fotografering (och annat?) med ddarriga händer

När världen är alldeles för gul och när det plötsligt dyker upp saker i bilden och andra överflödiga små noteringar

Ibland gör jag utflykter för att hämta hem motiv, ibland går jag bara till jobbet och fångar vardagliga noteringar och reflektioner. I går reflekterade jag över hur gul världen var, och då tänker jag inte bara på maskrosor och forsythior utan också på marken jag vandrar på.

Är det inte onödigt gult...  ... vilket frosseri med färg...

Titta bara på marken...  ...vilket slöseri...

... det är inte lönn-löst här, kan man säga...

...men plötsligt dyker något upp i bilden...

... halshugget, men ändå.

Var det kanske då det blev en bild, eller var det då bilden blev förstörd?

Men visst är det väl vackert på något sätt?

Jag tröttnar aldrig på att passera de här träden

Saker som plötsligt dyker upp

Vad är det som har dykt upp här som ett främmande ogräs?


Det har jag funderat på lite då och då när jag passerat under det senaste året, eller ska jag kanske säga reagerat på, vad är det för ogräs som växer upp bland de gamla villorna? Ett visuellt ogräs som inte hör hemma där. Ett höghusbygge i fjärran som stör blicken. Eller är det möjligt att det är ett nytt spännande aritektoniskt inslag i stadbilden?

Det duger ju uppenbarligen att fotografera i alla fall, för just igår dök det upp både gul buske och cyklist i bilden. Precis vad som behövdes för att göra det fotograferingsbart.

Och här är det en påpasslig lastbil som dyker upp och gör betong- och maskrosbilden till en bild. Jag fick vänta en stund.

Trevlig helg, och passa på att fotografera när "det" dyker upp.

PEN + 17 mm, förstås ;)

Inlagt 2011-05-13 12:57 | Läst 872 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Så är det, många av de bästa bilderna fångas i flykten. Fast somlig föredrar omsorgsfull planering och stativ förstås. Jag undrar hurdana bilder du skulle åstadkomma med storformatskamera och stativ? :-)
Svar från janolof 2011-05-17 10:12
Jag tror att det skulle bli ungefär likadana bilder med storformatskamera, det är ju samma ögon som skall se motiven och de möjliga bilderna.
Skillnaden är väl att det bara skulle bli några få bilder på några få kritiskt utvalda motiv. Tekniken ser jag inte som något problem, det är ju "back to basic".

Jag funderade på storformat en gång i tiden, för 25 år sedan eller så, för bildkvalitens skull, men jag valde en annan väg. Jag är ju flanör, eller vandrare, och storformat blir lite väl statiskt. Dessutom trivs jag för närvarande bättre som berättare, än som skapare av enstaka fina bilder.

Ett kort svar, för det här skulle kräva ett helt blogginlägg för att utreda.
EGW 2011-05-17 18:26
Varför inte?