fotografering (och annat?) med ddarriga händer

Det hade visst kommit lite snö

Det var usch i morse och kraxigt i halsen, men lite luft måste jag ha i alla fall, så när det blev för tråkigt att vara sjuk och trött och hängig t0g jag en promenad hemomkring för att röra på mig. Givetvis stoppade jag en kamera i fickan, skam vore annars.

Titelbilden: Det hade visst kommit lite snö.

.

Det var bättre röjt på genomfartsgatan (Bagarbyvägen) och till höger i bilden kan man ana att den lokala pizzerian är öppen.

Pizzerian (men det syns väl).

Jag vandrade in bland husen för att hinna fånga lite bilder innan dagljuset försvann alldeles. En väg som jag gått förut, men inte så många gånger. Det är inte så ofta jag har ärende åt det här hållet, så det blir mest att jag går här när jag bara är ute och går. Det är ju liksom inte här de häftiga, spännande motiven finns, men det kanske är det som lockar och utmanar,  att ta bilder där det  vid första anblicken inte finns något att se. Det är ju egentligen samma sak som jag ägnar mig åt vardagligen, på vägen till och från jobbet.

Målet med fotograferandet är bara att fotografera, inte att skapa något. Att ta bilderna för att sedan använda dem till något är inte en drivkraft för mig, möjligen är det en bonus. Det är förstås ett påstående jag måste korrigera på en gång, jag använder dem ju i bloggen, men jag ser inte det som ett mål med fotograferandet, jag ser  det som en sammanhängande aktivitet, där det helst inte ska gå för lång tid från fotografering till bloggande.

Att ta det ett steg till, att göra en fotobok till exempel, eller skriva ut bilder till en utställning, känns mera som en arbetsuppgift, något påtvunget och arbetar  med påtvugna uppgifter gör jag på jobbet. Det behöver jag inte ägna mig åt när jag är ledig. Kanske när jag blir pensionär då.

Även små bilar måste rensas från snö.

Nu gör jag det som roar mig, tar lite simpla bilder, gör så litet som möjligt i datorn och lägger upp en del av dem i bloggen.  Samtidigt tror jag att jag har utvecklat mig fotografiskt genom bloggandet. Jag har bland annat gett mig på motiv och gjort bilder som jag aldrig skulle ha gjort om jag inte haft bloggen.

Ett hus jag gillar (som fotomotiv), jag återvänder gärna.

Det kommer en bild till på direkten.

Som vanligt kör jag med simpel utrustning, det behövs inte mer. En liten kamera som går ner (I fickan alltså. Min "gamla" (digitala prylar blir ju snabbt gamla) Olympus E-p1 med 14 mm + 30 mm hade jag med idag.

Fler bilar...

... och ett hus får bli avslutningen denna gång..

.

Inlagt 2012-12-17 18:12 | Läst 1320 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Så fina vardagsbilder som är intressanta att titta på. Jag tror att jag måste göra som du; ta min lilla kamera med mig på tur i vardagen. /Maria
Svar från janolof 2012-12-17 18:46
Gör det, det är skoj!
Vardagen är värd att dokumentera
och visst utvecklas man
Svar från janolof 2012-12-17 20:30
Jag tycker inte det när jag går där och plåtar , men när jag tittar på gamla bilder kan jag se det. Framförallt har jag blivit bredare.
Trean från slutet; så himla snygg! Uttrycksfull vardag...nästan grafiskt designad.
Gillar gillar gillar!!!!
/ Lena
Svar från janolof 2012-12-18 19:17
J0, det är det grafiska som tilltalar mig här, plus formerna med sluttningen till höger. Att det kom tre grabbar gjorde inte saken sämre..
Ljus och snö gjorde ocksså det extra grafiskt .

Tack!