fotografering (och annat?) med ddarriga händer

Tankar eller observationer...
...eller var det idyller jag tänkte på

Kanske är det dagens upplevelser det handlar om, de där små obetydliga som man kanske knappast läger märke till, så små att de varken är händelser eller observationer, men ändå faktiskt finns eftersom kameran fångat dem, och någon innan dess måst uppfatta dem och tagit bilden.

Det är något som flyger i luften...

Vardagliga observationer står det som underrubrik till min blogg. Det var länge sedan jag skrev de orden, så de hade jag glömt bort, men idag observerade jag dem igen. Kanske för att det var där jag var tillbaka idag, både i bilderna och i den väg jag gick, den väg där många bloggar fötts i mitt huvud, det huvud där flanera, spatsera och spankulera åter dök upp i cirkusen av ord som gärna förnöjer mig under vandringen (eller var det en promenad).

Synonymer och associationer är roligt!

Idyll eller observation...

Jag konstaterade att det var skönt att gå där, eller kanske lufsa, det gick inte fort för det var en sådan njutning att det fick inte gå för fort.

.

Idyll eller bara vackert?

Som jag gick där funderade jag på om ordet spankulera kunde ha tyskt ursprung (det gäller att uppehålla sig med de stora avgörande frågorna... ) och när jag kom hem försökte jag surfa mig till visdom, men spårade förstås ur 0ch hamnade på "Konditionalsätze im Deutschen" istället, och njöt av det.

Det är skönt när livet inte behöver vara planerat utan blir precis som det blir.

Ligger där den alltid brukar ligga. Idylliskt?

Idyll förresten, det ordet framkallade reminiscenser från skoltidens lektioner i litteraturhistoria, så när jag kom hem  var jag också tvungen att kolla vem som skrivit "Idyll och epigram" eftersom det var totalt bortblåst ur skallen. Det var tur att jag inte gissade, för det hade blivit alldeles fel. Kanske borde jag skämmas lite för att jag inte kom ihåg.

"Observationer" skrev jag visst också i rubriken, då kanske det här får bli dagens observation:

Observerat i gränslandet mellan Stockholms och Sollentuna kommuner.

.

Inlagt 2012-05-24 17:09 | Läst 1446 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Hmm, vet inte riktigt om jag håller med om att Konditionalsätze kan vara njutningsfullt, men jag har säkert missat nåt. :-) Googlar och inser att jag lyckas ofta blandat ihop wenn, wann och falls så det förklarar nog min synpunkt. Idyllen däremot gillar jag och den blir dagens favvo. Är det Förgätmigej (som är lika vacker som ordet i sig) under trädet? Om, så får du gärna tipsa om var. Ha det fint J-O!
Svar från janolof 2012-05-24 17:42
Wenn och wann tycker jag också är svårt. Men är inte "vore det sommar" vackrare än "Om det skulle vara sommar...).

Ja,det är "Vergissmeinnicht"! Inte lika vackert? "ne-m'oubliez-pas" låter inte så dumt.
Och den växer i Sollentuna, på en villatomt.
Idyllen är riktigt fin och där hade jag gärna suttit (setat säger somliga) med något gott i glaset, kanske tillsammans med bonden Pavo, som nog behöver se någonting annat än Saarijärvis moar (har naturligtvis googlat) ;). Tyska villkorssatser hör inte hemma i den svenska sommaren tycker jag ;).

/Torbjörn
Svar från janolof 2012-05-24 17:57
Sutte vi där och drucke vi gott, bleve vi förnöjda...
Visst kan sommaren bli svettig även utan tysk grammatik...
Ewa Kirjavainen 2012-05-24 19:31
Så sant så! Skypade samtidigt med en kompis i Tyskland och vi skrattade gott åt att jag frivilligt sitter och googlar grammatiken när det är sommarväder ute. :-)
//ewa