och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

The City of Churches.

Nu är det dags att lämna den lilla fina och lugna staden Fremantle och flyga till vårt nästa mål på resan. Upp i ottan och ut till flygplatsen och iväg.

Vi kommer att tappa 1,5 timme i tid så trots att vi tar morgonflyget är vi inte framme förrän på eftermiddagen. Jag försöker se så mycket som möjligt av det vi flyger över och då vi närmar oss resmålet för dagen så ser det väldigt blått, flått och lockande ut.

Det känns som om vi ska landa mitt i villakvarteret.

Men vår pilot väljer flygplatsen och vi välkomnas till Adelaide.

Vi tar en liten titt på stan innan vi åker till vårt hotell.

Går en sväng ut på piren.

Eller varför inte ta en ridtur på hundarna.

Härliga moln i dag.

Ser ut som om man kan bada lugnt här med så många livräddare.

Vi kommer till Adelaide på en lördag och det har varit en julparad som ska vara som starten på julen och hela stan är nu julpyntad. 

Överste William Light är känd för att vara den som valde ut platsen för South Austrailas huvudstad och naturligtvis har han också fått en staty.

Efter att ha installerat oss på hotellet tar vi en liten promenad till parken. Orsaken till att staden kallas för The City of Churches såg jag inte så mycket av men kan vara en orsak till att det var ovanligt många brudpar på stan.

                                  

På väg till parken hör jag ett väldigt tjatter från ett träd och där sitter några färggranna papegojor. Rainbow Lorikeets.

I parken är det bröllopsfotografering.

Där traskar en Australisk Ibis omkring.

Lite längre bort går en  ankmamma med sina små och betar.

De små barnen som skulle vara med på fotograferingen är väldigt missnöjda och mormor försöker få dem på bättre humör genom att ömsom banna och ömsom avleda med andungarna och den konstiga fotografen som kryper omkring för att få andungar på bild.

I parkdammen simmar en svart svan.

Ser även några rörhönor.

Innan vi lämnar parken så träffar jag på några töser som svalkade av sig och villigt ställde upp på bild, så det är klart att de ska vara med här.

Inlagt 2017-12-11 19:05 | Läst 4376 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Verkar som det finns mur mycket som helst att se där! Häftig bild från luften (nr 2) och jag kan inte låta bli att se att livräddarna går i skånska färger :) Okej, lite lokalpatriotism där...
Hälsningar, Bjarne
Svar från Margareta Cortés 2017-12-11 22:52
Tack Bjarne!
Det mesta var ju då nytt för mig, så nog fanns det mycket att se.
Gissar att livräddarna var inspirerade av Skåne. 😀
Riktigt vinterväder ser jag. Visst ser det lockande ut men jag skulle nog inte stå ut med en så lång flygresa. Min fru har kusiner i Sidney så boendet skulle lösa sig. Skulle förstås vara kul att se fågelfaunan.
Sten
Svar från Margareta Cortés 2017-12-11 22:55
Tack Sten!
Du skulle nog trivas där bland alla fåglar, så många och så många man bara ser på djurparker annars.
Rejält vinterväder var det, fast allt är ju liksom tvärtom där.
Vackert! Ser i alla fall ut att blåsa en del där, gissar att det var skönt.. 'Sothönan' liknar våran Rörhöna väldigt mycket! Svarta Svanar måste vara vackert, undrar hur det blir om en vanlig vit Svan parar sig med en svart.. det vore intressant!
Hälsn!
Svar från Margareta Cortés 2017-12-11 22:49
Tack Jan!
Om du säger att det ser ut som en rörhöna då är det nog en sådan också. Jag litar på dig då det gäller fåglar. Ska ändra i texten.
Det fläktade skönt ute på piren, men inte så mycket annars.
Kanske blir en grå eller eventuellt en svartvit svan. Intressant tanke.
Kul att få se lite bilder från Adelaide. Där har jag bara passerat igenom och minns inte så mycket. Julpyntning känns lite konstigt när det är så varmt och soligt. De där ibisfåglarna var väldit duktiga på att plocka ut sopor ur sopkorgar på olika ställen. Trots att man monterat fast lock på korgarna. Härlig bild på tjejerna på slutet. Måste passa på och plaska när det går.
Hälsningar Lena
Svar från Margareta Cortés 2017-12-12 07:30
Vi hade två övernattning där, men kom åter så sent nästa dag att det bara var middag och sen sova så mer än så här hann jag inte se av staden, men fick en liten titt ändå.
Tog några promenader och är glad över de fåglar som dök upp.
Håller med om att julpynt kändes lite avigt där i värmen och även alla med tomteluvor ute på stan också. Fast jag vande mig med julpynt i värmen.
Småtjejerna plaskade så glatt i det grunda vattnet och tyckte det var kul när jag frågade om de ville bli fotade. Upplevde Adelaide som en vänlig stad.
Imponerande fågelliv i staden, långt från vad vi har här på vintern. Det blev riktigt fina bilder på dem. Staden ser väldigt platt ut, som en sandslätt, och ligger utsatt för havets krafter närmast stranden.
Svar från Margareta Cortés 2017-12-12 13:47
Tack Stefan!
Ja, tänk om vi hade dessa fåglar i trädgården.
Tänkte inte så mycket på om det var slätt, men onekligen ser det så ut nere vid stranden.