mitt tidigare medlemskap som startade 2003. Här kommer fortsättningen. Men vänta dig inte dagliga blog-poster, det har jag inte tid med.

EMAKS BETRAKTELSER 693/Från det ena till det andra.

När man får en idé vill man gärna pröva den så fort det går. För nån vecka sen for det upp något och när jag sedan iscensatte det hela i mörkrummet, så kom det faktiskt ut några bilder som jag tycker håller ganska bra. Lithprintar allihopa från samma negativ, kontaktkopierade på olika papper och med olika arbetsflöde. Detta är bara de första försöken och jag kommer absolut att fortsätta göra nya negativ i liknande stil framöver, kanske lite större upp till 30x40. Dessa är ca 18x18cm och är tänkta för en ram med passepartout i lite mörkare beige ton. Så som jag visar bilderna här.











Det finns många sätt att fotografera, detta är ett av dom. Säkert inte något för gemene man, men jag ser heller inte detta som något jag gör för att tillfredsställa någon slags allmän smak. Jag gör det för att jag gillar det själv och när jag lyckas med att få fram ett slutresultat ungefär som det jag föreställt mig det, då är jag mer än nöjd. Sen får andra tycka vad dom vill, utifrån sina egna tillgångar/kunskaper (eller tillkortakommanden). Att göra något för att tillfredsställa andra, vore ett stort självbedrägeri. Men givetvis skulle det vara det allra bästa om pengar vore målet med bildmakeriet.
//

Inlagt 2022-07-22 18:26 | Läst 975 ggr. | Permalink
Hej Nils, du har alltså kontaktkopierat något objekt (som ger det rutiga mönstret) på olika papper?

Kul idé och spännande resultat!

/F
Svar från Nils Bergqvist 2022-07-23 08:54
Ja, först gjort ett pappersnegativ med föremål, som sedan kontaktkopieras och lithframkallats.