fotografering (och annat?) med ddarriga händer

Jag har inte fotat på några dagar men idag hamnade jag på Söder och då kunde jag ju inte låta bli i mörkret.

Det är något speciellt med Söder, vad det nu är. Jag  hade nyligen fyllt sju och gått ett tag i första klass när vi flyttade därifrån och visserligen gifte jag mig  så småningom med en söderböna, men så hemskt mycket tid har jag inte tillbringat där som vuxen. Ändå känns det speciellt. Det kanske är för att det är speciellt.

Det var redan mörkt, eller näst intill mörkt idag när jag var där i ett ärende, och mörkare blev det men så här var det när jag nyss klivit av tåget vid Södra station (södra uppgången).

Ibland passerade jag förbi här på hemväg från skolan men aldrig på ditvägen, då gick jag rakaste vägen.

Men här gick jag nog aldrig. Men idag gjorde jag det. Med min kamera, med ISO1600, bl 2.8 och handhållet, genomgående. Det gick bättre än jag trodde.

Det är ju alltid roligt, när man kommer hem och finner att bilderna är någorlunda lyckade, så man slipper känna sig misslyckad. Jag är också glad över att det gick så bra i mörkret, utan stöd, jag är ju inte så förtjust i att släpa med mig stativ eller att mixtra med dem, så därför kommer ni nog aldrig att se några "riktiga" natt- eller kvällsbilder  från mig.

Jag tror att det blev fler, minst lika bra bilder, under den fortsatta vandringen, så de dyker nog upp lite mer. Och så får jag tacka kameran för  gott samarbete, utan den hade det inte gått.

.

Inlagt 2015-01-27 20:50 | Läst 1110 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Fint på söder. :)
Jag har svårt att placera den svartvita bilden, var är det?
-affe
Svar från janolof 2015-01-28 07:37
Maria prästgårdsgata tror jag huset ligger på