DET SA KLICK....

...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Det började med dimma.

Det var inte meningen att jag skulle ut på någon fototur i dag. Tog en rejäl sovmorgon men när jag väl klev upp så var det så dimmigt ute så det vara bara att slänga kamerorna i bilen och åka iväg. Jag är ju svag för dimma men det var nästan lite väl grått. 

Första bilden är ett stopp alldeles här utanför.

Sedan åkte jag mot Hedåsen

Det blev en fågelbild också, ni ser väl nötväckan.

Bilen fick vara med på bild.

Lite smyckesfotografering 

Några frökapslar som förvildat sig, ser ut att vara någon trädgårdsväxt.

Åkte vidare

Solen tittar fram

Dimman börjar försvinna, men fortfarande lite kvar över Stosrsjön

Det blev många timmar, tur att jag hade ett äpple i bilen då jag inte hann med någon frukost.

 // Ing-Marie

Postat 2022-09-25 20:37 | Läst 974 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Höstfärger i trägårn´

Längesedan jag satt på tomten med kameran. Men när rönnen och björken färgades i olika nyanser av den första frosten för ett tag sedan så måste jag ju föreviga det på något vis. Ville ju inte ha bilder på själva löven utan dom skulle bara färga kulissen.

Lade lite nötter i den lilla stubben och det tog inte lång stund innan nötväckorna hittade dit. Kan en fågel ha mer passande namn, den älskar ju NÖTter och  gömmer ju dom flesta och sedan är dom puts VÄCK(a) . Det säga att dom inte kommer ihåg så bra vart dom gömt dom. 

Dom roade mig i alla fall och jag fick lite höstfärgade bilder. 

Gokväll ! 

// Ing-Marie

Postat 2022-09-22 19:26 | Läst 1008 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Gömslefotografering, det finns det olika uppfattningar om

Det blev en lång diskussionstråd här på FS ang. Terjes inlägg om gömslefotografering. Alla har vi olika åsikter och möjligheter. Men man får inte glömma att för dom flesta är det upplevelsen, inte bara att få bilder som är häftiga i andras ögon. Det vill i alla fall jag tro. Men det finns naturligtvis alla sorters fotografer där också. För min egen del så tycket jag att det är lite spännande, att sitta lite bekvämt med en kopp kaffe, spana ut i gluggen för att se på livet där utanför. Vare sig men väntar på en ekorre, någon rovfågel eller någon fyrbent. Sen har det väl blivit att man inte så ofta höjer på ögonbrynen för dessa gömslebilder numera, man har ju sett så mycket vackert så det finns ju en mättnad där också. 

Det som för mig är mest spännande är ju när man ser "otraditionella", annorlunda bilder som är fångade med ögat om ni förstår vad jag menar. Själv kan jag bli mer glad över en bild på en talgoxe i en vacker miljö med rätt färger, ljus och kanske lite blurr och reflexer, kanske tom i oskärpa, än en närbild på en björn från ett gömsle. Jag vill ju helst stå bakom något så att jag får den där mysiga förgrunden i mina bilder men det är ju inte alltid det går. Det är nackdelen med gömsle tycker jag, där får jag ta det som det är. Men då har det andra fördelar i stället.

Häromdagen så kände vi för en liten utflykt. Då blev det en tur upp till Sara på Wildnordic och ett besök vid hennes vattenstation, där sitter man bekvämt i ett litet gömsle. Käkade räkmacka, drack kaffe och fotade mellan varven. En underbar dag med andra ord. 

Att det blev massor med bilder var kul, det hände något mest hela tiden så några långsamma stunder blev det aldrig.

När vi hade bestämt oss för att ge upp ( där kan man lämna gömslet när man vill ) så hörde vi ormvråkar så vi satte oss ner en stund till.  En riktig skrikhals kom ner, kanske en unge som ropade efter en förälder. Inte alltför rädd så det blev några bilder på den också innan vi gav upp.

I gluggen: Nikon Z6 med 70-200. De sista 4 bilderna är fotade genom glasrutan med  D500 0ch 300mm 

Klicka helst på bilderna för bästa format.

Sara fixar bort skräp, kanske är det nattbesökarna ( grävlingarna ) som skräpat ner.

Alltid lika trevligt att komma till Sara och något av hennes gömslen, de levererar ofta något spännande.

Go kväll ! 

// Ing-Marie

Postat 2022-09-17 20:42 | Läst 978 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera

I bärskogen

I veckan så blev det en tur i lingonskogen. Så vackert när eftermiddagssolen sken på det frostnupna blåbärsriset. Då var man ju bara tvungen att lägga bärplockaren åt sidan och ta fram kameran. 

Det var lingon som hamnade i plockaren, men visst bara blåbär som fastnade på bild. 

Fotat med Z6 och 300mm 

Lite skräckfylld fotade jag den här som låg och slöade på vägen. Jag vet att det bara är en ödla, men skräcken för slingriga saker finns där även om jag vet att denna är helt oförarglig. Men tyckte ändå lite synd om den, den såg sjuk ut eller så var den bara mätt, ser lite knölig ut. 

Som tur är så är detta det enda "slingriga" jag sett i år.....hittills i alla fall.

// Ing-Marie 

Postat 2022-09-11 10:37 | Läst 1094 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera