DET SA KLICK....

...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Höstens besök vid Hjälstaviken

Vi passade på att åka sönd -månd då vädret verkade bra. Såg ut att kunna bli dimma på måndag morgon. Som vanligt bodde vi i "våra" rum på slottet.

Morgonen såg lovande ut när jag kikade ut ner mot reservatet.

En bild från mobilen 

Och visst var det dimma så det räckte. Men jag gillar ju detta, och det är lugnt och skönt innan övriga besökare kommer. Sävsparvarna hälsade oss välkomna, många i farten på spången. ( trodde först att det var skäggmesar ) 

En ägretthäger landade på den lilla ön utanför gömslet. Det var lite väl tjockt och det tog ett tag innan solen orkade tränga igenom dimman.

Här börjar det lätta lite

Bra plats, här uppe på toppen hade den koll åt alla håll

En fångades utanför gömslet

När solen visade sig så blev det fart på skäggmesarna, det blev väl några bilder men svårt då det kommit mycket folk som alla ville fota dem.

Efter lite vila och mat så åkte vi iväg till tornet på andra sidan.

Dessa åkte visst snålskjuts.

Ett gäng fasaner efter stigen ner.

Steglitser

Starflock

När ägretterna började komma hit för X antal år sedan var det mycket kiv mellan dem och de grå, men nu verkar de vara sams, här tom. flyger de tillsammans 

Det fanns gott om ägretter, runt ca 18 st tror jag det är räknat till nu. De flesta håller till runt fågeltornet men det är långa avstånd.

Lite suddiga gäss måste man alltid fånga.

Och siluetter

Och lite fjun i det sista ljuset.

Nu blev det många bilder , men har man tillbringat ett dygn där nere så blir det en hel del

// Ing-Marie

Postat 2023-09-21 20:20 | Läst 627 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Gömsle

Jag tycker det är spännande att sitta i gömsle så i går var det dags för Lena och mig att sitta i Wildnordics nya gömsle för att spana efter i första hand ormvråkar. Rymligt och bekvämt så man sitter väldigt bra.  Mycket korpar på fm, även en del småfåglar och naturligtvis ekorrar. På em. dök vråkarna upp, tror det var två olika individer. Dom var väl inte så väldigt aktiva men tillräckligt för att vi skulle få några bilder. 

Tiden gick fort, vi satt från ca 9.30 till 17.00. Det är verkligen ett fint gömsle, stort och sköna stolar och många gluggar i olika höjd. Varma "sovrockar" att ta på sig när det blev lite kyligt vilket det var denna dag.

( jag var dit i mitten av aug med personalföreningen också, ett besök som blev förflyttat från maj till aug. vilket är alldeles för sent enl min åsikt, men jag hade ju lovat så jag hängde med. Då var vi där över natten för att vänta på björn, spöregn och mörkt till stor del av timmarna. Tyvärr så blev den björn som troget kom på besök just hit offer vid björnjakten, så den natten gav ingen utdelning alls ) 

  // Ing-Marie

Postat 2023-09-16 22:13 | Läst 566 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Norrlandet

I går blev det en utflykt efter Norrlandet, sambon tyckte det räckte med turer i svamp och bärskog nu, så han ville in mot Gävle och Bönan. 

Kameran var med naturligtvis, kanske kunde man få se en havsörn segla över vattnet men det var ganska dött med fågellivet. Storskrakar en häger och svanar fanns det så dom fick vara med på bild.

Det var otroligt mycket havtorn, jag har aldrig plockat det. Hade en liten bytta i bilen och tänkte att jag kan väl plocka en liter. Men det var svårt, taggiga buskar och bären satt stenhårt så jag gav upp efter ca en dl :-) Och det var väl inte rätt tillfälle heller, kanske återvänder och gör ett till försök under andra förutsättningar.

Sambons kompis som har en stuga i Bönan var inte där, men han hade hjälp med ansning av gräsmattan av den här kaninen. Den var också utsatt för myggen ser man vid förstoring. Annars fläktade det vid vattnet och jag var glad att slippa myggen för en dag.

Utvalnäs.

Skärgårdsrestaurangerna har ju bara öppet på helgerna nu i september så matsäck var nerpackad. För mig blev det räkmacka och sambon hade ost och pastasallad. Smakade utmärkt i vacker miljö

Ofarlig eller ej så spelar det ingen roll om man har ormfobi, men här var jag lite kaxig då jag stod på en brygga. 

Den lipade lite innan den förvann bortåt.

Åkte lite småvägar och hamnade på Eskön, där växer husen upp som svampar ur jorden. Så mycket det byggs överallt men inget jag tänker på att fota. Spanade ut lite från hamnen, såg något vitt långt där ute bland stenarna. Såg i kameran att det var skarvar som hade ockuperat en speciell sten där. Mycket problem med skarvar här efter kusten. 

Beskuren

Det mulnade på och regnet kom just när vi skulle stanna för kaffe så det fick vi ta när vi kom hem.

( bilderna är fotade med Nikon D500 + 300 och Ipone 13 ) 

// Ing-Marie

Postat 2023-09-13 10:44 | Läst 609 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Dåligt val av boplats

När jag lästa Lena H´s blogg där hon skrev om att hon stod nära ett bo så kom jag på att något liknade hände mig i slutet av Juli.

Var i Högbo och traskade efter en asfalterad "stig" som är ett skidspår med konstsnö när den tiden beger sig. En lövsångare fick min uppmärksamhet, den betedde sig lite mysko runt mig men poserade villigt så det blev några bilder på den.  Sen fick jag syn på att den landade på backen, nära den asfalterade kanten. Var ju tvungen att närma mig för att se vad det var. 

Då låg det en hög med ungar där, inte många dagar. 

Drog mig därifrån så fort jag fattade att den hade ungar. Den hade då inte valt den optimala platsen, får hoppas att det inte kom någon och förstörde för dom.

  // Ing-Marie

Postat 2023-09-06 21:09 | Läst 534 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Skumma filurer

Såg några skumma filurer i vattnet. Hade kunnat blivit bättre skärpa med annat objektiv, här satt ett fast 300 på. Men jag försökte fånga dem så gott det gick.

Jag ser, eller anar dem i alla fall, vet inte hur ni uppfattar det :-) 

( Titel ovanför bilden )

Profil

Stora ögon

Skelögd

Flirt

Nalle

Gömd

Okänd

// Ing-Marie 

Postat 2023-09-05 10:00 | Läst 474 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera