fotografering (och annat?) med ddarriga händer

Två av varje blev det i alla fall, fast jag var trött

Vårtrötthet eller vårförkylning eller bara trött, men jag kände att jag måste ut ändå innan jag blev som ett lejon i en bur. I brist på hund (som jag aldrig haft och  inte vill ha) gick jag ut och rastade kameran. Jag hade visserligen redan gått till centrum två gånger för olika ärenden och det blir  en dryg kilometer varje gång. men det räknas inte riktigt som promenad, liksom.

Ströva, spankulera, flanera är  mer min stil.

Affe hade skrivit något om träd till mig  i en kommentar, men sådana träd finns inte inom bekvämt kortpromenadavstånd, så jag bestämde mig för att ta en bild på det först trädet jag stötte på, oavsett hur det såg ut. Oansett som min dotter säger numer, efter att  ha bott några år i Bergen. Jag hade inte heller ett lämpligt trädfoto-objektiv på kameran, en vidvinkel. I alla fall inte lämpligt för de trädbilder jag trodde  var ute efter. Ett knep  för att lura en sömnig fotolust, kanske.

Det här var första trädet. Kanske inte vad jag tänkt mig, men ödet har sina nycker. Jag menar, hur stor är sannolikheten att  ett godtyckligt träd innehåller en ölburk.

En bit  längre bort stötte jag på den gamle herr Björk.

Det var två träd, nu kommer något annat

Fel objektiv, skrev jag här ovan. Under promenaden började jag  fundera på objektivfel. Eller var  kameran  knasig. För inte var det väl fotografen som var det. I alla fall hade jag/kameran/objektivet  fokuseringsproblem.

Det ledde till att när jag  kommit hem testade kameran med  andra objektiv och allt var frid och fröjd. Och sedan åter med objektivet som satt på och sabbade trädfotograferingen tidigare. Nu verkade allt fungera som det skulle.

Som bieffekt när jag stod där på min uteplats blev det  några blombilder.

Gullvivor

.

Förgätmigej

Inlagt 2015-05-23 09:00 | Läst 1228 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Näst sista verkar ha lite fokuseringsproblem
men den blev bra i alla fall :-)
Svar från janolof 2015-05-23 10:17
Ja, när man rör på kameran blir det så.
Jag misstänker att herr Björk har sitt ursprung på sydligare breddgrader. Förmodligen Tyskland. Träd mår inte bra av att flyttas norrut. Herrar Björk och Gren (?) ser tillräckligt skarpa ut tycker jag.
Svar från janolof 2015-05-23 22:17
Gunnar Gren kanske? Men Björk är väl från Island?