DET SA KLICK....

...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Bara Punkare

Skrev ju en blogg härom dagen från mitt besök i Lavskrikeskogen.

http://www.fotosidan.se/blogs/imse59/vilken-harlig-dag-i-lavskrikeskogen.htm

Upptäckte att jag hade massor med bilder på den söte punkaren Tofsmesen, så jag tyckte att den kunde få en alldeles egen blogg. Den är ju så skön i sin speciella frissa, undrar varför den ser ut så egentligen. Det borde ju ha en funktion som allt annat. Kan det vara så att den skall se lite större ut än vad den är. Någon kunnig på fågelfronten kanske vet.

Här kommer några av bilderna.  (  Klicka på förstora och kör med pilarna )

 

 

Allt för denna gång ! Ha en trevlig söndagskväll !

  // Ing-Marie

Postat 2013-10-06 18:18 | Läst 1520 ggr. | Permalink | Kommentarer (13) | Kommentera

Vilken härlig dag i Lavskrikeskogen !

 

Hastigt och lustigt fick jag en friluftsdag i går. Jag och min fotokompis har länge pratat om att åka och kolla på Lavskrikorna. De finns på ett ställe ca 4 mil härifrån. Det är inte alltid allt stämmer på helgerna och nu var jag så sugen, så i tisdags morse ringde jag min överordnad och frågade om jag kunde få semester på onsdagen. Efter X antal timmar var en vikarie fixad så jag fick min lediga dag.

Solen sken på en frostig mark när vi åkte. Hade fått en fin beskrivning av Sten B. här på FS så det gick bra att hitta. Och visst fanns dom där, ganska orädda. Men ändå svårt att få till någon bra bild. För ljust eller för mörkt. Men det var väl inte hela världen, skoj att få möta dom var det i alla fall. Även många små punkare ( tofsmesar ) var det där och en hel del andra småfåglar. Vi hade knappt tid att varken äta eller fika, det hände ju något hela tiden. Hade ju gärna velat fånga Lavskrikorna med sina vackra vingar i farten, men det var inte det lättaste, en halvsuddig bild på det fick jag till, men det kommer säkert att bli flera försök.

Har nog inte kunnat valt en bättre dag att ta semester. Många bilder blev det, här kommer några av dom.

Nötskrika, Bergfink, Svartmes och Tofsmes fastnade också på kortet.

 Snart är det helg ! Ha de gott !

  //  Ing-Marie

 

 

Postat 2013-10-03 15:10 | Läst 1822 ggr. | Permalink | Kommentarer (18) | Kommentera