DET SA KLICK....

...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Linnéor

Häromkvällen skulle jag ta en promenad utan kamera, men det hade ju regnat och solen kom åter. Det mysigaste väder jag vet, man kunde ju hitta lite bling-bling på vägen. Så kameran fick följa. Inte blev det någon promenad, några hundra meter från hemmet växer det Linnéor. Gick in på stigen, hade helt fel kläder för detta men någon bild kunde jag väl ta utan att blöta ner mig allt för mycket. Stannade där en stund sedan gick jag hem. Så gick det med den promenaden.

I dag var det ett mysko väder, sol, spöregn, halvstorm, vindstilla om vartannat. När det var som mörkast framåt sen eftermiddag  började jag städa. När solen åter dök upp bestämde jag mig för att strunta i detta,  och satte på mig stövlar och regnjacka, slet åt mig en sopsäck att åla på. Linnéorna hägrade. Det måste gå undan solen var nog på rätt ställe där vid kullen i skogen.

Jag hittade många spännande vinklar, men tyvärr så var det även vissa som hittade mig, Myggen !!! Vem hade tid att tänka på myggmedel. Men jag kämpade på där en liten stund i alla fall. Såg inte klok ut när jag kom hem. Men det blev massor av bilder den lilla stund jag var där så det var värt alla bett.

Förstora för bästa format.

Go´kväll !

  //  Ing-Marie

Postat 2017-06-20 22:12 | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Min nästan vita gråsparv

Jag matar på vid min matning, invasion av pilfinksungar. Jag kan sitta och titta på dom hur länge som helst. Hade semester förra veckan och det blev många timmar i stolen på altanen. Vila och underhållning, kan väl inte bli så mycket bättre.

Några hackspettar, grönfinkar, sångare och lite annat smått dyker också upp. Gråsparvar ser jag sällan här, men nu har jag en familj som är stamgäster. Har nog aldrig sett en pappa varit så mån om sina barn, han jobbar på och matar hela tiden. Lade märke till dom mest för att den ena ungen är nästan vit.

Leucism, ett medfött tillstånd hos djur vilket resulterar i reducerat pigment. ( tagit från Wikipedia ) 

Den verkar även trivas tillsammans med alla pilfinkar.

Gjorde en utflykt till Laxön med omgivningar. Vid en strand såg jag något mystiskt, innan jag zoomade och såg att det var en sädesärla i samma tillstånd. Dessa bilder är rätt hårt beskurna.

Det var några av alla bilder som hamnade på mitt kort denna vecka.

Go´kväll !

  //  Ing-Marie

Postat 2017-06-19 21:01 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Hungriga ungar !

Sällan jag lägger in endast en bild, men i dag fick det bli så. Så här ser det ofta ut vid min matning nu. Kommer nog mera bilder framöver.

  //   Ing-Marie

Postat 2017-06-13 13:18 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Kungsberg, inte bara skidåkning

Det var många år sedan jag susade ner i backarna där. Jobbade där säsongerna -88 till -90 om jag inte minns fel och då åkte jag nog min sista tur nedför där. 

Nu är det annat som gäller. Sitta bekvämt i ett gömsle långt inne i skogen och spana på björn. Besökte www.wildnordic.se  natten mellan lördag o söndag. Nära och bra för mig, har väl bara drygt två mil dit. Och det gav väl full utdelning kan man säga.

Gömslet är mysigt med bäddar och filtar för dom som har tid att vila :-)  Gluggar åt tre olika håll vilket ger lite variation på bilderna. Och vi hade turen att björnarna visade sig från alla håll.

Sara är en trevlig guide, hos henne finns möjlighet att sova över för dom som behöver det.

Anlände i regnväder kl 17. Redan kl 19 kom tonåringen, fjolårsungen.

Kl 21 kom den stora hanen.

21.15 kom honan med sina två små.

22.45 återkom dom

Tydligen rätt hungriga för kl. 03.50 var dom åter tillbaka

Kl 05 återkom tonåringen och stannade en bra stund. Mer nyfiken än rädd för vårt klickande. Och då hade ljuset kommit efter en mörk o lite regnig natt. Men vad spelar vädret för roll, kanske ännu mera stämning när det är lite ruggigt ute.

Fick ju en liten dröm om att det skulle komma en björn och ställa sig här, men dom hade tydligen gett sig av för i dag. Men jag är riktigt nöjd med vad natten bjöd på.

Småfåglar ekorrar och nötskrikor underhöll oss när björnarna inte var där. Jag sov nog bara en halvtimme men det funkar det också för ett dygn.

Använt mitt 70-200 2,8 till alla bilder. Dom kom rätt nära ( tonåringen kom tom. nästan för nära en gång ) men några bilderna är aningen beskurna

Nu är det go´natt !

  //   Ing-Marie

Postat 2017-06-11 23:25 | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Det var egentligen inte meningen

I lördags åkte jag till Högbo för att kolla om jag skulle se några forsärlor med sina ungar. Gick ner bakom kvarnen, tittade ut över vattnet och då, oj, tur att hon sa till, jag höll nästan på att trampa på dom. Satte mig en bit ifrån och efter en stund så var det dags för dom att traska ner i vattnet.

Måste vi ta vägen över vattenfallet ?

Nä, törs inte !

Ok då !

Olika stil

Jaha, nu skall vi upp också !

Nä, nu får det vara nog med vattenlek, nu går vi upp på land.

Så var det dags för bad igen då.

Forsärlorna ? Nä, dom glömde jag helt bort. Får kolla efter dom en annan gång.

Hoppas ni haft en fin nationaldag !

Go´kväll !

  //  Ing-Marie

Bör förstoras !

Postat 2017-06-06 21:49 | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 108 Nästa