DET SA KLICK....

...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Hallon och mjölk

Måste börja med att tacka Heléne A. för tipset med nappflaskan. TACK ! Har fotat massor med vatten i slasken.  En rolig sysselsättning mörka vinterkvällar. Vattenkonst var faktiskt den första pool jag gick med i här på FS. Men då har det bara varit droppar från kranen. Har varit sugen på att droppa med något annat med färg men har inte kommit mig för. Men Helénes tips var ju verkligen lockande. Nu har jag ingen extern blixt vilket man nog skall ha för att få till det på bästa sätt. Men några godkända resultat blev det.

Och såå roligt, och det är väl det som är huvudsaken såna här dagar !

Hallonsaft eller mjölk består dessa droppar av.

 Go´kväll !

   // Ing-Marie

 

Postat 2013-02-13 21:30 | Läst 1946 ggr. | Permalink | Kommentarer (12) | Kommentera

Svart linsskydd mot vit snö

En av fördelarna med snön är att det går ganska lätt att hitta sitt linsskydd som man då tappat ännu en gång. Men för det mesta då man börjar leta så finns det där. Någonstans i någon av alla fickor man har på jackan. Sedan har man ju några fickor på byxorna också, så där kan dom ju också ligga. Oftast är det ju så, att det i alla fall finns med hem.

I dag var det väldigt ruggigt ute, nordanvind som färgade ansiktet rött. Satt inne i värmen och kollade på datorn. Då jag kände en blick som bedjande tittade på mig aningen uttråkad.

Bara att klä på sig och ta en promend. Kameran med naturligtvis trots det tråkiga vädret. 50 mm brukar bli bra då. Men inte var det mycket att fota.

En liten videkvist som också längtar efter våren och ett frostigt bär som troget sitter kvar från föregående år.

Bara att vända hemåt. På med linsskyddet................jaha, var lade jag det då ? Inte här och inte där, måste vi vända och gå tillbaka och leta. Lika bra det, men...................det var inte Chessie med på, hon ville gå hem, tydligen för kallt för henne. Så hem med henne och traskade tillbaka själv. Och yes ! där ligger det, såg det på långt håll. Det är väl för härligt med vit snö i alla fall.

 Helgen snart slut och ännu en arbetsvecka väntar !

Men först njuta av söndagskvällen ! Ha det så gott alla där ute !

   // Ing-Marie

 

Postat 2013-02-10 15:51 | Läst 1566 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

Mera "sandwich"

Har ju alltid varit förtjust i bakgrunder. Ofta när jag fotar natur med telezoomen så tittar jag efter bakgrunder före motiv. Så jag har inga mängder av "rena" motiv. Så nu när jag har fått dille på att göra "sandwich" - lägga ihop två bilder till en så får jag leta rätt bra i mapparna. Har fått för mig att huvudbilden bör vara rätt så ren, men det kanske inte behövs egentligen. Får väl prova på lite rörigt också. Men vilken tid det tar, men det måste det få göra för så kul det är. Lade ju in de två första försöken tidigare, nu kommer några fler.

"Texturen" på dessa kommer från bilder jag tagit vid bäcken.

I drömmen

Semesterminnen

Dreams

 Ha en skön kväll !

  // Ing-Marie

Postat 2013-02-06 21:39 | Läst 1487 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Hade tänkt mig något annat

Men, det blev Högbo igen. Trivs ju där och det finns alltid något att rikta kameran mot. Men idag var det fler än jag som var där, dock inte med kamera utan med skidor. Skidtävling med massor av folk, knappt så man fick parkering. Men vi fick vara i fred, den lilla Strömstaren och jag för skidstadion ligger åt annat håll.

Kanonväder, strålande sol och ett par minusgrader. Så det blev många timmar ute i den sköna luften. Bilderna blev väl bara lite sådär, men det var inte så viktigt.

En del abstrakt och naturligtvis blev det en del bilder på den lilla "retstickan"

Högbo herrgård.

Guldåder.

Ice.

Ödlor eller kanske krokodiler.

Fönster.

Och Strömstaren var som vanligt i farten.

Skaren bar i dag, så jag kunde spana på den från en "ny" vinkel. Den ser i alla fall välmående ut.

Även den verkade njuta av solen.

Gissa om det smakade bra med kaffe och semla när jag kom hem !

Ha en skön kväll !

  // Ing-Marie

 

Postat 2013-02-03 18:12 | Läst 2094 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera