och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

En promenad utefter Singapore River.

Kvarteren nere vid Floden i Singapore har numera blivit inneställen berättar en taxichaufför, dessa chaufförer är bra informationskällor om man vill veta vad som är på gång i staden och de berättar gärna. Vi tar oss ner till de äldre kvarteren och på en av bakgatorna ser vi var all kyla kommer ifrån.

Luftkonditioneringsaggregaten fullkomligen klär in väggarna.Skåpen som står på bakgatan är tydligen en form av förvaringsutrymme för de som arbetar här. De har sina prylar där och byter om ute på gatan till arbetskläder.

En klassisk PUB påminner om den brittiska kolonialtiden.

Vi är nu nere i de kvarter där många restauranger och serveringar ligger och som enligt vår chaufför är fullsatta på kvällstid men nu har de inte öppnat ännu. Vi är ofta ute ganska tidigt på morgnarna för som en av de taxichaufförer som vi åkte med sa: Det är skönast på morgonen för då är det bara 30 grader.

Vi tar en promenad åt andra hållet och spar serveringarna tills det är dags för lunch. Nu är vi på mark som fanns även för några år sedan och de som varit hit då kan med all säkerhet känna igen sig.

Det finns mycket konst ute i det offentliga rummet här i Singapore och här träffar jag på en fågel av Botero. Jag gillar hans lite bulliga figurer.

Fullerton Hotel och Singapores äldsta bro Cavenagh bridge ser vi där borta.

Över den bron får man nöja sig med att gå numera.

In på hotellet kan man ta en sväng och titta på den lite gammeldags prakten och även passa på att svalka sig lite.

På en hel del olika platser finns det statyer som låter oss bli påminda om hur det var på den tiden då Singapore var på väg att bli just Singapore.

Man får lite glimtar av vardagslivet då.


Och när man går runt så känns det lite som små gluggar har öppnat sig i tiden och man kan kika tillbaka och få en glimt av hur det var. Plötsligt är det en grupp barn som sliter av sig kläderna och hoppar ner i floden.

På ett annat ställe köpslås det i en trappa...

...och nedanför görs en affär upp.

Medan livet i nutid går vidare med sina sysslor.

Framför Victoria Teater & Consert Hall står Sir Thomas Stamford Raffles staty.

Han var tydligen en stilig karl.

Inte så långt därifrån finns han även som en vit staty, det var ungefär här som han klev i land den 28 januari 1819 och började förändra Singapore från att ha varit en liten fiskeby till stor hamnstad.

Men nu har vi traskat omkring ett bra tag och min trassliga fot känner att den vill vila och lite svalka skulle också vara skönt också. Varför inte ta en flodtur.
Sådana här kiosker som säljer  biljetter till flodtaxi och flodkryssningar finns det utefter floden, man köper en biljett och så ropar de på en båt som är i närheten och vinkar in den till sin lilla brygga. Där kliver man på och slipper gå bort till startpunkten och blir sedan avsläppt där man klev på efter avslutad runda.

Vi kliver ombord men det återkommer jag till senare.

Inlagt 2014-10-19 12:22 | Läst 5619 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Tack för ännu en trevlig tur !
Det har hänt en hel del sedan 1819.
Så fantastiska alla dessa statyer var, speciellt barnen som är på väg ner i vattnet.
Men på en av bilderan har du ju fångat fel man i rosa skjorta :-)
ing-marie
Svar från Margareta Cortés 2014-10-19 14:09
Statyerna var ett trevligt inslag i gatubilden. Var tvungen att ta en nödlösning då maken hade fel färg på sig. :)
Staden verkar full av konstverk. Kul också med äldre kvarter, sådana gillar jag själv att söka mig till. Det där sköna klimatet känns väldigt avlägset just nu:)
Svar från Margareta Cortés 2014-10-20 12:30
Du har så rätt, det var mycket fin gatukonst i den här staden.
Tog en promenad nere på stan och fotade lite av de som var där så de kommer i ett eget inlägg senare.
Fast skönt klimat kan diskuteras, i min smak var det nog lite väl varmt och fuktigt. man orkar inte gå så mycket då och inte skönt när svetten porlar och kläderna klibbar vid kroppen. Något svalare så hade det varit skönt, eller mindre fuktigt.
Vilka fina statyer och många Det välpolerade golvet är det ett dansgolv ? Gillar bilden med alla kylfläktarna Ha en skön söndagskväll : )) // Gert
Svar från Margareta Cortés 2014-10-20 12:32
Inget dansgolv bara golvet inne på hotellet framför restaurangen.
Gammal klassisk stil på det hotellet och kommer jag dit någon fler gång så vore det kul att ha någon natt där.
Ja vilken stad så mycket häftigt o annorlunda o storslaget att bese, väldigt bra! Hils, LO
Svar från Margareta Cortés 2014-10-20 12:33
Den staden hade mycket att visa upp för en nyfiken turist.
Kul med lite annorlunda.
Väldigt välstädat på de där bakgatorna. Singapore tycks fortfarande vara rent och prydligt. Kul med en vy med alla luftkonditioneringsanläggningar och så gillar jag speglingen i golvet på det stora hotellet. Återigen en trevlig promenade med mycket mer av Singapore än jag någonsin sett.
Hälsningar Lena
Svar från Margareta Cortés 2014-10-20 12:35
En välstädad stad är det verkligen eller väldisciplinerad befolkning.
Jag tror inte folk kastar något på gatorna och tuggummi är ju förbjudet där så några sådana fläckar finns det inte på gatorna heller.
Önskar jag hade orkat gå längre och fler sträckor, men den varma fukten begränsade och de långa rundorna får jag spara tills jag är helt bra i foten.